焼肉而今 by 富小路やま岸

Yakiniku JIKON by Tominokoji Yamagishi
朋友推介lunch set抵食準時到達,安排入座都好快位於k11 musea環境當然較好座位寬敞明亮又不會太大油煙味lunch set $290起點了兩個餐定食套餐包括嘅前菜、湯、漬物都幾滿意有茶碗蒸、昆布湯、准山漬物(辣)(兩片)、大根牛腩(兩小口)唯一差一點點係沙律相對一般,芝麻醬太多太咸,可以有改進空間意料之外,肉類都有差不多十片以上,以$290 lunch價錢算是幾抵食。(當然不計特別大食或男人份量)食物方面都幾滿意唯一不足是服務員可能當日假期,客人不多但係服務員太多太空閒,急於收走餐盤收拾檯面,好似好趕時間叫佢幫手熄火,佢以為收餐盤熄火後,最後食緊茶碗蒸,又即刻收起餐盤,感覺好差而且直接拿走好快收走晒所有餐巾紙巾,清乾淨,再上甜品係warabi 咁咪食到成身黃豆粉?無主動俾返紙巾/餐巾雖然未至於高級料理,但是給客人茶餐廳感覺如果日式料理來說都係非常唔ok意料之外其實服務員訓練好重要❗️希望改善整體體驗一下子就變成一般般
朋友推介lunch set抵食
準時到達,安排入座都好快
位於k11 musea環境當然較好
座位寬敞明亮又不會太大油煙味

lunch set $290起
點了兩個餐
定食套餐包括嘅前菜、湯、漬物都幾滿意
唯一差一點點係沙律相對一般,芝麻醬太多太咸,可以有改進空間
食物方面都幾滿意

唯一不足是服務員

可能當日假期,客人不多
但係服務員太多太空閒,急於收走餐盤收拾檯面,好似好趕時間
叫佢幫手熄火,佢以為收餐盤

熄火後,最後食緊茶碗蒸,又即刻收起餐盤,感覺好差
而且直接拿走

雖然未至於高級料理,但是給客人茶餐廳感覺
如果日式料理來說都係非常唔ok意料之外
其實服務員訓練好重要❗️希望改善
整體體驗一下子就變成一般般

lunch  set
lunch  set
2022-06-05 328 瀏覽
홍콩 침사추이 와규 맛집💕中文向下面👇🏻한국 분들이 홍콩에 오면 침사추이의 하버시티를 자주 가지만 2019년에 오픈 K11 Musea 쇼핑몰을 지금 인기 더 많은 것 같아요❤️ 홍콩 사람들이 K11 Musea 자주가요🥰홍콩으로 여행 오시면 추천 하는 쇼핑몰이에요❗️쇼핑몰에 맛집이 되게 많아요^^ 이번에 와규 맛집 방문 하러 갔어요😍비싸지만 맛있고 인기 많아요🤤오늘 메뉴:저녁 와규 세트❤️₩48만/2인분- 스모그 와규 with 캐비어- 와규타타 with 와규스시- 와규 with 우니- 와규 구이- 우니 계란찜- 냉면- 디저트K11 Musea 真係美食多到食唔完🤣🤣🤣今次去咗燒肉而今by富小路,和牛烤肉晚餐🤤🤤🤤環境真係冇得輸㗎啦,座位舒適,大玻璃望住出邊公園,坐得舒舒服服加上美食,感覺滿分❗️✅豪豪地叫咗最貴嘅晚餐set🙈$1480/位🤪每一道燒肉菜式都有專人代客燒烤🌈老實講物有所值,個餐包好多食物,而且質素非常好,真係冇掂檔🤤個人非常推薦大家去食❤️套餐中的和牛配魚子醬印象非常深刻🤤煙燻和牛味道濃郁,配上魚子醬,濃烈嘅香氣真係好難忘❗️
홍콩 침사추이 와규 맛집💕中文向下面👇🏻

- 와규 구이
- 우니 계란찜
- 냉면
- 디저트

套餐中的和牛配魚子醬印象非常深刻🤤煙燻和牛味道濃郁,配上魚子醬,濃烈嘅香氣真係好難忘❗️其次和牛他他都非常推薦,怕食生牛肉嘅朋友仔都唔使驚,呢款can try try 🤣

