2024-06-23 691 瀏覽
是日來到西九的熊貓小雲吞,想試下佢嘅雲吞同餃子,分店不大,大概30個座位左右啦,目測只有一位店員負責收銀同樓面,另外廚房有兩人,小店十分忙碌。見咁忙,就坐低用手機掃枱上qr code落單啦,但手機餐牌同櫃面餐牌有出入,食物大致相同,只係叫法唔一樣啫。⭐芫茜豚肉餃子先來份餃子,要咗芫茜口味,冇失望入口真係幾有芫茜味,皮有咬口餡料多,點埋個醋同辣醬真係幾好食😋⭐一口韭菜豚肉雲吞再嚟咗份20隻嘅小雲吞,今次要韭菜口味,韭菜鮮嫩冇揸,一口一隻小雲吞啱啱好,仲有個原味鮮魚湯都幾正呀。⭐麻辣手撕雞川式涼麵仲有川式涼麵一客,主菜係麻辣手撕雞,另外仲配咗涼拌海帶絲、手拍青瓜同香辣菜脯。涼麵要咗中辣但都唔夠辣喎,加啲枱面上嘅辣醬撈一撈先😋⭐招牌手工涼皮追加一份手工涼皮,同食開嘅涼皮外貌唔同,但呢度都好好食,有咬口加上麻麻辣辣好惹味。⭐熊貓紅糖冰粉最後仲有紅糖冰粉,有花生碎、提子乾同酸梅醬(?),個酸酸甜甜嘅醬汁唔知用咩做呢😆幾好味喎。食咗咁多辣嘢,飲返碗甜甜哋又冰冰涼涼嘅紅糖冰粉,真係好正。除咗嘢食嘢飲可以外賣之外,小熊貓嘅醬料、菜脯、花生同炸黃豆等都有樽裝可以買走㗎。

⭐芫茜豚肉餃子

⭐一口韭菜豚肉雲吞

⭐麻辣手撕雞川式涼麵

⭐招牌手工涼皮

⭐熊貓紅糖冰粉

2024-06-21
4天前 0 瀏覽
深水埗西九龍中心一向有平民美食天地之稱,曾到訪過Food Court 享用素食。今次朋友邀請到三樓的熊貓小雲吞享用晚餐。我們點了「幸福共味」二人餐和招牌一口豚肉雲吞。「幸福共味」二人餐包括主食兩款、小食兩款和兩款飲品。主食選了肉燥熱撈麵和傳統川式涼麵,小食選了芝麻鹽焗手撕雞和香脆紅糖糍粑,飲品選了氮氣香桃茶和氮氣西柚柚子茶。兩款麵配料均有青瓜絲、蔥花和黃金脆脆豆。肉燥熱撈麵配有肉燥碎,與麵和配料拌勻一起吃,濃稠味道。相反傳統川式涼麵,味道較清新,麵質有彈性,有QQ口感,非常適合夏天吃。至於兩款小食很出色,芝麻鹽焗手撕雞份量充足之餘,雞肉滑嫩配上青瓜絲一同吃很美味。第一次吃紅糖糍粑,想不到糍粑那麼好吃,外層香脆與內裡軟糯,配上紅糖醬和紅糖粉,為淡味的糍粑帶點甜味。極力推薦大家點這兩款小食^^算自己見識少,不知道近來有氮氣飲品出售。上網查看原來氮氣有助防止飲品氧化,怪不得這兩款茶保留了水果和茶香味。招牌一口豚肉雲吞我們選了最貴的黃金鮑魚豚肉雲吞😆,湯底是櫻花蝦、紫菜,一小口吃著黃金鮑魚豚肉,一小口喝著湯底,味道充足。
傳統川式涼麵
肉燥熱撈麵
芝麻鹽焗手撕雞、氮氣香桃茶和氮氣西柚柚子茶
黃金鮑魚豚肉雲吞
5天前
傳統川式涼麵
芝麻鹽焗手撕雞、氮氣香桃茶和氮氣西柚柚子茶
5天前 0 瀏覽
我同敏仔都係熊貓小雲吞嘅老客戶啦,平時想食吓手工涼皮同雲吞,我都會揀呢間,分店夠多,性價比高,味道仲唔錯添。敏仔最鍾意佢哋嘅粟米豚肉一口雲吞,貪佢一啖一粒,仲有唔同嘅湯底揀,我哋眼見附近幾枱嘅小朋友都係點呢一款粟米小雲吞。一口粟米豚肉小雲吞湯底有辣有唔辣,我哋揀咗清湯係魚湯嚟嘅,另外仲有蝦皮紫菜湯、蕃茄湯、麻辣湯及酸辣湯。手工涼皮酸酸辣辣嘅手工涼皮,涼皮口感煙靭帶有些少爽口,感覺好清爽,加上青瓜、黃金豆及辣菜脯,風味十足。鹽焗手撕雞小食鹽焗香味加上芝麻粒,雞肉嫩滑,老少咸宜。氮氣雪梨茶非常清新,但有些少梨的香氣。食評總結:因為我真係好鍾意食黃金豆,最後我都買咗一樽返去。而食物方面,性價比超高的熊貓小雲吞,除咗一口豚肉雲吞,涼麵都好食,見到冰粉都好吸引,不過太飽啦,下次會再嚟食。

