2025-01-03 0 瀏覽
朋友請食飯多次推介呢一間忍世小店,喺雲雲嘅屋村裏便有一間咁有heart咁好食嘅串燒店的確值得支持。今次試佢嘅係隱藏餐牌Omakase驚喜,性價比極高!滿足!有機會一定要多啲嚟將軍澳幫襯!
2024-11-25
慶祝紀念
生日
  • 燒鮑魚
  • 燒雞肝
  • 自選餐牌
  • 燒蛋糕
2023-12-20 754 瀏覽
今日話你知,喺將軍澳呢家餐廳食嘅嗰啲菜,真係正到不得了,我心水嘅鵝肝同燒白鱔,尤其個鵝肝多汁濃郁得嚟又嫩滑,味道豐富到即刻令我味蕾狂歡🤩!而果條燒白鱔,魚肉鮮嫩,皮炸到脆卜卜,轉頭就响晒齒縫裡面,很滋味啊~💥"別問我是誰"真係創意十足,跟個大廚講下自己鍾意啲咩,佢就即刻整出一道驚喜,每一次嚟食都有新滋味,就好似唔同旅行咁,實行食物嘅無限可能!串燒都好吸引,啲肉質彈牙得嚟又多汁,燒得啱啱好,完全唔會柴,啲味道真係豐富到爆炸!啲意粉又係一絕,麵條夠晒彈牙,伴隨住啲醬汁,啖啖必中,美味得很!嚟呢度食嘢,感覺就好似行咗一個大滿貫,每樣嘢食都滿足晒我嘅渴望👍🏼。環境舒服,服務又貼心,下次一定再嚟攞支筷子去味蕾上旅行啦!🍽️😋🥢

2023-11-11 872 瀏覽
夜晚十一點 放工同班同事想搵野咬下 係將軍澳近近地 上網打串燒就 搵到呢間 位於將軍澳唐明街1號富康花園商場地下56號舖 我地仲打去問店員點去 我地諗住坐的去 佢地就教我地 的士由正門入村 叫的士大佬轉右邊行到尾就見到 又真係幾方便 就係甘 甘岩得岩Q 就黎左呢間食 一去到我地四件蛋散 見到咩想叫就食 意想不到廚師手藝一流 用心正的食物 食到成班仲有靚女姐姐介紹你邊樣好食 人均食左400蚊 值得翻check👍🏻串燒白鱔 一流 黎呢到一定要食其他燒野 海鮮 都新鮮野味 無伏味食得出廚師 落足心急正比你食 唔係hea 你唯一可惜地方 無大杯生啤飲 希望黎緊會有番

串燒白鱔 一流 黎呢到一定要食
其他燒野 海鮮 都新鮮野味 無伏味
食得出廚師 落足心急正比你食 唔係hea 你
唯一可惜地方 無大杯生啤飲 希望黎緊會有番

2023-11-10
$400 (宵夜)
2023-10-06 715 瀏覽
本著一試的心態,睇倒將軍澳有餐廳收深夜兩點,就一行五人去試下,一到門口,單看門口同週邊環境完全不配,一間簡約有設計過嘰門口,旁邊的租戶都係好陳舊的,呢個都唔係重點,入到去,坐底,就完全無覺得自己在一個屋邨的餐廳內,感覺比倒你身處銅鑼灣尖沙咀一樣,証明裝修上落過心思,員工友善有禮貌,食物方面都無失望,整体平均,鷄皮餃子必要試(推薦的)開左紅白酒各一支,幾支啤酒,二千蚊埋單,價錢方面睇齊旺區,整體感覺良好,五星星,會再過幇襯。

• 鷄皮餃子
2023-07-29 730 瀏覽
如果你不是將軍澳人,你一定不知道這間隱世超好味的串燒店!因為就算你是將軍澳人也未必知道!雖然舖頭地點比較隱蔽!但識捐窿捐罅的將軍澳人,就一定知道!食物誠意十足!對串燒有興趣嘅朋友一定要支持
2023-04-22 943 瀏覽
成班同事一齊去聚餐,其實平時都食唔少燒物,一般質素都係預料之內,但今次真係覺得係非常用心製作,絕對係預料之外,用心之作。特別係雞皮餃子,可以話係超好食,如果唔係怕唔健康,一定會叫多幾串🤤其他食物都好有質素,鍾意食串燒一定要去試,絕對值得食!價錢方面以串燒黎講,都唔算特別平,但有返咁上下質素,覺得係物有所值。另外店舖位置係喺屋村商場嘅地舖,住開軍澳嗰邊唔算太難搵。鋪面唔算好大,不過整體感覺舒服,乾淨企理,算係一個同朋友傾偈嘅好地方!

其他食物都好有質素,鍾意食串燒一定要去試,絕對值得食!

