餐廳: 焼肉 焰
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-09-13 137 瀏覽
之前已經嚟試過依間燒肉店,今次同埋朋友一齊嚟食,叫左2 人set - 秋葉燒灸盛宴一齊share😝😝胡麻沙律菜就咁食/包肉食就OK,幾新鮮🥗夏天食胡麻豆腐作為開胃菜真係正!!依個set都幾豐富,豬牛雞肉、海鮮同埋蔬果都可以試勻哂。🐮和牛牛小排 輕輕燒一下肉汁同脂肪爆發,加埋蔬果一齊食更加清新🐷梅花肉肉味重,口感都唔錯🐥雞爽肉已調好味,食落好爽口,肉質好幼嫩🐮和牛貝身肉雪花紋好靚,油脂偏多,肉味濃郁🐮和牛胸腹肉油脂多,肉味濃,薄薄一塊已經好好食🦐虎蝦好大隻,加入蒜蓉一齊燒更加惹味。🦪芝士生蠔&牛油蒜香生蠔蠔肉飽滿肥美,鮮甜多汁,加埋芝士同牛油蒜香一齊燒,食到lamlam脷😝😝和牛牛舌石鍋飯石鍋飯帶有少少飯焦,加入蛋,令石鍋飯更有蛋香味😜😜巨峰提子乳酸梳打&沖繩菠蘿梳打食燒肉飲梳打都幾夾,菠蘿酸酸甜甜幾清新,巨峰提子乳酸梳打就幾解膩🍹🍹
胡麻沙律菜就咁食/包肉食就OK,幾新鮮🥗
夏天食胡麻豆腐作為開胃菜真係正!!
依個set都幾豐富,豬牛雞肉、海鮮同埋蔬果都可以試勻哂。
🐷梅花肉肉味重,口感都唔錯
🐥雞爽肉已調好味,食落好爽口,肉質好幼嫩
🐮和牛貝身肉雪花紋好靚,油脂偏多,肉味濃郁
🐮和牛胸腹肉油脂多,肉味濃,薄薄一塊已經好好食
🦐虎蝦好大隻,加入蒜蓉一齊燒更加惹味。
🦪芝士生蠔&牛油蒜香生蠔
和牛牛舌石鍋飯
石鍋飯帶有少少飯焦,加入蛋,令石鍋飯更有蛋香味😜😜
巨峰提子乳酸梳打&沖繩菠蘿梳打
2024-09-09 129 瀏覽
呢間燒肉店,真係俾到驚喜。以燒肉為主打,食材好新鮮,環境服務態度非常好,值得一試。香蔥牛舌厚切牛舌裏面讓滿香蔥好特別,職員好細心建議燒到咁上下要用鉸剪切半更容易熟。牛舌燒得剛好,食落好爽好彈,香蔥嘅清香為佢增添咗一層獨特嘅風味。好味😋。鹽燒特上三角牛小排肉厚實又有嚼勁,鹽燒嘅味道恰到好處,完全唔會掩蓋過牛肉本身嘅鮮味。牛油蒜香生蠔生蠔新鮮得來,加上大大塊牛油同蒜香,令味道層次更加豐富,好惹味。我哋見鐵板燒到有啲燶就叫職員替換,佢哋都好樂意。菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉未食見到個賣相已經好震憾,心情都興奮😆。係原件菠蘿上,牛胸肉放頂裏面有菇和菜。牛胸肉質鮮嫩,菠蘿醬嘅甜味輕輕包裹住肉香,有解膩作用。另外在旁幾塊菠蘿酸甜多汁好清新。醬漬原條封門柳同樣出色,醬汁入味,肉味濃郁,鍾意食牛嘅朋友一定好滿足。最後,我仲試咗燒日本雞肉北海道豚肉飯。雞肉嫩滑,豚肉香口,有質素。呢間燒肉店好高質,我同朋友食得好開心好滿足,真心值得推介。

