OK
2006-06-09 5 瀏覽
Not so good, Not so bad...好過無咁囉又唔係真係超特別,但係又唔算太難食豆腐花算滑,但係唔覺得香Pancake, 唔好食
Not so good, Not so bad...
好過無咁囉
又唔係真係超特別,但係又唔算太難食
豆腐花算滑,但係唔覺得香
Pancake, 唔好食
2006-05-21 13 瀏覽
係APM食過芒果豆腐花,士多啤梨豆腐花,個人而言,唔岩我尋日去完BBQ,就黎呢到食糖水,好大間!仲分開左榴槤專區,同學話似「吸煙專區」咁特別。叫左個榴槤布甸冇得頂!一舊舊榴槤肉係布甸入面,鍾意食榴槤既一定要試侍應哥哥都好有耐性,等齊我地8個人點完,唔會催有笑容,抵讚!
係APM食過芒果豆腐花,
士多啤梨豆腐花,個人而言,唔岩我

尋日去完BBQ,就黎呢到食糖水
好大間!仲分開左榴槤專區,
同學話似「吸煙專區」咁特別。

叫左個榴槤布甸
冇得頂!一舊舊榴槤肉係布甸入面,
鍾意食榴槤既一定要試

侍應哥哥都好有耐性,
等齊我地8個人點完,唔會催
有笑容,抵讚!
2006-05-01 16 瀏覽
諗住西貢滿記可能會比其他分店好,今日終於有機會試試喇!我就揀返我既最愛─榴槤pancake啦!一試之後,發覺同其他分店冇咩分別,分別在於價錢平o的。唔知係咪用機整呢?但係佢既西瓜涼粉都算ok!
2006-04-27 13 瀏覽
好少野揀不過好食如果大家想試楊支甘露就唔好揀呢間好麻麻不過佢既榴槤pancake一流墳相靚時榴槤正無得頂
好少野揀不過好食

如果大家想試楊支甘露就唔好揀呢間
好麻麻
不過佢既榴槤pancake
一流
墳相靚時榴槤正
無得頂
2006-04-10 13 瀏覽
味道比其他滿記好,可能是老店的原因吧~其他分店總覺得有點粗製濫造..!而且,芒果pancake有三件的(不知現在是不是),感覺上抵d~~
味道比其他滿記好,可能是老店的原因吧~
其他分店總覺得有點粗製濫造..!

2006-04-10 7 瀏覽
小妹好喜愛吃紅豆,但通常都是吃紅豆沙加芝麻胡。但今次吃紅豆沙+西米(熱),好好味!紅豆不是全部沙,有豆吃到,仲有百合、蓮子,好多料。西米煮得好正,好彈牙!一o的都唔爛!超正!如喜愛吃紅豆,又愛吃有口感的甜品,呢個正!我仲好想食呀!
如喜愛吃紅豆,又愛吃有口感的甜品,呢個正!
我仲好想食呀!
(非會員)
2006-04-04 16 瀏覽
我都係満記食過一次燕窩,雖然唔係極品官燕,但満記的燕窩應該係真的,只不過係比較碎,但係幾十蚊碗不能要求太高,我覺得満記有好多出色同出面食唔到的甜品,唔一定要食燕窩,楊枝甘露真係好出色。
(非會員)
2006-03-30 18 瀏覽
満記的杏仁蛋白真係好好味,食完皮膚滑滑我平時都唔會亂係街度買班戟,但満記的就有信心, 真係好滑同唔太甜,同生都幾OK.......
満記的杏仁蛋白真係好好味,食完皮膚滑滑
2006-03-29 18 瀏覽
琴晚夜晚要入西貢去阿婆到食飯,食完飯就自己番屯門先,途經這裡便來個飯後甜品果然唔錯!我愛楊滋金露!!!
果然唔錯!我愛楊滋金露!!!
2006-03-27 23 瀏覽
25 March 2006 (Sat) - 宵夜糖水同好好友夜遊車河,呢日我非常之唔舒服,完全冇胃口食嘢,晚飯都冇食過啲乜落肚,想嘔咁,但係黎到滿記,郤又食得落佢個甜品,我叫咗個甜甜酸酸既楊枝金露,諗住間胃啲,點知真係食得晒,咁都好啲,幾驚自己連甜品都唔想食!
25 March 2006 (Sat) - 宵夜糖水

2006-03-22 18 瀏覽
上年既9月,面對廿幾三十度既天氣,游水係我第一樣會做既野,當游完水,品嚐番一杯凍既芒果汁都未賞唔係一件好事~哈~
2006-03-13 16 瀏覽
今日同D 朋友行完山,大家就到滿記食甜品獎下自己啦~~~今次係我第一次去滿記,試o左楊枝甘露、甘露豆腐花同榴槤班戟。我覺得個榴槤班戟真係幾香,唔錯;個楊枝甘露好普通;個甘露豆腐花就冇乜豆香~~~~~整體來說,質素不過不失,只有榴槤班戟係有D 驚喜~~~但份量不大,而價錢真的幾貴!侍應們都幾友善~~~
今日同D 朋友行完山,大家就到滿記食甜品獎下自己啦~~~

5-11-2005 1737一眾同事遊完塔門後,部份包括我在內就與甜品繼續戰鬥。唯獨係我叫了榴槤忘返,當然主角有榴槤,還有黑糯米及椰汁,榴槤香味屬中等,黑糯米及椰汁唔會太甜,係碎冰多了少少,味道都還可以,sell名同賣相為先,價錢先至要廿幾蚊。
5-11-2005 1737

一眾同事遊完塔門後,部份包括我在內就與甜品繼續戰鬥。

2006-03-05 2 瀏覽
那兒的杏仁蛋白($25)雖足料,但味道總覺得一般而已。跟「港大校友x」的,還差一定距離。焗芋蓉西米布甸($20)就是入口即溶,味道不偏不倚,甜度濃稠恰到好處。
2006-03-04 3 瀏覽
我和朋友點了durian pancake, 味道好到不得了,跟其他分店比較,這裏真是最優良的一間.還有叫了一杯木瓜奶,味道亦是不錯的
還有叫了一杯木瓜奶,味道亦是不錯的