餐廳: 濠餐廳
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳: 濠餐廳
資訊:

2024-02-14 753 瀏覽
新年太忙, 無留意到就黎14/2就近地方D 自助餐都full 晒最後比我搵到呢間未full入到場, 原來只要坐唔夠1/5 座位, 心知不妙。。。場內食物一般, 真係一般般, 刺身乾的, 沒有廚師在場剪, 應該是早早切定熟食一向少食, 都是望2眼, 有想吃的少夾一點點, 唔望猶自可,一望嚇死人, 成隻小強化身侍應幫我夾食物!!
新年太忙, 無留意到就黎14/2
就近地方D 自助餐都full 晒
最後比我搵到呢間未full

入到場, 原來只要坐唔夠1/5 座位, 心知不妙。。。

2024-02-14
2024-02-04 617 瀏覽
之前食過晚餐,牛扒好好食,諗住試吓午餐,原來午餐冇牛扒,只有火腿扒,但好嚡唔好食;生炒排骨大浸雪味。水杯同碗碟仍有水漬。客人唔多,但冇人收碟。尾段仲有兩位清潔阿姐喺度鬧交!唔會再去喇。
水杯同碗碟仍有水漬。
2024-02-04 139 瀏覽
牛扒勁正,鮮嫩有肉汁,食完馬上encore,仲要係厚切,真係我食過咁多間酒店中最好食嘅牛扒。可惜羊架太嫩,略嫌有啲生,不是我喜愛口感,但都可以嘅。其他食品一般,叉燒好硬、嚡,非戰之罪,現時的叉燒普遍都是用瘦肉來燒,沒有以前的口感。但生炒排骨真係好差,一陣雪藏味,入口即吐啃唔落呀!同場有火煱食,肥牛都好靚,係個湯底很淡口,我已揀麻辣湯,不麻好少辣味;另有雞湯,我冇試。有火焰雪山表演,我沒出去睇;以為會每人派一份(其他酒店做法),原來不出去係冇得食嘅好在後來有女侍應推住車仔,一路行一路問有冇人食朱古力火鍋,即舉手話食,佢就拎個朱古力火鍋過嚟點火,想沾甚麼來食就自己出去取回來。想食麵包有烘機,搵勻全場冇牛油,問廚師取,等咗好耐,廚師係喺廚房用匙羹拎咗一羹仔牛油出嚟畀我。還有水杯同碗碟都有水漬,明顯係洗完沒弄乾,最離譜是取食物時,手指感覺很怪,提高食物碟發現碟底有食物殘渣,即時同廚師反映,但已很倒胃口。經OP有45折,係抵食嘅,希望衛生可改善啦!
可惜羊架太嫩,略嫌有啲生,不是我喜愛口感,但都可以嘅。
但生炒排骨真係好差,一陣雪藏味,入口即吐啃唔落呀!

經OP有45折,係抵食嘅,希望衛生可改善啦!
好嘢!麗豪我終於嚟到你嘅懷抱啦,一入到去見到成間餐廳閃閃發光,環境優雅得嚟又唔會太拘束,真係靚到彈晒啲眼珠⭐️。嚟到一家大細聚餐嘅好地方,一坐定定就開始捧住個menu研究起今晚嘅飯單,頭盤上嚟嘅響油泡菜勁正,香脆下口,啖啖都揭示緊我嘅胃口!主菜方面,叫咗個咖喱海鮮鍋,夠晒香、夠晒惹味,凍過水嘅龍蝦尾味道爽滑唔講得,而家講起都仲嚟晒口水。聽晒我講都知呢度嘅嘢食質素一流,飲品咁樣,厚厚嘅奶香同淡淡嘅茶味交織成一個溫柔襲人嘅完美配搭,啱晒啲享受生活嘅饕餮客。 簡直係一個美味嘅舊邂逅,成個晚上胃口大開,食完之後都仲想再嚟一次!大家如果想食得開心、食得滋味,記得留意麗豪呢個小小嘅驚喜噃🎉🍜💖。