香蔥牛舌

鹽燒特上三角牛小排

牛油蒜香生蠔

我哋見鐵板燒到有啲燶就叫職員替換,佢哋都好樂意。

菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉

醬漬原條封門柳
同樣出色,醬汁入味,肉味濃郁,鍾意食牛嘅朋友一定好滿足。

呢間燒肉店好高質,我同朋友食得好開心好滿足,真心值得推介。
2024-09-07 143 瀏覽
位於屯門市廣場的「焼肉 焰」,整體裝修以木系為主,坐位相當寬敞。🔎 秋葉・燒炙盛宴 ($788/2人)🥙 胡麻豆腐🐮和牛牛小排🐮和牛貝身肉🐮和牛胸腹肉🐷梅花肉🐔雞爽肉🦪芝士生蠔🦪牛油蒜香生蠔🦐虎蝦🍚和牛牛舌石鍋飯秋葉・燒炙盛宴非常豐富,有前菜、牛肉、豬肉、雞肉、生蠔、虎蝦和石鍋飯。整體質素不錯,特別是和牛,和牛色澤漂亮,肉質鮮嫩👅🔎 前菜 ($0)店員會送上一盤沙律🥗沙律配上大量胡麻醬,非常開胃🤤🔎 白桃梳打 ($36)🔎 沖繩菠蘿梳打($36)梳打喝起清爽解膩~白桃和菠蘿味十足🍑 🍍🔱另收加一服務費

🔎 秋葉・燒炙盛宴 ($788/2人)
🥙 胡麻豆腐
🦪芝士生蠔
🦪牛油蒜香生蠔
🦐虎蝦
🍚和牛牛舌石鍋飯

秋葉・燒炙盛宴非常豐富,
有前菜、牛肉、豬肉、雞肉、生蠔、虎蝦和石鍋飯。
整體質素不錯,特別是和牛,
和牛色澤漂亮,肉質鮮嫩👅

🔎 前菜 ($0)
店員會送上一盤沙律🥗
沙律配上大量胡麻醬,
非常開胃🤤

🔎 白桃梳打 ($36)
🔎 沖繩菠蘿梳打($36)
梳打喝起清爽解膩~
白桃和菠蘿味十足🍑 🍍

🔱另收加一服務費
🌟港鐵屯門站B出口 6分鐘路程🌟#屯門市廣場 #日式燒肉 #屯門燒肉 #焼肉焰呢度一直都有間好好食嘅日式燒肉 就喺food court隔離 同朋友相約喺巿廣場食晚飯 就決定食呢間首先上碟嘅係沙律 食完添食每一份肉類都好大份 😝🧡#菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉- 呢個造型好犀利 用咗原個菠蘿 起咗入面嘅菠蘿肉 再放入厚厚嘅鑽石和牛胸腹肉- 燒起嚟相當Juicy- 夾埋菠蘿 可以去除佢嘅油膩感🧡#鹽燒特上三角牛小排- 薄切肥美🧡#香蔥牛舌- 厚切牛舌 中間切開夾咗香蔥🧡#牛油蒜蓉生蠔- 兩隻肥美生蠔上面放咗滿滿牛油&蒜蓉🧡#鹽漬原條封門柳- 原條封門柳 好巨型🤪🤪🧡#燒日本雞肉北海道豚肉飯- 係一個便當盒裝住嘅雞肉豚肉飯 相當Juicy- 食埋呢個飯 真係好飽🤰🏻🤰🏻🧡#白桃梳打🧡#巨峰提子乳酸梳打完滿。🫣
🌟港鐵屯門站B出口 6分鐘路程

