一落完單就上前菜依然有五款🤤有泡菜/泡菜蘿蔔/芽菜/海帶/蘿蔔片五款前菜加爐邊嘅泡菜蛋芝士粟米同生菜依然係食前菜就已經食到好開心連埋嗌嘅嘢食真係會食唔切更加要小心食唔晒🔸外裙肉🔸厚切五花腩🔸大八爪魚🔸紅蝦🔸海鮮煎葱餅🔸水冷麵🍹士多啤梨乳酸梳打🍹鮮檸有氣果酒今次同朋友主要係想食大八爪魚同五花腩大八爪魚嘅口感好軟屬於老人家都食到嗰種見佢紅卜卜咁上枱但又唔會太辣五花腩係好明顯見到三層肉煎到金黃色脆脆地剪開一條條包泡菜同生菜食到後段覺得開始有啲油膩有啲飽就食返個涼浸浸又加咗芥末開胃嘅水涼麵咁樣加埋就係我心目中最韓嘅韓燒感覺🇰🇷星期一至五夜晚20:30之後入座可以有個黑夜優惠半價 單點燒肉、熟食、飲品都可以有半價啱晒星期五收工去Happy Friday 😆
一落完單就上前菜依然有五款🤤

就食返個涼浸浸又加咗芥末開胃嘅水涼麵
咁樣加埋就係我心目中最韓嘅韓燒感覺🇰🇷

星期一至五夜晚20:30之後入座
可以有個黑夜優惠半價
單點燒肉、熟食、飲品都可以有半價
啱晒星期五收工去Happy Friday 😆
2024-10-19 146 瀏覽
超級鐘意炑八啲前菜❤️,一坐底,職員就會好有效率咁上哂啲前菜同爐邊蛋&芝士🧀粟米炑八厚切五花腩韓式燒肉必食既五花腩🥰,一層肥肉一層瘦肉,肥肉果層係QQ彈彈咁,一啲肥膩感都無,豬香味濃郁☺️,必叫肉類外群肉肉質口感好軟腍,牛香濃郁,愈咀嚼牛香會愈出,肉汁juicy好食😋海鮮系列,就叫左大八爪魚🐙同韓式紅蝦🦐,都鮮味十足,口感彈牙另外仲叫左海鮮蔥煎餅同韓國水冷麵,都係韓國🇰🇷韓劇老事常出現既名物❤️朝日有氣果酒(藍橙)柚子檸檬梳打今日收工去到食,都差唔多9PM,原來餐廳8:30PM後入座,星期一至五可享黑夜優惠半價 (單點燒肉、單點熟食、單點飲品🤓😏😍)

外群肉

朝日有氣果酒(藍橙)
柚子檸檬梳打

2024-10-17 106 瀏覽
今夜慶祝爸爸生日,我們3人便應壽星之願到炑八吃半價燒肉。因為放工後8時半過來,剛好可以享用黑夜優惠半價:單點燒肉、單點熟食、單點飲品也可以啊,只限星期一至五才有門外就是他最愛的韓戲佈置呢滿桌的韓式前菜,每樣也美味可口,而且都是可以添吃的。另外,青菜沙律帶點油醋,清新解膩,肉便不怕多只吃了。燒爐兩邊還會加上蛋醬及粟米芝士,烤肉時兩邊也煮熟煮熔,這熱辣辣的小吃吃過不停,勤快的職員也主動的不停添加呢今天由爸爸發板點餐:外裙肉牛肉的外邊肉,這第一次吃,醃製過的肉味道不錯,不用沾其他調味也很好吃啊,最後每人也多吃1碟,共點了4碟,哈大八爪魚這是爸爸所愛,非常的厚肉,燒完剪成小塊吃,Q彈的口感不錯韓式紅蝦傳統韓國美食,紅紅的蝦殼燒成卜卜脆,帶點微焦,拆開後蝦肉也厚大的啊炑八厚切五花腩職員提醒最後才燒,因為需要換上鐵板才可以烤呢,烤好後還可以幾種吃法:-用醃製的白蘿蔔包著吃-以生菜包著泡菜、蒜片同吃-用半溶芝士卷著腩肉不同方法也不同風味,味道層次昇華泡菜煎餅韓國傳統美食,煎餅外皮金黃酥脆,加入蔥花、胡蘿蔔絲,魷魚,紅椒,等,這不僅增加了色彩,也讓口感更加豐富韓國水冷麵這用冷湯煮麵及調味,上台時必須趁
今夜慶祝爸爸生日,我們3人便應壽星之願到炑八吃半價燒肉。

