📍Hungry Dino🗺️中環些利街2-4號LL Tower地舖及1樓成日見到呢間嘅腐皮壽司好吸引,終於同朋友一齊去食🥳⚡️蔥吞拿魚拖羅蓉 $35⚡️ 明太子芝士蛋黃三文魚$36⚡️蟹膏甜蝦 $36⚡️牛油蒜香赤蝦 $36⚡️炙燒洋蔥忌廉帶子 $36有好多款腐皮壽司🍣 同朋友糾結左好耐🤣腐皮嘅甜味同上面嘅餡料都好夾🤤 個人覺得牛油蒜香赤蝦最好味,另外係炙燒洋蔥忌廉帶子同明太子芝士蛋黃三文魚😋 ⚡️夏威夷肥仔 (Half) $78-秘製芝士鰻魚呢個真係超級邪惡‼️好cheeseeee🧀🧀上面有cheese入面都有cheese🫣好味不過會有啲漏🙈⚡️炙燒左口魚蟹膏丼 $208見到呢個勁吸引!兩樣都鍾意食😍左口魚同蟹膏嘅份量都好多,魚肉厚身,充滿油香💕 蟹膏都好鮮😌⚡️蒜香醬油炸雞 $89炸雞外層薄,入面juicy,配上蒜香醬油正🔥⚡️抹茶提拉米蘇 $98第一次食抹茶味嘅tiramisu,唔係想像中個隻抹茶味,價錢都偏貴,不過食落creamy,亦都唔太甜,朋友好鍾意💚⚡️豐之秋柚子酒 $88柚子酒好少見,呢個係8%,酒精度唔算高,飲落酸酸地,柚子味好出👍🏻⚡️焙茶楓糖拿鐵 $38焙茶味濃郁,甜度都啱啱好🤎
📍Hungry Dino
🗺️中環些利街2-4號LL Tower地舖及1樓

成日見到呢間嘅腐皮壽司好吸引,終於同朋友一齊去食🥳

⚡️蔥吞拿魚拖羅蓉 $35

好味不過會有啲漏🙈

⚡️炙燒左口魚蟹膏丼 $208
見到呢個勁吸引!兩樣都鍾意食😍

⚡️蒜香醬油炸雞 $89
炸雞外層薄,入面juicy,配上蒜香醬油正🔥

⚡️抹茶提拉米蘇 $98

⚡️豐之秋柚子酒 $88

⚡️焙茶楓糖拿鐵 $38
焙茶味濃郁,甜度都啱啱好🤎
2023-05-27 25 瀏覽
《精美打卡腐皮壽司》為食龍是位於中環的一間特色日本餐廳,主打多款精美的腐皮壽司和蟹膏蟹籽料理,性價比高,是一個非常適合中環打工仔放飯的好去處。🌟餐廳一共有兩層,裝潢非常精美,充滿了日本風情,亦有些讓人打卡的卡位,讓人感覺舒適愜意。🍣腐皮壽司每一款都是精心製作的,壽司外層甜甜的,配搭不同餡料、Wasabi和豉油吃,味道層次豐富,讓人感到非常愜意。一口一件壽司,超級滿足😋💁🏻‍♀️蟹膏甜蝦腐皮壽司 $36這是小編最喜歡的口味。蟹膏濃郁而不膩口,帶有微微的甜味,蝦肉新鮮且鮮美。蟹膏和甜蝦的結合非常完美,讓口感變得更加豐富。💁🏻‍♀️黑松露帶子腐皮壽司 $38黑松露的香味和帶子的鮮甜非常搭配,兩者的風味互相融合,讓人感到非常愜意。黑松露的味道不會太濃,而且帶有一點點木香的味道,帶子肉質鮮嫩,口感非常好。💁🏻‍♀️辣味三文魚腐皮壽司 $35這款腐皮壽司有著微辣的口感,但不會太辣。三文魚肉質鮮嫩,帶有淡淡的甜味,配上辣味醬汁,讓味道更加豐富。💁🏻‍♀️柚子胡椒油甘魚腐皮壽司 $30這款腐皮壽司加入了柚子胡椒油,讓整個味道更加清新。甘魚肉質滑嫩,搭配柚子胡椒油,口感非常好。💁🏻‍♀️蔥吞拿魚拖羅蓉腐皮壽司 $
《精美打卡腐皮壽司

