餐廳: 焼肉 焰
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-01-29 84 瀏覽
早一天经openrice訂了晚上7時30分。但當天餐廳說有特別安排要9時关門,8時last order.要求我改7時,我說朋友從九龍放工入來趕不到,他自說自話幫我改7時15分。我最後7時2O分到,想1個多小時应冇問題。但卻想像不到進入了一個被追趕食日式燒烤+冇服務的一個晚上。明白春節套餐比平日貴了20%,願者上釣。但來了菠蘿牛胸腹,平日是主動幫我們燒。但沒有人招呼,要開聲,到燒到一平,佢自己語要rest,之後走了就冇番轉頭,要叫番佢番來,再细剪燒第2轉。全晚週圍是他們在趕收拾桌上碟子。去到8時last order 加了2項items,他們才告知我要8:45離開店舖,这時間之前沒講。態度是禮貌,但安排可說是"粗暴"(佢想怎樣便怎樣)。最後我們埋單,走了出店,我才想起有北海道芝士旦榚在套餐,卻沒有上。進店告知,叫他們打包取走算。那店員若無其事,才叫廚房打包,沒說半句對不起。3人吃了1500(除去openrice85折實付)。不算貴,但也不算便宜,服務很有問題。如趕收工,应全程跟緊D服務,相反只趕執樓面,另外沒有食評中說主動换燒板,最後2板食物都有些炭黑(可接受程度),見了他們那麼積極趕收工,不好叫他們换板。想問問店方1月27日是你們收工後有新春活動?我幸運遇上?
20.01.2023 星期五 晚焼肉 焰這間在屯門市廣場的日本燒肉店,好受歡迎,Open Rice訂枱原來有八五折,相當划算。來到餐廳還早,家人又未到,在門外先看看餐牌,接待處哥哥好有禮貌,又有耐性,三個二人套餐慢慢解釋內容和分別,又給予合適的建議。餐廳內兩側為卡位,中間有較大的六人座位,加了夾板可分二/四人座位,卡位坐起相當寬敞舒適。天國的階梯燒肉套餐 $1388和牛生筋肉、和牛牛小排、和牛牛舌、和牛牛肋肉、上三筋肉、和牛貝身肉、和牛牛粒、壽喜燒肩芯、五花肉、新瀉雞肉、豬助肉、車海老、菠蘿、芝士生蠔接待處哥哥介紹我們試這個套餐,外型如天梯一層一層,很適合打卡;而且和牛款式特別多,每款兩至四片。和牛肉質鮮嫩多汁,如預期般好吃,但想不到連雞肉、生蠔也不錯。另外壽喜燒燒肩芯是由專人負責烹製,和牛在火上輕燙,加上生蛋、壽喜燒汁,口感豐富。店長專責燒肉,忙個不停,起初見其他桌子火光沖天,好奇為何常常火光紅紅,好像失火咁🤭⋯⋯後來才知原來在燒肉,每趟就好像一場表演般。吃了套餐 ,另加了冬菇和粟米,已經很飽,很滿足。這間日本燒肉店,屯門區來說是不錯的選擇。