一口粟米豚肉小雲吞

手工涼皮

鹽焗手撕雞小食
鹽焗香味加上芝麻粒,雞肉嫩滑,老少咸宜。

氮氣雪梨茶
非常清新,但有些少梨的香氣。

午餐
:/西九龍中心:主打雲吞、四川涼伴菜/上次行西九嘅時候已經見到呢間雲吞店好想試下,不過嗰時就訂咗枱食飯就冇機會試到,今晚收工就捉埋🐻‍❄️一齊過嚟食🤣 呢到主打係食雲吞、餃子丶四川涼伴菜、涼麵🤤🥟雲吞粉麵餐 $46<<高麗菜•鮮蝦>>每款各三隻**湯底方面揀咗人氣酸辣魚湯👅酸辣係比較溫和既辣就算飲埋佢啲湯都冇問題😆配上紅薯粉~好鍾意佢哋嘅雲吞夠薄身~一啖就可以放入口。豚肉同蝦既調味岩岩好鹹鮮味恰到好處~💕孜然椒麻炸雞翼 $25炸得夠脆 鎖到肉汁而且肉質夠嫩味道有小小辣~😈傳統手作涼麵 $32呢個幾有驚喜麵條有嚼勁夠彈牙本身已經有麻醬再加辣變相就更好食同惹味~配料就有青瓜絲. 花生. 菜甫💕紅油炒手 $29係我最愛既菜式 😍呢度紅油炒手都可以揀自己想食嘅餡揀咗韭菜餃估唔到都幾好食好香嘅韭菜😙🌟麻辣雞腎 $35 呢個係咁多款之中最辣不過幾爽口~🥃冷泡古早味紅茶 $22呢個有少少甜既茶比較濃啲😬🥃冷泡御翠烏龍茶 $22呢款就無糖既清清地既烏龍茶咁~佢仲有好多款唔同飲品,有甜冇甜都有🤤🤤同埋!門口有自家製醬料同生餃子賣🥟如果食完鐘意食既話可以買返屋企食㗎😝另外,佢

/西九龍中心:主打雲吞、四川涼伴菜/

🥟雲吞粉麵餐 $46

<<高麗菜•鮮蝦>>每款各三隻**

湯底方面揀咗人氣酸辣魚湯👅
酸辣係比較溫和既辣
就算飲埋佢啲湯都冇問題😆
配上紅薯粉~
好鍾意佢哋嘅雲吞夠薄身~
一啖就可以放入口。
豚肉同蝦既調味岩岩好
鹹鮮味恰到好處~