🍣腐皮壽司

💁🏻‍♀️蟹膏甜蝦腐皮壽司 $36

💁🏻‍♀️黑松露帶子腐皮壽司 $38

💁🏻‍♀️辣味三文魚腐皮壽司 $35

💁🏻‍♀️柚子胡椒油甘魚腐皮壽司 $30

💁🏻‍♀️蔥吞拿魚拖羅蓉腐皮壽司 $35
這款腐皮壽司加入了蔥和拖羅蓉,讓整個味道更加豐富。吞拿魚肉質鮮嫩,拖羅蓉的酥脆口感和蔥的清香非常搭配,讓整個味道非常好。

💁🏻‍♀️柚子左口魚腐皮壽司 $35
這款腐皮壽司同樣加入了柚子的風味,但相較於柚子胡椒油甘魚腐皮壽司,這款腐皮壽司的味道更加清新。左口魚肉質鮮嫩,配上柚子的酸爽風味,口感非常好。

💁🏻‍♀️蟹膏蟹子燴飯 $168
這是一道非常豐盛的主食,米飯非常軟糯,加上大量濃郁的蟹膏,讓整個燴飯口感更加順滑,再配合大量鮮美的蟹籽,讓整個飯口感層次更上一層樓,非常美味,值得一試。

💁🏻‍♀️月桂冠梅酒 $88
梅酒味道香甜,有助解膩。

😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟
價錢:🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
instagrammable:🌟🌟🌟🌟🌟
——————————————————————
為食龍 (中環)
中環些利街2-4號LL Tower地舖及1樓

#美食 #香港美食  #中環美食 #港島區美食 #日本菜 #壽司 #日式料理 #情侶好去處 #香港打卡 #打卡景點 #打卡餐廳 #拍拖好去處 #餐廳 #餐廳推介 #假日好去處 #食好西 #美食攝影 #hkfoodie #hkgirl #中餐 #香港菜 #平價餐
中環打卡日本菜🦖 餐廳位於大館附近,沿住中環扶手電梯一路上就到🤩 餐廳門口嘅霓虹燈非常吸睛😍 成間餐廳嘅裝修相當有特色,有置身叢林嘅感覺,掛畫/牆身/裝飾都會見到有恐龍嘅蹤影🦕 食物同埋飲品方面選擇都幾多,揀左好耐先揀道食咩好🤣/腐皮壽司/見個個黎都話要試下腐皮壽司就揀左3款試下,每件壽司都大大件,仲好足料😋 唔同配料配搭甜甜地嘅腐皮壽司各有特色👌🏻黑松露帶子 ($38) 黑松露味道超濃又香,帶子鮮甜👍🏻 蔥吞拿魚拖羅蓉($35)兩款吞拿魚有唔同口感,角切吞拿魚有稍微有少少咬口而拖羅蓉口感軟滑🥰 最後一款係柚子胡椒油甘魚 ($30)油甘魚又係整成蓉,口感順滑,個人幾鍾意佢加左柚子胡椒,味道幾清新開胃🤩/免治軟骨雞肉棒伴日本生雞蛋 $78/雞肉棒燒得好香口,雞軟骨另串燒更有口感,佢個串燒醬汁幾好食,掂埋生雞蛋食感覺冇咁油膩👍🏻/西檸蜜糖單骨雞翼 $79/比佢個名欺騙左以為係蜜糖雞翼🤣點知原來係炸雞翼黎🫠 味道酸酸甜甜係幾特別,不過個人就麻麻地炸雞翼🫢炸粉有d 厚😣/日式鰻魚蛋包飯 $198/黎個鰻魚飯份量驚人😳原條鰻魚真係好吸睛🤩 蛋包飯又幾好食,炒滑蛋煮得啱啱好,唔會太老太熟,蛋嘅份量

/腐皮壽司/

/免治軟骨雞肉棒伴日本生雞蛋 $78/

/西檸蜜糖單骨雞翼 $79/
西檸蜜糖單骨雞翼
西檸蜜糖單骨雞翼

/日式鰻魚蛋包飯 $198/
黎個鰻魚飯份量驚人😳原條鰻魚真係好吸睛🤩 蛋包飯又幾好食,炒滑蛋煮得啱啱好,唔會太老太熟,蛋嘅份量超多,可以夠每啖飯都食到炒蛋😋

/奶蓋白玉烏龍 $46/
非酒精飲品做緊7折就試下😍 原價$66 有d 太貴😳 作為奶蓋控我又覺得黎杯特飲唔錯🥰 奶蓋同埋茶嘅比例幾好,飲到尾都仲飲到奶蓋😍 奶蓋有d 芝士嘅鹹香味道,加埋烏龍茶嘅清甜味道真係唔錯!面頭有d 曲奇餅碎,飲嘅時候要小心d😳 白玉好煙韌,食唔停口🤣
奶蓋白玉烏龍