然後套餐嘅和牛烤肉,入口即溶唔係講笑,和牛又點會唔好食呢😂套餐仲有好多其他嘢食,所以話真係非常抵❗️建議有興趣嘅朋友仔可以去OpenRice睇吓佢個餐牌,Book位可以留張靚啲枱,大時大節去慶祝吓真係不二之選⭐️

*抵讚point: 通常食完烤肉一身味🥲富小路呢間餐廳嘅抽氣做得非常好,食完出返商場完全唔覺得自己臭🤣🤣🤣正!

2022-06-01 5763 瀏覽
社交距離措施放寬後,終於可以一家三口在沒有透明膠板分隔下同檯食飯。在這個重要日子的首個週末,決定食得奢華一點,一早在「燒肉而今」訂枱。餐廳是來自日本京都的京料理名店「富小路やま岸」香港分店的副線。裝修簡樸典雅兼備,座位寛敞;很配合其高檔日式燒肉店路線。接近餐廳門口位置是一列四人餐枱,全部靠向落地玻璃,自然光線充足;但室外景觀只是擺放了一些藝術展品的露天平台,並不吸引。走入餐廳盡頭,另外有兩三張更舒適的4人卡座,景觀較佳,但也只是望向尖沙咀梳士巴利道的市區;還有一列面壁個人化燒肉吧座位,似乎只適合高級白領的孤獨豪華午饍。比較了午餐同單點兩本餐牌、又問了靚女經理,了解到除非指定某些特選部位牛肉,午餐同晚餐都是採用相同品質的日本產A5和牛;但午餐定食就平少少,並且包括沙律、茶碗蒸、漬物、白飯及清湯。由於餐廳並非靠向海濱,即使晚上也沒有迷人夜景,又少了一個誘因。綜合所述,小編認為午餐時段更值得捧場。最值得推介的晚餐是 Jikon Set ($1480)。每一道燒肉菜式均由專人(Beef Master) 代客席前燒烤,保證客人可品嚐到燒肉的最美妙境界!終於明白到個人化燒肉吧座位的最佳用途。如果坐
最值得推介的晚餐是 Jikon Set ($1480)。每一道燒肉菜式均由專人(Beef Master) 代客席前燒烤,保證客人可品嚐到燒肉的最美妙境界!終於明白到個人化燒肉吧座位的最佳用途。如果坐餐枱或者卡座,就似乎不太適合品嚐Jikon Set 了。
在香港開高級日式燒肉店,少不免安排幾座巨型凍肉櫃展示餐廳所採用的日本產A5級和牛,店內就有兩大座。一個全部是山形縣產和牛,另一個則是鹿兒島縣產;全部由日本直接進口。
茶碗蒸的質素不遜於鮨店,入口滑溜;只略嫌偏鹹。更喜歡兩小碟自家醃制漬物,蘿蔔牛肉碎辣椒漬既有油潤香辣、又有肉香;韓式泡菜口味的漬芹菜入口爽脆,辛辣中滲出蔬菜清甜。海帶牛肉清湯最差,有少少腥,又只品嚐到牛脂的羶、缺少了牛肉的鮮味。
先試澳洲和牛外橫膈膜肉燒肉定食($250),用日式燒肉分類法是ハラミ(harami),港式屠宰方法即是封門柳。這個部位在日本被歸類為內臟,禁止出口;所以要用澳洲和牛取代。在其他日式燒肉店也食過相同部位,由於產地不同,質素很參差,偏韌。這碟ハラミ就非常美味!口感同肉非常相似,肉香濃郁、兼且又有適量油脂;入口柔軟、纖維綿密。喜歡肉味濃郁人士首選。
澳洲和牛外橫膈膜肉燒肉定食
醬汁A5黑毛和牛牛小排燒肉定食($290),日式燒肉分類法即是カルビ(karubi),一般是指肋骨附近的肉。既有豐富油脂、又有柔軟肉質,係日式燒肉店的人氣首選。在某些非常講究的日本燒肉店菜單上,還會進一步細分為多個部位,如バラ、三角バラ等;每個部位的瘦肉及脂肪比例、油花分布均勻程度及肉質纖維皆有差異;有些部位味道的分別其實不太明顯,也只有日本人才會搞這麼多花臣。這份定食有兩款不同級數的牛小排,憑肉眼已可分辨。
醬汁A5黑毛和牛牛小排燒肉定食
普通牛小排(單點餐牌沒有)油脂分布唔算太均勻,但也可以見到一條條幼細的脂肪紋。入口柔軟鬆化、肉味鮮美,肉汁豐富、帶有淡淡油脂香甜;比其他燒肉店的美國牛小排好吃很多。
