2019-03-08 40 瀏覽
屯門最近開多咗好多唔同嘅餐廳,呢間餐廳係我食過好食嘅其中之一間,細問之下,原來個師傅跟日本人學過,所以味道真係食到在日本食既味道,誠意推介,用心小店。雖然唔大間.但職員安排得好好.抵讚了!

2019-02-25 131 瀏覽
平時去開附近多數只係睇戲,今次見咁多好食評就特登行去試吓先平日夜晚七點半去到,好彩仲有四人座位一張店內只有兩張四人枱及三張二人枱,很快爆滿。食品1)鹽燒油甘魚鮫有4大舊,燒得很香,但要趁熱食!如果唔係會有點腥2)三文魚(約7吋)不算很肥美但很新鮮3)炙燒北海道帶子新鮮肥美,可選鹽燒或醬汁燒3)灸燒左口魚邊,入口即溶油脂很豐富4)鰻魚(約7吋)好好食,冇骨5)芝士天婦羅蝦卷,不過不失沒有特別6)京蔥吞拿魚茸卷,普通不推薦5)麵豉湯一般,但$12算多材料6)豚肉烏冬,湯幾好味烏冬好滑
平時去開附近多數只係睇戲,今次見咁多好食評就特登行去試吓先
平日夜晚七點半去到,好彩仲有四人座位一張
店內只有兩張四人枱及三張二人枱,很快爆滿。

食品

5)麵豉湯一般,但$12算多材料
6)豚肉烏冬,湯幾好味烏冬好滑
  • 鰻魚壽司
2019-02-25 67 瀏覽
成日出街食野都唔知食咩好, 行下行下見到有間新店, 就去試下!地方唔算大, 但環保都算唔錯!價錢都幾抵, 食物都幾新鮮!成日光顧開d大集團, 反而小店既食物更有質素!支持有機會會再同朋友再黎食過!
地方唔算大, 但環保都算唔錯!
價錢都幾抵, 食物都幾新鮮!

成日光顧開d大集團, 反而小店既食物更有質素!支持

有機會會再同朋友再黎食過!
2019-02-23
10 分鐘 (堂食)
2019-02-18 109 瀏覽
支持用心小店,屯門最近開多咗唔同嘅餐廳,呢間餐廳係我試過新開而且有質素其中之一間 !帶子刺身肉質豐厚,口感鮮嫩滑溜而且富彈性,味道甘香鮮甜!加上價錢,性價比👍🏻👍🏻👍🏻惹味雞軟骨油膩感極低,呢間餐廳同出面嘅出面好似有少少唔同,外層嘅炸皮好薄,內裏既軟骨位相對較為爽口。角切魚生丼飯既份量都幾多,而且配料魚生新鮮!內有玉子、三文魚、青瓜、蟹子、還有時令魚生。佢哋用嘅Wasabi都似係自己整既!

2019-02-05 122 瀏覽
剛好想食日本嘢,見附近商場嘅日式餐廳都排長龍。見小店唔洗等支持下。餐牌寫明要等10-15分鐘因用心製作,好啦體諒下小店人手唔多只有2個廚1個樓配面。幾枱人大齊落餐的話又真係幾手忙腳亂。最初先叫幾款茸壽司試試刺身都算新鮮,份量正常,飯夠味而且唔會散,但無放芥末要自己放。最欣賞佢鰻魚,大大條有7吋長,食完一件都頂肚 鰻魚夠厚肉燒完仲有少少香味,好似$18/件,算係咁啦!! 另一味喜出望外仲有吞拿蓉,好好味 但蒽太少本來想食串燒,但種類唔多,仲無晒雞肉,即係得返幾款,燒小尖椒,翠肉瓜,秋葵。。。 叫咗青椒仔同秋葵試下,普通,可以skip...可以當無串燒呢項飲品亦只有三款,相信 係無酒牌兼無位存放,飲茶算支持小店的話都算唔錯,價錢唔算好貴,$14-$18/件。但款式唔算多,地方小小1-3人尚可,人多就太嘈太迫。 如果增加多少少唔同款式會更好