奶蓋白玉烏龍
✔️腐皮壽司 $36-38我哋就嗌咗炙燒洋蔥忌廉帶子、黑松露帶子、明太子芝士蛋黃三文魚同牛油蒜香赤蝦🤩 講唔停覺得每款嘅toppings 都幾好食 醬料嘅味道都係偏重口味🤤 最推薦係牛油赤蝦‼️ 不過始終佢係腐皮壽司 如果一啖食嘅話 腐皮味係會比toppings嘅味更加出🤔 所以如果唔鍾意食腐皮壽司嘅話 推薦大家叫返佢哋嘅卷物~✔️夏威夷肥仔 (Half) $78呢個係芝士鰻魚卷 芝士醬份量勁澎湃🧀😍不過講唔停覺得佢太多醬 有啲過鹹🥺✔️西雅圖鬼妹 (Half) $80呢個係火炙三文魚壽司 面頭有沙律醬同木魚 中間夾咗蟹柳同青瓜 呢個配搭一定無死 唔錯❤️✔️西檸蜜糖單骨雞翼 $79呢個炸雞翼份量好多 而且底下真係有滿滿嘅西檸蜜糖好夠味🍯😚✔️黃金吉列蠔 $69講唔停覺得呢個普通 炸粉太厚了🥲✔️奶蓋白玉烏龍 $66呢個反而有驚喜👍🏻👍🏻 奶蓋幾厚身 面頭嘅白玉都好食🥰
✔️腐皮壽司 $36-38

講唔停覺得呢個普通 炸粉太厚了🥲

✔️奶蓋白玉烏龍 $66
呢個反而有驚喜👍🏻👍🏻 奶蓋幾厚身 面頭嘅白玉都好食🥰
2023-05-23 41 瀏覽
星期日想搵間靚靚餐廳打卡,於是就嚟到為食龍,其實已經係二訪腐皮壽司:嚟到呢度人人都嗌嘅腐皮壽司,我地叫左牛油蒜香赤蝦、赤燒蟹膏厚燒玉子、炙燒洋蔥忌廉帶子、明太子芝士蛋黃三文魚,我特別鍾意帶子嗰一件,腐皮嘅甜味同佢好夾醬油蒜香炸雞:外皮香脆,蒜味滲曬入炸雞度,炸雞唔會炸到過老,醬油提供鹹香,重點係真係好大份牛油楓糖麻糬窩夫:平時嘅窩夫會比較硬,但可能因為參考咗格仔餅嘅做法,而且加咗麻糬,入面會好淋好煙韌,牛油同埋糖漿都好夾,唔會好膩柚子酒:呢間餐廳亦都有提供酒,呢款酒濃度唔高,好香柚子味,甜甜地嘅啱女仔飲
星期日想搵間靚靚餐廳打卡,於是就嚟到為食龍,其實已經係二訪

2023-05-22 25 瀏覽
舊時 Hungry Dino 開係銅鑼灣既時候,食過都覺得唔錯,今次行經中環蘇豪區發現佢搬左黎呢邊,仲搖身一變成為兩樓層高既餐廳,而門口招牌金光燦爛,未到開放時間就有人係門口排隊 🧍‍♀️🧍👅 蟹膏蟹籽燴飯 ( $ 168 )Creamy risotto 🍝 入口濃郁既蟹膏味,燴飯含有不少蟹肉,混合蟹籽同食味道豐富 😋👅 宇治抹茶紅豆窩夫( $ 138 )既係格仔餅又係窩夫,今次揀左抺茶味 🧇 窩夫鬆軟,表面灑上少許花生碎,伴碟有抺茶雪糕、紅豆泥、忌廉而及糯米小圓子,亦附有抺茶奶醬,鍾意點配搭點食都得 😻🍸 豐之秋柚子酒 ( $ 88 )柚子味出眾既一杯酒,酸甜易入口,酒味唔算重,不過對小編呢啲唔太飲得酒既人就好合適 🥰 見到餐廳一樓有個小酒吧,點都要叫返杯酒既 🤭▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️為食龍 (中環)📍中環些利街2-4號LL Tower地舖及1樓