🧡#巨峰提子乳酸梳打

完滿。🫣

2024-08-29
2024-09-02 140 瀏覽
為左答謝友人經常出手相助,今次決定帶佢來食佢最愛既牛肉。呢間餐廳主打日式烤肉,而且沙律任食,可以中和肉類既油膩感,客服亦殷勤有禮,招呼周到,不時幫客人換鐵板,用餐體驗良好,友人亦好滿意☺️🐔🐷燒日本雞肉北海道豚肉飯 $118份量澎湃,足夠2-3人分享,雞肉及豚肉香濃惹味,肥而不膩,將滑溜雞蛋🥚同珍珠米拌勻,每啖都enjoy到香濃滑溜既米粒😋🦪生蠔x2 職員建議先燒7分鐘,再反轉燒3-4分鐘,最少燒10分鐘先熟,蠔肉飽滿肥美,鮮甜多汁,加埋牛油同蒜粒一齊食,香濃略帶少許辛辣😋就連我唔特別鍾意食蠔都覺得唔錯🍍🐮名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288牛胸腹肉少脂肪,肉質軟腍入味菠蘿香甜多汁🥓醬漬原條封門枊 $218封門柳較少脂肪,肉質香軟,醬汁滲入每條肉質纖維之中,岩晒鍾意食肉又怕肥膩既朋友仔🥩鹽燒特上三個牛小排 $198雪花分佈均勻,油脂經高溫釋放,牛油味濃👅香蔥牛舌 $208口感Juicy有嚼勁,用蔥及醃料預先調味,咸中帶甜,恰到好處🍑蜜桃梳打(少甜少冰) $36🍇巨蜂提子梳打 (少甜少冰) $42食烤肉飲返杯清新冰涼既飲品降溫☺️爽!

🐔🐷燒日本雞肉北海道豚肉飯 $118

🦪生蠔x2

🍍🐮名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288
牛胸腹肉少脂肪,肉質軟腍入味菠蘿香甜多汁

🥓醬漬原條封門枊 $218

🥩鹽燒特上三個牛小排 $198
雪花分佈均勻,油脂經高溫釋放,牛油味濃

👅香蔥牛舌 $208

🍑蜜桃梳打(少甜少冰) $36
🍇巨蜂提子梳打 (少甜少冰) $42
食烤肉飲返杯清新冰涼既飲品降溫☺️爽!
2024-09-01 148 瀏覽
謙謙話好想食燒肉,我醒起好多人同我推薦過焼肉 焔 ,我見放假就同佢過來屯門睇戲食飯,呢到侍應生好親切,教我地每道菜式大約燒幾耐會最好食。💟 生蠔 ~ 超大隻呀!燒溶左d牛油落生蠔到好香,蠔肉好肥美。💟 名物!菠蘿漬鑽石和牛胸胸腹肉 ~ 呢件和牛胸腹肉,口感一流肉味香濃,越食越滋味。💟 醬漬原條封門柳 ~ 謙謙最喜歡呢條封門柳,剪開一件件燒好, 每件入口軟腍鮮嫩多汁,謙謙追住食。💟 鹽燒特上三個牛小排 ~ 呢個不得了,d 油花超靚,輕燒一下直送入口,牛小排連帶d油花香充斥口腔。💟 香蔥牛舌 ~ 牛舌本身厚切中間放滿蔥, 侍應教我地燒一會後就剪開佢細細件,牛舌入面好爽脆帶點蔥香。💟 燒日本雞肉北海道豚肉飯 ~ 雞肉入口鮮嫩仲帶點香甜燒汁,豚肉爽口夠滋味配上珍珠米好夾。🍹 白桃梳打🍹 巨峰提子乳酸梳打

🍹 白桃梳打

🍹 巨峰提子乳酸梳打

話說前日一開社交平台就見到有人po 左d好吸引嘅食物相,搞到小妹越睇越想食🤣一收工就即刻急不及待咁飛奔過去試吓佢係咪真係咁好食🧐我哋試咗:⬇️⬇️✨名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉✨$288將大大塊既和牛胸腹肉放喺原個菠蘿上面真係好吸晴,打卡-流😍塊牛經過菠蘿汁醃製過之後,肉質鮮嫩鬆軟又多汁,牛味濃得梨仲帶🈶️陣陣果香,真心超正👍🏻👍🏻✨鹽燒特上三角牛小排✨$198呢份特上三角牛小排d雪花勁靚,真係睇到都開心😍食落油香十足,接近入口即溶,高質👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻✨醬漬原條封門枊✨$218超濃牛味既封門柳口感細膩又軟嫩,用嚟左秘製嘅醬汁醃過之後肉味更出,好味😋✨香蔥牛舌✨$208爽口嫩滑既厚切牛舌中間夾住好多已經調好味嘅蔥花,燒完之後入晒味,nice‼️✨生蠔x2✨ $80肥美肉厚既帶殼生蠔🦪上面放滿左勁多牛油同蒜蓉,燒熟之後蠔味同蒜香都超級突出,香到不得了❗️✨燒日本雞肉北海道豚肉飯✨$118個飯好足料,上面d肉肉超級多🫰🏻仲要全部都燒到外焦內嫩又juicy😆再加埋溫泉蛋d蛋汁一齊撈飯食,真係滿足到一個點‼️✨白桃梳打✨$36甜甜香香又夠氣,桃味重要好夠重,小妹真係好鍾意🫶✨巨峰提子乳酸梳打✨$42酸酸甜甜