最欣賞佢鰻魚,大大條有7吋長,食完一件都頂肚
鰻魚夠厚肉燒完仲有少少香味,好似$18/件,算係咁啦!!
另一味喜出望外仲有吞拿蓉,好好味
但蒽太少

飲品亦只有三款,相信 係無酒牌兼無位存放,飲茶算
2019-01-23 100 瀏覽
難得屯門有高質嘅日本嘢食!!● 甜蝦角切魚生飯定食($78)●我覺得成間店最高性價比嘅定食!!👅魚生真係好fresh 好鮮甜 魚生嘅海水味同佢哋嘅鮮甜非常之夾😍😍雖然係有油脂香 但係食完之後仍然係好清爽魚生種類都好多 有三文魚 帶子 吞拿魚 甜蝦等等 連平時好少見嘅希靈魚都有呀!!😆所以令到口感好豐富 又有爽脆嘅 又入口即溶嘅 又有軟綿綿嘅 每一啖都充滿驚喜💓💓呢啲雜錦魚生飯平時出去食冇三位數字都冇交易 而家78蚊仲送埋湯同沙律真係抵到爛💓🤘🤘🤘已經mark 實做我嘅飯堂😆
難得屯門有高質嘅日本嘢食!!
● 甜蝦角切魚生飯定食($78)●
我覺得成間店最高性價比嘅定食!!👅
雖然係有油脂香 但係食完之後仍然係好清爽
2018-12-20
20 分鐘 (堂食)
2019-01-19 99 瀏覽
屯門除咗出名睇戲平,原來食嘢都唔貴,係新墟呢間瀧赤料理,價錢大衆化之餘,質素都可以架!坐低睇吓有咩好食先,午餐好抵食喎,除咗午餐其餘散叫都OK。落左單,飲住茶等食先。午餐有面豉湯,有沙律,抵食。面試湯夠熱,沙律亦都新鮮,唔錯!甜蝦角切魚生飯,大大碗魚生飯,仲有一隻甜蝦,賣相唔錯,食落味道都可以。鰻魚丼定食,成碗飯上面鋪滿大大塊鰻魚,飯粒又綿又夠熱,性價比高,都係$68。喺度食個方便飯,抵食又好食。
坐低睇吓有咩好食先,午餐好抵食喎,除咗午餐其餘散叫都OK。

落左單,飲住茶等食先。

喺度食個方便飯,抵食又好食。
2019-01-08 120 瀏覽
Lunch煩惱緊食咩之際,見到呢間新既日木料理,就同朋友入去食啦~舖頭唔大,只能容納幾張枱。因為大家都鍾意食鰻魚,所以好快決定齊齊叫鰻魚丼($68)。唔知係咪新店試食關係,寫明免收加一。定食仲有味噌湯、一個沙律。味噌湯冇咩特別,沙律就覺得沙律太多,一開頭我心諗我冇叫吉列野,點解俾個醬我🙈🙈,有好多青瓜絲搭一小撮蟹柳絲,個人鍾意蟹柳多過青瓜,所以好似食完啲蟹柳絲,就算未食哂啲青瓜都冇食嚕(加上覺得太多醬,有啲膩)個人覺得鰻魚飯$68是抵食的,因為普遍都貴,唔算好大碗,但女仔食都會飽。鰻魚味道可以,略嫌有少少un。