2023-12-04 842 瀏覽
嘢食質素非常普通。同街邊茶餐廳完全無分別,選擇又少質素又差。如果唔係因為訂枱有四五折優惠都唔會嚟食,依家好後悔嚟之前無睇到呢間自助餐嘅評論。真心請我都唔會再去。
嘢食質素非常普通。
同街邊茶餐廳完全無分別,選擇又少質素又差。
2023-11-29 683 瀏覽
之前在Open Rice 訂到買一送一自助午餐優惠二人同行套票, 餐廳佈置依舊,全餐廳藍色色調整潔順眼,令我想起仔女小時候我們一家人齊來吃自助餐的回憶,食物多選擇又美味,吃得飽飽家人非常滿意。
2023-11-28
用餐優惠
優惠券
2023-11-19 433 瀏覽
本人在訂枱當天是一名左手打了石膏的人士,需要同行照顧者才可順利進餐。但當天約好的照顧者在途中出了意外,要在意外現場提供口供,不能到餐廳。本人在餐廳跟負責接待的女士說了原因,她就立即幫忙改了另一天,非常好的服務。本次用餐是經Open rice 購買的買一送一自助午餐,平均每人不到190圓。基本應有的食品種類都有,還有movenpick 杯裝雪糕。甜點和生果都算不錯,刺身魚類有3種,三文魚刺身最為可口,貝類海產都有供應,算是物有所值。
2023-11-15
2023-11-12 419 瀏覽
麗豪酒店濠餐廳自助餐的食物種類繁多,價格便宜。從刺身、壽司、卷物開始,隨後火腿凍盤和凍海鮮盤帶來了更多的驚喜。火腿凍盤上的款式多,有火腿、salami、Parma ham等,配芝士、餅乾一起吃。凍海鮮盤上有蟹腳、蜆、螺、蝦、青口等。此外,麗豪酒店濠餐廳亦有多款熟食。燒味部分有叉燒、雞,充滿港式風味。另外仲有火鍋,多款配料。最後,麗豪酒店濠餐廳的甜品絕對不能被忽略。精緻的蛋糕、蛋撻、豆腐花、雪糕等。總括而言,麗豪酒店濠餐廳自助餐的食物多樣性。

麗豪酒店濠餐廳自助餐的食物種類繁多,價格便宜。從刺身壽司、卷物開始,隨後火腿凍盤和凍海鮮盤帶來了更多的驚喜。

總括而言,麗豪酒店濠餐廳自助餐的食物多樣性。
2023-11-07 304 瀏覽
呢度嘅晚市自助餐價錢唔貴,而且地方夠大。最適合就係同家人或朋友嚟,慢慢坐、慢慢食。靠窗邊位置仲可以望到城門河景。呢度嘅自助餐食物種類比想像中豐富,有壽司、刺身。如果鍾意食凍海鮮仲有蟹腳、青口、蝦、螺🦀🐚🦐沙律款式亦都多選擇。凍肉拼盤有多款不同嘅火腿,仲有煙三文魚等等。可以配餅乾、芝士。 呢度仲有自助火鍋🍲,去自助區度揀選左湯底,侍應就會送到枱上,然後你可以喺自助區度拎唔同嘅火鍋配料慢慢打邊爐。我比較欣賞嘅係呢度嘅甜品區,估唔到都幾多款式。咁啱嗰日萬聖節仲有好多萬聖節造型嘅甜品🎃👻有好多唔同嘅蛋糕🍰🧁🥧仲有葡撻、豆腐花、雪糕🍨、糖果🍬等等。而且仲有朱古力火鍋🍫🍡🫕,每台都有一小爐,可以慢慢食。呢度夠晒休閒,係一個唔錯嘅用餐地方。