一收工就即刻急不及待咁飛奔過去試吓佢係咪真係咁好食🧐

我哋試咗:⬇️⬇️

✨名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉✨$288

將大大塊既和牛胸腹肉放喺原個菠蘿上面真係好吸晴,打卡-流😍

✨鹽燒特上三角牛小排✨$198

✨醬漬原條封門枊✨$218

✨香蔥牛舌✨$208

✨生蠔x2✨ $80

✨燒日本雞肉北海道豚肉飯✨$118

✨白桃梳打✨$36

甜甜香香又夠氣,桃味重要好夠重,小妹真係好鍾意🫶

✨巨峰提子乳酸梳打✨$42

酸酸甜甜夠解渴,邊食邊飲好舒暢‼️

🔥焼肉 焰

📍屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2253A號舖FOODMAZE內

星期日午市口痕痕想食燒肉,喺屯剔市廣場求其入咗間!點知真係好有驚喜啵!燒肉二人前套餐,有一底兩款牛、兩款豬、雞翼拆骨、兩隻帶子拼盤,望落去好似有啲少,但食落先知都真係幾多,好飽呀🤣!肉質全部都對得住個價錢👍🏻👍🏻試過屯市其他燒肉,呢間我會返轉頭!個二人前餐仲包多4件大炸雞,出奇地好食!Juicy唔乾,個醬都配得好好!坐得舒服唔迫,服務態度仲幾好,有禮貌😁$400連加一,每人$200午市燒肉!抵啦!
2024-09-01 119 瀏覽
最近去屯門食咗間超高質嘅日本燒肉店內木系裝潢.環境寬敞舒適我地揀咗幾款肉質都好有質數難怪吸引不少食客來進餐✨燒日本雞肉北海道豚肉飯面層加上半熟雞蛋輕輕搞拌.蛋汁融入米飯之中份量滿滿✨生蠔大隻新鮮又爽彈必食之選另有幾款肉質軟腍油脂分佈均勻.各有不同口感✨名物🍍菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉配上菠蘿嘅和牛胸腹柳.擺盤精緻✨醬漬原條封門枊長長一條.肉味濃郁✨鹽燒特上三角牛小排輕輕加熱.燒至5成熟度最好味✨香蔥牛舌每片都厚切.口感爽彈
最近去屯門食咗間超高質嘅日本燒肉

輕輕加熱.燒至5成熟度最好味
✨香蔥牛舌
每片都厚切.口感爽彈
2024-08-31 111 瀏覽
呢間位於屯門市廣場嘅日式燒肉店設計優雅時尚,卡位梳化寬敞舒適,適合慶祝節慶。點完燒肉後先上一大盤新鮮沙律菜,可以再添加,隨時消除食燒肉嘅油膩感~名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288賣相滿分,肉質柔嫩,肥瘦相間,油脂分布平均,食到陣陣果香甜味。醬漬原條封門枊 $218醬香濃郁,肉質紮實,鍾意香濃肉味嘅朋友必點!鹽燒特上三角牛小排 $198油花豐富美味,細緻嘅雪花燒起上嚟香嫩多汁 ,特別焦香。香蔥牛舌$208厚切牛舌口感軟脆富有彈性,入口軟嫩多汁肉質非常香醇,同香蔥一齊食味道更提升。牛油蒜香生蠔 $80 兩隻有蒜香或芝士兩種食法,肥美鮮甜,燒香後入口爆汁。飲品menu有果酒、雞尾酒、清酒及果味梳打等,白桃梳打同沖繩菠蘿梳打味道清新大大杯同燒肉好夾~除咗燒肉仲有多款丼飯、烏冬等供應,另點左個燒日本雞肉北海道豚肉飯 $118,豐盛美味。#燒肉焰 #焰 #和牛 #燒肉 #日本菜 #日本餐廳 #燒烤 #日式 #屯門"