👅 蟹膏蟹籽燴飯 ( $ 168 )

👅 宇治抹茶紅豆窩夫( $ 138 )
宇治抹茶紅豆窩夫

🍸 豐之秋柚子酒 ( $ 88 )

為食龍 (中環)
📍中環些利街2-4號LL Tower地舖及1樓

2023-05-22
宇治抹茶紅豆窩夫
  • 又係格仔餅又係窩夫窩夫
📍中環 Hungry Dino💁🏻‍♀️:放工同同事一齊去玩轉侏羅紀點睇?🤓💁🏻‍♂️:咪玩啦返足全日工個人都散曬啦😮‍💨 整啲嘢食嚟好嗎?😅咁就...... 不如去一間有恐龍睇嘅居酒屋啦🏮我知道有唔少打工仔係中環放工嘅,咁就近近哋揀返間中環餐廳啦🍴其實人哋以前喺耀華街發跡嗰時我已經有bookmark過但一直無機會食🤣 咁擇日就不如撞日啦👍🏻 首先佢都幾有玩味嘅,成間餐廳周圍都擺滿咗恐龍裝飾,好可愛☺️ 我會話呢個新奇有趣vibes的確成功distract到我個腦,可以停止諗公司嘢✌🏻主食方面:我哋叫咗人哋出名嘅一系列腐皮壽司🍣 同一個叫邁亞密女郎嘅卷物💃🏻🌟眾多件腐皮壽司入面,我首推牛油蒜香赤蝦🧈 本身我其實唔太好蝦,但當我偷食咗同事嗰嚿一啖之後,我有衝動叫一打🤯 個牛油同蒜嘅香味唔使講啦,驚喜嘅係啲味滲到入隻蝦度,而蝦嘅質地又好滑溜同爽口🦐 大滿足☺️ 另外都叫咗炙燒洋蔥忌廉帶子+明太子芝士蛋黃三文魚 + 柚子左口魚腐皮壽司🍣 有令我覺得好幸福嘅感覺🥳話曬都係同同事仔放工輕輕鬆鬆傾吓計,叫返杯酒是常識吧🥃 我哋叫咗一杯梅酒,幾好幾好🤗我仲同咗恐龍乾杯添🍻
📍中環 Hungry Dino
💁🏻‍♀️:放工同同事一齊去玩轉侏羅紀點睇?🤓

咁就...... 不如去一間有恐龍睇嘅居酒屋啦🏮

我仲同咗恐龍乾杯添🍻
邁亞密女郎
梅酒
又係格仔餅又係窩夫窩夫
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍺🍺🍺🍺🍺🍴 🍽🍴🍽🍴🍽-🥢 牛油蒜香赤蝦腐皮壽司 $36 🆙赤蝦大大隻,非常爽口,上面幾粒魚子仲增添咗層口感🍣🍣🥢 炙燒左口魚蟹膏丼 $208 🆗左口魚份量一啲都唔惹小,肥大肉厚,但食落好軟糯同少許煙靭,唔重焦香味同魚油味🐟🥢 揚富山唐揚白蝦 $108 🆗炸蝦香酥脆嫩,非常啱送酒🦐~配埋冰凍嘅Asahi非常頂癮🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️🥢 Asahi $72 🆗-

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍺🍺🍺🍺🍺🍴 🍽🍴🍽🍴🍽
🥢 牛油蒜香赤蝦腐皮壽司 $36 🆙
赤蝦大大隻,非常爽口,上面幾粒魚子仲增添咗層口感🍣🍣

🥢 炙燒左口魚蟹膏丼 $208 🆗

🥢 揚富山唐揚白蝦 $108 🆗

🥢 Asahi $72 🆗

2023-05-18 44 瀏覽
久仰大名“為食龍”,終於有時間來中環打卡😂入到餐廳置生於森林,恐龍無處不在🦖第一時間當然叫杯酒🍸慢慢品嚐😍月桂冠 $88梅酒色澤清透,梅香酒甜醇滑,要慢慢享受🤤蔥吞拿魚拖羅蓉$35切角吞拿魚放在,拖羅蓉上面,腐皮好甜好正!配搭新穎!柚子左口魚$35左口炙燒過,油脂特別香濃同多,再加上小小柚子又香又清新😋牛油蒜香赤蝦$36蝦新鮮爽口加上牛油和蒜蓉香味配搭得無得輸👍🏻黑松露帶子$38帶子鮮甜,黑松露香濃😋蟹膏甜蝦$36蟹膏香滑,甜蝦鮮甜爽口,配上腐皮包住,正到筆墨難以形容🤣🤣整體無得挑剔,大大件配上新鮮刺身,經廚師配搭後真心正!