2019-01-06 92 瀏覽
屯門新開的壽司店,用料新鮮,有媽媽愛的長長鰻魚,又有炙燒系列,午餐都很抵,假日都有,最驚喜的是軟殼蟹卷物便宜,性價比高。免加一,缺點就是店舖比較細,如果滿座就要等比較耐。
2018-12-27 146 瀏覽
好耐無同媽媽出去食飯啦, 一於今晚同佢出去提早做冬, 等佢可以抖下唔使煮屯門新墟宜家開左好多細細間既餐廳, 間間都幾吸引咁, 最後揀咗呢間整修簡約既日式餐廳間餐廳啱啱開張仲試業緊, 內籠其實好細, 總共得四張枱,我地入去嗰時未滿座, 但一坐低即刻陸續有客入, 好快就滿咗睇嚟大家都好有興趣試新野我地落左ORDER之後, 十分鐘唔使啲餸已經陸續上枱, 我叫左一個鰻魚丼俾媽媽, 因為佢唔食生野既夾咗啲鰻魚嚟食, 兩塊大大塊既鰻魚差唔多遮住成個碗, 鰻表面燒得好香, 少少脆脆地, 加埋面頭啲芝麻一齊食, 仲香啲添, 個飯仲有好多配菜, 有醃蘿白, 仲好入味丫, 鰻魚底有啲蛋碎同紫菜, 咁多餸好抵食我自己就叫左個燒牛肉飯, 啲牛肉剛剛燒好就上台, 薄薄地但有好多塊, 食落除左好入味既燒汁之外, 仲有陣唔搶喉既薑味, 開頭以為自己有錯覺, 之後先發現原來係真係有薑喎, 平時食既燒汁牛肉都無覺師傅有落薑, 又幾特別喎, 唔辣之餘又可以提起牛肉啲肉味, 仲有碗麵豉湯, 唔咸啱我仲有叫左火炙塩燒同汁燒帶子壽司各一, 火炙左口魚邊壽司, 雖然話係壽司, 不過粒帶子都好大粒丫, 外面熟左, 入面仲保留住嫰滑

睇嚟大家都好有興趣試新野

仲有叫左火炙塩燒同汁燒帶子壽司各一, 火炙左口魚邊壽司, 雖然話係壽司, 不過粒帶子都好大粒丫, 外面熟左, 入面仲保留住嫰滑口感, 而左口魚就更係滑流流, 入口即溶丫

呢排無咩返屋企食飯, 好想食啲清菜, 咁啱見到有冬季限定三文魚石狩鍋, 就叫理啦, 啲料好多下, 一人份量, 但兩個人SHARE食係啱啱好, 有好多菇, 紅蘿白, 豆腐等, 三文魚肉都好大舊, 煲出嚟成鍋湯好清甜, 我地食都好飽都飲晒啲湯啦, 一啲都無留, 是日捧住肚仔走

所以話呢, 細間既食肆都可以好有驚喜架
2018-12-15
  • 石狩鍋
2018-12-19 127 瀏覽
我成日都會喺工作嘅時候經過V city大型商場咁我就留意到附近開咗一間新嘅日式居酒屋咁就收工嘅時候就入去品嚐一下😇😽😇😽😇😽😇😇😽😇😽餐廳內座位唔算多當晚全場爆滿😁😁😁😁好好彩等左一會兒就有位啦😇😇😇😇😇首先嗌咗海膽壽司左口魚壽司油金魚壽司劍魚腩壽司海膽壽司是用咗北海道海膽非常美味新鮮左口魚壽司入口即溶油金魚壽司必食之選劍魚腩壽司腩味分名❤️❤️❤️❤️❤️特別推介甜蝦壽司肥美爽口🤗🤗🤗🤗鎮店之寶❤️❤️❤️和牛壽司🍣鵝肝壽司🍣好快我有個好兄弟就會生日一定要再返嚟食喎好壽司同鵝肝壽司是我們的至愛❤️❤️❤️鰻魚壽司大約有七吋長超級好味👅👅👅👅蟹子沙律冰冷新鮮🤩😃🤩😃🤩😃🤩特別系列 雞湯鍋😋😋😋😋😋雞件新鮮美味💋💋💋💋
我成日都會喺工作嘅時候經過V city大型商場

