平時只係快快手經過呢間店,好大陣藥材煲湯味,次次都要索住行。但我覺得好奇怪點解次次行過都咁多人排隊??所以有日決定試下佢!第一次試左藥膳雞薯粉真係好好食,好夠味又大碗,食完仲好暖笠笠,係一定會再Encore!但小店既款式都幾多,所以今次就試另一樣—怪味雞撈薯粉今次都係好多人排隊。。由於店內得老闆娘一個自己煮,所以叫左通常都要等半個鐘。期間我見到9成都係熟客仔,係熟到聽佢地講每星期都過黎幫襯😱辣味有得選擇,今次我叫左小辣都食到流鼻涕,唔止好入味,我覺得係太入味。食開重口味既人一定好鐘意,不過唔係太岩我胃口,但薯粉依然係好好食,整體份量都好足。 小店仲有好多選擇,手撕雞、蔥油雞等等,下次都會再試其他。唔想冒險既都可以凍返D翻食藥膳雞。

但小店既款式都幾多,所以今次就試另一樣—怪味雞撈薯粉

2021-02-27 1131 瀏覽
位於馬鞍山區富安花園的一間小店- 為食貓是一間專門供應手撕雞的店鋪,店內亦有供應台式滷肉飯。這雖然只是一間小店,但每樣食物都是親手即叫即造。如果人流多,大家需要等候比較長的時間,但店主用心煮,誠意搭夠。今晚我order了一個麻辣手撕雞湯薯粉,酸辣,小辣,加蔥,芫茜,酸菜。實收45元。如相片可見,外相靚仔,麻辣味道足。因為我叫了酸辣,所以略帶點酸味。我個人認為是我想要的味道。手撕雞嫩滑,份量ok,下次可以再幫襯!
位於馬鞍山區富安花園的一間小店- 為食貓

手撕雞嫩滑,份量ok,下次可以再幫襯!
外賣自取
  • 麻辣
2020-01-06 815 瀏覽
今日要去富安花園度打波,打波前梗係要醫肚啦,咁就揀咗朋友推介嘅為食貓啦。叫咗碗手撕雞撈麵……揀咗薯粉(可以揀粉絲米粉或者烏冬咁囉)老闆娘好細心呀,問我要酸麻辣多定少,愛梗係揀bb辣啦🤣我唔係食得好辣㗎咋。最正呢,係可多蔥同芫茜,老闆娘畀好多我呀 個雞呢好滑好夠味,個薯粉呢雖然係冇湯,但係呢,佢係呢即叫即做,凍凍哋個撈薯粉熱辣辣食,夠味又彈牙囉。四十幾蚊真係好大碗,我飽到有啲食唔曬。最衰啦我買完之後,先見到原來新出咗個藥材雞喎下次試下先都係幾十蚊咋😁#第一次幫陳已愛上#老闆娘超好人

叫咗碗手撕雞撈麵……揀咗薯粉(可以揀粉絲米粉或者烏冬咁囉)
最正呢,係可多蔥同芫茜,老闆娘畀好多我呀

四十幾蚊真係好大碗,我飽到有啲食唔曬。
#第一次幫陳已愛上
#老闆娘超好人