2024-09-20
今次介紹嘅係深水埗愛民生隔離。開業時段5:30pm至10:30pm嘅熊之速食店 。主打墨西哥菜。雙色芝士莎莎醬脆片( $30 )-呢個充滿芝士嘅薩爾薩,有Babybel(笑牛牌迷你波芝士),自家製車打芝士,同埋墨西哥薩爾薩。加幾塊新鮮炸起嘅粟米片。仲以為一定唔粟米片添,不過始終都俾我哋筆晒。淨係啲芝士已經值回票價。三層熊掌手掣漢堡(單肉丸$38 )(雙肉丸$55)(三肉丸$72 )-啲牛肉質素絕對唔會令我失望,有小筋,但係都煮得夠腍容易落喉。而且牛肉味十足。其次有津白,英芥,芝士。好抵食。雞肉墨西哥芝士餡餅($26)(加蘑菇加$5)-有辣椒,但係唔多唔會搶晒啲味。另上一大碗墨西哥薩爾薩,問你飽唔飽?唔飽食到飽。總共110一蚊。食得咁開心,所以另外再加咗兩個smoothie冰沙。一杯$28. 二杯$50。有芒果同埋提子味。總括:一間低調,高質嘅外賣店。絕對要幫襯。因為老闆自己一個人做晒,所以要啲時間。期望往往係最好嘅感覺。