2023-11-30 178 瀏覽
早餐時間☺️早餐是很重要!👍🏻經過7仔就第一次試早餐!感覺良好!早餐選擇也不少!今次選了多人喜歡腸粉加燒賣,夠熱之外,腸粉也滑溜!配上熱華田,有益又健康!令今日充滿正能量!
早餐時間☺️
早餐是很重要!👍🏻經過7仔就第一次試早餐!感覺良好!

配上熱華田,有益又健康!令今日充滿正能量!

2023-10-24 139 瀏覽
想飲杯奶茶但唔想入餐廳坐底飲又唔想飲樽裝或者紙包裝奶茶,總覺得味道怪怪地而且711勝在多分店比錢快捷最近話upgrade 左新配方,茶味更香濃,入口更順滑!Oh……let's try it……杯奶茶嘅茶底雖然有d失望,但都ok,唔會怪味,唔會有苦澀味道,又唔會水汪汪。有好輕微 鞋口,唔可以講係順滑Anyway,想飲時,都會再買嚟飲
想飲杯奶茶
但唔想入餐廳坐底飲
又唔想飲樽裝或者紙包裝奶茶,總覺得味道怪怪地

而且711勝在多分店
比錢快捷

Anyway,想飲時,都會再買嚟飲

下午茶
2023-10-15 101 瀏覽
7-11忌廉芝士味新地已經出了一段日子,今日試了,7-11的軟雪糕逢星期五買一送一的。要了一個杯裝和一個筒裝,杯裝的雪糕量多過筒裝,但若果想打卡影相,筒裝會影得靚啲。軟雪糕有芝士和牛奶味道,芝士味不算好濃,但$4食到芝士味雪糕,無乜要求啦。

2023-10-07 80 瀏覽
🍴「7-11 阿華田系列」《阿華田流心包》💰$阿華田味道濃,蒸返熱個包之後切開有流心嘅效果,麵包柔軟,中間阿華田嘅流心亦唔會好甜,價錢適中,不妨可以試吓。包裝方面,十分衞生,橙色嘅包裝吸引人注意。^阿華田嘅系列將其他產品,包括慕絲蛋糕、蜜瓜包、忌廉吉士包,有機會大家可以試吓。呢款產品係期間限定,大家把握機會👽星人指數👽👅味道:8/10🛸環境:N/A💫CP值:中🚀回頭Encore:✅📍各7-11分店
🍴「7-11 阿華田系列」

《阿華田流心包》💰$
包裝方面,十分衞生,橙色嘅包裝吸引人注意。

呢款產品係期間限定,大家把握機會

👽星人指數👽
👅味道:8/10
🛸環境:N/A
💫CP值:中
🚀回頭Encore:✅

📍各7-11分店
2023-10-06 61 瀏覽
🧋7-eleven📍前一排IG勁hit🔥,不斷碌IG都見到,但搵咗勁多間便利店都唔見有。過咗兩個月,今日,終於經過間7仔嘅時候見到有貨啦🥳。🍴道地烏龍奶茶 $12 3/10等咗咁耐先買到,見啲IG page 吹捧得咁犀利,咁緊係好期待啦🤩,點知飲落去係勁失望😔。第一啖都叫有少少驚喜,飲到有好淡、好淡嘅烏龍味,同平時啲奶茶☕️,茶味唔同。 但之後再飲落去就冇咗🙅🏻‍♀️,變咗茶味又唔濃,奶味亦都好淡🥛,有少少兩頭唔到岸。同埋,再睇多次個包裝先發俾佢係用奶精,唔係真係鮮奶😢。💰 翻兜指數: 1/10如果好好奇嘅,都可以一試嘅,但真心嘅建議,你應該會後悔,不如慳返$12好過😂。
🧋7-eleven📍

