餐廳: 焼肉 焰
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-03-14 23 瀏覽
💖 焼肉 焰 (屯門)✨屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A, 2253B, 2255及2256A號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️我唔鍾意食燒肉嘅原因,係因為好容易俾油彈到手!而且如果抽風系統唔夠好,就會搞到成身都係臭味😵‍💫但係今日介紹俾大家計呢一間餐廳有人幫你燒埋之餘路邊仲係勁抽油煙🤤冇臭味之餘,仲要燒到剛剛好👍🏻另外仲有沙律送🤗-鑽石菠蘿牛胸腹肉 💎 $288我自己真係好鍾意食菠蘿,所以呢一個對於我嚟講係必點‼️上面有一大舊牛空腹肉,已經係用醬汁醃製好!侍應姐姐幫我哋燒之前仲用Rose Mary掃幾下,燒咗一陣之後就夾起包住大蒜🧄rest一陣之後再拎去燒一燒🔥成個過程都係好香。肉汁滿瀉。-黑毛和牛壽喜燒🥚 $268油花好靚,店員逐一慢燒😽燒完之後會將蛋黃同醬汁攪拌後用和牛片包着飯團飯團🍙一啖食晒好滿足😍壽喜燒醬汁甜而不鹹😆-黑毛和牛肉眼芯🐃 $328油脂分佈得好靚,燒完之後店員會剪開方便我地食用😉一咬落口滿口油香!-鹽燒特上三角牛小排📐 $208好多片,呢個價錢呢個份量好扺食,有適量嘅鹽調味,令到我哋唔使點任何醬汁都能夠識到牛肉香濃嘅味道🫶🏻-和牛壽司🍣 $125

💖 焼肉 焰 (屯門)

-鑽石菠蘿牛胸腹肉 💎 $288

-黑毛和牛壽喜燒🥚 $268

-黑毛和牛肉眼芯🐃 $328

-鹽燒特上三角牛小排📐 $208

-和牛壽司🍣 $125
好細心咁樣用膠板遮一遮,防止油花彈出黎有意外發生🤫燒得剛剛好唔會過老

-名物!蒲燒鰻魚🐟 $228
鰻魚食就食得多,真係好少見咁樣拎去燒,成條燒開咗之後就會慢慢剪開,然後再加入醬汁慢燒,識落口真係比平時食開嗰啲彈牙得多過將軍澳🤤。

-厚炸沖繩豆腐🇯🇵 $48
好好食!外脆內軟😳好正😌

-沖繩菠蘿梳打🍍 $36
記得攪勻先飲!菠蘿酸酸甜甜嘅味道好開胃,亦都好解膩😋

-巨峰提子乳酸梳打🍇 $42
乳酸味同巨峰提子味好濃郁,而且好夾。

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2023-03-14
2023-03-12 24 瀏覽
約咗朋友第二日食齋🫣咁 為咗生態嘅平衡、營養嘅均衡、身心嘅健康⋯我決定今餐要食燒肉🤭🤭呢度服務好好,全程有人幫我哋燒,每燒完一款肉會換過一塊鐵板好貼心,全晚食殘廢餐😆😆唔係我懶,專業人士燒出嚟嘅效果真係唔同啲👍🏻👍🏻佢掌握嘅火爐剛剛好,所有嘅肉都燒得個生熟程度啱啱好 恰到好處,淋滑又有肉汁🫣黑毛和牛壽喜燒(兩件)動作純熟,迅速燒熟,放入攪勻嘅生雞蛋🥚用牛肉包住一啖飯一齊食,蛋嘅香滑 牛肉油潤軟綿,複雜嘅口感喺口腔裏面大爆發 滋味滿滿鹽燒特上三角牛小排油脂好似網狀咁均勻分布 紅白相間,睇樣都已經知道好味🤤 輕輕兩面燒一燒配海鹽已經好好味。黑毛和牛肉眼芯 一大片 肉眼部位肉質幼滑,肉汁都多,燒完配海鹽或者醬汁都好好味。和牛壽司(兩件)用和牛組成嘅壽司🍣😆店員用火槍職場將生嘅和牛燒熟,成餐食咗兩啖飯,呢一嚿飯係其中之一🤭☝🏻名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 已經調味左嘅和牛胸腹肉頗為大嚿,仲擔心會靱🥲店員燒完兩面 放上碟攤唞一陣,切成細件回爐再燒,成品不但沒有靭仲淋滑有肉汁好正😆名物!蒲燒鰻魚 燒鰻魚較燒和牛要花多一點時間和耐性,先燒到兩邊微微金黃色,然後剪成小塊,逐件塗上鰻魚汁再燒,一邊燒一邊睇