💕孜然椒麻炸雞翼 $25

炸得夠脆 鎖到肉汁
而且肉質夠嫩
味道有小小辣~

😈傳統手作涼麵 $32

呢個幾有驚喜
麵條有嚼勁夠彈牙
本身已經有麻醬再加辣
變相就更好食同惹味~
配料就有青瓜絲. 花生. 菜甫

呢個有少少甜既
茶比較濃啲😬

🥃冷泡御翠烏龍茶 $22

呢款就無糖既
清清地既烏龍茶咁~

佢仲有好多款唔同飲品,有甜冇甜都有🤤🤤

同埋!
門口有自家製醬料同生餃子賣🥟
如果食完鐘意食既話可以買返屋企食㗎😝

另外,佢仲有個二人套餐提供$148,方便哂咩都想食既你~~

🌟熊貓小雲吞 (西九龍中心)
深水埗欽州街37K號西九龍中心3樓319號舖

2024-10-28
2024-11-11 0 瀏覽
店舖以熊貓作主題裝飾,特色牆上有可愛熊貓圖像同店舖名稱,座位舒適,坐得舒服👍鮑魚雲吞 $50我同朋友叫左招牌一口豚肉雲吞,揀左鮑魚雲吞,雲吞大小適中,岩岩好一啖一粒,而且皮薄餡靚,入面既豬肉好嫩好多汁,好味!二人幸福套餐1.肉燥熱撈麵肉燥熱撈麵有青瓜絲、肉碎、花生、黃金脆脆豆,撈埋一齊食,口感好豐富,調味調得岩岩好,唔會鹹,麵條又有口感,好食!2.重慶涼麵 $148重慶涼麵有青瓜絲同蔥,加埋佢既醬汁,感覺好清新,麵條比較彈牙,好開胃👍3.鹽焗手撕雞手撕雞肉質唔錯,嫩滑,有少少鹽焗味,加埋啲芝麻,好香好味👍4.紅糖糍粑之前未食過糍粑,估唔到幾好味,外面有少少脆,入面軟軟糯糯,口感唔錯,又甜甜哋,做甜品非常好👍5.西柚茶&香桃茶朋友話西柚茶酸酸哋幾好飲,我飲既香桃茶有淡淡既桃味,唔俗,味道清新好飲👍呢餐唔使$200,我哋已經食到好飽好滿足,推介俾大家👍

鮑魚雲吞 $50

二人幸福套餐
1.肉燥熱撈麵
2.重慶涼麵 $148
3.鹽焗手撕雞
手撕雞肉質唔錯,嫩滑,有少少鹽焗味,加埋啲芝麻,好香好味👍
4.紅糖糍粑
5.西柚茶&香桃茶

呢餐唔使$200,我哋已經食到好飽好滿足,推介俾大家👍
2024-07-03 517 瀏覽
熊貓小雲吞,位於深水埗欽州街37K號西九龍中心3樓319號舖。 餐廳有幾間分店,主打川菜。 店內座位唔算多, 客人可以用qr code落單,然後到櫃檯畀錢。晚餐 ~ 芫茜豚肉餃子$58、 鹽焗手撕雞涼麵$69、 涼拌皮蛋$23、 雪梨茶$13、洛神花茶$13。 ▫️芫茜豚肉餃子 ~ 喜歡芫茜獨特的香味,豚肉做成餡料鮮香嫩彈又飽滿。 ▫️鹽焗手撕雞涼麵 ~ 手撕雞肉鮮嫩入味 ,涼麵煙煙靭靭有口感, 還有涼拌海帶、手拍青瓜和菜脯, 開胃美味。 ▫️涼拌皮蛋 ~ 皮蛋惹味,越食越開胃。 ▫️雪梨茶 ~ 雪梨茶清爽,帶有微甜。 ▫️洛神花茶 ~ 洛神花茶味道普通,又太淡。整體而言餃子和涼麵都做得不錯,抵食川菜。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