門外就是他最愛的韓戲佈置呢

今天由爸爸發板點餐:

大八爪魚

這是爸爸所愛,非常的厚肉,燒完剪成小塊吃,Q彈的口感不錯

韓式紅蝦

-用醃製的白蘿蔔包著吃
-以生菜包著泡菜、蒜片同吃
-用半溶芝士卷著腩肉
不同方法也不同風味,味道層次昇華

泡菜煎餅

韓國水冷麵

這用冷湯煮麵及調味,上台時必須趁冰凍的時候吃,跟平常熱吃完全不同,凍吃麵條是彈牙的
職員更細心的把麵條剪成四份,方便分配呢

藍天使梳打
有2片菠蘿在上,藍色的梳打看著也很浪漫,甜甜的味道真的好喝

皇牌士多啤梨乳酸梳打
酸酸甜甜的味道非常開胃,顏色也吸引,最後爸爸也多叫1杯

紅桑莓朝日有氣果酒Asahi Sour

第一次喝,想不到的特別,帶點甜酸的有氣酒很少喝到,這次就愛上了

餐廳的員工非常有禮,食品也很豐富,這次晚餐朋友十分滿意。

正值餐廳10週年,結賬時,職員提示原來超過600元,可以加10元換購泡菜啊,太化算了吧,優惠到11月10日啊

📍炑八韓烤
荃灣楊屋道18號荃新天地2 1樓125號舖

2024-10-15
宵夜
2024-10-14 118 瀏覽
睇戲前搵野食,想試呢間好耐。沒有點燒烤野,食芝士炸雞,冷麵,部隊碢,好好味呀!前菜好正又新鮮無限添,每款都食左兩碟。現在真的少左港人留港消息,這裡的服務都是不錯,野食都好食,有機會都嚟試下燒烤。
睇戲前搵野食,想試呢間好耐。

沒有點燒烤野,食芝士炸雞,冷麵,部隊碢,好好味呀!

前菜好正又新鮮無限添,每款都食左兩碟。

2024-10-09
2024-10-14 139 瀏覽
因為晚上8:30後入座(星期一至五)有優惠半價 ,所以約左朋友食宵夜。🥢外群肉:✨推薦✨牛肉唔多脂肪卻好淋,而且醬料好惹味👍🏻。簡易燒1/2分鐘已經好好食😋。🥢厚切五花腩:好大份啱一班人share,建議同涼拌菜一齊食,味道更豐富。🥢大八爪魚:✨推薦✨醃得入味,同埋好易燒。觸鬚彈牙,八爪魚身好嫩,口感有趣。🥢韓式紅蝦:蝦味濃,肉質結實。🥢泡菜煎餅:✨推薦✨蔥香濃郁而清甜,煎餅脆卜卜大人細路都中意。🥢韓國水冷麵:燒完肉食水冷麵感覺好fresh同解油。 🍹青檸🍋‍🟩梳打、紅桑莓Asahi sour: 前者清爽配燒肉好,後者有莓味啱女仔飲。味道:🔅🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅🔅🔅(5🔅為滿分)

🥢韓式紅蝦:蝦味濃,肉質結實。

🥢韓國水冷麵:燒完肉食水冷麵感覺好fresh同解油。

味道:🔅🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)

