餐廳: 漁樂 (TKO Spot)
資訊:

這天來到尚德商場的漁樂吃午餐,餐廳食物選擇都算多,座位都算寬敞,價錢相宜,所以都有唔少人排隊 海南雞飯:午市套餐來說價錢比較貴,雞肉尚算嫩滑,可以選擇甜醬油和泰式醬汁,油飯油香不夠,可能因為黃薑粉香味太濃郁 扎肉粒粒炒飯:這碟炒飯應該是即叫即炒,等候時間比較長,大約15至20分鐘,不過我覺得味道幾好,充滿蛋香,有很多扎肉和蔬菜粒,唔算好油 越式雜錦湯河:這碗河粉最抵食,唔使$60 ,有肥牛、牛丸、扎肉等材料,湯底都幾清,不錯

2023-04-27 278 瀏覽
和同事午餐不知吃什麼,我們都會去到尚德商場的漁樂,因為下午茶餐多元化,而且質素算有保證,價錢又相宜,因此成為了我們的飯堂😆😆😆午餐我較為印象深刻,又喜歡的,是他的海南雞飯,雞非常嫩滑,尚算新鮮,更重要的是他可以配黑醬油,及泰式雞醬,他的醬非常特別,海南雞沾上醬汁後,別有一番風味!另一個我都喜歡的是黑胡椒蝦仁炒手打烏冬,因為非常惹味,而且辣辣的,非常開胃,更重要的是他選用日本讚岐烏冬㗎,大家不妨可以一試囉!😌😌😌

冇能力,  就唔好接外賣平台生意8點響其他平台訂, 應該8:19分拎得,結果多返催,9點先拎到外賣。機乎所有堂食 食客都走q哂。等左成粒鐘 😤😡😡😡😡冇下次~~~

冇能力,  就唔好接外賣平台生意

冇下次~~~
2022-12-18 448 瀏覽
好耐無去漁樂食早餐,見今日星期日唔趕時間就去幫襯。坐低睇餐牌見又加佐價,之前我食既煎豬扒餐由$36加到去$40🙀🙀🙀🙀亞姐放低個餐時,見無佐沙律菜同得返一塊豬扒時,我心已經落佐決定食埋今次唔會再黎食。點知食到一半個亞姐走過黎同我講:“你食牛扒係貴d唔係$40㗎!要加返錢!”我:“吓?!我戒佐牛十幾年喎!有無攪錯呀!!!!我叫豬扒喎”亞姐:“咁我換俾你啦下!食牛扒要加錢架!” 😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡係咪痴線架呢間餐廳!!!以後都唔會再幫襯佢!!!
好耐無去漁樂食早餐,見今日星期日唔趕時間就去幫襯。
亞姐:“咁我換俾你啦下!食牛扒要加錢架!”
😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
係咪痴線架呢間餐廳!!!
以後都唔會再幫襯佢!!!
2022-12-18
$40 (早餐)
2022-12-04 300 瀏覽
星期日放假瞓晏咗,變咗食下午茶,樓下嘅餐廳都食到厭啦,唯有食啲香口嘅泰式嘢開胃一下,今次就嗌咗個抄金邊粉,味道都可以嘅不過如果冇咁辣就會好啲,不過最大嘅賣點都係下午茶性價比好高!
2022-11-27
2022-11-06 288 瀏覽
外賣漏單比少左個通粉,再致電餐廳竟被告知無通粉,下次補回…請問如何補回?未聽過因為過時無得補,而且通粉要加錢,如果未能提供有關食物,餐廳是否應該退番通粉的錢給我?
2022-10-13 316 瀏覽
今次我哋去到漁樂食海南雞飯, 見佢價錢都唔平架, 應該都唔會難食得去邊, 點都有正常質素掛?點知一上枱嘅時候, 其實都覺得佢賣相幾好,食慾上都加分喇👍🏼而且份量都ok~但係,當舊雞一咬嘅時候, 咁韌ge??本身以為一兩嚿係咁都唔緊要,點知佢大部分都係咁, 呢隻雞唔合格😑普通平時三十蚊一份海南雞飯應該都好食過佢🌝然後,呢度嘅熱檸水係唔會有檸檬, 佢應該同意樂意八同一個集團... 所以啲檸檬水係冇檸檬, 人哋想健康啲...都唔知飲咗啲咩...所以求求其其食完就走咗喇~失望🥲#海南鶏飯 #海南雞飯 #雞腿 #香港特色 #香港 #yum #yummy #食好d食平d #食評 #食好西 #食好d #中伏 #中伏系列 #難食 #難食到嘔 #黃怪獸 #黃怪獸覓食

但係,當舊雞一咬嘅時候, 咁韌ge??