呢度嘅自助餐食物種類比想像中豐富,有壽司刺身
如果鍾意食凍海鮮仲有蟹腳、青口、蝦、螺🦀🐚🦐

而且仲有朱古力火鍋🍫🍡🫕,每台都有一小爐,可以慢慢食。

呢度夠晒休閒,係一個唔錯嘅用餐地方。
1K
2023-11-05 316 瀏覽
假日又去食Buffet,上網見到介紹麗豪酒店Lunch Buffet幾抵食一於試下,係Openrice 訂座優惠成人每位$208,用餐時間12:00-2:30,2.5小時。準時去到,餐廳以Bodhi and Friends為主題,內堂面積頗大,裝潢簡約,坐的是膠椅看似有點Hea,出面係泳池加上自然光線感覺好寫意。即睇自助吧有咩食。海鮮冷盤。日式壽司、冷麵及各款漬物。刺身。BBQ區、燒味、炸物及中西式湯。熱盤。飲品。見到有鴛鴦。甜品。個架寫Mövenpick,但雪糕係雀巢牛奶公司,唔太吸引。包裝飲品。頭盤先來個刺身及熱咖啡。三文魚、鯛魚及吞拿魚,三文魚尚算新鮮,鯛魚及吞拿魚味道普通。三文魚腩,聽到人講可以要三文魚腩即要,比較新鮮肥美。藍青口及海蜆,味道普通,火腿及油雞正常水準,印度咖哩雞及青咖喱唔算太辣幾惹味。海蝦、沙律及牛角包,正常水準。玉桂卷,味道不俗但好飽,海蜇爽口。粟米羹,味道幾好。甜品,巴斯克有三個口味,芝士、朱古力及抹茶味,口感軟滑味道不俗,麵包布甸味道較淡,開心果慕絲幾好味。松露巴斯克,鹹鹹地松露勁,味道怪怪地。焦糖燉蛋,正常。西米露,正常水準。食物味道正常水準,選擇上唔太
即睇自助吧有咩食。
海鮮冷盤。
日式壽司、冷麵及各款漬物。
刺身
BBQ區、燒味、炸物及中西式湯。
熱盤。
飲品。
見到有鴛鴦。
甜品
個架寫Mövenpick,但雪糕係雀巢牛奶公司,唔太吸引。
包裝飲品。頭盤先來個刺身及熱咖啡。
三文魚腩,聽到人講可以要三文魚腩即要,比較新鮮肥美。
海蝦、沙律及牛角包,正常水準。
玉桂卷,味道不俗但好飽,海蜇爽口。
粟米羹,味道幾好。
松露巴斯克,鹹鹹地松露勁,味道怪怪地。
焦糖燉蛋,正常。
西米露,正常水準。