鹽燒特上三角牛小排

黑毛和牛肉眼芯

和牛壽司(兩件)

名物!蒲燒鰻魚
燒鰻魚較燒和牛要花多一點時間和耐性,先燒到兩邊微微金黃色,然後剪成小塊,逐件塗上鰻魚汁再燒,一邊燒一邊睇住魚皮上啲油脂喺度舞動好治愉👀
魚皮燒到脆口,惹味嘅鰻魚汁配上肉質爽口彈牙嘅鰻魚,不愧係呢度嘅名物!

厚炸沖繩豆腐
薄薄嘅炸粉包住厚切豆腐,唔油膩 勁滑囉!

白桃梳打
沖繩菠蘿梳打
食燒肉最好配梳打,清爽解油膩💋👍🏻

沙律
椰菜底 上邊係蛋沙律
唔錯👍🏻

2023-03-07 1167 瀏覽
對上一次入屯門是幾多年前呢?真係唔記得。有事情要去黃金海岸處理,順道入去屯門半天遊。除了青松觀之外,原來屯門公園都相當大喎!逛一圈也相當愜意。唔似大埔及元朗有舊墟、老街及街鋪,屯門市中心只有工廠區及不同規模的屋苑、屋邨及商場,結果又要在商場內開餐。愛吃烤肉,揀了【燒肉焰】。店員聲稱只是本地個體小店,但裝修一點也不失禮。餐枱空間分布寛敞,室內裝潢光鮮,以為係日本過江龍燒肉店連鎖集團風格。但望見枱面的三樽燒肉汁,全部都係日本醬油廠大規模生產的現成貨,並非燒肉店自家調教的秘製醬汁;就肯定真係一間個體小店。主餐牌頭三頁都係牛肉,而且標明係「和牛」,但就冇寫明係日本產和牛;定價亦唔貴,同坊間其他燒肉店的美國牛肉 / 澳洲牛肉差不多。心諗:「可能真係日本國產牛也說不定?因為日本和牛其實也有分高低級數,普通日本國產牛其實也不會太貴。」另外還有三款燒肉套餐,其中一個最貴的二人套餐定名為「天國的階梯」⋯⋯ 明明係韓劇,點解會用作日式燒肉套餐名字?冇所謂啦,因為更加喜歡另外兩款燒肉套餐 ⋯⋯ 估唔到日式燒肉店也要應節,特地編制兩個新春燒肉套餐!新春大福套餐($628)包括幾款不同部位牛肉,全部一次過奉上。
新春大福套餐($628)包括幾款不同部位牛肉,全部一次過奉上。睇賣相,除了牛小排之外,其他款式真係唔係好似日本和牛;可能只是次級和牛,例如 A2、A3、B級、或者澳洲混種和牛,否則也沒可能有這個優惠價。
沒有插上小牌,不知道那一款牛肉部位是和牛三筋肉、和牛胸腹肉及和牛牛五花,但一律沒有明顯油脂雪花。
三款牛肉都有肉味,但肉質偏硬、粗嚡,其中一款甚至有點韌;味道亦欠缺和牛的鮮甜油香及入口即溶的肉汁。即使不是霜降部位而只是赤肉,也較預期其失望。
鹽燒牛舌算爽口,但唔夠彈牙;肉汁及鮮甜度也一般。
鹽燒牛舌
牛小排味道最好,肉質鬆軟有油花。
牛小排
套餐另外還有雞腿肉豬頸肉。豬頸肉爽口有嚼勁。雞腿肉份量夠多,肉質軟腍;但味道一般,欠缺彈性,同普通急凍雞扒差不多,唔似係主餐牌上的日本新潟產地雞。
雞腿肉及豬頸肉
