燒烤堂嘅好多間分店我都試過😍佢哋嘅嘢食選擇真係超多,有齊日、泰、港、川、西、新疆、台、韓式咁多種唔同國家嘅口味,仲有自家研製嘅菜式!尖沙咀店面積大座位好多,平日食客都非常多!好旺場!要食就記得訂位啦!✰SAPPORO生啤500ML $48 繼續買一送一‼️ 平均每杯$24真係好抵!食串燒點可以唔啤一啤?🍻🫧佢哋嘅價錢唔算貴,有好多款肉類$20起就食到,蔬菜類低至$12起,超抵食~🫧所有串燒都係即叫即燒,全部都好夠火喉,燒得好好味😋 🫧最近發現佢哋多咗個火爐喺檯面,將串燒放上去,同朋友一路吹水一路食,就唔怕啲串燒會凍晒啦💕 超貼心。✰浜燒日本活北寄貝 $58⚘好大隻厚肉又鮮甜😍😍 每次嚟都要揀一兩款海鮮食吓!唔會令人失望。✰豚肉節瓜波板糖(附月見) $38⚘之前去咁多間都未見過,係新菜式😍 波板糖都可以燒?原來係節瓜同埋豚肉捲埋一齊造成波板糖咁嘅樣!好特別好有創意🫶🏻咬落去口感都好好,配埋個月見汁點嚟食。✰鹽燒A4宮崎和牛 $58 ⚘A4和牛入口即溶,牛油脂勁香🤤入口係滿滿幸福感🫶🏻✰焦糖青蘋果鵝肝多士 $108⚘呢個係佢哋嘅得意作,無論去到邊間分店都整得好好食! 好大件鵝肝🤩外脆內軟夾埋
燒烤堂嘅好多間分店我都試過😍

🫧所有串燒都係即叫即燒,全部都好夠火喉,燒得好好味😋

浜燒日本活北寄貝

✰浜燒日本活北寄貝 $58

✰豚肉節瓜波板糖(附月見) $38

✰鹽燒A4宮崎和牛 $58
⚘A4和牛入口即溶,牛油脂勁香🤤入口係滿滿幸福感🫶🏻

✰焦糖青蘋果鵝肝多士 $108
⚘呢個係佢哋嘅得意作,無論去到邊間分店都整得好好食! 好大件鵝肝🤩外脆內軟夾埋成片青蘋果同煎到香脆嘅焦糖多士,勁好食!

✰雞皮墨魚滑 $38
⚘墨魚滑好彈牙,加埋雞皮再燒到好香脆,一定要試!

✰味噌松板豬 $28
⚘味道甜甜地係日式麵豉嘅味道,點埋沙律醬食好好食。

椒鹽手釣墨魚鬚

豬肉日本蘋果卷

蒜芯

鹽燒白鱔

鹽燒淮山

❥其他美食:
♡鹽燒三黃雞腿肉 $28 -雞肉滑一滑!
♡牛小排 $48 - 軟嫩多肉汁。
♡牛油果豚肉卷 $28 - 牛油果同豚肉勁夾。
♡豬肉日本蘋果卷 $24 - 蘋果肉爽口,口感好特別。
♡椒鹽手釣墨魚鬚 $22 - 新鮮爽脆
♡鹽燒白鱔 $48 - 燒得啱啱好,白鱔夠厚。
♡鹽燒淮山 $18
鹽燒淮山
  • 豚肉節瓜波板糖
  • 福岡味噌松板豬
2024-12-16 1116 瀏覽
📍燒三黃雞腿肉雞髀肉嫩滑鮮甜同好Juicy 晒 加少少鹽上去燒已經夠 📍燒雞皮係我食過最有誠意嘅燒雞皮 真係一大塊 大約有成隻手掌咁大 成塊雞皮脆卜卜 好似食緊薯片咁 而亦都充滿雞油嘅香味📍鹽燒阿波美七里香鍾意食七里香嘅朋友一定要試 燒嘅時間啱啱好 七里香部位油分十足 而且有一股臊味 10分好食📍麻辣雞心雞心燒嘅時間恰到好處 加上製嘅麻辣醬 好惹味📍明太子雞腿肉雞腿肉肉質鮮嫩,而且好Juicy 最令我驚喜 其實係明太子醬 好足料 真係充滿滿滿嘅明太子 秘製嘅明太子醬汁加埋雞腿肉出奇地夾📍鹽燒雞中翼雞中翼外脆內嫩 而且亦都好Juicy 啱晒小朋友食📍A4和牛呢一個A4和牛一定要試 牛味十足 入口即溶 鮑汁,油脂比例一流 入口即溶📍燒牛小排牛小排牛肉味重 肉質鮮嫩 啱晒做燒烤🎀薄切牛舌芯牛舌心燒嘅時間剛剛好 好juicy🎀韓式牛骨髓估唔到牛骨髓來做燒烤係咁好食 放咗D泡菜係上面 好好味 必食🎀汁燒豬大腸秘製嘅醬汁上豬大腸上面 已經夠惹味 而豬大腸燒到好脆 鍾意食豬大腸嘅朋友一定唔可以錯過🎀燒豬頸肉豬頸肉亦都係好Juicy 而且食落爆汁 加上秘製嘅泰式醬 真係好似飛咗去泰國食咁 好
📍燒三黃雞腿肉