再吃非一般牛小排(單點餐牌內的分類),才知道一山還有一山高。先講賣相,油花分布均勻,更靚。入口肉質更鬆化、肉味更鮮美、油脂更香。有比較下,即時覺得之前那塊牛小排每一方面都差了少少,非一般牛小排的確更勝一籌。
儘管是A5級和牛,也有分為油脂含量較多的霜降及紅肉比例較多的赤身。極上A5黑毛和牛燒肉盛合定食($480)精選了霜降及赤身的四款優質部位,因應當日貨源換上不同部位牛肉;是日為特上牛小排(特上カルビ)牛柳(ヒレ)肩胛(肩ロース)肩三角(肩さんかく)
極上A5黑毛和牛燒肉盛合定食
肩胛(肩ロース)肩三角(肩さんかく)雖然歸類為瘦肉,但始終是A5級和牛,仍然有油花。肩ロース入口有少許硬,但並不粗嚡。肉味香濃豐富;中間的一條幼筋完全唔韌,入口軟綿。薄切的肩ロース入口即化,肉汁溢滿口腔。肩さんかく的瘦肉及油花分布更均勻,入口較肩ロース軟滑,肉汁更多。
特上カルビ的油脂雪花密度較非一般牛小排又高了一個層次,每一片呈完全的粉紅色;燒烤時,油脂受熱溶化而火花四濺。入口只覺油脂溢滿口腔,欠缺了牛肉的鮮甜;有點似食鮪おトロ的口感,只是牛脂同鮪油脂的味道不同而已。小編還是更加喜歡鬆軟牛肉及油花比例較為平均的非一般牛小排,勝在有油香、兼有少少咬口。
牛柳(ヒレ)雖然油脂成份很低,但這個部位的瘦肉可以說是整隻和牛肉質最嫩滑的部位,也是最貴的部位之一。入口柔軟鬆化、肉汁豐富。肉味鮮甜,但並不濃郁;此乃牛柳的特性,如果要濃郁肉香,就要食サーロイン(sirloin steak)了。
追加牛舌($90)大大塊兼厚切,份量不少,相對和牛抵食。入口彈牙兼有油脂,質素好過坊間大部份日式燒肉店。牛舌已稍稍醃制,味道很好;但有少許韌,可能火喉控制稍差。一直未能好好把握燒牛舌的時間,尤其需要因應厚薄不同而調整。
追加牛舌
追加牛舌
燒肉質素很出色,不愧 A5和牛,比起坊間其他日式燒肉店好味很多;當然,消費也高出一倍以上。不過,所採用的牛肉部位就似乎較為普通,缺少了一些稀有部位;即使單點餐牌也未見有 special cut,這方面始終及不上日本當地的燒肉店。如果想要食得再奢華啲、刁鑽啲,可以揀有專人代燒的Jikon Set ($1480);唔知同小編很欣賞的「Yakiniku Great」比較、那一間會好味啲呢?
2022-04-23
澳洲和牛外橫膈膜肉燒肉定食
極上A5黑毛和牛燒肉盛合定食
社交距離措施逐步放緩,是時候出動搵食!適逢男朋友生日,帶他來了我想吃的餐廳「燒肉而今」。長期Booking比較滿,需要提前預約。餐廳糅合懷石料理概念與日本現代燒肉文化,是米芝蓮一星的富小路やま岸的副線燒肉店, 同樣位於K11 Musea。今次選擇了午市, 價錢比較划算。午市套餐由$290至$555不等。套餐包含沙律/米飯/湯/小菜/甜點。*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*🔘 1)#極上A5黑毛和牛燒肉盛合定食 $480份量九片,明顯油脂較重,鋪滿雪花紋。部位包括牛御(腰部和肋間區的上等肉)、肩胛、西冷、特上牛小排。🔘 6)#A5黑毛和牛赤身盛合燒肉定食 $320份量十片,整體脂肪含量較少,肉味濃郁。部位包括牛小排、後腰背肉、龜之子(牛後腿部位)。*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*✅食物質素高,於香港來計,算是高分數。 午市套餐價錢相宜。✅餐廳環境高雅,座位有一定間隔距離,私隱度尚可。
✅生日可以安排於甜品碟上寫字,上菜時職員會唱生日歌。❌到訪當日未知是否冷氣出現問題,被安排到店內最入的位置。通風差,只靠風機維持空氣流動,疫情下比較介意。在翳焗的氣溫下燒肉,熱到流汗,