名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288

醬漬原條封門枊 $218
醬香濃郁,肉質紮實,鍾意香濃肉味嘅朋友必點!

鹽燒特上三角牛小排 $198
油花豐富美味,細緻嘅雪花燒起上嚟香嫩多汁 ,特別焦香。

香蔥牛舌$208

牛油蒜香生蠔 $80 兩隻
有蒜香或芝士兩種食法,肥美鮮甜,燒香後入口爆汁。

• 香蔥牛舌
  • 醬漬原條封門柳
2024-08-26 118 瀏覽
之前有屯門嘅朋友介紹過呢間燒肉好好食今日咁啱係屯門行街 順便可以試一試佢😋餐廳好多卡位 坐得好闊落 好舒服仲有沙律任食 可以食住等我哋叫咗菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉和牛肉質好鮮嫩 因為放喺菠蘿入邊所以有陣陣菠蘿香味賣相超靚 原個菠蘿起肉裝住 最後食飽仲可以燒菠蘿消一消滯👍🏻👍🏻鹽燒特上三角牛小排油脂分布平均 燒幾秒已經食得 入口即溶咁多道菜我最鍾意食呢一個 真係超好味醬漬原條封門柳長長的一條封門柳 要打對角燒先夠位😂牛肉味超重 雖然唔多油脂 但係肉質好腍香蔥牛舌 好厚既牛舌中間切開咗 釀咗好多香蔥喺入邊呢個比起其他牛要燒耐啲 食落有好香嘅蔥味同牛肉味 鍾意食牛舌嘅朋友一定要叫😋牛油蒜香生蠔 兩隻生蠔超級肥美價錢仲好抵 $80兩隻 性價比超高上面仲有牛油蒜香一齊燒 勁香👍🏻👍🏻燒日本雞肉北海道豚肉飯丼飯set 有啲豆腐青瓜芽菜嗰啲小菜幾開胃仲有一粒流心溫泉蛋 留落啲飯度夾埋啲雞肉同豚肉一齊食雞肉好嫩滑 啲豚肉都層次分明一定要趁佢熱辣辣嘅時候食😳野飲方面叫左白桃同巨峰提子乳酸梳打食完咁多肉飲一啖好清爽埋單$1300左右 物超所值😘
之前有屯門嘅朋友介紹過呢間燒肉好好食

食完咁多肉飲一啖好清爽
埋單$1300左右 物超所值😘
2024-08-19
  • 牛油蒜香生蠔
【🔥燒肉焰(屯門)| 給自己的獎勵🎊】剛完成了一個project,獎勵下自己,放工立即去食餐好好味嘅燒肉,舉行場小型慶功宴先🎉🔥燒日本雞肉北海道豚肉飯定食朋友仔唔好牛,又要湊下米氣,特定點了這定食,體諒佢嘅需要,上枱時都好比預計大份量,而且有豬有雞,朋友仔表示十級滿意。.🔥生蠔放上爐燒,蠔面頭已細心地付上牛油和,燒完嘅蠔鮮味仍keep到。.🔥👍🏻菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉為咗呢味牛胸腹而嚟,原個新鮮菠蘿燒後真係好好食,牛胸腹肉肉質夠香,我好鍾意❤️。.🔥醬漬原條封門枊醬漬嘅味好夾,燒一陣就食得,自己剪開好興奮😆.🔥鹽燒特上牛小排簡單燒一燒就食得,肚餓燒這款就好快得。.🔥香蔥牛舌牛舌中間夾咗已調味嘅香蔥、起初都擔心牛舌較厚而難熟,但慢慢燒又輕易地烤好,加幾滴檸檬汁,真係好醒胃之餘感覺仲輕鬆好多,少咗份罪惡感。
【🔥燒肉焰(屯門)| 給自己的獎勵🎊】

