2020-02-16
早排新年同D friend去咗食大餐,去咗呢間韓國燒烤,呢間餐廳嘅嘢食真係令到你食得再飽都想繼續食🤩我哋咁多人一齊嗌左個新年燒烤套餐。個套餐真係乜嘢都有,牛肉新雞肉、八爪魚、大蝦,而比較有特色嘅就有牛肋骨、梅花肉。首先講吓梅花肉,佢真係一啲都唔手軟,非常之厚切,所以要慢慢燒。食嘅時候啖啖肉,好爽!😆個牛肋骨就更加正,超大條!店員幫我地燒,燒完之後仲剪埋一粒粒,方便我哋食,服務一流。👍🏼 啲肉非常之肥美,極多牛肉汁bid出嚟,其實食咗好多肉之後都已經好飽,但都完全阻止唔到我食呢個牛肋骨!🤪🤪佢啲串燒都唔錯架!將雞肉串燒燒完之後點落啲海鹽度,先香嘅肉味即刻出晒嚟。原來呢個餐仲要跟個大醬湯,食咗咁多肉之後飲埋呢個湯,簡直係一個完美嘅句號。🤭再食埋裏面嘅蘿蔔同豆腐,即刻將蔬菜同肉類嘅比例拉返balance,一啲罪疚感咁都冇!🤣🤣呢間野真係好值得一食再食!
呢間野真係好值得一食再食!