2009-01-13 19 瀏覽
食過呢間5次以上韓燒 ,都覺得好好味第一次尼唔係食韓燒係食SET LUNCH叫左個紅蚊牛肋骨飯 24蚊唔駛加一個牛肋骨係煲仔上的,真係無諗過廿幾蚊的SET真係會有煲仔上個汁好好味有點似吉野家但係係中菜的味道~D紅蘿蔔同白蘿蔔都好淋好入味, 牛肋肉係好大舊厚厚的都幾淋(我原本以為是牛仔骨片)冬天食好似牛白腩咁開胃又暖立立又好味~ 仲有飲品自己去斟+一小碟瓜+一杯JELLYSO GOOD 24蚊only美中不足係叫呢d比較麻煩的食物要等耐d同埋伙計少,叫好耐都冇人尼不過唔緊要, 冇收加一服務費,服務差d都唔緊要啦~PS. 見到有食評話D食物refill得好慢,覺得好奇怪 任食韓燒d生/熟食物都係自己行去夾,除左三文魚刺身之外其他好似長期都係「常滿」狀態,比人夾左一半左右就會refill wor ?_? 去咁多次我都只係見過1次熟食有空兜出現過一陣
食過呢間5次以上韓燒 ,都覺得好好味
第一次尼唔係食韓燒係食SET LUNCH
叫左個
紅蚊牛肋骨飯 24蚊唔駛加一
個牛肋骨係煲仔上的,真係無諗過廿幾蚊的SET真係會有煲仔上

個汁好好味有點似吉野家但係係中菜的味道~
冬天食好似牛白腩咁開胃又暖立立又好味~

仲有飲品自己去斟+一小碟瓜+一杯JELLY
SO GOOD 24蚊only

美中不足係叫呢d比較麻煩的食物要等耐d
同埋
伙計少,叫好耐都冇人尼

不過唔緊要, 冇收加一服務費,服務差d都唔緊要啦~

PS. 見到有食評話D食物refill得好慢,覺得好奇怪
  • lunch~ or 韓燒的牛仔骨+熟食的薑醋
2008-09-04 18 瀏覽
老朋友好久不見, 遷就我就來了新都城, 7時多周圍都要等位, 唯獨是這裡可即時就座, 那這晚上就交托在這裡全店任食個半小時, 價錢好像是$118, 座位間都幾近, 檯面和座位都好像不太乾淨. 食物擺放得算整齊, 其中以牛舌和雞軟骨味道最好. 熟食中炒粉絲偏油兼無味, 而無骨鳳爪不爽口之餘亦不入味.而鄰座正討論十歲小孩卻要收大人收費很不合理...未到時間侍應已拎著單來埋單, 好像在催人結帳走人. 而侍應服務也很有問題, 可以大大聲的說粗話. 今回一定是最後一次...

而鄰座正討論十歲小孩卻要收大人收費很不合理...

2008-06-16 5 瀏覽
星期日本想開開心心食個LUNCH行過門口見到$68加一任燒,咪入去食啦點鬼知係激氣,再平都無人幫襯1)食物質素一般,但GE價錢還可接受佢地收碟,收錢就快..但無人會添荼張餐卓面"痴立立"坐得好唔舒服2)一坐低就見到隔離D人係到嘈A侍應執碟放落車仔時 D食送菜汁彈左落食客到但佢竟然無反應...食客出晒聲..佢(拎左張餐紙)向住食客說:"嗱.."一句對唔住,唔好意思都唔講..比經理見到 竟然講大話:咪同佢講左對唔住囉!!之後D杯碟拎入廚房時..就大大聲,驚死人地唔知佢發脾氣B侍應執碟,A侍應就會一定講"你小心D呀,唔係又比人罵呀"一D基本禮貌都無 做錯左唔認錯...仲衰過大排檔3)隔離台用到塊鐵板黑晒,要求換塊新GE收銀員呀姐好似係老闆...(侍應有咩事就同佢講)佢話"只可以換一次咋...你地係爐邊燒就會好靚喇,中間一定黑晒"到我地想換..A侍應同收銀呀姐講"換第二次喇"呀姓行過黎第一句竟然話"你地又換,只可以換一次"-(我地第一次想換)...你未搞清楚就係到嘈我地..仲教我地點燒-(我重新再問多次係咪只可以換一次)..佢話因為夜晚父親節..要用鐵板佢咁講,係咪對下午班客好唔公平,況且佢無
星期日本想開開心心食個LUNCH
行過門口見到$68加一任燒,咪入去食啦
點鬼知係激氣,再平都無人幫襯