主食和牛咖喱飯更加不是心目中的和牛,根本就是一點港式咖喱牛腩外國飯;就算咖喱汁都並非日式咖喱,而係港式口味。
和牛咖喱飯
估唔到北海道芝士蛋糕味道幾好,無論賣相及味道皆有新意,並非傳統日式芝士蛋糕,亦不是西式的紐約芝士蛋糕。質感介乎兩者之間,既有日式芝士蛋糕的軟滑鬆軟、又有紐約芝士蛋糕的黏稠香濃芝士味,加上底層的鬆軟海綿蛋糕及舖滿表面的芝士碎。
北海道芝士蛋糕
單點的霜降牛小排($138)同套餐內的牛小排賣相一模一樣,相信也是同一款牛肉。
霜降牛小排
霜降牛小排
主餐牌還有其他和牛款式,有肉眼、亦有西冷,價錢稍貴,可能質素高些也說不定,但始終沒有標明級數或者什麼日本產地。講返新春燒肉套餐,份量唔算特別多,質素一般,唔算差嘅;之不過,同【牛角】價位差不多,但質素卻及不上,咁大家應該識揀啦 ⋯⋯
2023-01-24
北海道芝士蛋糕
燒肉焰大玩階梯燒肉上枱,非常吸精晚市燒肉套餐有3種階梯燒肉天國的階梯燒肉盛當然最靚但都要視乎人數同食量🥩天國的階梯燒肉盛專登約齊4個朋友仔一齊食有7,8和牛燒肉問過員工,套餐和牛定期都會轉而且套餐和牛好多都只限套餐食到,未必可以單點和牛肉質一定嫩滑又有和牛香,而且連五花肉,雞肉,車海老,菠蘿,芝士生蠔都唔錯‼️當中燒肩芯係有專人烹製和牛係爐輕掃,油肪令到火光沖天和牛加上生蛋,壽喜汁,口感滿足🍛幸福! 生蛋拌飯配漬海苔如果燒肉唔夠可以加一個拌飯飽肚又滿足,加埋燒肉一齊食更加正🥗蛋沙律椰菜餐前開胃沙律,唔夠可以加不過基本食完燒肉已經好夠無特別refill👅味道:❤️❤️❤️❤️❤️🍔賣相:❤️❤️❤️❤️🏝環境:❤️❤️❤️❤️🤵🏻服務:❤️❤️❤️❤️📸打卡:❤️❤️❤️❤️💵價比:❤️❤️❤️💌燒肉好高質,靚和牛階梯燒肉盛價錢少少貴不過朋友一齊食除返都ok我地Open Rice訂枱,有八五折平好多🏠燒肉 焰 - YAKINIKU HOMURA屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A🕰營業時間:星期一至日 11:30 - 22:00🔖 和牛 | 燒肉 | 屯門 | 日本🚇交通:港鐵屯門站 B 出口☎️電話: 2330 3881
燒肉焰大玩階梯燒肉上枱,非常吸精
晚市燒肉套餐有3種階梯燒肉
天國的階梯燒肉盛當然最靚
但都要視乎人數同食量

🥩天國的階梯燒肉盛
專登約齊4個朋友仔一齊食
有7,8和牛燒肉
問過員工,套餐和牛定期都會轉
而且套餐和牛好多都只限套餐食到,未必可以單點
和牛肉質一定嫩滑又有和牛香,
而且連五花肉,雞肉,車海老,菠蘿,芝士生蠔都唔錯
‼️當中燒肩芯係有專人烹製
和牛係爐輕掃,油肪令到火光沖天
和牛加上生蛋,壽喜汁,口感滿足