🔘 1)#極上A5黑毛和牛燒肉盛合定食 $480

🔘 6)#A5黑毛和牛赤身盛合燒肉定食 $320
A5黑毛和牛赤身盛合燒肉定食

*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*

✅食物質素高,於香港來計,算是高分數。 午市套餐價錢相宜。

✅餐廳環境高雅,座位有一定間隔距離,私隱度尚可。

✅生日可以安排於甜品碟上寫字,上菜時職員會唱生日歌。

❌到訪當日未知是否冷氣出現問題,被安排到店內最入的位置。通風差,只靠風機維持空氣流動,疫情下比較介意。在翳焗的氣溫下燒肉,熱到流汗,略嫌辛苦。

❌ 入座及上菜時,職員對食物並無主動作出任何介紹,有點失望。以高價定位的餐廳來說,服務質素和用餐體驗都是重要的一環。個人認為值得改善,以令客人有更好印象。往年曾光顧同集團的餐廳Susoshu及京都一之傳,明顯服務和講解都比較詳盡。

2022-04-16
生日
A5黑毛和牛赤身盛合燒肉定食
2022-05-01 827 瀏覽
好彩walkin都有位 叫左A5和牛set lunch食價錢合理好多 有好多款肉 前前後後都有十多塊 叫set會有蒸蛋 湯 米飯 小食 我呢set有蛋漿 牛肉好薄 所以好快會熟 油份又多 燒完試黎就滴哂牛油 又撈埋蛋漿 好滑好嫩 仲有菇 查身唔會食菇 但佢地個菇好厚肉身 又香 擺落口有滑喉感覺 食完仲有日式米餅做甜品 冰凍上 為熱食降溫岩岩好 唯一美中不足 係店員 明明未食完都會想收你碟 無形中有d催你感覺 但絕對會encore!
2022-04-15 852 瀏覽
🍽 Supreme A5 Wagyu Beef Yakiniku Platter Set💰 HK$480 (lunch, 10% service charge)🍽 Daily Special Cut A5 Wagyu Beef Yakiniku Platter Set💰 HK$290 (lunch, 10% service charge)“Tominokoji Yamagishi” was first opened in Kyoto in 2015. After a few years, in 2019, they opened their first overseas restaurant “Tominokoji Yamagishi Hong Kong” in K11 MUSEA mall. We booked a week in advance. The environment was really decent and staffs were super friendly too.We ordered two lunch sets and added on Beef Tongue

We ordered two lunch sets and added on Beef Tongue (HK$90) and Yamagishi style Uniku Dog (HK$290). All the lunch set came with salad/rice/soup/side dishes/dessert. We could grill our own meat. It tasted soooo niceee and it was funnn! All the wagyu beef melted in our mouth😝 Remember order the beef tongue too!