2024-10-06 210 瀏覽
上星期同小朋友去咗荃新天地行街 掛住買嘢搞到好遲成8點幾先開始搵嘢食 經過⭐️炑八韓烤⭐️ 見到原來✨荃新天地店✨ 逢星期一至五晚上8:30後入座,可享黑夜優惠半價 (單點燒肉、單點熟食、單點飲品)😍 半價咁抵梗係唔好錯過😂一坐低已經上成枱嘅前菜 好多款都可以refill架 仲有 ⭐️炑八韓烤⭐️最吸引嘅爐邊蛋🍳同芝士粟米🌽 實在太好味 忍唔住encore左幾round 😋🐷炑八厚切五花腩 $138份量都唔少 首先烤熟外皮鎖緊肉汁 再剪成一片片 入口外脆內多汁 好Juicy🐮外群肉 $158(8件)唔洗燒太耐 入口肉質嫩滑 而且好入味 用生菜🥬包住食仲好味🐙大八爪魚 $98一大隻八爪魚 可以先煎熟外層再剪成一段段 入口爽口彈牙 醬汁味濃 唔會太辣🦐韓式紅蝦 $88(3隻)烤完都仲好大隻 咬落同樣爽口彈牙 好新鮮 🦑海鮮煎蔥餅 $108呢款煎餅除咗有海鮮 仲加左好多香蔥一齊煎 煎出嚟特別香口 而且好大份 🍜韓國水冷麵 $88清涼可口 麵質好滑身 除咗啱夏天食 食完烤肉食 仲可以減少油膩感🍑Asahi Sour 蜜桃有氣果酒 $78🥤荔枝梳打 $38

🐷炑八厚切五花腩 $138

🐮外群肉 $158(8件)
唔洗燒太耐 入口肉質嫩滑 而且好入味 用生菜🥬包住食仲好味

🐙大八爪魚 $98

🦐韓式紅蝦 $88(3隻)
烤完都仲好大隻 咬落同樣爽口彈牙 好新鮮

🦑海鮮煎蔥餅 $108

🍜韓國水冷麵 $88

🍑Asahi Sour 蜜桃有氣果酒 $78

🥤荔枝梳打 $38
2024-10-03 230 瀏覽
見到荃新天地分店做緊黑夜優惠,即刻book位夜晚過嚟食。過咗8:30之後,單點燒烤、熟食、飲品全部半價,真係超級抵。而家經濟勘察真係要支持一下夜經濟。除咗沙律,泡菜、鍋邊蛋、芝士粟米都係無限添加。叫咗份平時少叫嘅韓式紅蝦、大八爪魚,都幾好食。牛肉、五花腩就必點。五花腩可以叫佢換塊鐵板先燒,咁樣啲嘢先會特別脆口。最後仲叫咗泡菜煎餅同水冷麵做主食。真係飽到反艇。食韓燒咁梗係要飲嘢㗎啦,連佢哋嘅燒酒得飲都有半價真係開心。

2024-10-03 203 瀏覽
晏左放工唔想買餸煮飯,想食韓燒就同謙謙近近地係荃新天地食炑八。✡️ 炑八厚切五花腩 ~ 呢到的五花腩唔錯, 燒好後包泡菜生菜食更美味。✡️ 外群肉 ~ 肉味豐富有口感。✡️ 大八爪魚 ~ 一大隻自己剪開慢慢燒,咬起來彈牙,口感嫩中帶脆。✡️ 韓式紅蝦 ~ 燒過的紅蝦肉質鮮甜夠爽彈。✡️ 海鮮煎蔥餅 ~ 最愛煎蔥餅入口香脆,上面仲有唔同的海鮮,口感一流。✡️ 韓國水冷麵 ~ 食咁多燒物唔洗驚熱氣,叫返個冷麵過一過冷河咁, 冷麵夾住雪梨食夠清爽。✡️ 紅石榴有汽果酒✡️ 薄荷荔枝梳打我地係晚上8:30後入座,星期一至五有黑夜優惠半價 (單點燒肉、單點熟食、單點飲品),所以呢個好抵呀!