🍛幸福! 生蛋拌飯配漬海苔
如果燒肉唔夠
可以加一個拌飯
飽肚又滿足,加埋燒肉一齊食更加正

🥗蛋沙律椰菜
餐前開胃沙律,唔夠可以加
不過基本食完燒肉已經好夠
無特別refill

👅味道:❤️❤️❤️❤️❤️
🍔賣相:❤️❤️❤️❤️
🏝環境:❤️❤️❤️❤️
🤵🏻服務:❤️❤️❤️❤️
📸打卡:❤️❤️❤️❤️
💵價比:❤️❤️❤️

💌燒肉好高質,靚和牛
階梯燒肉盛價錢少少貴
不過朋友一齊食除返都ok
我地Open Rice訂枱,有八五折平好多

🏠燒肉 焰 - YAKINIKU HOMURA

屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A
🕰營業時間:星期一至日 11:30 - 22:00
🔖 和牛 | 燒肉 | 屯門 | 日本
🚇交通:港鐵屯門站 B 出口
☎️電話: 2330 3881
2023-02-25
2023-02-25 115 瀏覽
當日晚市見屯門市廣場周圍餐廳都排哂隊、見呢間唔洗排隊又有單點85折晚市優惠就入左去試下,點知就中大伏。👎🏼👎🏼👎🏼❌燒肉質素好差,晚市燒肉套餐一個二人前九宮格都要$768,都唔係全部係牛,有雞/豬仲有兩隻蝦。份量少到兩個人都唔係好夠食話係和牛,但食落應該係最低級個隻。肉味都無,一啲都唔好食⋯。😰😰唔夠食所以再叫多碟單點$178金厚切牛舌、點知得個4塊,仲要薄到咁既,真係良心價⋯燒完仲要咬唔斷既😅最尾叫碗紫菜飯$29填飽就算啦🫠食到一肚氣⋯真係唔會再嚟😅

話係和牛,但食落應該係最低級個隻。
肉味都無,一啲都唔好食⋯。😰😰

燒完仲要咬唔斷既😅

最尾叫碗紫菜飯$29填飽就算啦🫠
食到一肚氣⋯真係唔會再嚟😅

厚切牛舌?
厚切牛舌?
2023-02-19
2023-02-13 83 瀏覽
近排做得辛苦就想食好食嘅lunch獎賞吓自己呢間燒肉舖喺屯門市廣場偏僻嘅位置 都有啲難搵坐入去環境好舒服寬敞燒牛肉北海道豚肉飯日式便當嘅造型好靚每塊牛肉同埋豬肉都沾滿醬汁牛肉係有啲厚度嘅燒到外皮焦脆得來內面嘅肉都好軟熟牛味香口北海道豚肉都係厚切大大塊咁鋪喺返上面食落有彈性不過稍嫌醬汁醃得太耐,有啲太鹹底下嘅飯坦白嚟講太淋可惜跟餐既胡椒牛肉湯意外幾好味$140嘅餐 有優點亦有缺點
近排做得辛苦就想食好食嘅lunch獎賞吓自己