Will we revisit this restaurant? Definitely YESSS!☑️
今年生日又撞正停晚市堂食,本身一早book好咗嘅晚餐變咗食午餐。但有得食和牛燒肉,無論朝早定夜晚食都係開心嘅!一坐低就嗌酒飲午市以和牛燒肉定食為主,有多種部位選擇,另外有sukiyaki、烏冬、石鍋飯等等。定食包括沙律,前菜,白飯同茶碗蒸。茶碗蒸超滑溜,啖啖充滿日式高湯味想咩部位都試下,所以點咗極上A5黑毛和牛燒肉盛合定食同埋醬汁A5黑毛和牛牛小排燒肉定食,另外加一份牛舌。極上A5黑毛和牛燒肉盛合定食有四個部位,分別係牛柳(ヒレ)、貝身(カイノミ)、西冷(サーロイン)肩胛(肩ロース)。全部都有好靚嘅油花,未食落口都知道好味牛柳同貝身都係脂肪少,非常柔軟而肉味香濃。西冷油脂豐富,油脂同肉味好平衡。肩胛同樣都有豐富油脂,而且肉味濃厚。醬汁A5黑毛和牛牛小排燒肉定食嘅牛小排(カルビ),係我食燒肉最愛食嘅部位加咗醬汁嘅牛小排帶點微甜,醬汁味道剛好,唔會搶咗牛肉味。另外點嘅牛舌係厚切,爽口得嚟唔會韌。值得一提嘅係服務幾好,開咗爐覺得好熱,侍應就即刻較大個冷氣而且會過嚟幫手燒肉,雖然我本身鍾意自己燒多啲。總括嚟講食物質素高,A5黑毛和牛同喺日本食到嘅一樣咁正呢餐飯感覺好似返咗鄉下咁。

一坐低就嗌酒飲

茶碗蒸超滑溜,啖啖充滿日式高湯味

醬汁A5黑毛和牛牛小排燒肉定食

加咗醬汁嘅牛小排帶點微甜,醬汁味道剛好,唔會搶咗牛肉味。

牛舌

另外點嘅牛舌係厚切,爽口得嚟唔會韌。

值得一提嘅係服務幾好,開咗爐覺得好熱,侍應就即刻較大個冷氣
而且會過嚟幫手燒肉,雖然我本身鍾意自己燒多啲。

總括嚟講食物質素高,A5黑毛和牛同喺日本食到嘅一樣咁正
呢餐飯感覺好似返咗鄉下咁。

牛舌
2022-04-11 2722 瀏覽
和很久不見的朋友吃午飯,預訂了這家日式燒肉店。它午市分開兩輪(12時或1時30分,每節90分鐘),我們訂了1時30分的時段。餐廳有落地大玻璃,引入天然光,明亮舒適。看看餐牌,午餐選擇有十多款,以燒肉為主,每款套餐付湯、沙律、米飯、小菜和甜點。我們每人點了不同的套餐,打算互相分享燒肉。店員先送來米飯、前菜和湯等。湯是昆布清湯,有一些牛的筋肉組織,湯本身清澈鮮甜。茶碗蒸蛋溫度高,極之滑溜,內裡有蟹柳絲。前菜沙律是生菜加了麻醬、一小碟類似幼露筍配了韓式泡菜汁以及一碟冷薯仔。米飯是日本珍珠米,軟熟而飯味微甜。不久便送來2號餐的A5黑毛和牛燒肉盛盒,據店員介紹,左下角是肩肉、左上角是腿肉,而右上角是腹部,每款有三件。牛肩肉脂肪較多,燒熟後入口油脂在口腔內爆發。牛腿肉燒一會兒已熟,入口軟滑無渣,肉味濃郁,是很好的享受。牛腹肉紋相當美觀,口感軟腍。接著試朋友的5號餐-醬汁A5黑毛和牛牛小排燒肉,一共有九件。牛小排肉質彈牙,充滿肉汁,一吃難停。到尾聲,把菇及小青瓜放在網邊慢慢烤熟,會經常反轉看看它們的情況,避免被烤燶,需要一點功夫。最後,我烤的雜菜火候控制得很好,菇類保持軟腍,小青瓜仍爽脆甜美。甜品是