1)食物質素一般,但GE價錢還可接受
佢地收碟,收錢就快..但無人會添荼
張餐卓面"痴立立"坐得好唔舒服

2)一坐低就見到隔離D人係到嘈
A侍應執碟放落車仔時 D食送菜汁彈左落食客到
但佢竟然無反應...食客出晒聲..
佢(拎左張餐紙)向住食客說:"嗱.."
一句對唔住,唔好意思都唔講..
比經理見到 竟然講大話:咪同佢講左對唔住囉!!
之後D杯碟拎入廚房時..就大大聲,驚死人地唔知佢發脾氣

B侍應執碟,A侍應就會一定講"你小心D呀,唔係又比人罵呀"
一D基本禮貌都無 做錯左唔認錯...仲衰過大排檔

3)隔離台用到塊鐵板黑晒,要求換塊新GE
收銀員呀姐好似係老闆...(侍應有咩事就同佢講)

到我地想換..A侍應同收銀呀姐講"換第二次喇"
呀姓行過黎第一句竟然話"你地又換,只可以換一次"
佢咁講,係咪對下午班客好唔公平,況且佢無寫明只可換一次
乜唔係預左今日會好忙??..多人舉手ORDER好正常
點解D侍應可以做到發晒 悔氣....

我地聽到好激氣,話會照實寫食評
C侍應竟然話"咪由得佢地寫衰哂LAW....我實有辦法搞番掂佢"

佢地D態度真係好惡劣,文字上根本無法形容
我地的HAPPY SUNDAY俾佢地搞到好不忿
我地絕對唔會再幫襯..食野求質素好,求服務好..但E家絕對做不到,達不到水準
2008-06-04 4 瀏覽
想食韓燒,聽人講li間唔錯,於是就算遠左少少入去試下啦!平日唔會好多人,夜晚8點左右去到唔洗等位,野食都ok, 雖然種類冇話好多,但係勝在地方夠乾淨,又有電視睇! 仲有都幾多甜品食, 椰汁糕一流 !飲品任飲,不過豆漿淡左d,而檸檬菜蜜就有少少怪怪地,五花茶ok!主要都係金菇肥牛,牛仔骨好食..其實都係差唔多 .下次都會再去食 !
想食韓燒,聽人講li間唔錯,於是就算遠左少少入去試下啦!
平日唔會好多人,夜晚8點左右去到唔洗等位,
野食都ok, 雖然種類冇話好多,但係勝在地方夠乾淨,
又有電視睇!

仲有都幾多甜品食, 椰汁糕一流 !

飲品任飲,不過豆漿淡左d,而檸檬菜蜜就有少少怪怪地,
五花茶ok!

主要都係金菇肥牛,牛仔骨好食..
其實都係差唔多 .
下次都會再去食 !
$約130 (晚餐)
  • 金菇肥牛
  • 牛仔骨
  • 椰汁糕
2008-04-07 2 瀏覽
2008年4月3日考完comp303的大日子,可以cerebrate一番,所以去左Po Lam漢陽樓韓國料理食韓燒,$108任食,地方大,食物種類多,係一個韓燒好選擇,同旺角又貴又唔好食又迫的韓燒店形成左個好大的對比!食物方面實在有太多種,第一次黎食果陣完全唔知食咩好,第二次黎有左經驗,發覺其實有汁的肉都好味,無汁的就唔太好味,另外牛仔骨同另一隻深色的肉(好可能係羊肉)最好味,其他牛肉+雞都好味,其他食物仲有雞腎、螺肉、sushi等等,整體都幾好味,特別的係佢個雪榚好好食,但係今次得返芝麻+香"戶",其他的雪榚未開,如果有芒果+雲呢拿就好喇~~
2008年4月3日