特別系列

雞湯鍋😋😋😋😋😋

雞件新鮮美味💋💋💋💋

2018-12-18 100 瀏覽
今日係屯門v city行街,見到有間日本小店開左冇耐,望入去見到師傅係到切緊魚生,即刻吸引左我入去喇入面唔算太大,當時八點去到等一陣就有位喇👏🏻👏🏻坐低左店員都會過黎推介下季節限定既鍋🤗我就叫左依個鮮雞雜菜鍋😬😬雞湯濃郁,雞件都好滑,咁凍既天氣岩晒呀👍🏻👍🏻壽司方面,依到即叫即做,夠哂新鮮😽我尤其推介甜蝦壽司🍣三文魚壽司🍣北海道海膽壽司🍣都係十分岀色😁蟹子沙律🥗係我最愛既前菜🥰🥰兩個人都夠食,好大碗嫁😆😆串燒都有好多選擇,我叫左依串翠玉瓜,燒到黎好多汁,有小小調味粉係上面,好好味呀,😋😋

壽司方面,依到即叫即做,夠哂新鮮😽
蟹子沙律🥗係我最愛既前菜🥰🥰兩個人都夠食,好大碗嫁😆😆

2018-12-17 62 瀏覽
睇完戲經開新墟街市見到有間新日本野,試業中決定入去試下。裝修都好簡潔,木枱木椅比人感覺好舒服好放鬆。廚房既玻璃又可以睇到廚師入面既工作~店內有三位男士主理,小店經營。先睇下餐牌,試業中黎講都算已經好多選擇,壽司刺身串燒烏冬小食應有盡有!我同細佬二人決定先叫d壽司食下。壽司係逐件計既,先叫左三文魚壽司兩件,熟蝦壽司兩件,同我至愛既玉子壽司兩件!擺盤超靚啊!先加好多分!再講下壽司飯唔大但上面個食材就超大超長!好抵食,三文魚同熟蝦好新鮮!熟蝦仲話係自家製既,唔係出面食到架!最鐘意食薑塊,有配埋實在太正啦!自家製玉子甜甜地又結實,like!再叫左個軟殻蟹卷,有4舊,軟殼蟹炸到好香口好脆,配埋卷入面既青瓜,中和左油膩,岩岩好,點埋沙拉醬,正啊。之後黎個豚肉烏冬,係出面偷睇到師傅係逐塊豚肉煎完再擺落個湯烏冬到,一點也不馬虎!唔係求其碌熟擺落去就算!小店的認真!豚肉煎到好香 又夠味 仲有勁多塊!同細佬每人都分到3-4塊!烏冬幼身好彈牙,湯底都好飲,唔似味精湯!唐揚炸雞超推薦!新鮮炸到出黎仲出煙,一咬落去出面脆卜卜,內面既肉汁湧哂出黎!舊雞調味剛剛好,唔會太咸,超好味啊!我呢d炸雞控真係食完一舊又一舊

