2023-08-03
今日星期日一家人一齊出去到長沙灣元州商場這間炯記食下午茶。下午茶選擇幾多,有飯、米線、撈麵、三文治、薯條、腸粉等等,更有優惠套餐,有湯有飲品,抵食之選這裡的服務員態度非常好,友善可靠,幫忙點餐落單都好用心,有禮貌又陪小朋友溝通下我哋點了一個下午茶餐(雞扒拼薯條),一個套餐A及一個正餐撈麵。海蜇麻辣手撕雞撈麵這個鵝油撈麵是必食之選,香口鵝油又獨特、麵底彈牙又軟硬適中;手撕雞可選鹽焗或麻辣味,老公選了麻辣,辣中帶香麻,雞又滑又無骨,配上撈麵一絕;海蜇爽口有咬口套餐A: 叉燒鵝油撈麵、鹽焗手撕雞飯叉燒好軟好腍,肥瘦剛好,厚身啖啖肉,撈麵還是一樣好質素;鹽焗手撕雞飯好適合媽媽食,無骨又香滑雞肉,唔會好咸、味道剛好,白飯軟硬剛好,配上醬料一齊食剛好;下午茶:香茅雞扒拼炸薯條香茅雞扒多料軟滑、大件抵食;炸薯條配上黑椒及七味粉,脆口熱辣辣,正特飲:凍柚子檸檬茶清新去油膩之選,柚子味香甜、檸檬酸酸哋,幾好飲又夠凍凍菠蘿烏龍梳打這個梳打都幾特別,甜甜菠蘿汁配以茶底,健康又好飲例湯例湯是粉葛紅蘿蔔豬骨湯,好足料又唔咸,好健康又好飲
海蜇麻辣手撕雞撈麵
套餐A: 叉燒鵝油撈麵、鹽焗手撕雞飯
下午茶:香茅雞扒拼炸薯條
特飲:
凍柚子檸檬茶
清新去油膩之選,柚子味香甜、檸檬酸酸哋,幾好飲又夠凍
凍菠蘿烏龍梳打
這個梳打都幾特別,甜甜菠蘿汁配以茶底,健康又好飲
例湯
例湯是粉葛紅蘿蔔豬骨湯,好足料又唔咸,好健康又好飲