牛味香口
北海道豚肉都係厚切
大大塊咁鋪喺返上面
食落有彈性
不過稍嫌醬汁醃得太耐,有啲太鹹
底下嘅飯坦白嚟講太淋可惜

跟餐既胡椒牛肉湯意外幾好味

$140嘅餐 有優點亦有缺點
2023-02-11 72 瀏覽
通常星期六或日去開市中心,又想小人唔駛排隊食個晏,都會去焰,我去親都唔駛排隊,可能佢係唔起眼位置或門口好高級,真心食燒肉或定食都好抵食,未去過既可以試下,質素都好好,地方環境安靜吹水一流!
2023-02-11
午餐
2023-02-07 82 瀏覽
屯門燒肉 - 燒肉·焰 日式燒肉店環境唔錯,設有卡位,舒適度滿分!椰菜沙律,大大盆椰菜沙律+ 雞蛋沙律,可以中和燒烤嘅油膩感覺!九宮格燒肉盛盒和牛三筋肉、和牛牛小排、和牛牛舌、黃牛牛肋肉、上三筋肉、五花肉、新瀉雞肉、豬助肉、車海老一次過品嘗哂高質牛、豬、雞、海鮮,每款食材都新鮮美味,嫩滑可口!最中意和牛三筋肉,清晰油花,脂肪較少,肉質軟腍;牛舌厚度適中,質感爽口;新瀉鷄肉,好香肉味,車海老手掌咁大隻,細心地開邊去除蝦腸,啖啖肉,開心!焼肉 焰屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A, 2253B, 2255及2256A號舖
屯門燒肉 - 燒肉·焰

日式燒肉店環境唔錯,設有卡位,舒適度滿分!

九宮格燒肉盛盒

焼肉 焰
2023-02-05 64 瀏覽
臨近新年 諗住同家人食翻餐好既做節話哂幾年都無乜聚會過😊屋企人好鍾意食燒肉 見到附近開左間主打日本燒肉既 價錢都好合理 一於試下佢😊一坐低就首先會黎一個生菜絲沙津味道好清新 之後更加可以幫助到解油膩感☺️我地叫左九宮格燒肉盛盒套餐由於我三心兩意 見到盛盒可以一次過滿足甘多個願望 梗係試下啦比較高期望有和牛三筋肉、和牛牛舌、和牛生小排、和牛牛肋肉 中間仲有兩隻大車海老!上餐已經好靚打卡一流!牛既油脂好夠食落入口即溶🥳🥳 望落份量雖然唔算多 但其實食落都好夠飽👌🏻我地仲叫左個月見蛋紫菜飯呢三樣嘢既組合根本就無得輸😂😂😂另外仲叫左炸餃子 呢個餃子做得非常好👍🏻 佢除左炸得唔油膩之外竟然裏面可以做到爆汁 第一隻食唔知道差啲熱死😂😂😂
臨近新年 諗住同家人食翻餐好既做節
話哂幾年都無乜聚會過😊

一坐低就首先會黎一個生菜絲沙津
味道好清新 之後更加可以幫助到解油膩感☺️

我地叫左九宮格燒肉盛盒套餐

上餐已經好靚打卡一流!

我地仲叫左個月見蛋紫菜飯
呢三樣嘢既組合根本就無得輸😂😂😂

另外仲叫左炸餃子
呢個餃子做得非常好👍🏻 佢除左炸得唔油膩之外
竟然裏面可以做到爆汁 第一隻食唔知道差啲熱死😂😂😂

2023-02-02 65 瀏覽
心血來潮, 突然間想食燒肉.專登山長水遠咁坐車入左屯門, 選左一個好晏O既午飯時間, 因為我怕同人迫.燒肉set 有幾種可選擇, 不過都係mix 左有豬同雞, 我就係只想食牛, 所以選只有牛O既燒肉午餐.套餐有前菜, 沙拉, 湯, 飯.可能我大食... 我食完, 覺得唔夠食.... 所以食完我再出去第二度再下午茶.
心血來潮, 突然間想食燒肉.
套餐有前菜, 沙拉, 湯, 飯.
2023-01-20
2023-01-31 83 瀏覽
放假去左屯門行下 夾完公仔就搵下有咩好食見到呢間日式燒肉店環境幾好 全部卡位好好坐就一於食下和牛啦我地揀左1388嘅天國的階梯燒肉套餐勁豐富 足足有十四款野食用階梯排到靚靚打卡啱晒呀每一款和牛都係爆晒油花 入口即溶和牛牛舌真係又滑又彈牙牛小排同貝身肉係我嘅最愛但最正最正一定係由店長幫手燒嘅壽喜燒肩芯店長會提我地拎電話拍低燒左一陣就叫我地要小心啲原來會有成尺高嘅火焰show睇 真係好誇張呀 燒完撈勻壽喜燒汁同蛋黃包住飯團一齊食 超正 好想食多份呀除左和牛 豬肉同雞肉另外仲有兩款海鮮海蝦成隻手掌咁大隻 勁鮮甜爽口芝士生蠔都好飽滿燒肉梗係要啤啤佢朋友揀左生啤我要左菠蘿梳打梳打好飲但唔知點解生啤冇泡 扣番少少分不過整體都好高質 估唔到屯門都有咁正嘅燒肉呀
放假去左屯門行下 夾完公仔就搵下有咩好食