20.01.2023 星期五 晚

2023-01-20
粟米、冬菇
椰菜絲
2023-01-26 911 瀏覽
今次大時大節就同小妹媽去約會為咗慰勞吓佢過去一年嘅辛苦同鼓勵吓佢來年要更努力🤭所以帶咗佢嚟呢間網上見到力推嘅日式燒肉店裝修都唔錯另外佢仲有新春餐牌比大家揀蛋沙律椰菜 💁🏿‍♀️點完餐就送上枱餐前開胃小菜 亦可以解吓油脂感天國的階梯燒肉套餐 $1,388 🙆🏿‍♀️一嚟到好吸睛 真係有階梯咁上枱由豬肉到雞肉到蔬果到海鮮到和牛不同嘅部分豬肋肉: 有3-4嚿 油脂比較適中 且多汁新瀉雞肉: 都係有3-4嚿 肉質相對較鮮嫩味濃 夠肉汁 而且新潟縣無激素健康啲 菠蘿: 微微燒過已經好好食 好開胃五花肉: 三分之一肥膏 啱啱好 油脂同肉好分明 燒完好香口 邊脆內軟 肉質有彈性冬菇 + 雞脾菇: 放爐邊一陣就食得 冬菇肉厚 香味又濃郁 雞脾菇清香滑嫩車海老: 一隻一級 好大隻 已處理好內臟 咬落彈牙爽口 feel到佢嘅鮮和牛貝身肉: 望落好厚肉 本身都擔心太韌 但完全係多餘 嫩滑彈牙和牛牛粒: 輕輕燒咗6面就可以食得 而且好鍾意和牛粒一口size 好方便 口感亦夠嫩夠飲汁上三筋肉: 肉質較為軟嫩有彈性 亦比較有層次感 同埋重肉味和牛肋肉: 鮮嫩 再加上有唔少油脂和牛牛舌: 薄薄一片 鮮脆多汁 食落亦好Q
今次大時大節就同小妹媽去約會
菠蘿: 微微燒過已經好好食 好開胃

上三筋肉: 肉質較為軟嫩有彈性 亦比較有層次感 同埋重肉味
和牛肋肉: 鮮嫩 再加上有唔少油脂
和牛牛舌: 薄薄一片 鮮脆多汁 食落亦好Q彈

和牛牛小排: 眼見已望到清晰嘅網狀油花 分佈好均勻 再加上有比較有咬口嘅肉質
和牛三筋肉: 呢塊嘅脂肪量反而較少 而口感係較彈牙 肉味較香濃
芝士生蠔
芝士生蠔: 生蠔夠肥美飽滿 食落亦有海水味 如果芝士再多啲 芝士控會更滿足
壽喜燒肩芯
壽喜燒肩芯: 去到主角 可以請店員幫手燒嘅 一望落去已覺得油脂好分明 亦偏多
燒到微焦再撈蛋配飯配醬油又係另一境界
SAPPORO頂級生啤
SAPPORO頂級生啤 (500ml) $69 🙆🏿‍♀️
小妹媽係啤酒愛好者🍻
佢話比平時飲開嘅更濃厚綿密
更順滑 亦比較帶餘韻
一人飲500ml啱啱好 又同燒肉好夾

加分欄
⭕️ 位置 (話晒都有個巴士總站,屯馬線又一直有蓋直達)
⭕️ 餐廳抽氣系統

✅ 加一服務費
✅ Openrice訂座8折

2023-01-20
$801.5 (晚餐)
2023-01-25 39 瀏覽
屯門市廣場都有高質既日式燒肉!外觀同裡面既裝修都好靚!空間感好大~坐得幾舒服!最緊要既係 燒肉焰主打和牛燒肉!岩晒愛牛脂香既朋友!😋九宮格燒肉盛盒套餐 $768第一次黎就試下乜都有啲既套餐!有和牛三筋肉、和牛牛舌、和牛牛小排、和牛牛肋肉⋯ 淨係和牛都咁多款!中間仲有兩隻大車海老!打卡一流! 睇番和牛既份量都唔少,而且牛既油脂好夠!食落入口即溶咁!好似係日本食既一樣!😋 😋和牛烏冬 兩大舊既和牛啖啖肉!食落好軟熟好香牛脂味!而且牛既香味融入埋湯底,食落個烏冬又有彈性!好食!😁😋豚肉拉麵半肥瘦既豚肉!唔會太膩,個面有微微炙燒過,逼左啲油脂出黎,好香!清爽既湯頭加埋掛湯既拉麵,大推薦!😍