✡️ 外群肉 ~ 肉味豐富有口感。

✡️ 韓式紅蝦 ~ 燒過的紅蝦肉質鮮甜夠爽彈。

✡️ 紅石榴有汽果酒

✡️ 薄荷荔枝梳打

部隊鍋干食,一落枱就見到小過一半的湯,乾乾的,於是跟服務員講,佢話:係咁喎,呢個先係特色,係咪當我傻呀? 擾攘咗一陣,攪來攪去,終於有個呀姨加左個唔知咩湯比我,解決咗,其實一個麵攪成咁,你都唔願意解決,我下次點敢來呀,香港生意好,全靠你
部隊鍋
部隊鍋
今日遲左收工,叫老公等埋我先食韓燒,點知偶爾發現炑八韓烤做緊黑夜半價優惠,只要晚上8:30後入座,星期一至五可享黑夜優惠半價 ,但只限單點燒肉、單點熟食、單點飲品。無限refill的前菜:爽脆清甜帶點微辣的泡菜、解膩酸甜蘿蔔、清新芽菜🌱、仲有辣魚糕同醃製昆布,點少得無限量泡菜爐邊蛋同拉絲芝士,食前菜都食飽😂重點除了韓牛外,仲有海鮮雞牛豬可簡,好多元化。炑八厚切五花腩:五花肉富有層次感,整片腩肉燒至金黃焦脆,豬皮部分帶軟糯口感,腩肉油脂豐腴 不得了,用生菜🥬包裹着可解油膩,醬香十足外群肉:外裙肉即係牛的横隔膜,靠近背部的部分,部份肉嘅纖維較長、含有較多脂肪,因此能保持肉質軟嫩多汁,而且油花色澤均勻,牛味香濃。大八爪魚🐙:毫不吝嗇的整隻八爪魚🐙,烤起來特別鮮香,不會韌之餘帶點鮮嫩,韓式辣醬的醃製烤起來十分惹味。韓式紅蝦:三大隻紅蝦,肉質扎實新鮮!烤至外殼帶脆,香氣十足,三隻紅蝦啖啖肉,仲保持肉汁。鮮煎蔥餅:配上開胃海鮮和香蔥,口感酥脆,外脆內軟,蘸上油醋,十分開胃又吾油膩,不錯。韓國水冷麵:清爽可口,消暑一流,食完油膩燒肉可以食這精緻蕎麥面中和油膩,面條夠曬順滑。Asahi Sour 有汽

外群肉:外裙肉即係牛的横隔膜,靠近背部的部分,

Asahi Sour 有汽果酒: 難得有酒飲可以GUR 下, 點都嗌番杯,係酒精濃度不高,女士都可淺嘗,配搭蜜桃濃縮精華,甜甜地好易入口。

菠蘿梳打:真係有貨真價實的冰菠蘿比你咬下,加上梳打汽水,飲完好清爽。

總結:
高質韓燒推介
性價比高的黑夜半價優惠
2024-09-23 326 瀏覽
最近不少餐廳都推出減價優惠, 炑八韓烤荃新天地分店亦有半價黑夜優惠,只需於星期一至五晚上8:30後入座,可享單點燒肉、熟食、飲品半價,比平時更抵食。吃韓國菜,當然少不了一碟碟韓式前菜,令人胃口大開,烤爐外圍特別設計的凹槽亦有無限添加的爐邊蛋和粟米芝士,爐火火力均勻有效率,店員亦會主動更換鐵板。炑八厚切五花腩 $138重量級五花腩先分別燒兩面,依照個人喜好用剪刀剪開和切塊,因瘦肉與肥肉相間,又稱為三層肉,油脂特別豐富,肉質軟嫩多汁,韓國正宗食法會用生菜包住肉類和配菜,口感豐富又可解膩。外裙肉 $158部位屬於胸腹部,是牛的橫隔膜,擁有細緻分明的大理石紋,牛肉肉質細嫩富彈性,肥瘦度均勻,脂肪不多但牛味濃郁。大八爪魚 $98八爪魚口感爽彈富有膠質,加上經過特製韓式辣汁醃製,辣勁十足。韓式紅蝦 $88紅蝦大隻厚肉,肉質新鮮爽口,燒香後更能突出其蝦鮮味。海鮮煎蔥餅 $108舖滿魷魚、蝦仁等海鮮配料,蔥香十足,粉漿夠薄,不會太厚而令口感過粉,煎得外脆內煙韌。韓國水冷麵 $88涼拌冷麵是吃烤肉時的絕妙搭配,冰鎮過後的麵條口感特別彈牙順滑,即使浸久了也不會過軟,還可根據個人口味自行點上芥辣及醋。Asa
前菜
炑八厚切五花腩 $138
外裙肉 $158
大八爪魚 $98