所以求求其其食完就走咗喇~

失望🥲

2022-09-27 239 瀏覽
2022年9月27號 ,20:17 到了該店,收銀講嘟左入得,坐下來自己一人,20:25 我就點了一客泰式明爐魚,一個阿叔落單,我問有無跟飯,佢話無,細細聲講12蚊,我也點了白飯,然後大叔話:「唔洗飲野牙」,我擰頭,佢竟然 話:「慳返」。......我心諗,唔洗咁態度牙?
2022-09-27
2022-09-05 277 瀏覽
幫襯左好多年 但最近出餐真係愈黎愈慢午餐時間叫個海南雞飯都差唔多30分鐘先黎 好離譜講緊果時餐廳都唔算多人…廚房出餐好有問題!野食係ok. 但成日等咁耐好難繼續支持!!
幫襯左好多年
但最近出餐真係愈黎愈慢
午餐時間叫個海南雞飯都差唔多30分鐘先黎
好離譜
講緊果時餐廳都唔算多人…
廚房出餐好有問題!
野食係ok. 但成日等咁耐好難繼續支持!!
2022-04-10 773 瀏覽
Lime Fish 船河$56(牛肉,牛丸,豬肉丸,扎肉,豬扒)足料船河 👍🏻大大餅金邊粉麵底清湯底,可自行加入青檸和辣椒調味超多配料、每款配餸都至少有3 件淨食配餸都已經有5成飽啦 XD 超抵食,推薦👍🏻香茅烤豬扒配煎焗流心蛋+泰國香米飯+泰式野菌汁$49配汁有吵嗲汁和泰式野菌汁選擇第一眼見到以為上錯配汁估唔到泰式野菌汁係橙黃色食到平時野菌汁味道之餘仲有小小泰式既香茅味道味道好特別,值得一試👍🏻至於豬扒則比相像中分量小但味道不錯,好入味,有泰式香茅味~但如果分量多小小,會更好另外,仲有配送煎焗蛋蛋真係有流心既效果蛋黃汁和泰式野菌汁未好夾令味道更豐富👍🏻
Lime Fish 船河$56
(牛肉,牛丸,豬肉丸,扎肉,豬扒)
足料船河 👍🏻大大餅金邊粉麵底
清湯底,可自行加入青檸和辣椒調味
超多配料、每款配餸都至少有3 件

第一眼見到以為上錯配汁
估唔到泰式野菌汁係橙黃色
食到平時野菌汁味道之餘
仲有小小泰式既香茅味道
味道好特別,值得一試👍🏻

至於豬扒則比相像中分量小
但味道不錯,好入味,有泰式香茅味~
但如果分量多小小,會更好

另外,仲有配送煎焗蛋
蛋真係有流心既效果
蛋黃汁和泰式野菌汁未好夾
令味道更豐富👍🏻
Lime Fish 船河
2022-03-12 438 瀏覽
點單30分鐘後只有飲料送上,問店員怎沒來,也沒問我等多久,直接跟我說炒河粉要很久,人手不夠。不是欸,比我晚來25分鐘的菜都上了,最後發現是廚師漏單,很糟糕的體驗,不會再來了!
點單30分鐘後只有飲料送上,
問店員怎沒來,
也沒問我等多久,直接跟我說炒河粉要很久,
人手不夠。
不是欸,比我晚來25分鐘的菜都上了,
最後發現是廚師漏單,
很糟糕的體驗,不會再來了!
2022-01-19 462 瀏覽
用手機落單外賣自取,結果漏單!等咗成半個鐘,已經催咗一次,結果仲係遲我十五分鐘先落單嘅啊姨拎餐先,個啊姨仲係同我叫同一樣野。落咗要求走芽菜,結果一打開發現無走到,本身預叫炒河會油,點知油膩程度又係離曬譜!好似油浸咁!差!
外賣自取
這天早上要到將軍澳工作,下車的地方是在尚德商場,逛了一下,便選擇到漁樂吃早餐。當天氣溫較冷,便叫了有火腿通粉的早晨套餐。不消10分鐘,店員便把早餐送到枱上,在火腿通粉、炒蛋、蒜蓉牛油多士中,最好吃的是蒜蓉牛油多士。蒜蓉味道突出,烤的脆脆的,適合最愛吃煎炸野的我。然而,炒蛋的味道一般,吃下來也不夠嫩滑。火腿通粉則是不過不失。此外,若多士跟蛋可以分開在另一隻碟送上,感覺會較衛生。作為一份早餐, 30多元,也算不過不失。
冷,便叫了有火腿通粉的早晨套餐。

此外,若多士跟蛋可以分開在另一隻碟送上,感覺會較衛生。

作為一份早餐, 30多元,也算不過不失。
2021-11-28 313 瀏覽
今朝外賣自取早餐,預計時間11:37可取,11:20左右到達,即管問下有得攞未,未有啦,繼續等,11:40再問,未有,問門口職員確定有做緊呢個order,職員肯定有及強調呢個order係佢接,佢清楚肯定,11:50同一職員通知我,其中一個歺野菌炒蛋冇野菌,我問點解到而家先講,我黎咗咁耐,佢亦知我等緊呢個order,佢唔早D講,佢竟然仲話我落order時已經冇野菌了,咁我第一次問佢攞歺時都佢又咁同我講😥😩。之後佢提議我下次買時補番D野菌比我😒。唔知幾時再買,唸住取消呢一個歺,又唔得,要我自己OpenRice到攪,最後,補腸仔,等一陣又話冇,要補歺肉,冇計。

2021-11-16 226 瀏覽
好耐冇去尚德商場內的「漁樂」食早餐,👀佢嘅餐牌好似有啲變更,所以入去試下。😊👆🏻“意大利蕃茄濃湯雙併通粉”~蕃茄湯味濃,午餐肉及腸仔就一般啦!👌🏻👆🏻“香煎牛扒餐”~蛋及牛扒煎得唔錯,配埋腸仔蕃茄豆+多士,多啲選擇!👌🏻配埋兩杯熱咖啡,一杯咖啡多奶,另一杯啡走少甜,咖啡味濃,各有不同味道。😉大致上食物質素不過不失,款式比之前多了dd,服務員啲態度不錯,等候時間唔耐,都係一個唔錯嘅選擇啊!😊

2021-11-02
$38 (早餐)