月桂冠 $88
梅酒色澤清透,梅香酒甜醇滑,要慢慢享受🤤

蔥吞拿魚拖羅蓉$35
切角吞拿魚放在,拖羅蓉上面,腐皮好甜好正!配搭新穎!

柚子左口魚$35
左口炙燒過,油脂特別香濃同多,再加上小小柚子又香又清新😋

牛油蒜香赤蝦$36
蝦新鮮爽口加上牛油和蒜蓉香味配搭得無得輸👍🏻

黑松露帶子$38
帶子鮮甜,黑松露香濃😋

蟹膏甜蝦$36
蟹膏香滑,甜蝦鮮甜爽口,配上腐皮包住,正到筆墨難以形容🤣🤣

整體無得挑剔,大大件配上新鮮刺身,經廚師配搭後真心正!
2023-05-17 30 瀏覽
呢間中環餐廳位處上山頂扶手電梯旁,雖然位置有啲隱閉,但入到去氣氛好chill,因為有好多恐龍嘅掛畫同擺設。食物方面,餐廳主打日式食物。餐廳亦都有各種酒類,落地玻璃加氣氛舒服,好啱一班朋友嚟淺酌談心。我地點左四件壽司,全部都係軍艦,賣相一流。每件壽司價格不同,但大大件都食得過。另外店員介紹我地食螢光魷魚,配上味噌造成嘅醬汁,口感清新。主食決定食豪啲,要左一個炙燒左口魚蟹膏丼。呢個真係無嗌錯,因為丼飯配上大量蟹膏,食落咸咸地;不過重點是五至六片好大塊嘅左口魚邊,鋪滿全碗飯,火炙後油香滿溢,同飯係完美結合,完全唔需要再點鼓油。值得一讚嘅係,全晚店員服務都好殷勤,而且態度一流,期待下次再嚟幫襯😊

另外店員介紹我地食螢光魷魚,配上味噌造成嘅醬汁,口感清新。

2023-05-17 34 瀏覽
小朋友喜歡恐龍 所以一家人來了呢間全部都係森林恐龍佈置嘅餐廳入到餐廳 職員遞上一塊恐龍鎖匙扣 是餐台號沿住旁邊樓梯上餐廳 樓梯兩旁佈置都好似行緊入一個森林咁 好多打卡影相位上到樓上餐廳 坐位不算太多 我地8個人坐餐廳中間的長形台一坐低 職員就好細心準備了兩個籃可以放手袋在籃內 餐廳頂部有個好大的dinosaur燈牌 首先order咗個 流心蛋薯條蟹膏蟹籽多士 蟹膏膏味好香辣蜆肉冷烏冬 微辣 味道幾特別雞肉棒煎餃子 煎得金黃色 好味道魚籽飯特長鰻魚蛋包飯味道都幾好 特別的日式餐廳
小朋友喜歡恐龍 所以一家人來了呢間

魚籽飯

特長鰻魚蛋包飯

味道都幾好 特別的日式餐廳
2023-05-15 44 瀏覽
之前品嚐過為食龍嘅lunch,覺得非常不錯。✨餐廳的環境感覺非常寬敞,design帶有一點森林的主題。當然要點招牌菜腐皮壽司。🍣壽司份量十分豐盛,內餡爆滿,每一口都讓人非常滿足。辣味三文魚🐟也是一道非常推薦的菜式。這道菜以角切三文魚刺身為基礎,味道非常甜美。再加上香甜的腐皮,👍淋上少量的壽司醬油,已經能夠完美地展現出鮮美的風味。辣味三文魚 黑松露帶子 炙燒沙律甜蝦 蟹膏甜蝦日式鰻魚蛋包飯餐廳都有酒同特色飲品提供,🍵他們的奶蓋白玉烏龍茶用了清新的烏龍茶,混合了帶有鹹香味的奶蓋,而且奶蓋的質地非常柔滑。此外,還有三顆輕微炙燒過的白玉珍珠點綴在上面,💗整個飲品的外觀非常漂亮。