芫茜豚肉餃子

鹽焗手撕雞涼麵

▫️涼拌皮蛋 ~ 皮蛋惹味,越食越開胃。
涼拌皮蛋

▫️雪梨茶 ~ 雪梨茶清爽,帶有微甜。

▫️洛神花茶 ~ 洛神花茶味道普通,又太淡。
雪梨茶$13、洛神花茶$13

整體而言餃子和涼麵都做得不錯,抵食川菜。

2024-07-01
芫茜豚肉餃子
鹽焗手撕雞涼麵
涼拌皮蛋
2024-06-15 448 瀏覽
一直以為西九龍中心只有food court才有外賣店,原來這間位於3樓319號舖的《熊貓小雲吞》也有,而且還可以手機落單,看到店舖外的宣傳單張,有外賣點餐3步曲:1️⃣掃描QR code2️⃣即時點餐3️⃣先付款,後取餐真的非常方便,一於跟住呢個步驟去買!》招牌一口豚肉雲吞:雙拼兩款雲吞20隻都只係$48,我揀咗鮮甜粟米及Q彈鮮蝦,而且湯底都有6款選擇,餐廳外賣盒可以分開湯底,所以帶回家食,都仍然保持到雲吞皮連餡不分開!》馬蹄冬菇豚肉餃:足料的手工水餃🥟,馬蹄冬菇豚肉原汁原味!》招牌手工涼皮:很喜歡這個涼皮的口感,微辣口味非常配合。另外外賣包裝的涼拌小食,使用密封的包裝,我買了芝麻手撕雞及涼拌豬耳,拿回家一撕即食,非常方便!
1️⃣掃描QR code
2️⃣即時點餐
3️⃣先付款,後取餐
真的非常方便,一於跟住呢個步驟去買!
》招牌一口豚肉雲吞:
》馬蹄冬菇豚肉餃:
足料的手工水餃🥟,馬蹄冬菇豚肉原汁原味!
》招牌手工涼皮:
很喜歡這個涼皮的口感,微辣口味非常配合。
今日收早好肚餓, 想食d好飽肚又暖笠笠嘅野, 就去左附近嘅西九龍中心睇下有咩食, 見到E間熊貓小雲吞有一口雲吞好似幾好食咁, 就入左去試下! 自選一口小雲吞有幾個口味選擇, 岩哂心大心細嘅人😆✨️自選一口小雲吞車車揀左一口韭菜同一口豚肉粟米配特濃蕃茄湯, 一碗有廿粒, 蕃茄湯夠濃郁, 雲吞薄皮餡大幾足料, 食落鮮味juicy✨️雲吞配麵除左淨雲吞仲可以揀配麵, 湯底同樣可以自選, 車車就揀左蝦米紫菜湯配煙韌嘅紅薯粉配一口豚肉鮮蝦, 豚肉鮮蝦爽彈, 肉汁豐富!

✨️自選一口小雲吞

✨️雲吞配麵

2024-05-23
2024-06-06 315 瀏覽
好耐冇行過西九,同媽咪見到有間專食小雲吞,睇落又好似唔錯就去試下20粒豚肉雲吞(粟米豚肉)雲吞皮薄多餡,粒粒飽滿,咬開仲有湯汁,而且粟米豚肉食落有鮮味又有口感麻辣雞絲涼皮揀咗BB辣,涼皮煙韌有咬口,而雞絲都幾嫩滑🤤配料有花生、脆豆、菜脯及青瓜絲,全部撈埋一齊食口感好豐富,而且越食越過癮😋紅油抄手(鮮蝦豚肉)同樣皮薄多餡,而且鮮蝦豚肉更鮮味,值得一試😍卜卜趣炸雲吞外皮炸得好酥脆,內餡料豐富又多汁,必點👍🏻紅糖糍粑糍粑外脆內軟,軟軟糯糯嘅口感,再加上黃豆粉同紅糖漿,味道一絕❤️雪梨茶&西柚柚子茶兩款味道都清清地,唔會太甜,本人特別推介西柚柚子茶酸酸地好解渴😝

20粒豚肉雲吞(粟米豚肉)