燒肉梗係要啤啤佢
朋友揀左生啤我要左菠蘿梳打
梳打好飲但唔知點解生啤冇泡 扣番少少分
不過整體都好高質 估唔到屯門都有咁正嘅燒肉呀

呢幾日天氣特別凍,肥仔忍唔住要食暖笠笠嘅燒肉保暖。🥩九宫格燒肉盛盒套餐🥩呢個盛盒望落好豐富,有各種和牛、五花腩、同蝦。每樣都試到少少,肥仔好滿足!淨係和牛都有三筋肉、牛小排、牛舌、牛肋肉咁多款。間仲有大大隻車海老蝦!影相好靚。兩個人食啱啱好。🥗跟餐仲送一個蛋沙律菜蛋黃醬同菜嘅比例啱啱好,仲有一片片洋蔥,解膩得黎又辣辣地。🥢筷子兩邊都係尖,可以一邊食肉一邊食菜。餐廳環境好舒服,抽氣系統非常好,著冷衫嘅肥仔身上一d油煙味都冇。一路播住輕鬆嘅音樂,燒下肉食下肉傾下計都唔知時間過左。店員好貼心,一路幫我地加熱茶。
呢幾日天氣特別凍,肥仔忍唔住要食暖笠笠嘅燒肉保暖。

🥩九宫格燒肉盛盒套餐🥩

🥗跟餐仲送一個蛋沙律菜

蛋黃醬同菜嘅比例啱啱好,仲有一片片洋蔥,解膩得黎又辣辣地。

🥢筷子兩邊都係尖,可以一邊食肉一邊食菜。

新年假期去咗屯門搵朋友拜年,夜晚搵左間燒肉店食晚飯,餐廳採用木系設計,以卡位為主,坐得舒適。餐點方面有幾款新春套餐,或者以單點形式都可以。我同朋友單點咗以下幾樣試下。先嚟個碎蛋沙律菜,唔夠仲可以再refill 。✨名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288店員會幫忙燒和牛胸腹肉,燒到半熟會先拎起靜止,店員話咁樣可以鎖住肉汁,隔一陣再燒。果然肉味香濃有陣彈菠蘿香味,肉汁爆多口感軟嫩,呢個好好味必點。✨黑毛和牛肉眼芯 $328油脂分佈都好靚,輕輕一燒就可以,牛味都香濃,拌飯食都唔錯。✨黑毛和牛壽喜燒(兩件)$268油脂分怖都好靚,先將黑毛和牛輕輕一燒就可以。然後飯團會先沾上蛋漿和壽喜燒醬油,再將大大塊嘅黑毛和牛包住沾滿蛋漿和壽喜燒醬汁嘅飯團一齊食,食落好滿足。必點✨名物!蒲燒鰻魚 $228大大條鰻魚燒到個皮膿邊香脆,魚肉爽彈,加埋個鰻魚醬汁食落香脆又美味,又可以拌紫菜飯一齊食就成為一道美味可口嘅鰻魚飯。✨幸福!生蛋拌飯配漬海苔 $29生蛋拌飯無論就咁食,加埋和牛或許鰻魚一齊食都一樣咁好食,每次食燒肉都會必點。✨燒菠蘿到尾食返個鮮甜多汁嘅燒菠蘿。▪️食物方面:味道樣樣都唔錯,沙律可以Refill。▪️