辣味三文魚 黑松露帶子 炙燒沙律甜蝦 蟹膏甜蝦

2023-05-14 47 瀏覽
睇朋友ig 介紹呢間餐廳,幾有特色同埋睇落好好食咁,放工後嚟食下😙一入到嚟就被裝修吸引,以恐龍🦖🦕為主題,每個角落都見到恐龍模型,同埋營造返恐龍生活嘅環境,周圍都係森林🌳設計⭐️蔥吞拿魚拖羅蓉腐皮壽司吞拿魚拖羅味道鮮甜⭐️明太子芝士蛋黃三文魚腐皮壽司明太子、芝士& 蛋黃嘅濃郁味配搭,再加上三文魚的鮮美,層次分明😚⭐️柚子胡椒油甘魚腐皮壽司柚子胡椒油帶來清新的味覺刺激✨與油甘魚的鮮味配合,好特別😊⭐️豐之秋柚子酒帶有淡淡的柚子皮香氣,柚子的酸甜味,好適合鍾意甜味嘅女仔飲,好推介🥰🥰

⭐️蔥吞拿魚拖羅蓉腐皮壽司
吞拿魚拖羅味道鮮甜

⭐️明太子芝士蛋黃三文魚腐皮壽司

⭐️柚子胡椒油甘魚腐皮壽司
柚子胡椒油帶來清新的味覺刺激✨與油甘魚的鮮味配合,好特別😊

蔥吞拿魚拖羅蓉腐皮壽司、明太子芝士蛋黃三文魚腐皮壽司、柚子胡椒油甘魚腐皮壽司

⭐️豐之秋柚子酒

豐之秋柚子酒

豐之秋柚子酒
  • 蔥吞拿魚拖羅蓉腐皮壽司
  • 明太子芝士蛋黃三文魚腐皮壽司
  • 柚子胡椒油甘魚腐皮壽司
2023-05-12 37 瀏覽
@hungrydino.hk 喺銅鑼灣嘅時期已經有留意!而家開咗喺中環,仲要有晒主題超靚裝修,梗係要去一去🥰餐廳嘅擺設同裝飾都令到食客置身喺叢林之中~食幾件腐皮壽司同炸雞,再配上酒精真係一個同朋友相聚嘅好地方😻叫咗幾款腐皮壽司($30-$35)全部都非常足料大嚿,每人食兩三嚿已經開始飽🫣我最鍾意係甜蝦蟹膏同埋明太子三文魚味🫶蜜糖芥茉炸雞($89)份量睇落唔多,但係食落就發現食極都食唔完😂真係有好多粒🐒另外叫咗柚子酒($88)淡淡的柚子香氣,加上唔太濃嘅8%酒精很容易入口🌸
@hungrydino.hk 喺銅鑼灣嘅時期已經有留意!而家開咗喺中環,仲要有晒主題超靚裝修,梗係要去一去🥰餐廳嘅擺設同裝飾都令到食客置身喺叢林之中~食幾件腐皮壽司炸雞,再配上酒精真係一個同朋友相聚嘅好地方😻叫咗幾款腐皮壽司($30-$35)全部都非常足料大嚿,每人食兩三嚿已經開始飽🫣我最鍾意係甜蝦蟹膏同埋明太子三文魚味🫶蜜糖芥茉炸雞($89)份量睇落唔多,但係食落就發現食極都食唔完😂真係有好多粒🐒另外叫咗柚子酒($88)淡淡的柚子香氣,加上唔太濃嘅8%酒精很容易入口🌸
2023-05-12 32 瀏覽
之前朋友推介話食過呢間餐廳都唔錯😆而且環境都好舒服所以今日都特登去咗為食龍試吓先🥰餐廳有兩層 但唔算好大上到二樓嘅時候見到呢個恐龍位都幾得意😝餐牌上都好特別🥰- 蒜香醬油炸雞 $89食嘅時候記得要將啲汁撈勻因為啲汁喺晒下面😆初頭食第一嚿冇撈到啲汁 好似食緊普通嘅雞塊😂😂😂- 辣吞拿魚腩蓉丼食落好香麻油味😋不過啲麻油味有少少覆蓋左啲吞拿魚腩蓉嘅味道😯- 蟹膏蟹籽燴飯個燴飯一到嘅時候 已經聞到好香嘅味🥰食落都唔錯😋
之前朋友推介話食過呢間餐廳都唔錯😆
而且環境都好舒服