2008-02-21
對上一次食已經係一年前既2月14日琴日2月19日再去食新裝修後,感覺好舒服,冇以前咁光猛多左小小浪漫感覺,食物同以前一樣都係自助燒烤加熟食壽司,甜點,炒飯,炒米粉豬牛羊,魚青口都有有雪糕食(呢個非常好食~)肉類夠味,非常好~肥牛唔多掂~飲品檸檬水非常好飲~2個人一台飲左十杯!哈哈~食得好開心~環境好,但係一人多就好迫,D人望住晒服務係冇既,除左收錢見人同入座見之外抵食就唔抵食架啦,一位119 只不過我太耐冇食想幫襯下味道都OK啦,好過連鎖另一間既漢XX~我第一位入座,D台算係乾淨啦附2圖很不錯的,下次食中午先~
對上一次食已經係一年前既2月14日
琴日2月19日再去食
新裝修後,感覺好舒服,冇以前咁光猛
多左小小浪漫感覺,
食物同以前一樣
都係自助燒烤加熟食
壽司,甜點,炒飯,炒米粉
豬牛羊,魚青口都有
有雪糕食(呢個非常好食~)
肉類夠味,非常好~
肥牛唔多掂~
飲品檸檬水非常好飲~
2個人一台飲左十杯!哈哈~
食得好開心~
環境好,但係一人多就好迫,D人望住晒
服務係冇既,除左收錢見人同入座見之外
抵食就唔抵食架啦,一位119 只不過我太耐冇食想幫襯下
味道都OK啦,好過連鎖另一間既漢XX~
我第一位入座,D台算係乾淨啦
附2圖很不錯的,下次食中午先~
2007-12-26 9 瀏覽
食物味道麻麻, Refill得好慢, 想食多幾片牛舌, 等咗一晚都冇再refill, 質素中下, 但價錢唔算抵. 以後都唔會幫襯.
2007-09-16 4 瀏覽
雖然唔係貴, 啲嘢可以用難食黎嚟形容, 服務又無, 叫人又無人應, 有人應態度又差, 唯一可取係新裝修
2007-07-02 3 瀏覽
家人說要吃韓國燒烤, 聽見是自助的, 興趣真的不大, 見他們叫了幾次, 就試下. 這裡地方好寬闊, 檯之間又不會太擠迫, 坐得也舒服, 我們是21:00 後才開始吃, 有九折, 即是免加一. 食物款式也好多, 除了燒烤食物還有壽司, 小食如雞翼, 甜品有芝麻,士多啤梨雪糕, 飲品有酸梅湯, 菜蜜等等, 啤酒Skol 就要$10 兩罐. 食物味道幾好, 不像之前去的韓國燒烤好像垃圾一樣, 看見也不想吃. 如果人多的話, 坐個半小時就要走, 所以最好夜少少吃, 不會要你埋單.

2007-06-27 9 瀏覽
已經好耐無幫襯, 但忽然想食, 發現加了價($108.00 未計加一), 反正黎到照食啦. 無左火鍋(之前加$20, 可以加火鍋), 只有燒烤, 食物種類少左, 亦無生蠔出, 可能就係因為無火鍋啦.壽司–三文魚, 鰻魚, 腐皮, 旦…熟食有豬腳薑, 好細隻嘅賴尿蝦, 菜等等湯有兩種, 其中一種是冬蔭功–唔係好好味架咋生野- 牛仔骨超好味(食左好多), 豬扒還可以, 但好易燒焦, 鷄翼一般入味, 其他有鷄肉(碎濕濕), 牛肉(雖然好薄, 但好硬), 多春魚, 紅腸, 香腸, 金菇肥牛卷(金菇有怪味), 煙肉等等…飲品有酸梅湯, 夏桑菊等下火野, 好似有汽水架…雪糕有兩隻味, 芝麻好食, 只可用筒…只限食個半鐘, 不過唔會趕你走, 但你自已會識做囉, 因為好多人等位.
壽司–三文魚, 鰻魚, 腐皮, 旦…
熟食有豬腳薑, 好細隻嘅賴尿蝦, 菜等等
湯有兩種, 其中一種是冬蔭功–唔係好好味架咋
飲品有酸梅湯, 夏桑菊等下火野, 好似有汽水架…
雪糕有兩隻味, 芝麻好食, 只可用筒…
2007-06-06 14 瀏覽
我試左個lunch自助燒烤d肉真係好入味i like 牛肉牛仔骨同雞肉very mucb估唔到d鰻魚壽司幾好味!西瓜就浸糖水但個湯幾好味~但d野飲好難飲
我試左個lunch自助燒烤
d肉真係好入味
i like 牛肉牛仔骨同雞肉very mucb