麻辣雞絲涼皮

紅油抄手(鮮蝦豚肉)
同樣皮薄多餡,而且鮮蝦豚肉更鮮味,值得一試😍

卜卜趣炸雲吞
外皮炸得好酥脆,內餡料豐富又多汁,必點👍🏻

紅糖糍粑

雪梨茶&西柚柚子茶

2024-05-29
2024-05-17 365 瀏覽
經過西九龍中心突然間想食麻辣嘢就見到呢一間川菜,今次就叫咗一口鮮蝦雲吞配酸辣粉雲吞皮薄餡靚,肉餡鮮嫩流汁。豚肉混入鮮蝦多左份爽彈感,鹹鮮十足薯粉很煙韌!湯底酸辣、鹹度程度適中喜歡濃口味的,可以配上桌面的菜脯彈爽滑麻辣涼皮涼皮同平時食透明的不同大大片涼皮入口軟滑且掛汁,應該係第一次食水晶拉皮 Q彈有咬口而配料有青瓜絲、菜脯、花生同脆豆撈勻一齊食,口感豐富黑醋涼拌木耳 木耳份量好多,木耳都幾爽口,黑醋酸度溫和辣中帶點酸,幾鍾意個獨立包裝夠衛生餐廳有免費菜脯可以自行加配菜脯比想象中大粒 粒粒都好爽脆可口蒜香唐生菜配埋啲麻辣嘢食啱啱好爽口又新鮮飲品方便叫咗支無糖洛神花沙同埋低糖豆漿餐廳有好多唔同嘅嘢飲俾大家選擇無糖至低糖,洛神花茶係冷泡嘅酸酸甜甜,可以中和返個麻辣感覺總括而言,如果經過西九龍中心又想搵間平平哋嘅川菜,大家又多個選擇啦
經過西九龍中心突然間想食麻辣嘢就見到呢一間川菜,今次就叫咗

一口鮮蝦雲吞配酸辣粉

彈爽滑麻辣涼皮
而配料有青瓜絲、菜脯、花生同脆豆
撈勻一齊食,口感豐富

黑醋涼拌木耳
木耳份量好多,木耳都幾爽口,黑醋酸度溫和辣中帶點酸,
幾鍾意個獨立包裝夠衛生

餐廳有免費菜脯可以自行加配
菜脯比想象中大粒 粒粒都好爽脆可口

蒜香唐生菜
配埋啲麻辣嘢食啱啱好爽口又新鮮

飲品方便叫咗支無糖洛神花沙同埋低糖豆漿

2024-05-16 215 瀏覽
今日去左深水埗西九龍中心,行街再食野~經過見到有間叫熊貓小雲吞既餐廳,就坐低去食下雲吞同水餃~我地叫左個2人餐,$148兩位,包左一碗雲吞,肉燥撈麵,手撕雞同糍粑,仲有兩杯飲品,另外我地仲叫左個麻辣金錢肚蝦肉雲吞有得揀不同魚湯,我地揀左紫菜蝦皮,雲吞一口一粒!一碗有好多粒好豐富!肉燥撈麵係米線,醬汁豐富,手撕雞嫩滑夠味,金錢肚好惹味!飲品有好多選擇,不同口味既茶飲~原來仲有好多分店,可以多啲去食,仲有獨立包裝可以買返屋企!

2024-05-07 213 瀏覽
熊貓小雲吞 · 深水埗西九龍中心行開西九龍中心揀咗呢間雲吞店買外賣返屋企食。招牌一口豚肉雲吞蒸雲吞可以揀兩款,每款10隻。20隻一共$48。我揀咗爆汁韭菜、同埋Q彈鮮蝦,呢兩款豚肉雲吞。由於屋企人唔食辣嘅,所以我就揀咗湯底就揀咗滋補養生魚湯,淨雲吞嘅湯底係有生菜。拎返屋企仲暖笠笠,全部都一啖過好好食。熊貓紅糖冰粉 $18呢一隻甜品由寒天、熱情果、仲有仲有透明嘅珍珠粒粒調製而成。寒天自然凝固,有啲似大菜糕嘅感覺係有啫喱嘅口感。酸甜甜甜好開胃🤤!雪凍咗更加好食。香脆紅糖糍粑 $33外層鬆脆,內裏煙靭有糯米製作味道。有一種食緊香脆炸嘅糯米餅嘅感覺,上面嘅紅糖比較甜,好滋味。
熊貓小雲吞 · 深水埗西九龍中心