2023-04-21
  • 雞皮餃子棒
2023-04-13 593 瀏覽
👍🏿雪芭最欣賞哩個,原個生果切開釀入雪芭👍🏿黃金豆付 個牛油溶左入去,好正👍🏿翠玉瓜又係溶左d 芝士定牛油入去,好入味👍🏿茄子第一次食用哩種醬燒嘅茄子,雖然我唔食得太辣,但我食唔停👍🏿菠蘿最出色,咁樣切法,方便食之外,密糖又包得密👍🏿飲sake 有得揀杯,超開心👍🏿白鱔肉質夠咬口👍🏿蝦醬雞翼蝦醬味可以突出多d👍🏿油甘魚鮫好夠大件,啖啖肉,可惜肉質較鞋整體都好出色,惟屋村食店黎講,價錢算中上
👍🏿雪芭
最欣賞哩個,原個生果切開釀入雪芭

👍🏿黃金豆付
個牛油溶左入去,好正

👍🏿翠玉瓜
又係溶左d 芝士定牛油入去,好入味

👍🏿茄子
第一次食用哩種醬燒嘅茄子,雖然我唔食得太辣,但我食唔停

👍🏿菠蘿
最出色,咁樣切法,方便食之外,密糖又包得密

👍🏿飲sake 有得揀杯,超開心

👍🏿白鱔
肉質夠咬口

👍🏿蝦醬雞翼
蝦醬味可以突出多d

👍🏿油甘魚鮫
好夠大件,啖啖肉,可惜肉質較鞋

整體都好出色,惟屋村食店黎講,價錢算中上
明太子沙律
可以揀杯飲清酒
2023-04-13
  • 燒茄子
  • 原個生果雪芭
2023-03-22 589 瀏覽
今晚想吃串燒,發現將軍澳除了小野人外、還有一間有格調的串燒店,於是兩個人衝入去食飯。餐廳有吧枱同普通坐位,當時有一位客人在吧枱食飯外,沒有其他人,我和男友選了沙發位,坐得舒服啲跟住睇餐牌,首先價錢一定唔平😂,都係一串串買…但好彩後尾嚟到的食物份量都唔少、所以感覺冇咁蝕,因為我哋好怕食唔飽🤣🤣當然食得串燒都預咗唔平不過我order時有問過店員食物的份量,佢話一人一串,我以為好似小野人咁小份量,所以我好多嗌咗雙份,結果嚟到一串的份量都唔少,好似牛舌有四五嚿,雞皮餃子有四隻一串..如果店員唔咁講、我可以試多啲唔同口味,唔使每樣嚟雙份不過都係小插曲….(度縮怪心態發作😛)我哋食咗茄子、雞軟骨、牛舌、明太子雞翼、五花腩、豬頸肉、黑松露薯條、雞皮餃子等等…講真、我覺得以上全部都好好食!尤其係薯條,雞皮餃子、雞翼等…最後埋單463,計埋加一,我個人覺得飽,但男友就小飽🤣下次有名目可以洗多啲錢就再嚟食海鮮,睇其他食客寫到好正..今次冇影相,淨係掛住食!不過我都會再去淺嘗嘅,到時再放相

當然食得串燒都預咗唔平

如果店員唔咁講、我可以試多啲唔同口味,唔使每樣嚟雙份

不過都係小插曲….(度縮怪心態發作😛)

最後埋單463,計埋加一,我個人覺得飽,但男友就小飽🤣

下次有名目可以洗多啲錢就再嚟食海鮮,睇其他食客寫到好正..

今次冇影相,淨係掛住食!不過我都會再去淺嘗嘅,到時再放相
  • 雞皮餃子
  • 黑松露薯條
2023-03-06 662 瀏覽
生日食乜真係唔洗諗…一定係SHIBA啦🥰掛住佢啲嘢食就一定嘅!又坐得舒服…岩哂同屋企去😌最近愛上雞皮餃子🥟幾邪惡都要食返一兩舊🙈連屋企班長老都話要encore!!!🤤牛舌, 五花腩, 白鱔, 墨魚棒, 雞子, 田雞, 黑松露薯條, 燒菠蘿….呢d就基本要食架喇🤪連食嘢非常腌尖嘅都食到讚不絕口, 海鮮都一樣出色🤭舒舒服服….靜靜地….又唔限時….真係一個超正嘅地方🤤🤪
生日食乜真係唔洗諗…一定係SHIBA啦🥰
掛住佢啲嘢食就一定嘅!又坐得舒服…岩哂同屋企去😌
連食嘢非常腌尖嘅都食到讚不絕口, 海鮮都一樣出色🤭
舒舒服服….靜靜地….又唔限時….真係一個超正嘅地方🤤🤪
2023-03-05
慶祝紀念
生日
  • 燒白鱔
  • 五花腩
  • 墨魚棒
2023-03-04 426 瀏覽
之前都有黎食過幾次串燒,夜晚忽然想食海鮮,記得佢哋有就嚟試吓元貝大大啖肉花竹蝦有蝦味重要唔洗剝殼南非鮑魚(切片上,所以唔會難咬再加埋底嘅蔥花香,正👍🏻👍🏻)花甲同蟶子既生熟到都拿捏得剛好之前食過既白鱔串雖然好食,但會有啲細骨今次老闆話改良左所以再試,基本上食唔到骨,可以一啖咬,皮脆肉有汁🤤🤤🤤超正重有好少有既活北寄貝都有原條馬友未試過食燒既,個皮脆卜卜,再配埋個辣汁大滿足了❤️❤️❤️