估唔到d鰻魚壽司幾好味!
西瓜就浸糖水

但個湯幾好味~

但d野飲好難飲
gd
2007-04-13 15 瀏覽
原本諗住去漢陽苑/梨和園,不過係度見到d comments咁差,而呢間又好似幾唔錯下,所以專登由馬鞍山搭車過黎,果然係唔錯:平過漢陽苑,乾淨過佢,環境好過佢,服務好過佢,值得推介!!d肉(especailly雞翼)"yip"得幾好!熟食d野都唔錯,美中不足就係凍左少少仲有幾樣甜品,不過太飽la,所以冇食到*有少少失望,冇三文魚/生蠔食><d服務幾好,叫佢加水,換爐板,都好樂意幫我埋單時找返3個兩蚊,佢仲叫我"拎埋佢啦",好搞野最後仲申請左張9折卡,下次叫多d朋友黎食^^
d肉(especailly雞翼)"yip"得幾好!
熟食d野都唔錯,美中不足就係凍左少少
仲有幾樣甜品,不過太飽la,所以冇食到
*有少少失望,冇三文魚/生蠔食><
d服務幾好,叫佢加水,換爐板,都好樂意幫我
埋單時找返3個兩蚊,佢仲叫我"拎埋佢啦",好搞野
最後仲申請左張9折卡,下次叫多d朋友黎食^^
2007-01-21 5 瀏覽
百零蚊既任食韓燒黎講, 水準真係叫good 架啦,(當然不能同漢陽苑比, 因為呢度地方始終都較為隔涉), 提供既都係大路野, 淹得好入味, 包任飲既野入面居然有我至愛既豆漿(仲幾好飲), 真係喜出望外
2006-12-17 4 瀏覽
已經好幾年沒有幫襯韓烤,又見小朋友未曾試過,就約了朋友來這裡一試。這裡純是自助的韓式燒烤,是沒有石頭飯或牛肉鍋等供應,而抽氣設備挺好,完全沒有混身烤味。食物大部份都是常規大路的,但選擇種類不小及源源供應不絕,生熟咸甜中日美食都有,不吃燒烤都能有頗多選擇,另外加王十塊錢來一客韓烤加火鍋,真的釋隨尊使,而所點的蕃茄湯底又真的不錯。服務員的禮貌真的用心,這裡的服務是上下一致,上至經理,下至放食物的阿姐,看得出是用心待客,這點是外頭小見,例如放食物的阿姐細心的排好壽司,放食材之餘又幫忙你拿東西,而員工看得出相當忙碌但都用心記著客人的要求;相信其他食評所評的都清楚。雖然訂檯說明是兩小時的用膳時間,但店員都有彈性處理。埋單計每人約一百塊,在假日黃金時段來說價錢超值,若閑日來的話價錢更平宜的。回來後看到才明白這裡為什麼有這麼多笑臉食評!其實整晚三個小朋友最開心,自已拿東西,自已燒烤,更有機會學堯拿正確筷子手勢的重要。

雖然訂檯說明是兩小時的用膳時間,但店員都有彈性處理。

2006-10-05 5 瀏覽
呢間野同女朋友食過兩次SERVICE吾錯入面d食物選擇都幾多通常6點先開始俾人入場果時入到去會好多位choosed位吾會太迫環境都幾乾淨出去拎野食都幾方便又吾會好貴埋單每人吾過一百
呢間野同女朋友食過兩次
SERVICE吾錯