行開西九龍中心揀咗呢間雲吞店買外賣返屋企食。

招牌一口豚肉雲吞

蒸雲吞可以揀兩款,每款10隻。20隻一共$48。

熊貓紅糖冰粉 $18

香脆紅糖糍粑 $33

• 香脆紅糖糍粑
  • 熊貓紅糖冰粉
  • 招牌一口豚肉雲吞
  • 爆汁韭菜豚肉雲吞
  • Q彈鮮蝦豚肉雲吞
這間餐廳主打手工雲吞、川菜麵食,簡直是我的食堂,很久之前介紹過他們的大角咀分店。最近行開西九龍中心,發現有他們的分店,即刻拉埋家姐入去食番碗「酸辣粉」😎😎 -二人優惠套餐-二人餐包括兩碗麵食,兩個小食,以及飲品兩支。 •傷心重慶酸辣粉麵質彈牙,湯汁酸辣開胃,而且配料非常豐富,有肉末、花生、炸豆等等,每一口都充滿了層次感。 •肉燥熱撈麵選了幼細而爽滑的上海幼麵,搭配上醬汁和肉燥,味道更加豐富。 •芝麻鹽焗手撕雞手撕雞肉鮮嫩多汁,搭配上香氣四溢的芝麻和鹽焗,不錯不錯! •香脆紅糖糍粑口感軟糯,入口即化,加上濃郁的紅糖味道,讓人感受到了濃厚的甜蜜。 •氮氣茉莉花茶•氮氣青蘋果茶兩款飲品茶香怡人,消暑解膩。 •啖啖豬扒麵選了上海粗麵,口感煙韌,配上特濃番茄湯底,每條麵都掛滿濃濃湯汁,味道豐富!而豬扒分開上,唔會因為湯底而沖淡豬扒的味道。 家姐見到餐廳的展櫃擺放了不同款式的醬料,最後都買了樽辣椒油回家。

-二人優惠套餐-
二人餐包括兩碗麵食,兩個小食,以及飲品兩支。

•傷心重慶酸辣粉

•肉燥熱撈麵
選了幼細而爽滑的上海幼麵,搭配上醬汁和肉燥,味道更加豐富。

•芝麻鹽焗手撕雞
手撕雞肉鮮嫩多汁,搭配上香氣四溢的芝麻和鹽焗,不錯不錯!

•香脆紅糖糍粑

•氮氣茉莉花茶
•氮氣青蘋果茶
兩款飲品茶香怡人,消暑解膩。

•啖啖豬扒麵

2024-04-13
2024-03-12 203 瀏覽
今日一個人在西九龍行街街~見到一間🐼主題雲吞麵店被吸引住~見有啲肚餓就去食個下午茶🥰高麗菜豚肉雲吞雞湯米線豬肉鮮嫩的口感,與高麗菜的脆爽搭配,讓每一口都帶來豐富的口感層次🙂雲吞皮薄順滑😅 米線比較柔軟~而且完美吸收湯汁的風味,使每一口都充滿滿足感🤩香脆紅糖糍粑外皮經過炸製,讓它變得酥脆可口😌 外觀呈現金黃色~它具有獨特的黏性和彈性。內餡散發出的糯米香氣,與紅糖的甜味相融合,帶來濃郁的口感😙青蘋果茶是一種清新、爽口的茶飲,具有清涼的口感和蘋果的天然風味🫰環境~以快餐店形式~先買票後取餐😍然後慢慢去就美食😚座位尚算闊落坐得算舒適~最緊要簡單方便快捷👍另可加購自家製辣椒油

高麗菜豚肉雲吞雞湯米線
高麗菜一口豚肉雞湯米線

青蘋果茶
是一種清新、爽口的茶飲,具有清涼的口感和蘋果的天然風味🫰

環境~

另可加購自家製辣椒油
自家製辣椒油
2024-03-11
高麗菜一口豚肉雞湯米線
自家製辣椒油
2024-03-02 151 瀏覽
依間熊貓小雲吞雖然好平,但味道都相當唔錯,佢除咗小雲吞出名之外,嘅其他嘢食都好食。我今次就叫咗一份二人套餐,首先揀咗兩個主食,包括重慶小麵同埋一個熱燥麵,然後有一款小食同甜品。小食就係手撕雞,甜品就係涼粉。手撕雞有黃色嘅光澤,食落都嫩滑。涼粉可以額外自己加糖漿,想加幾多都得。至於主食方面,熱燥麵真係超級推介,特別係佢嘅幼面!而重慶小麵更會有都佢嘅自家製菜甫,菜甫非常之爽脆。如果大家都想如果鍾意食佢菜甫嘅話,不妨喺隔離可以買一樽裝嘅菜甫,辣椒油或者花生亦都有得買。