元貝大大啖肉
花竹蝦有蝦味重要唔洗剝殼
花甲同蟶子既生熟到都拿捏得剛好
之前食過既白鱔串雖然好食,但會有啲細骨
重有好少有既活北寄貝都有
原條馬友未試過食燒既,個皮脆卜卜,再配埋個辣汁
大滿足了❤️❤️❤️
2023-02-09 331 瀏覽
今天晚上心血來潮, 見網上評論不錯, 叫了些串燒, 分別有雞中翼,牛肉,羊肉和茄子. 雞翼香脆配以味粉,味道恰到好處。 牛肉彈牙入味。 羊肉串沒有蘇味,口感不錯。 最後是燒茄子, 配有蒜蓉, 黑白芝麻, 香蔥, 味粉和孜然粉等等香料一起燒, 味道不錯,口感一流。

2023-01-08 390 瀏覽
31/12 做左件大事 要開始慳錢 但又想慶祝下男朋友仔就醒起附近有呢間串燒可以試 又開得夜 最緊要係 佢有柴犬店長加持因為去到都成晚試11點幾 店都仲係7成滿客 佢台就唔算多 有d仲reserved 我地都攰就都係隨心叫左幾款試下 味道都唔錯 價錢就冇話因為佢係d屋村地下 就特別比出面其他地區既餐廳平野食都等得耐既 始終要時間燒串燒都幾入味 玉子燒幾好味雞泡魚乾就冇咩特別 係茄子差少少 面果d調味好出 但茄子肉本身完全冇味 仲叫左2枝啤酒配下串燒呢餐就算係2022最後果餐 紀錄下
31/12 做左件大事 要開始慳錢 但又想慶祝下

係茄子差少少 面果d調味好出 但茄子肉本身完全冇味

仲叫左2枝啤酒配下串燒
呢餐就算係2022最後果餐 紀錄下

2022-09-18 774 瀏覽
好耐無食串燒,朋友住呢頭早排介紹過今日特登入嚟將軍澳食~真心好食裝修有啲日係白色調調幾靚啲位幾闊落坐低傾吓計都幾好~~一坐低有小菜食,好少串燒店有前菜都係第一次見叫左兩隻燒蝦好多蝦膏幾新鮮叫咗個漢堡同黑松露薯條,太肚餓薯條唔記得影相,呢個薯條都必食,宜加好少食到薯條會shake BBQ粉👍🏻泰式凍馬友食得多燒就第一次食,幾滑同個皮脆脆幾香五花腩鹹鹹地幾有肉香味燒鱔必叫好食👍🏻燒秋葵👍🏻👍🏻好少食到入面唔會立次次,燒得啱啱好不錯的晚餐🥣
裝修有啲日係白色調調幾靚啲位幾闊落坐低傾吓計都幾好~~

燒蝦

泰式凍馬友食得多燒就第一次食,幾滑同個皮脆脆幾香

五花腩鹹鹹地幾有肉香味
燒鱔必叫好食👍🏻

燒秋葵👍🏻👍🏻好少食到入面唔會立次次,燒得啱啱好
不錯的晚餐🥣
燒蝦
  • 燒菠蘿
  • 黑松露薯條,燒鱔
2022-09-14 548 瀏覽
上網睇先知原來屋企附近開咗呢間串燒跟住搵日即刻落嚟試舖頭裝修非常日系 有shiba本狗喺舖頭做門面最好食嘅竟然係燒豬腩肉 好Juicy日本番薯加左蜜糖 都幾好食特製燒雞翼 比較普通燒茄子都唔錯啊近近地有間咁嘅串燒好正啊 一定會再返嚟
上網睇先知原來屋企附近開咗呢間串燒

燒茄子都唔錯啊

近近地有間咁嘅串燒好正啊
一定會再返嚟
2022-08-31 527 瀏覽
位於將軍澳富康花園入面嘅一間小店,完全冇諗過一間食串燒嘅鋪頭環境裝修可以咁靚!🙌 一般串燒舖都係調味料勁重勁咸,燒吧嘅調味同坊間截然不同☝️,調味完全唔會蓋過食材本身嘅風味,海鮮類嘅鹽燒白鱔🐟同埋肉類嘅厚燒牛舌🐮就係好好嘅例子!仲有蟶子嘅「葱蒜」真係一流! 菠蘿燒🍍係最值得推介嘅菜式!完全可以用爆汁💦去形容!吐司🍞又係一個殺我一個措手不及嘅item!除咗芝士火腿牛油仲有黑松露醬,幾樣嘢再加埋燒嘅效果真係世界級!

菠蘿燒
飛驒和牛生菜包