壽司

軟殻蟹卷

豚肉烏冬

唐揚炸雞超推薦!新鮮炸到出黎仲出煙,一咬落去出面脆卜卜,內面既肉汁湧哂出黎!舊雞調味剛剛好,唔會太咸,超好味啊!我呢d炸雞控真係食完一舊又一舊!外面仲加左七味粉同沙拉醬 ,真係無得輸!(同樣擺盤都好靚🤣)
唐揚雞肉
壽司
軟殻蟹卷
豚肉烏冬
唐揚雞肉
2018-12-16 81 瀏覽
今日和老婆去屯門行街,行到肚餓就喺附近搵東西食這間日本料理剛剛開業,就決定這裏食午餐入到店舖店員很有禮貌地招呼我們坐低,這裏環境舒服地方乾淨細看餐牌有很多食物選擇櫥櫃放滿很多新鮮的刺身,非常吸引這個鰻魚飯,食一口鰻魚,肉爽皮脆,皮下脂肪甘香,珍珠飯軟硬適中粒粒分明這個牛肉烏冬,烏冬爽滑,湯底清甜,牛肉肉味香濃這個三文魚刺身非常新鮮,一食落口魚肉甘香,三文魚腩爽口,不得了,芥末也是新鮮磨的帶子手卷一食落口帶子清甜,肉質新鮮還點了一些壽司,壽司食材新鮮真材實料,性價比高
今日和老婆去屯門行街,行到肚餓就喺附近搵東西食
這間日本料理剛剛開業,就決定這裏食午餐
入到店舖店員很有禮貌地招呼我們坐低,這裏環境舒服地方乾淨
細看餐牌有很多食物選擇
櫥櫃放滿很多新鮮的刺身,非常吸引
這個牛肉烏冬,烏冬爽滑,湯底清甜,牛肉肉味香濃
,芥末也是新鮮磨的
帶子手卷一食落口帶子清甜,肉質新鮮
還點了一些壽司壽司食材新鮮真材實料,性價比高
2018-12-13 65 瀏覽
好耐冇嚟過屯門,屯門依家都好繁榮,又有個屯門市中心可以行街又有西鐵站嗰度又有個V city商場,行街食嘢都好多選擇👍🏻從V city對面見到有一間Neway,再行前啲就有間日本嘅小店俾佢門口嘅餐牌吸引住因為價錢非常抵仲要免加一服務費😆從門口望入去,見到入邊店舖雖然地方不太大,但是好乾淨整齊😊每一張枱都排得好企利,上面仲放有餐牌款式刺身有好多,供給客人不同嘅選擇刺身都有好多😍😍乜都想食鰻魚燒到好香口,外面果皮係脆的沒有魚腥味,沒有碎骨,外脆內軟,魚油又夠香牛肉烏冬定食$56 望落去好清淡但係味道非常足夠牛肉又唔鞋囗熱辣辣又彈牙嘅烏冬,係壽司餐跟埋個迷你烏冬有兩條蟹柳,加半隻冬菇,冬菇好厚身每個午餐都有個沙律贈送係薯仔蓉個底有啲青瓜絲,凍凍的前菜,青瓜絲好爽甜新鮮叫咗一磅三文魚刺身$158,每一片都好鮮甜,又夠新鮮,脂肪又平均叫咗個午餐有三種唔同嘅手卷,帶子手卷入邊嘅帶子非常大粒,又厚身,最重要係夠鮮甜鰻魚手卷嘅鰻魚,仲要剛剛燒起來,熱辣辣呢個午餐刺身拼盤有七件不同嘅壽司,$78,仲有一碗迷你烏冬😊好抵食壽司飯軟硬度適中
好耐冇嚟過屯門,屯門依家都好繁榮,又有個屯門市中心
可以行街
俾佢門口嘅餐牌吸引住
因為價錢非常抵
仲要免加一服務費😆
從門口望入去,見到入邊店舖雖然地方不太大,但是好乾淨整齊😊
每一張枱都排得好企利,上面仲放有餐牌
款式刺身有好多,供給客人不同嘅選擇
刺身都有好多😍😍乜都想食
鰻魚燒到好香口,外面果皮係脆的
沒有魚腥味,沒有碎骨,外脆內軟,魚油又夠香
牛肉烏冬定食$56 望落去好清淡
但係味道非常足夠
牛肉又唔鞋囗
熱辣辣又彈牙嘅烏冬,係壽司餐跟埋個迷你烏冬
有兩條蟹柳,加半隻冬菇,冬菇好厚身
每個午餐都有個沙律贈送
係薯仔蓉
個底有啲青瓜絲,凍凍的前菜,青瓜絲好爽甜
新鮮
鰻魚手卷嘅鰻魚,仲要剛剛燒起來,熱辣辣
壽司飯軟硬度適中