餐廳有落地大玻璃,引入天然光,明亮舒適。

甜品是糯米糍,入口煙煙韌韌,甜度適中。

這頓午飯質素不錯,環境舒適寧靜。服務方面可以有改善,例如我們飽餐後但尚有15分鐘用膳時間才完結,就突然送上帳單,甚有趕客意味。但其實我們是光顧午市第二輪,當時門外亦未有客人等候。
2022-04-03
2022-03-22 1158 瀏覽
夜晚冇堂食,生日嚟喺度lunch,原來午餐只有set ,叫咗兩set(一個極上一個daily),另加牛脷同埋海膽和牛壽司。兩個set質素差好遠,百零蚊真係唔慳得,另加牛脷10分驚喜,好好味,咬落去有鵝肝感覺😌,海膽壽司好食,但性價比唔高, 總括來講,都幾好食,價錢可以接受。甜品有寫happy birthday,幾得意。
2022-03-20
  • 牛舌
2022-03-02 1221 瀏覽
嚴燒烤味好勁嘅我。。我好怕食燒肉。。但呢間都好出名。。都好想試嘅。。臭下都無所謂啦😁呢間朋友ᗷOOK左1個月先食到呀。。我地都係揀左食ᒪᑌᑎᑕᕼ TIᗰE。。ᗪIᑎᑎEᖇ長期都ᗷOOK唔到🤦🏼‍♀️而我地就叫左2個餐食。。仲有個度嘅ᑌᑎIKᑌ ᗪOG食。。啲牛就咁輕輕燒一燒就可以放入口。。入口仲要即溶。。好ᒍᑌIᑕY。。緊住啲牛脂仲要係個口浪下浪下。。真係不得了‼️一人一個餐其實已經夠晒數👍🏼👍🏼真心我會再黎多次。。真係好好味😋😋..🥩ᗩ5黑毛和牛赤身盛盒🥩極上ᗩ5黑毛和牛燒肉盛盒🥩ᗩ5黑毛和牛海膽熱狗.📍 焼肉而今 by 富小路やま岸尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea6樓603號舖..=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#
嚴燒烤味好勁嘅我。。
呢間朋友ᗷOOK左1個月先食到呀。。
而我地就叫左2個餐食。。仲有個度嘅ᑌᑎIKᑌ ᗪOG食。。
真心我會再黎多次。。真係好好味😋😋
🥩ᗩ5黑毛和牛赤身盛盒
🥩極上ᗩ5黑毛和牛燒肉盛盒
🥩ᗩ5黑毛和牛海膽熱狗
📍 焼肉而今 by 富小路やま岸
#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#yakinikujikonbytominokojiyamagishi#yakinikujikon#hkrestaurants#tstfood#k11musea#k11museafood#尖沙咀美食#k11美食#燒肉
🥩ᗩ5黑毛和牛赤身盛盒 🥩極上ᗩ5黑毛和牛燒肉盛盒
🥩ᗩ5黑毛和牛赤身盛盒 🥩極上ᗩ5黑毛和牛燒肉盛盒
由懷石料理名店富小路經營嘅燒肉店🥰 lunch set 性價比好高,竟然係香港食到日本嘅味道😭 餐廳裝修幾舒服,門口仲有一個大牛肉櫃,幾有氣派😂🐮 燒肉方面叫左極上A5黑毛和牛燒肉盛盒定食 ($480) 同埋A5 黑毛和牛赤身盛盒燒肉定食($320),全部牛肉嘅雪花都好靚😍 唔同部位嘅牛真係食得出唔同味道同質感,個人幾鍾意佢嘅赤身,食落毛咁油膩,牛味濃郁,食落口個下真係覺得自己係日本食緊飛驒牛🤭 值得一讚係佢份量真係好多,仲要全部都好好食💯 除左燒肉之外,今次仲試左A5 黑毛和牛壽喜燒定食($290),佢嘅醬油湯底真係好正,鹹味同甜味balance 得好好!牛肉點蛋漿口感更加鮮嫩,中和醬油嘅味道,食極都唔膩🤩裡面仲有好多蔬菜同埋豆腐,非常足料👍🏻所有定食都包埋沙律、飯、蒸蛋、湯、甜品,真係大滿足,食得好飽🙈整體黎講,食物質素好好,午餐性價比高,staff 服務都唔錯,不停主動添茶,值得一試💯

