2023-02-09
同屋企人喺旺角行完街搵食,諗起女人街嘅 #滿滿丼 好多人推介,所以嚟試下~呢度嘅丼飯由$38起可自選配菜,加$16就可以轉套餐有飲品/湯再加一份小食,而且有多種選擇,份量多味道也不錯,性價比高!吉列大蝦烤雞肉丼—配泡菜$48選擇困難下店員推介我吃這款,吉列大蝦炸到脆卜卜蝦肉彈牙,烤雞肉嘅燒汁好惹味,肉質嫩滑。丼飯旁更有蟹籽、蛋絲和紫菜伴飯,而且啖啖飯都有燒汁在內,多重口感,真的推介!芝士牛肉丼—配中華沙律$43半肥瘦牛肉肉味香濃,洋蔥汁香甜再加芝士醬味道配搭很好!丼飯配上酸薑、蛋絲和紫菜,價格很實惠仲便宜過快餐店!溫泉蛋豚肉丼—配蜆肉青瓜$49一上菜就嗅到豚肉很香,豚肉烤到少少脆,燒汁又香,越食越開胃!加上溫泉蛋是丼飯靈魂,半熟蛋汁撈飯好好味呀!~小食選了: 炸芝士年糕 — 小食首選,即炸年糕熱辣辣,一咬就是流心芝士,外脆內煙韌,好中意!棒棒炸雞翼 — 單骨雞翼炸到外層酥脆,配埋黑松露醬超惹味,大人小朋友都啱食~辣湯煮藍青口 — 冇特別數有幾多隻青口,但食到底都有真係份量多好抵食!湯底蒜香味濃,青口清甜,點解可以又平又好食!!最後加埋汽水真係好滿足,滿滿丼的確又便宜又好味,如果附近返工
吉列大蝦烤雞肉丼—配泡菜$48
芝士牛肉丼—配中華沙律$43
溫泉蛋豚肉丼—配蜆肉青瓜$49
小食選了:
最後加埋汽水真係好滿足,滿滿丼的確又便宜又好味,如果附近返工絶對是外賣首選!