😋九宮格燒肉盛盒套餐 $768

😋和牛烏冬

😋豚肉拉麵
2023-01-25 39 瀏覽
朋友介紹去食 話好正 叫我去試下一食愛上左,會再Encore去到已經爆場,但服務員都好有心機講解個餐牌俾我哋聽坐位都寬敞 坐得好舒服 燒肉店嚟講佢吸油煙做得好好,事關之前食過某一間燒肉店一路食一路標眼水前菜有個雞蛋椰菜沙律 係免費的佢有套餐叫,但最後我揀左散嗌,因為個餐有啲唔啱食牛舌好厚身 好有彈性 和牛入口即溶😋食燒肉必要叫生蛋拌飯超推介左手邊嘅菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉厚身得來又好淋服務員仲好好人幫我燒埋添,仲擺到靚一靚叫我影相總結黎講好滿意係屯門黎講食過最正嘅燒肉
朋友介紹去食 話好正 叫我去試下
一食愛上左,會再Encore
去到已經爆場,但服務員都好有心機講解個餐牌俾我哋聽

前菜有個雞蛋椰菜沙律 係免費的
佢有套餐叫,但最後我揀左散嗌,因為個餐有啲唔啱食
牛舌好厚身 好有彈性 和牛入口即溶😋
食燒肉必要叫生蛋拌飯

超推介左手邊嘅菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉
厚身得來又好淋

服務員仲好好人幫我燒埋添,仲擺到靚一靚叫我影相

總結黎講好滿意
係屯門黎講食過最正嘅燒肉
2022-12-25
  • 名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉
  • 幸福!生蛋拌飯配漬海苔
2023-01-23 90 瀏覽
燒肉焰佈置以淺木系為主調 ,簡約 雅緻, 配上柔和燈光,環境寬敞舒適, 加上店員貼心的服務,與朋友歡聚一個好地方,餐廳挑選來自日本新鮮和高質的牛肉、食材, 令客人食指大動。菠蘿漬物鑽石和牛胸腹肉 $288厚身肥美的和牛胸腹肉, 放在原隻 新鮮菠蘿裏面, 賣相精緻, 牛肉再以菠蘿汁醃製過, 經過店員細心燒烤後, 陣陣肉香撲鼻而來 ,入口十分軟嫩, 帶甜甜的果香,香甜美味。黑毛和牛肉眼芯 $328黑毛和牛肉眼芯, 雪花紋均勻滿佈, 賣相吸睛,燒烤時,肥油滴在爐端中,火光更旺盛, 肉香十足, 肉質細膩軟嫩, 充滿肉汁, 肉汁在口中迴盪,有入口溶化的口感, 差點兒不捨得吞下去,再沾惹味燒汁及蛋液, 令到牛肉更加滑溜 ,滋味加倍提升,與跟飯糰一起吃, 完完全全俘虜了我。黑毛和牛壽喜燒兩件 $268薄切的和牛壽喜燒, 顏色粉嫩, 脂肪分佈平均, 燒烤至油光亮麗, 肉質柔軟中帶油脂的甘香, 慢慢滲出滋味肉香和肉汁, 牛味突出, 再沾上甜甜的壽喜燒汁, 增添吸引 ,讓人陶醉其中。蒲燒鰻魚 $228肥美鰻魚,舖在火爐上, 令人垂涎, 燒烤時, 香氣四溢, 燒熟的 鰻魚肉, 塗上鰻魚醬汁, 剪成一片片,

菠蘿漬物鑽石和牛胸腹肉 $288

黑毛和牛肉眼芯 $328

黑毛和牛壽喜燒兩件 $268

蒲燒鰻魚 $228
肥美鰻魚,舖在火爐上, 令人垂涎, 燒烤時, 香氣四溢, 燒熟的 鰻魚肉, 塗上鰻魚醬汁, 剪成一片片, 外皮十分香脆, 香甜的鰻魚醬汁,滲入鰻魚肉,香甜美味,鰻魚肉細滑軟嫰,鮮味魚油填滿味蕾, 大快朵頤。

生蛋拌飯配漬海苔 $29
先刺穿生雞蛋 , 看見金黃色的蛋黃緩緩流下, 再拌勻白飯、紫菜絲, 每口米飯濕潤, 充滿誘人蛋香, 簡單而滋味。 最後食埋大碗菜絲沙律, 剛好平衡牛肉的肥膩感 ,十分滿足。