食物味道正常水準,選擇上唔太多但優惠價二百幾蚊先都算係咁,服務態度正常,都抵食之選呢。
2023-11-04 231 瀏覽
响openrice訂座,半價食到週六自助晚餐,真係超抵。酒店無可否認比較舊,但餐廳內環境尚算舒適。食物種類比想像中多,雖然冇龍蝦同鮑魚,但基本要有的都有,燒牛肉、羊架(熱盤)、刺身、長腳蟹、熟蝦、炒蜆(偏鹹)...。另外仲有火鍋,當然食材是基本果啲,有肥牛同紙包\罐裝飲品。另有豆腐花、焦糖蛋、movenpick雪糕、葡撻、紫米露、火焰雪糕蛋糕等,好多嘢都啱小朋友食,所以好適合一家大細同家庭聚會。職員態度也不錯,食物也不停refill。
2023-11-04
2023-11-03 214 瀏覽
相信大家都認識富豪酒店集團,佢地旗下嘅麗豪酒店我個人系比較中意,好耐之前已經食過一次佢地既buffet,今次再訪質素依然不變😊最近做緊卡通主題,相信更能吸引吾少家庭前來👦🏻👧🏻✿ 刺身刺身我揀咗三文魚同拖羅,三文魚十分新鮮!🐟質感偏向軟稔,拖羅口感較實在。✿ 海鮮冷盤海鮮冷盤有青口、大蝦、蟹腳、蜆肉,其中大蝦、蟹腳、蜆肉同樣高質👍🏼大蝦啖啖肉,蟹腳新鮮🦀蜆肉意想不到地清甜😋✿ 冷麵冷麵我覺得亦值得一提,餐廳有菠菜麵同蕎麥麵,我個人偏好蕎麥麵🤎旁邊有專用冷麵汁可自行調節用量,冷麵有嚼勁,沾上冷麵汁好有日式風味🇯🇵✿ 火焰雪山到某個時候,職員就會推車仔出黎🛒原來系火焰雪山🔥跟住更會搖鈴發出聲響🔔提醒大家可以拎咯~成件事好觸目🤭黎吾切影火焰效果🫠蛋糕蛋白味突出🤍亦嚐到白蘭地味道🥂色香味俱全👍🏼✿ 南瓜湯南瓜湯🎃令人聯想到快將萬聖節了👻濃湯質感稠身,味道香甜濃郁,呢個真系必飲🧡✿ 熱盤熱盤方面就以多國菜為主題,比較適合本土嘅菜式有豉椒炒蜆、叉燒、香煎雞中翼,豉椒炒蜆味道香辣,還原大排檔風味😆叉燒口感偏瘦,食到佢最純粹嘅燒味風味🐷✿ 自選烏冬Buffet當中自選烏冬好深得我心😊吾洗選擇可以全都要

刺身

✿ 海鮮冷盤

✿ 冷麵

✿ 火焰雪山

✿ 南瓜湯

✿ 熱盤

✿ 自選烏冬
Buffet當中自選烏冬好深得我心😊吾洗選擇可以全都要🤭材料我揀咗鳴門卷、芝士腸、肥牛、牛丸,湯底可以選擇清雞湯或者藥膳湯,我就揀咗清雞湯🐔拎曬所有材料後職員就會幫自己用個小鍋加湯一路熱住個烏冬🔥好豐富飽肚🤰🏻

甜品
食咗咁多野終於出動第2個胃🤣中式糖水方面有豆腐花同芋頭紫米露💜紫米露甜度恰好。西式甜品款式頗多,其中令人印象深刻嘅有迷你葡撻同Brownie,迷你葡撻酥脆,牛油同蛋味濃郁🥚🧈Brownie朱古力味不俗🍫

2023-10-26
2023-11-03 192 瀏覽
朋友住附近,所以去左食 buffet。餐廳可以眺望城門河,感覺悠閒舒服。設有大雪櫃,可以無暢飲。 大約八點鐘,餐廳職員會搖起搖鈴,推住懷舊甜品火焰雪山出場, 環境氣氛唔錯。我地用左openrice訂座有7折優惠,性價比相當高。平時鍾意食嘅冷盤,有齊凍蝦、青口、蜆、松葉蟹腳。我推介蟹腳,帶少許鹹海水味,突顯鮮甜。刺身有三文魚、希靈魚、鯛魚、吞拿魚。款式唔算多,但三文魚都幾厚切,肥美嫩滑,油脂感滿滿,食左好幾轉🤣!熱食方面有豉椒炒蜆、薑蔥炒蟹、泰式燒豬頸肉、蜜汁叉燒、白切雞、燒羊架等豉椒炒蜆夠鑊氣,香濃惹味既豉椒醬汁滲入每粒蜆肉,辣辣地好惹味。燒豬頸肉爽口彈牙、香口又惹味。蜜汁叉燒甜蜜味加上軟腍的肉質,好食!另外,設有一人火鍋區🥘,可以按自己喜好選擇湯底(藥膳雞湯火鍋或清湯雞湯火鍋)、配菜同埋醬料。例如:蝦、肥牛、響鈴、魚片、各式菇類、丸類同埋蔬菜等,我都忍唔住打番個邊爐仔🤣。最後要留肚食甜品,必食Movenpick雪糕、 朱古力撻、葡撻、豆腐花同埋椰汁紫米露。 每抬仲會送上朱古力火鍋,可以自由配搭水果、雪糕或棉花糖等,十分滿足。
朋友住附近,所以去左食 buffet。

