2020-09-21
今次介紹我認為最好食的漢堡包我不喜歡食快餐店嘅漢堡包,因為水準越嚟越差,可能因為成本的問題,主要係個塊牛肉縮水,同埋好乾,完全沒有汁和牛味,而香港品牌的burge b,是我經常食的,自從疫情爆發以來,已經少咗食,今次是叫外賣漢堡包餐到現在都是90幾文,也唔算特別貴,但佢嘅水準可以媲美100多啲,這間漢堡包店賣點就係個牛肉係好厚的,好有份量,好啱我大胃王,而且有汁,非常有牛肉味,而唔係一般冰鮮牛肉的雪味,今次叫貴了,加了一個煙肉,煙肉竟然出奇地好多塊,配上芝士和牛肉簡直是完美嘅配搭! 食完真係齒頰留香,香是來自牛肉的香味,佢個芝麻漢保包皮也很脆,新鮮沙律生菜也很多!個麥樂雞小食,就一般沒有什麼特別至於個炸洋蔥圈小食係每次都要食啲,主要係因為好脆,裏面洋蔥又好淋。
個麥樂雞小食,就一般沒有什麼特別