2023-01-23 28 瀏覽
年初二🧧去開個靚年先。。食番多少少肉。。忍唔住去食個燒肉。。好耐無食過啦😋😋食啲肉都要食個海鮮。。開年麻😏呢間燒肉野食都好新鮮。。同埋佢枱面都配左幾個醬去點啲野食。。幾個醬都有試過。。都可以帶到肉嘅味出黎👍🏼👍🏼食完呢餐再繼續去拜年先😁😁..📍 焼肉 焰 (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A, 2253B, 2255及2256A號舖..@yakiniku.homura ..=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#yakinikuhomura#
年初二🧧去開個靚年先。。
食番多少少肉。。忍唔住去食個燒肉。。
好耐無食過啦😋😋
食啲肉都要食個海鮮。。開年麻😏
呢間燒肉野食都好新鮮。。
同埋佢枱面都配左幾個醬去點啲野食。。
幾個醬都有試過。。都可以帶到肉嘅味出黎👍🏼👍🏼
食完呢餐再繼續去拜年先😁😁
📍 焼肉 焰 (屯門)
@yakiniku.homura
#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#yakinikuhomura#yakiniku#koreanfood#bbq#tuenmun#tuenmunfood#tuenmuncafe#屯門cafe#屯門美食
2023-01-22 58 瀏覽
新年前去咗燒肉•焰食飯我地叫左天國的階梯燒肉套餐, 套餐有齊14款燒肉材料, 一上枱超吸精, 材料放係一層層階梯, 應有盡有😆肉類有齊豬牛雞, 包括新瀉雞肉, 五花肉等和牛都有好幾款, 唔同部位都食到最鍾意就係和牛肉眼芯, 夠晒薄身, 油脂分泌平均, 燒香左牛味更加出🤭仲有海鮮類, 包括海老, 芝士生蠔等海鮮類夠晒新鮮, 海老仲超級大隻👍食到咁上下仲可以叫店員幫你燒黑毛和牛既牛肩芯, 高超既技巧仲會噴火, 超驚艷😲牛肩芯嘅油脂包住一口飯團, 撈埋生蛋, 壽喜燒醬汁超juicy, 超幸福😋
新年前去咗燒肉•焰食飯
肉類有齊豬牛雞, 包括新瀉雞肉, 五花肉等
和牛都有好幾款, 唔同部位都食到
仲有海鮮類, 包括海老, 芝士生蠔等
海鮮類夠晒新鮮, 海老仲超級大隻👍
2023-01-20 664 瀏覽
朋友生日 知道佢鍾意食燒肉於是去咗屯門市廣場 這間新開燒肉店🔥裝橫富有日本和風格調空間感大 座位寬敞舒適😚主打鹿兒島及北海道和牛肉類🥩我哋order咗一個兩人燒肉套餐跟餐奉上一客超大碗日式椰菜沙律🥗#天國的階梯燒肉套餐 $1388.00賣相非常吸晴✨️✨️店員首先將油花靚靚嘅#西冷做咗個壽喜燒生蛋飯 入口軟嫩好惹味🤤#和牛牛粒~ 肉味香濃 好有肉感#和牛牛小排~ 油花豐富 入口甘香軟嫩#和牛牛舌~ 入口爽彈 唧啲 🍋汁+鹽🤤其他多款🐮都肉質細嫩 入口甘香👍#海老~ 超大隻 鮮味彈牙😚#五花肉~ 燒到皮脆 滿口油香😋仲有嫩滑多汁新瀉雞肉 菠蘿 🍍 雞髀菇 🍄🧀 生蠔……等清吓條👅飲品#青蘋果青瓜梳打 $36.00#沖繩菠蘿梳打 $36.00全程店員服務周到 不時替換燒板 添加茶水 值得一讚 店內抽風系統做得唔錯 唔會食完全身油煙味👍
朋友生日 知道佢鍾意食燒肉

