2023-02-06 28 瀏覽
滿滿丼 • 旺角上次食過呢間日式丼飯餐廳,感覺佢性價比實在太高,所以決定再次幫襯。餐廳推出全新嘅珍寶吉列大蝦丼系列,同其他丼飯一樣,可以加錢就配埋伴菜、小食同飲品,唔太貴,但可以有好多配搭,好味而且有新鮮感👍🏼..✅ 薄切燒牛脷丼 🍱 $46牛脷丼揀左中華沙律做伴菜,牛脷似鹹牛脷而唔係平時食到個隻,富有鹹香味,但就無左我想像中嘅個種質感。不過勝在份量多,牛脷有3大片,伴菜份量都好多,超級抵食😋..✅ 芝士豚肉丼 🍱 $42芝士豚肉丼配上黑松茸鮮菌,燒豚肉帶少少肥肉,唔乾身,而且調味好香,上面加上芝士略帶少少邪惡感。同牛脷丼一樣,豚肉同伴菜嘅份量都非常充足,好抵食👍🏼..✅ 吉列大蝦烤雞肉丼 🍱 $47呢款丼飯係新出嘅吉列大蝦丼飯系列其中一款。烤雞肉多汁唔乾,肉質嫩滑,而且好香。隻蝦真係幾大隻,外層金黃香脆,入面隻蝦唔會炸至好乾身。伴菜方面揀左辣蜆肉青瓜,惹味!🥰✅ 炸芝士年糕 (跟餐) 🍡 $12入面熱辣辣有好濃芝士,唔錯✅ 棒棒炸雞翼 (跟餐) 🍗 $19炸至香脆而且辣辣地,同樣好食!
滿滿丼 • 旺角
✅ 薄切燒牛脷丼 🍱 $46
✅ 芝士豚肉丼 🍱 $42
✅ 吉列大蝦烤雞肉丼 🍱 $47

✅ 炸芝士年糕 (跟餐) 🍡 $12
入面熱辣辣有好濃芝士,唔錯

✅ 棒棒炸雞翼 (跟餐) 🍗 $19
炸至香脆而且辣辣地,同樣好食!