先嚟個碎蛋沙律菜,唔夠仲可以再refill 。

✨名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288

✨黑毛和牛肉眼芯 $328
油脂分佈都好靚,輕輕一燒就可以,牛味都香濃,拌飯食都唔錯。

✨黑毛和牛壽喜燒(兩件)$268

✨名物!蒲燒鰻魚 $228

✨幸福!生蛋拌飯配漬海苔 $29
幸福!生蛋拌飯配漬海苔

✨燒菠蘿
到尾食返個鮮甜多汁嘅燒菠蘿。
燒菠蘿

▪️食物方面:味道樣樣都唔錯,沙律可以Refill。
▪️環境方面:環境都幾乾淨,坐得都舒服,抽風做得好好,食完衣服唔會有煙味。
▪️服務方面:除咗菠蘿之外,和牛店員都會主動幫忙燒,呢樣唔錯;店員換網嘅頻率都好高,每燒完一樣店員都會換網,抵讚

呢間值得再訪。

📍 焼肉 焰 (屯門)

2023-01-30
幸福!生蛋拌飯配漬海苔
燒菠蘿
  • 黑毛和牛壽喜燒
2023-01-31 57 瀏覽
#天國的階梯燒肉套餐 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️今次燒肉焰又來搞搞新意思,新一年換個新menu,全新推出天國的階梯燒肉套餐,共有16級嘅享受!我當然要去享受下啦!⭕️一貫作風地食材非常高質⭕️服務態度一流幫你手燒仲不斷幫你換板⭕️每級都有唔同嘅食材逐級逐級去享受⭕️和牛有入口即溶嘅感覺好幸福⭕️除左牛佢隻蝦都好大隻啖啖肉⭕️原來食到豬同雞果幾層已經飽飽地但味道又有驚喜令我繼續食落去⭕️份量好足夠樣樣款式都可以食到好滿足
#天國的階梯燒肉套餐 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

⭕️一貫作風地食材非常高質
⭕️服務態度一流幫你手燒仲不斷幫你換板
⭕️每級都有唔同嘅食材逐級逐級去享受
⭕️和牛有入口即溶嘅感覺好幸福
⭕️除左牛佢隻蝦都好大隻啖啖肉
⭕️份量好足夠樣樣款式都可以食到好滿足
2023-01-30 45 瀏覽
屯市真係大到似迷宮,行完百貨公司要搵食都花多眼亂,酷愛日本菜嘅友人就選擇左燒肉試試🥩✨ 估唔到呢間係全程都有侍應serve,幾乎唔洗自己落手燒,啱晒行街行到攰嘅我哋。黑毛和牛壽喜燒壽喜燒嘅和牛以薄片形式輕輕烤過,捲起伴以月見汁、生蛋黃同埋小飯糰一齊食。每一啖都有和牛嘅肉香,仲有滑滑蛋汁,呢種甜甜地嘅味道就係壽喜燒嘅靈魂。菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉原個菠蘿上面鋪滿左厚厚既牛胸腹肉,同壽喜燒最唔同嘅係需要較長時間燒烤,中間部分大致烤成啡色,肉質就變得軟腍,食落仲帶有淡淡嘅菠蘿果香🍍 底部嘅烤菠蘿更加係甜美無比,切定左一塊塊實在好貼心。黑毛和牛肉眼芯肉眼芯就係原片不經醃製,燒好後可以點各種燒肉汁帶出鮮味,當中辛口味道感覺最襯,微微嘅辣度令肉香更突出。蒲燒鰻魚食完各種燒肉都意猶未盡,仲有蒲燒鰻魚過足口癮,最犀利係望住生燒成熟嘅整個過程,相信平時都甚少見到。最後輕輕一掃鰻魚汁原來已經好夠味道,比坊間現成更好味!😋淨係食肉感覺有啲油膩,係時候食番菜絲沙律同埋生蛋拌飯配漬海苔黎平衡下味蕾,拌飯本身都充滿紫菜嘅鮮味,就咁食都超幸福又飽足!🥰

黑毛和牛壽喜燒

菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