韓式紅蝦 $88
紅蝦大隻厚肉,肉質新鮮爽口,燒香後更能突出其蝦鮮味。
海鮮煎蔥餅 $108
海鮮煎蔥餅
韓國水冷麵 $88
Asahi Sour紅石榴有汽果酒 $78
以伏特加為基調,加上果味梳打調製成的有氣果酒,酒精濃度不高,容易入口。

柚子檸檬梳打 $38
清新酸爽又冰涼,尤其適合配搭重口味的韓燒肉食。
Asahi Sour
題外話/補充資料: 黑夜優惠只需於星期一至五晚上8:30後入座,可享單點燒肉、熟食、飲品半價
2024-09-19
海鮮煎蔥餅
2024-09-22 187 瀏覽
中秋節同friend一齊食燒肉來試下荃灣韓燒炑八。店舖夠大夠新淨,小菜可以自取,每台都有抽油煙管,唔會食完覺得成身味。我地食左外裙肉(牛),八爪魚,紅蝦,厚切五花腩(豬),全部好正!我地最鍾意厚切五花腩,一整條,燒過後變左脆皮五花腩,本身油脂香氣配上焦脆表皮,加上韓式小菜,好滿足!嘢飲我地嗌左最新推出既朝日有氣果酒(石榴)同青檸梳打,果酒有石榴香氣,好特別,入口爽滑,青檸梳打酸甜解膩,配搭燒肉一流。現在晚上8:30後入座星期一至五可享黑夜優惠半價 (單點燒肉、單點熟食、單點飲品)超划算!

2024-09-21 101 瀏覽
🫧今日男朋友晏左收工,所以我哋8點半後先去食晚飯,發現呢間韓燒星期一至五可以有黑夜優惠,好多單點產品都半價🥰🫶🏻 ,好抵食🥳環境好舒服,氣氛都唔錯✨炑八厚切五花腩呢個五花腩🐷切得厚實,肉質鮮嫩多汁💦,油脂恰到好處,入口即化,配上生菜包住,肥而不膩😋✨ 外群肉外群肉肉質軟嫩,有彈牙嘅口感,好味!🤤✨ 大八爪魚🐙入口鮮嫩多汁,醬汁調配得恰當,少少鹹加少少辣🌶️,係唔錯嘅配搭💓✨ 韓式紅蝦紅蝦色澤艷麗🦐❤️,蝦肉飽滿彈牙,幾fresh🔥✨ 鮮煎蔥餅鮮煎蔥💚餅外皮酥脆,內餡鮮嫩多汁,蔥香四溢,仲有啲蝦仔配搭🦐✨ 韓國水冷麵呢個水冷麵麵條Q彈爽口💧🥶,配上爽脆嘅蔬菜,清涼解膩🫡✨ 檸檬Asahi Sour🍋呢杯sour有微微嘅檸檬香氣同甜味,同酒的苦澀完美融合,清涼解渴👍🏻😛✨ 柚子檸檬梳打🍋杯梳打清爽爽口,微微嘅檸檬甜味,都好清涼,仲有啲柚子粒,正😚