🍴道地烏龍奶茶 $12 3/10

💰 翻兜指數: 1/10

2023-08-25 409 瀏覽
最近道地推出咗新產品,喺7-11限量出售,作為奶茶控,超級想試吓🤤但佢嘅「限量」真係太誇張了😣我哋每日返工、放工、出街食飯,但凡附近有7仔,都會入去行個圈,但都係冇返貨🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️搵咗幾日,走過港九新界,終於俾我哋搵到🤩辛苦咗咁耐,我哋二話不說即刻買嚟試試,希望係網上講嘅咁好飲🥰🍽️道地烏龍奶茶 $19/2經典嘅屋仔紙盒包裝,可以叮返熱、暖笠笠咁飲,但天氣咁熱,我哋當然選擇凍飲😋奶茶質感幼滑,茶味好香。飲落會先感受到佢嘅甜同奶味,牛奶味比一般手搖店嘅更醇厚;細味之下,濃濃嘅回甘會慢慢散發出嚟🥰希望以後會出多啲,可以易啲買到🥺味道😋 8.5/10性價比💰 6.5/10環境🔎 - /10服務🫶🏻 - /10打卡指數📸 8/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 8.5/10

🍽️道地烏龍奶茶 $19/2

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 8.5/10
烏龍奶茶
烏龍奶茶
2023-05-09 187 瀏覽
從小到大最愛吃7111的美食,特別是這個肉醬意粉自己加一點茄汁和黃芥辣更是特別可口,但是加價越來越多已經很少食了難得看到回味一下童年的感覺, 再加這個星洲炒米不太辣惹味適中不知道有沒有人跟我一樣嘗試加一點點麻油其實更香口 ,宵夜的時候這兩個真是一絕, 近年的新寵兒我真的要數這個溫泉蛋 ,以前只有去台灣日本才能吃到的溫泉蛋現在香港7 11可以吃到雖然很多時候都很多人買會缺貨但是這也是他好味的證明吧,其實我想吃一個糯米雞可惜現在已經很少見了

2023-05-05
宵夜
2023-03-30 140 瀏覽
在7-11禁平民地方見到Godiva聯乘熱朱古力,實屬愣然和奇特。不會令我想一試的衝動。而結果讓我驚喜不已。這款飲料外觀設計簡約帶有Godiva主要顏色但用啞面呈現,簡單而不失美感。而主角既朱古力熱飲色澤深邃,帶有誘人的香氣。第一口,就能感受到濃郁的巧克力味道,令人回味無窮。飲料口感順滑,不會太甜膩,而且還有黑朱古力特有的after taste的回甘。相比其他熱朱古力飲料,這款飲料更加濃郁,而且價格實惠,只需$26元。在遠古歷史上,朱古力是一種寶貴的食品。由於製作過程繁瑣,且需要大量的可可豆,因此朱古力在古代被視為奢侈品。來到今時今日朱古力已經是日常的甜點和零食。但少有地它的價格卻有明顯不同價位。而這款熱朱古力飲料,成功融合了"大眾平民"與"精致工藝",富有強烈香港特色"平靚正",展現了現代巧克力文化的魅力。如果鐘愛mocha,私心推介加入一半咖啡,本人試了KoKo咖啡,個人感覺十分理想~總的來說,這款熱朱古力飲料是一款絕對值得品嚐的美食。它的豐富口感和濃郁味道,加上實惠的價格,絕對能讓人回味無窮。如果你喜歡朱古力,尢其黑朱古力愛好者,絕不能錯過這款令人驚艷的熱飲。

熱朱古力
2023-01-07 260 瀏覽
鍾意飲呢度嘅常餐,其中一個原因就係快,當我趕時間返工嘅時候,就一定去買呢個常餐,因為製作過程簡單,店員兩三分鐘就會出到俾你,而且好味今日常餐揀左燒賣、咖哩汁撈烏冬、司華力腸+熱奶茶!司華力腸我最鍾意加茄汁同芥辣,姐姐仲剪開好多節等我食得好方便

2023-01-06
$32 (早餐)
2022-09-02 232 瀏覽
日本版真係唔一樣味道真係好唔同雖然價錢貴倍數上但係真係滑d,cream d奶香好重而且夏威夷果仁粒,碎都多d當然價錢都反映到出黎間唔食下,思念下旅行的日子晚晚行便利店
日本版真係唔一樣
味道真係好唔同
雖然價錢貴倍數上
但係真係滑d,cream d
奶香好重
而且夏威夷果仁粒,碎都多d
當然價錢都反映到出黎
間唔食下,思念下
旅行的日子
晚晚行便利店