清吓條👅飲品

#青蘋果青瓜梳打 $36.00
#沖繩菠蘿梳打 $36.00
2023-01-19
晚市燒肉套餐有3款選擇:步步高升燒肉套餐 ($528) 九宮格燒肉盛合套餐($768) 天國的階梯燒肉套餐 ($1388)是晚享用$768 九宮格燒肉盛合套餐,足夠2人份量,每格有2-4件。另外亦有單點肉類和主食的餐牌提供。🥗 前菜 (+$0) order食物後,店員會送上洋蔥粒蛋黃椰菜絲沙律作為套餐!本身已經大碗,食完仲可以refill!😆🍱 九宫格燒肉盛合套餐 $768 包括:🐮和牛二筋肉🐮 和牛牛小排🐮 和牛牛舌 🐮 和牛牛肋肉🐮 上三筋肉 (牛胸對上少少部位)🐷 五花肉🐓 新潟雞肉 (雞腿肉)🐷 豬肋肉🦐 車海老 👩🏻👧🏻有驚喜!牛、豬、雞都好食!車海老,好大隻!足足一整隻手掌大!單點價 $68一隻,套餐已經包括2隻啦!😆_______________焼肉 焰 (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A, 2253B, 2255及2256A號舖_______________
晚市燒肉套餐有3款選擇:
步步高升燒肉套餐 ($528)
九宮格燒肉盛合套餐($768)
天國的階梯燒肉套餐 ($1388)

另外亦有單點肉類和主食的餐牌提供。

🥗 前菜 (+$0)

🍱 九宫格燒肉盛合套餐 $768
包括:
🐮和牛二筋肉
🐮 和牛牛小排
🐮 和牛牛舌
🐮 和牛牛肋肉
🐮 上三筋肉 (牛胸對上少少部位)
🐷 五花肉
🐓 新潟雞肉 (雞腿肉)
🐷 豬肋肉
🦐 車海老

👩🏻👧🏻有驚喜!牛、豬、雞都好食!

_______________

焼肉 焰 (屯門)

_______________
2023-01-16
屯門市廣場多野行又多野食😍今次就黎食燒肉! 焼肉 焰 有三款set 既選擇! 咁就簡左中價位既會送一份前菜係沙律!勁大盤!比食肉獸們平衡一下🥬🥦🥒🥗九宮格燒肉盛盒套餐($768)和牛系列咩都可以食到!非常精緻既9 宮格盒子!未燒之前已經打卡指數好高分😙😙包括有和牛三筋肉🐮和牛牛舌🐮和牛牛肋肉🐮上三筋肉🐮五花肉🐷新瀉雞肉🐔🐷肌肉 車海老🦐!隻蝦勁大隻!個頭爆膏!和牛唔同部位油脂分佈都唔同!總體都係好味道既入口好似綿花咁軟滑既牛😙而五花肉本身已經調味好左!!重有三隻唔同口味既燒肉醬😙兩個人食加多個飯岩岩好!咩款都可以試下!和牛係可以encore 既款式😋😋
屯門市廣場多野行又多野食😍
今次就黎食燒肉! 焼肉 焰

有三款set 既選擇! 咁就簡左中價位既
會送一份前菜係沙律!勁大盤!
比食肉獸們平衡一下🥬🥦🥒🥗

九宮格燒肉盛盒套餐($768)
和牛系列咩都可以食到!
非常精緻既9 宮格盒子!
未燒之前已經打卡指數好高分😙😙

而五花肉本身已經調味好左!!