✨炑八厚切五花腩

✨ 外群肉
外群肉肉質軟嫩,有彈牙嘅口感,好味!🤤

✨ 大八爪魚

✨ 韓式紅蝦
紅蝦色澤艷麗🦐❤️,蝦肉飽滿彈牙,幾fresh🔥

✨ 鮮煎蔥餅

✨ 韓國水冷麵
呢個水冷麵麵條Q彈爽口💧🥶,配上爽脆嘅蔬菜,清涼解膩🫡

✨ 檸檬Asahi Sour🍋

✨ 柚子檸檬梳打🍋
呢排多野做都好遲收工,番到屋企附近想食韓國野所以就去左炑八食dinner今次係晚上8:30先入座,原來餐廳星期一至五仲做緊黑夜優惠半價,單點燒肉/熟食/飲品都係半價,好抵! 同之前一樣前菜好多款亦可以refill韓國梅花肉必食之選,大大塊口感軟諗,食既時候好重肉香,可以加上泡菜、大蒜包住生菜一齊食,有助減低油膩感外群肉原來係牛的橫隔膜位置,牛肉味濃厚,相對脂肪較少,燒得剛剛好好惹味大八爪魚食既時候爽滑有咬口,帶鮮甜味,值得一試韓式紅蝦大大隻夠鮮甜,帶濃濃蝦味,爽口彈牙鮮煎蔥餅上枱熱辣辣,外皮焦脆入口軟熟,蔥味香濃十分惹味韓國水冷麵冰冰涼涼的水冷麵清爽Q彈,加入雞蛋、青瓜絲、酸蘿蔔一齊食更富口感飲品方面都有好多選擇,今次叫左杯蜜桃Asahi Sour, 以Vodka為基調,加上果汁梳打調製成有氣果酒😌夏天飲真係透心涼另外仲叫左杯荔枝梳打,酸酸甜甜好開胃

韓國梅花肉

外群肉

大八爪魚
食既時候爽滑有咬口,帶鮮甜味,值得一試

韓式紅蝦
大大隻夠鮮甜,帶濃濃蝦味,爽口彈牙

鮮煎蔥餅
上枱熱辣辣,外皮焦脆入口軟熟,蔥味香濃十分惹味

韓國水冷麵

另外仲叫左杯荔枝梳打,酸酸甜甜好開胃
2024-09-18 88 瀏覽
自己向來喜歡韓烤,上星期就和朋友來到位於荃新天地的「炑八韓烤」 。來到時剛好8點半鐘,餐廳逢星期一至五都有提供黑夜優惠,所有單點烤肉,熟食都有半價,連單點飲品都有半價,真係好抵先來幾款餐前小食韓式漬菜,每一款都惹味開胃,仲可以無限添食🥢外裙肉油花均勻,肉質軟嫩,有著濃郁牛味🥢炑八厚切五花腩脂肪和肉層次分明,面層烤得皮脆焦香,鎖住裏面肉汁,相當好味🥢大八爪魚口感彈牙,醃得夠入味🥢韓式紅蝦紅蝦夠大隻,肉質彈牙之餘,蝦頭仲有蝦膏🥢海鮮煎蔥餅金黃色的煎餅,又香又脆。餡料加入不同種類海鮮,口感層次豐富🥢韓國水冷麵水冷麵口感煙韌,口味清淡,配料有烚雞蛋,醃蘿蔔,亦可跟個人喜好加入白醋或芥末醬來增添味道🍹柚子檸檬梳打酸酸甜甜,清新爽口🍹朝日有氣石榴果汁酒精濃度低的有汽果酒,味道清新易入口

先來幾款餐前小食韓式漬菜,每一款都惹味開胃,仲可以無限添食

🥢外裙肉
油花均勻,肉質軟嫩,有著濃郁牛味

🥢炑八厚切五花腩
脂肪和肉層次分明,面層烤得皮脆焦香,鎖住裏面肉汁,相當好味

🥢大八爪魚
口感彈牙,醃得夠入味

🥢韓式紅蝦
紅蝦夠大隻,肉質彈牙之餘,蝦頭仲有蝦膏

🥢海鮮煎蔥餅
金黃色的煎餅,又香又脆。餡料加入不同種類海鮮,口感層次豐富

🥢韓國水冷麵

🍹柚子檸檬梳打
酸酸甜甜,清新爽口
🍹朝日有氣石榴果汁
酒精濃度低的有汽果酒,味道清新易入口