2022-04-23 213 瀏覽
深夜總是口痕,夜晚經過7–11,天氣又開始熱返,忍唔住想買杯雪糕食😆😆好耐冇食雪糕,第一次食鹽味嘅Häagen-Dazs,味道幾特別好食😋歡迎大家試吓見到有另一款係Whiskey 味道,兩杯有優惠!就試埋佢!有少少Whiskey 味,又幾香,唔錯👍🏻👍🏻

Salt  Ice  Cream

Whiskey  Ice  cream

Salt  Ice  Cream
Whiskey  Ice  cream
2022-01-29 168 瀏覽
今朝好鬼眼訓,經過7-11便利店,睇下有咩好食同飲🥱🥱🥱食個熱辣辣早餐溫暖下,同飲個咖啡精神下🥱😴咁因為太眼訓就無影度個撈麵🤣其實個撈麵配芝士腸都係平時屋企自己煮咁,無咩特別,性在唔洗自己煮完又要洗,方便,咁煮都唔會過淋,好味,中學平時無時間都係咁食🤣而個咖啡簡直就係每日朝頭早必備,尤其呢個WONDA‘極’,黑咖啡但唔太苦,唔會偏酸,所以值得推薦一d平時唔得閒自己沖咖啡嘅人😆仲有一隻世界第一咖啡都好正,好好飲
仲有一隻世界第一咖啡都好正,好好飲
2022-01-27 117 瀏覽
🍙醬油蜆肉飯糰 $10榮升我嘅7仔榜最好味飯糰👑白飯以秘製醬油醃製 鹹度啱啱好 配上細細粒肥嘟嘟嘅蜆肉 鮮味十足雖然食材簡單但味道一啲都唔單調可以做個方便快捷嘅午餐
醬油蜆肉飯糰

可以做個方便快捷嘅午餐
午餐
醬油蜆肉飯糰
2021-11-14 157 瀏覽
7-SELECT同「日本沖繩縣香港事務所」合作,聯乘推出期間限定沖繩黑糖系列甜品⭐️ 7-SELECT 沖繩黑糖雙層忌廉泡芙軟熟輕薄的泡芙裡面是沖繩黑糖製作的香滑忌廉,忌廉好滑好香,絕對是實惠的飯後甜品😄⭐️ 7-SELECT 沖繩海鹽黑糖忌廉千層蛋糕$22千層蛋糕有忌廉和黑糖,入口有一股黑糖獨有的炭燒香氣,表面是淡淡沖繩海鹽,口感細滑,價錢也非常抵。⭐️7-SELECT 沖繩黑糖忌廉瑞士卷($13) 黑糖麵包包裹沖繩黑糖製作的香滑忌廉,入口鬆軟

⭐️ 7-SELECT 沖繩黑糖雙層忌廉泡芙

軟熟輕薄的泡芙裡面是沖繩黑糖製作的香滑忌廉,
忌廉好滑好香,絕對是實惠的飯後甜品😄

⭐️ 7-SELECT 沖繩海鹽黑糖忌廉千層蛋糕$22

千層蛋糕有忌廉和黑糖,
入口有一股黑糖獨有的炭燒香氣,
表面是淡淡沖繩海鹽,
口感細滑,價錢也非常抵。

⭐️7-SELECT 沖繩黑糖忌廉瑞士卷($13)
黑糖麵包包裹沖繩黑糖製作的香滑忌廉,入口鬆軟
2021-09-22 136 瀏覽
平時都好鍾意去便利店,最緊要貪佢哋方便,就腳,價錢平,選擇多!一買即走!今日經過見到有好多新產品,相當吸引,全部都係Oreo口味!有蛋糕,忌廉卷,泡芙,仲有其他產品!之前試咗佢哋嘅蛋糕,味道唔錯,唔會太甜, Oreo味道濃郁,今次試咗佢哋忌廉卷$15,相當高質,中間忌廉係忌廉芝士味,芝士味濃郁,喜歡佢哋上方有Oreo粒粒,而Oreo蛋糕味道唔算出色,不過軟綿綿,唔錯!Oreo泡芙$15,相當好食,中間的忌廉完全是Oreo口味,極度濃郁,相當推薦!