重有三隻唔同口味既燒肉醬😙

兩個人食加多個飯岩岩好!咩款都可以試下!
和牛係可以encore 既款式😋😋

2023-01-16 31 瀏覽
有時候都好鍾意食日式燒肉,呢間係屯門市廣場嘅日式燒肉店——🌟焼肉 焔🌟有別於一般嘅燒肉店,坐位寬敞坐得好舒適,而且吸油煙做得好好,店內唔會太大陣油煙味,食完身上都唔會好大陣燒肉味👍🏻而且店員仲好好呀,好細心咁幫我哋燒埋,呢點加分🤩._.🍍|菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉|🐂呢個好特別,上枱時佢係將佢放上菠蘿上面,呢個和牛胸腹肉係我既偏好嘅肉質,佢燒完嘅肉都保留咗肉汁,好香濃,肉質腍身,點上燒肉汁食已經好正😋·🐂|黑毛和牛肉眼芯|🐂呢個肉片薄身,脂肪感高,配飯食可以中和返牛肉嘅脂肪口感,油膩感相對高啲✨·🐂| 黑毛和牛壽喜燒|🐂呢個好特別,佢會配埋雞蛋+一個握成波嘅飯團仔,原來係配呢個黑毛和牛食,佢會將塊燒好咗嘅肉片點滿蛋汁🥚然後包住舊飯食,好似壽喜燒壽司咁,味道好有驚喜🤭仲要係黑毛和牛,味道勁正💓·🐟|蒲燒鰻魚|🐟鰻魚就食得多,成條新鮮鰻魚係你面前燒都係第一次,大大條鰻魚仲會幫係剪成細塊,最後落埋鰻魚汁,好特別嘅視覺體驗🤩·🍚|幸福!生蛋拌飯配漬海苔|🍚食燒肉當然要配上日本飯,飯上面有滿滿嘅紫菜,仲有蛋黃,就咁食都已經覺得好正呀😝._.
🍍|菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉|🐂
🐂| 黑毛和牛壽喜燒|🐂
🐟|蒲燒鰻魚|🐟
🍚|幸福!生蛋拌飯配漬海苔|🍚
2023-01-15 28 瀏覽
📍焼肉 焰 #屯門🏆九宫格燒肉盛盒套餐(7.5/10)呢個set有齊豬🐷牛🐮雞🐥,每款都有大約3片,一次過試到咁多野,非常滿足!🤩最喜歡和牛小排、和牛舌同車海老🦐 大大隻嘅車海老好多膏😋 食嘅時候配埋蒜鹽真係超鮮味‼️仲有個蛋沙律菜,好岩解下油膩感🥗餐廳環境好闊落,特別要讚嘅係抽氣系統做得好好,唔會有油煙👍🏻⭐️焼肉 焰 (屯門)⭐️屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A, 2253B, 2255及2256A號舖
📍焼肉 焰 #屯門

🏆九宫格燒肉盛盒套餐(7.5/10)

大大隻嘅車海老好多膏😋 食嘅時候配埋蒜鹽真係超鮮味‼️

仲有個蛋沙律菜,好岩解下油膩感🥗

⭐️焼肉 焰 (屯門)
屯門燒肉 焰 九宮格燒肉盛盒 $768和牛三筋和牛牛小排和牛牛舌黃牛牛肋肉上三筋肉五花肉新瀉地雞肉豬助肉車海老牛三筋係油脂比較少嘅部份,食起上嚟比較有咬口,但肉味絕對係最濃郁~牛小排脂肪比例較重,肉質軟腍,食完口腔會充滿住濃郁嘅牛肉味~牛舌爽口彈牙,而且呢個厚度適中,唔會因為太厚而變得過韌~海蝦超大隻, 而且仲開埋邊,去除蝦腸,呢個位夠晒細心~椰菜沙律
一坐低就會先上一大碟椰菜沙律,份量十足,加咗大量蛋沙律醬餐廳環境整潔,座位闊落,店員親切有禮主動添水🥰抽風系統做得好好,燒肉完全冇油煙👍🏻焼肉 焰 (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A, 2253B, 2255及2256A號舖

屯門燒肉 焰

五花肉
新瀉地雞肉
豬助肉
車海老

牛舌爽口彈牙,而且呢個厚度適中,唔會因為太厚而變得過韌~
海蝦超大隻, 而且仲開埋邊,去除蝦腸,呢個位夠晒細心~

椰菜沙律
一坐低就會先上一大碟椰菜沙律,份量十足,加咗大量蛋沙律醬

焼肉 焰 (屯門)