🔥燒日本雞肉北海道豚肉飯定食

🔥生蠔

🔥👍🏻菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉

🔥醬漬原條封門枊
醬漬嘅味好夾,燒一陣就食得,自己剪開好興奮😆

🔥鹽燒特上牛小排
簡單燒一燒就食得,肚餓燒這款就好快得。

🔥香蔥牛舌

2024-08-19
慶祝紀念
紀念日
  • 菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉
2024-08-25 112 瀏覽
📍 燒肉焰(屯門) 喺屯門市中心有一間燒肉,原來都好高質❤️呢一間燒肉簡直係可以回頭再食咁啱又係屯門真係夠晒方便😘✨ 燒日本雞肉北海道豚肉飯豚肉有五花腩嘅香味而又感覺唔會太膩 !燒雞肉棒肉質軟腍,好香口,雞肉味濃!再配半熟雞蛋🥚撈飯,好滿足😌而且肉既份量都好多🫰🏻✨生蠔那比手掌大的生蠔🦪肉質真係超級肥厚 食落好 creamy好鮮 啖啖肉好好食😋海水味適中 口感爽口 帶清甜!配香蒜牛油去燒,牛油同蒜味都已經滲透晒落去蠔肉裏面,好入味🦪✨名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉醬漬原條封門柳牛肉既質素好好,油脂重,入口牛味濃同會化開!而且仲有菠蘿,一啖牛肉一啖菠蘿,可以去除油膩感🤭✨鹽燒特上三個牛小排由軟嫩到有嚼勁嘅口感都有鍾意多油脂香味嘅肉,入口嫩滑牛肉味香濃,幾juice🥩✨香蔥牛舌整條嘅牛舌,牛舌好厚身,燒到外面有少少熟既時候,就要剪成粒粒,但勁有驚喜,爽口得黎牛味勁重🐮食燒肉一定要飲番杯凍飲🥤✨ 巨峰提子乳酸梳打一樣豐富嘅巨峰提子味再配埋乳酪,甜而不膩係另一杯梳打嘅好介紹🍇✨ 沖繩菠蘿梳打有大大舊菠蘿可以比你一路飲一路食,而且仲好重菠蘿味,食燒肉配菠蘿一流!

📍 燒肉焰(屯門)

喺屯門市中心有一間燒肉,原來都好高質❤️
呢一間燒肉簡直係可以回頭再食
咁啱又係屯門真係夠晒方便😘

✨ 燒日本雞肉北海道豚肉飯
豚肉有五花腩嘅香味而又感覺唔會太膩 !
燒雞肉棒肉質軟腍,好香口,雞肉味濃!
再配半熟雞蛋🥚撈飯,好滿足😌
而且肉既份量都好多🫰🏻

✨生蠔
那比手掌大的生蠔🦪
肉質真係超級肥厚 食落好 creamy好鮮 啖啖肉好好食😋
海水味適中 口感爽口 帶清甜!

✨名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉醬漬原條封門柳

✨鹽燒特上三個牛小排
由軟嫩到有嚼勁嘅口感都有
鍾意多油脂香味嘅肉,入口嫩滑
牛肉味香濃,幾juice🥩

✨香蔥牛舌

食燒肉一定要飲番杯凍飲🥤

✨ 巨峰提子乳酸梳打
一樣豐富嘅巨峰提子味
再配埋乳酪,甜而不膩
係另一杯梳打嘅好介紹🍇

✨ 沖繩菠蘿梳打
有大大舊菠蘿可以比你一路飲一路食,
而且仲好重菠蘿味,食燒肉配菠蘿一流!