2023-11-02 143 瀏覽
沙田麗豪酒店濠餐廳環球火鍋美食自助餐,可謂讓人一次過滿足兩個願望。🫰擺設簡約的冷盤區,以煙三文魚開胃,清新怡人之餘味道誠不錯。海鮮站更是眾人注目之處,長腳蟹、蟹鉗、田螺、凍蝦和青口等新鮮海產,媲美海鮮市場。我嘅最愛係長腳蟹,絕對唔係嗰啲淡茂茂無味嘅蟹乾。刺身種類雖少,但三文魚、吞拿魚和希靈魚刺身每一片都新鮮好味。👍烤味和燒味站亦所應有,尤以燒茄子和雞翼最出色。熱盤有各式炒飯炒麵滿足大眾口味😁糕餅和水果在甜點區待客,種類繁多精緻可人。八時更有驚喜菜色,為晚宴增添一記亮點。至於打邊爐方面,以土雞和湯底聞名,口感濃郁。九時有自動送上的朱古力火鍋,更是親切客道。仲有movenpick 雪糕任食,簡直完美星期一至四的自助餐,只需298元,對比各高級酒店,實在是性價比極高的選擇。

擺設簡約的冷盤區,
以煙三文魚開胃,
清新怡人之餘味道誠不錯。

海鮮站更是眾人注目之處,
長腳蟹、蟹鉗、田螺、凍蝦和青口等新鮮海產,媲美海鮮市場。

我嘅最愛係長腳蟹,絕對唔係嗰啲淡茂茂無味嘅蟹乾。

烤味和燒味站亦所應有,
尤以燒茄子和雞翼最出色。

熱盤有各式炒飯炒麵滿足大眾口味😁

糕餅和水果在甜點區待客,種類繁多精緻可人。

八時更有驚喜菜色,
為晚宴增添一記亮點。

至於打邊爐方面,
以土雞和湯底聞名,口感濃郁。

九時有自動送上的朱古力火鍋,
更是親切客道。

仲有movenpick 雪糕任食,簡直完美

• Seafood
2023-10-31 130 瀏覽
麗豪酒店係沙田屹立多年嘅傳統式酒店,幾百蚊就食到呢度嘅酒店自助餐,有時如果諗唔到出街食乜嘢,食buffet都唔錯㗎。呢度嘅自助餐最特別就係有得打邊爐,可惜可能今日咁啱打風,無咗平時嘅藥膳雞煲湯底,我試咗清雞湯底,佢哋嘅油麥菜好新鮮,全部打邊爐嘅食材都切到細細份好精緻,唔使驚一次過拎太多食唔晒,醬料都有好多選擇,我最推介係喇沙醬!凍盤就一般酒店有嘅佢都有齊,沙律煙三文魚火腿芝士橄欖等等,海鮮就有蜆、蝦、螺,刺身全部都厚切大大件俾你,所以我個人建議叫佢俾一件先,留肚食其他🤪熱食方面,我覺得中式嘅食物係比較啱我口味,全部熱辣辣香噴噴。烤牛肉就熟咗少少,可能我本身食開比較生。另外佢有個BBQ專區,有長腳蟹,多肉飽滿!甜品都有好多款揀,食到最尾我都試唔曬,不過佢都細細件,好貼心。最尾我想讚下呢度嘅員工、全部都好勤力友善,換碟快,同埋經常清潔出面枱面!

烤牛肉就熟咗少少,可能我本身食開比較生。

另外佢有個BBQ專區,有長腳蟹,多肉飽滿!