2016-01-10 970 瀏覽
晚上跟老公去試試新開的漢堡B,八時左右到,老公點了自家制芝士牛肉漢堡,我點了豬柳漢堡。逛了剛翻新的Food court一個圈回來,兩個熱騰騰的漢堡ready了,單看賣相非常好,用木砧板上,很有bistro burger feel,兩個厚厚的漢堡很香很足料,已忍不住馬上試試。豬柳漢堡很juicy,芝麻包烤過了特別香,加上溶了的芝士醬及其他醬料(不知道是什麼醬料?),再配上新鮮蕃茄及菜(菜並不是普通生菜,是沙律菜),很美味的一個漢堡,很快就吃光了。老公說他的牛肉漢堡也非常juicy及鬆化,漢堡內加入洋蔥及調味,再配上芝士醬,醬料及菜,他也很快吃光了,還期待下次試加煎蛋。我們還試了炸雞翼,用雞中翼開邊炸,吃起來很方便,不用煩怎樣分開骨頭,看得出廚師的心思,雞翼炸得鬆脆可口,值得一試。用這個價錢,吃到了Gourmet burger, 坐在剛翻新的food court, 有舊式大排檔feel,不用等位,不用怕被趕,比起外出吃晚飯面對人頭湧湧,這一餐吃得很開心舒服,超值!吃到一半,看到店掛上了"是日漢堡沽清"的牌子,很幸運能試到好吃的burger, 下次來會再早一點,以免白跑一趟。

5 分鐘 (堂食)
  • 自家製芝士牛肉漢堡
  • 炸雞翼
  • 豬柳漢堡
2016-01-09 864 瀏覽
昨天3:30來,先知做完午市要等到6點先做晚市,今天專程再來5:30到,己有十多人等候中,5:50就己排隊等落單。我地2個人,排第1O,等了2O分鐘落單,後面仲有十多人,人龍冇少人,領取食物有D混亂。叫了2個餐,最貴的燒菠蘿牛肉漢堡+2條魚手指+汔水.,菠蘿燒得甜甜,牛肉厚厚混入洋蔥粒,可惜冇乜牛味而且有渣有筋,醬汁很特叫有蜜糖及沙律微酸味,麵包非常軟熟可惜口感似方包,完全不配搭漢堡感覺,應該把包稍為烤焗。魚手指有驚喜,有燕麥表皮,增加口感,可惜只有2條,加$15只換來2條魚手指及一罐汽水,太貴了。再叫了磨菇雞扒漢堡餐,反而比牛肉漢堡好。雞扒超大件,嫩滑多汁,磨菇太少而且冇味。薯角一早整好,D皮林晒,難食。

菠蘿牛肉漢堡十魚手指汽水
磨菇雞抓漢堡+薯角汽水
2016-01-09
20 分鐘 (堂食)
2016-01-04 717 瀏覽
得寶開左牛下新城,多左好多食店,今日就試下都幾多人排隊既呢間Burger B.價錢大慨都係大約30蚊就有一個主食, 有3款係標榜自家製牛肉就要大約$40叫一個主食可以加$15 就可以有小食同飲品.黎到Burger店, 緊係要試下Burger,今次就揀左呢款150g自家製牛肉芝旦堡再加左手指魚柳同飲品.由於係即叫即做, 等左大約10分鐘就有得食.一黎到賣相一流, 份量十足. 由於本人係芝士控,個Burger本身塊扒都幾多肉汁, 再加埋芝士, 剛剛好.其實以一個女仔黎講, 淨係食呢個包已經好夠飽,好足料.之後再食埋個手指魚柳, 唔太油,都幾好味.
150g 自家制牛肉芝旦堡
叫一個主食可以加$15 就可以有小食同飲品.

由於係即叫即做, 等左大約10分鐘就有得食.
一黎到賣相一流, 份量十足.
其實以一個女仔黎講, 淨係食呢個包已經好夠飽,好足料.
之後再食埋個手指魚柳, 唔太油,都幾好味.

2016-01-03
150g 自家制牛肉芝旦堡