2024-08-21 112 瀏覽
抽中左CHILLKAWA燒肉VIP卡🪪真係好match我 一個月點都要食一餐的meee😈食左咁多次依然高質 keep到!可能最尾晚市推左便當 🍱晚市仲多左好多人!差啲無位🥹🦪蒜香牛油生蠔生蠔大大隻 再加蒜蓉牛油烤過 🧈燒到牛油沸騰就食得 好大好滑好飽滿🤫🍍名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉每次都必叫! 菠蘿今次超細心 起埋連肉上🍍燒一燒菠蘿 甜蜜多汁 飯後甜點 解膩🥄🥓醬漬原條封門枊🐮鹽燒特上三角牛小排超好食🤤一放上板 幾秒 啲牛脂即刻bi出黎💦惹火尤物 偏好重口味既我 最愛🫢🐮香蔥牛舌🐥燒日本雞肉北海道豚肉飯🍸白桃梳打🍸菠蘿梳打🐿️🍃的確係會encore的一家💓

🦪蒜香牛油生蠔

🍸菠蘿梳打

🐿️🍃的確係會encore的一家💓
  • 牛油蒜香生蠔
2024-08-21 136 瀏覽
屯門真係越嚟越方便啦😃基本上喺市中心咩都一應俱全~想食乜買乜都有咁滯~例如想食美味日本燒肉呢~有❗❗講緊嘅係呢間位於屯門市廣場一期嘅高質燒肉餐廳~和風裝修+親切服務員+有質素食材😋😋想食番餐正燒肉滿足吓~又使乜特登出九龍喎?!.坐低店員會先奉上熱茶🍵及可無限追加嘅胡麻醬沙律🥗非常貼心!!之後可以慢慢點選菜式🤗.✨名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288擺盤非常搶眼😎以菠蘿為造型帶來滿滿夏日感覺🍍已醃漬好嘅和牛胸腹肉食落帶有淡淡菠蘿香氣~而且軟腍易咬~連埋甜如蜜嘅新鮮菠蘿片一齊放入口更有解膩之食感🫰🏻🫰🏻.✨燒日本雞肉北海道豚肉飯 $118以一整set定食嘅形式登場🍱除主食之外~另有齊沙律、麵豉湯、三款前菜!勁豐富👏🏻👏🏻日本雞肉及北海道豚肉均燒成金黃色~入口啖啖肉之餘亦同時品嚐到炭火香!!連埋隻溫泉蛋撈飯食🐣滿足!!.✨生蠔 兩隻 $80鋪滿咗牛油,香葱等調味~放上爐邊燒邊望住牛油溶化~簡直令人口水都流哂出嚟🤤肥美蠔肉食落鮮甜又滋味🦪🦪.✨醬漬原條封門柳 $218夾起係長長一條嘅狀態🤭令人嘩一聲❗醬漬過後嘅封門柳味道較重~所以即使唔沾醬汁調味~只擠上檸檬汁已足夠🤝🏻🤝🏻店員協助燒烤並將其剪
✨名物!菠蘿漬鑽石和牛胸腹肉 $288
✨燒日本雞肉北海道豚肉飯 $118
✨生蠔 兩隻 $80
✨醬漬原條封門柳 $218
夾起係長長一條嘅狀態🤭令人嘩一聲❗醬漬過後嘅封門柳味道較重~所以即使唔沾醬汁調味~只擠上檸檬汁已足夠🤝🏻🤝🏻店員協助燒烤並將其剪成一口大細~非常貼心!!
✨鹽燒特上三個牛小排 $198
完美嘅牛肉紋理實在太屈機🤩🤩雪花紋均匀分佈喺牛小排上~真係係肉眼睇得出嘅特上質素!輕輕放上一燒已見油花四溢而出🔥既牛味濃郁且帶入口即溶感!!
✨香蔥牛舌 $208
極厚切嘅牛舌包覆住滿滿香葱!燒起嚟香味撲鼻🤟🏻有質素嘅牛舌果然唔會令人失望~咬落軟腍卻同時帶有口感🐂兼且牛味好重呢!!
✨巨峰提子乳酸梳打 $42
✨白桃梳打 $36
唔會過甜嘅果味x冰爽梳打😆😆超FRESH又解渴!
✨加一服務費