2024-08-10 375 瀏覽
當日要到天水圍做嘢,做完嘢肚餓,見到有魚湯米線,寫住堅持新鮮,唔加味精,咁我就試吓,見佢用新鮮魚,所以揀咗魚片米粉,碗米粉嚟到啲蔥好細心分開一個小兜放,試啖魚湯先,真係有魚味,仲要唔係好大陣薑味,因為好多魚湯薑味濃,魚味就無,呢度反而少薑味,所以好鍾意飲,最後成碗飲晒,魚片新鮮唔腥仲好滑,魚腐唔係平貨,好香又有口感,成碗米粉好大碗,食唔晒,不過見其實檯都叫醉雞翼,所以加咗一份外賣拎返公司做下午茶,個袋同外賣盒包裝好特別,好彩叫咗份雞翼外賣,都好好味,有酒味之餘調味啱啱好,如果我住附近一定成日過去食,好想試埋其他小食。
2024-08-07 403 瀏覽
今日入左天水圍探朋友,見到1間新開的店 叫 「漁屋小館」老闆喺門口推介佢哋用鮮魚煲的湯底,好鮮甜。於是我就入去試下,反正肚仔餓。我喊左 自選3款-魚腐鮮魚片加貢丸米線, 有驚喜 個魚腐係炸架,好香口,鮮魚片好正。貢丸好大彈牙,個蒜容辣椒湯底勁香,好惹味, 都唔錯👍👍👍👍,我覺得可以再辣啲就最好啦!飲品就支裝茉莉綠茶加$4加$2有熱飲,加$4有凍飲唯一唔好的地方,店舖好細,就是座位有點逼夾😅😅 食完要走人
今日入左天水圍探朋友,
見到1間新開的店 叫 「漁屋小館」
老闆喺門口推介佢哋用鮮魚煲的湯底,好鮮甜。
於是我就入去試下,反正肚仔餓。
飲品就支裝茉莉綠茶加$4
加$2有熱飲,加$4有凍飲

唯一唔好的地方,店舖好細,就是座位有點逼夾😅😅 食完要走人
魚腐鮮魚片貢丸米線
魚腐鮮魚片貢丸米線