(前排睇完微辣🌶食壽喜燒真心流哂口水🤤)最近日式餐廳焼肉而今推出可外賣回家食嘅壽喜燒套餐😚!仲有8折優惠!(20% off):-1️⃣「鹿兒島薩摩A5 和牛壽喜燒 (2人前) 」-真心一打開盒已心心眼😻,薩摩A5和牛雪花紋好靚❄️,入口即溶,超香嫩,配甜甜地嘅壽喜燒醬汁同日本蛋黃簡直係人間美食🥚!好想encore❤️,btw佢仲有稻庭烏冬、豆腐、腐皮吸哂個湯底😏~A5 Wagyu Sukiyaki (for 2 ppl): w/ veggies box, the waygu is very tender, goes well with the Sukiyaki sauce and Japanese egg yolk👍🏻-🐰💬小結:雖然定價唔平,食得多荷包會減肥💸💩,但係味道、包裝、食材都唔錯,叫值得一試🤣~
(前排睇完微辣🌶食壽喜燒真心流哂口水🤤)
1️⃣「鹿兒島薩摩A5 和牛壽喜燒 (2人前) 」
🐰💬小結:
鹿兒島薩摩A5 和牛壽喜燒
外賣自取
鹿兒島薩摩A5 和牛壽喜燒
2022-01-08 880 瀏覽
居家抗疫都要繼續食好啲😆外賣左焼肉而今新推出既鹿児島薩摩A5 和牛壽喜燒套餐 可以喺返門市自取🙌🏻🙌🏻所有材料都準備好 只需要開爐就食得 真係超方便😋薩摩牛每年產量不多所以格外矜貴肉質脂肪分佈好均勻 最大特色係脂肪具獨特黏性 油花亦好豐富 油脂中仲帶點奶油香 且油酸高熔點低 所以牛肉嘅嫩度同香氣都好突出 💯👍🏻配合埋獨家配製汁稠味純既壽喜燒汁絕對係非常之好味🤩而且份量超足料👍🏻二人份量絕對好夠飽
居家抗疫都要繼續食好啲😆
所有材料都準備好
只需要開爐就食得 真係超方便😋

薩摩牛每年產量不多所以格外矜貴
絕對係非常之好味🤩
而且份量超足料👍🏻二人份量絕對好夠飽

2022-01-06 761 瀏覽
疫情晚市禁堂食前最後一個晚餐呢間餐廳之前黎過一次一直都好想再試😀今晚前一日book定位~期待都系叫左set menu $1480/per person (未計服務費)十道菜連甜品食物好高質 呢個set有店員幫我地燒坐定定就可以😌 又吾怕吾識燒-前菜 加左柚子味醬料 好開胃✨牛肉他他配多士 超有口感🤎牛舌簿燒好好味 有嚼口呢個包海膽加牛肉 好飽滿好好味🥳醬燒牛肉 吾洗點調味都可以直接食~牛肉好鮮甜😚 ! 好滿足呀🤎🤍✨值得推介
疫情晚市禁堂食前最後一個晚餐

前菜 加左柚子味醬料 好開胃✨
牛肉他他配多士 超有口感🤎
牛舌簿燒好好味 有嚼口
呢個包海膽加牛肉 好飽滿好好味🥳

醬燒牛肉 吾洗點調味都可以直接食~
牛肉好鮮甜😚 !

好滿足呀🤎🤍✨值得推介
2022-01-06
生日
  • 牛舌
2021-12-23 834 瀏覽
早咗兩個月去訂位,諗住試佢「富」既燒肉Set。當日去到坐低,同侍應講想試呢一個燒肉餐,點知佢同我講話要預訂,因為男朋友生日,我已經早咗兩個月去訂,點知當日先知。我立即表示不滿意,因為我早咗兩個月去訂,點解當時唔話俾我聽。好彩最後佢話當日食材準備多咗,所以我哋可以叫,但係當時嘅心情已經有少少唔開心,但冇辦法,唯有轉換下心情,當好彩冇預訂都有得食。整體來講冇網上面講得咁出色,只是很普通的味道,但係會有專人幫你燒,為你講解食物嘅來源同食法,食物喺外觀上,擺位還是都會很驚喜。環境方便也很乾淨企理,,還有日本的風格。
早咗兩個月去訂位,諗住試佢「富」既燒肉Set。
2021-06-09