牛舌心燒嘅時間剛剛好 好juicy

🎀韓式牛骨髓

🎀汁燒豬大腸

🎀燒豬頸肉
豬頸肉亦都係好Juicy 而且食落爆汁 加上秘製嘅泰式醬 真係好似飛咗去泰國食咁 好正

🎀雞皮墨魚滑
呢一個真係必 用雞皮去包住墨魚滑燒 令到墨魚滑充滿咗雞皮嘅雞油香 而墨魚滑夠晒彈牙爽口 呢個配搭真係一流

🎀鹽燒/日式燒鱔
鱔肉質爽口彈牙 食得出係好新鮮嘅 而且係厚切 師父嘅時間非常之好 個皮燒得好脆 肉質又鮮甜 必點

🎀明太子淮山燒
燒淮山竟然可以咁好食 配埋明太子出奇地夾 又係必食

🎀燒菠蘿
菠蘿夠晒份量 而且燒到皮有少少焦糖嘅香 裏面勁多汁,勁好味 食串燒必食燒菠蘿

📍燒烤堂 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號1樓
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 黑糖燒菠蘿
.燒烤堂一直係我最鍾意嘅日式串燒店已經多次回訪🤍見到佢越開越多間分店證明咗好嘢係會有人欣賞 係會長做長有嘅😌.我今次試咗尖沙咀呢間分店為避開高峰排隊時期 我6:30pm 就嚟到估唔到咁早嚟到都已經坐咗七成滿‼️.🌟雞皮墨魚滑我嘅摯愛🤍用雞皮包住爽口彈牙嘅墨魚 🦑再拿去燒 🔥 雞皮薄脆香口加埋墨魚新鮮彈牙真係好好味🤤🤤.🌟豚肉節瓜波板糖 🍭 超有心思嘅一個串燒由一層節瓜再加一層豚肉捲捲捲成一個波板糖的形狀加埋新鮮蛋液一齊食 🍳 飽肚清爽 係好豐富嘅口感.🌟蒜蓉燒廣島蠔 🦪 新鮮脹卜卜嘅生蠔加上蒜蓉去燒香口惹味又淡淡都係蠔汁👍🏿.🌟鹽燒三黃雞腿肉 🐓 聽講每日都限量發售個皮燒到又薄又脆雞肉嫩滑Juicy真心好出色👍🏿.其他必食推介🌟鹽燒原塊雞皮🌟蜜糖燒菠蘿🍍 🌟焦糖鰻魚玉子芝士燒 🧀 🌟免治雞肉軟骨釀冬菇 🍄 🌟豚肉日本蘋果卷 🍎 .其實仲有好多好味item我發現都根本不能一一盡錄每枱都有一個小爐仔去暖住啲串燒傾多陣偈等多陣食都冇問題呢間所有串燒都咁好味又成日都有創意新品Encore多100次都冇問題🫶🏼.📍尖沙咀諾士佛臺1號1樓
[燒烤堂(尖沙咀) 🍡🍢]
📍尖沙咀諾士佛臺1號1樓
2024-12-08
  • 豚肉節瓜波板糖
  • 焦糖鰻魚玉子燒
  • 汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見)
2024-12-12 807 瀏覽
平時好鐘意食串燒,燒烤堂啱曬我哋🥰款式夠多,價錢親民😍仲要坐得舒服👍🏻佢分別有中,西,日,韓,台口味😋實有一款啱你😚同朋友撐枱腳,叫左勁多🤭樣樣都好好味👍🏻🔺焦糖青蘋果鵝肝多士次次嚟都要食😋超好味,鵝肝啱啱好🫶🏻外脆內嫩🥰焦糖加上蘋果片完全可以解膩👍🏻多士中間仲有滿滿嘅芝士粒,超豐富🩷🔺汁燒雞心/明太子雞腿肉/鹽燒雞皮雞皮又脆又大塊,雞心燒得啱啱好,雞腿肉好嫩最鐘意加埋明太子🔺韓式牛肋肉/泰式豬頸肉兩款都入味,豬頸肉跟上泰式辣醬,酸辣惹味🔺紫蘇雞皮蝦/蒜香牛油酒煮蜆第一次試呢款蝦,加埋好唔錯,有驚喜😚牛油煮蜆好濃郁,仲有脆卜卜蒜蓉包🔺味醂魚乾/焦糖鰻魚玉子燒/尖椒皮蛋燒豆皮焦糖玉子燒好出色,第一次食尖椒皮蛋燒豆皮,咬開爆出滿滿嘅餡料🔺鰻魚炒飯超足料上枱熱辣辣🤭好好食,有粟米,鰻魚肉,雞蛋,翠玉瓜等一齊炒🔺鹽燒翠玉瓜/串燒蒜蓉茄子/燒蒜芯/鹽燒銀杏幾款蔬菜都燒得啱啱好,唔會過乾🔺蜜糖燒芋頭/蜜糖菠蘿/甜奶牛油包菠蘿清甜爆汁,牛油包好邪惡,咬落甜奶同厚牛油一齊融入口中🔺香水檸檬茶/冷泡白桃烏龍茶
平時好鐘意食串燒,燒烤堂啱曬我哋🥰
款式夠多,價錢親民😍仲要坐得舒服👍🏻
佢分別有中,西,日,韓,台口味😋實有一款啱你😚
同朋友撐枱腳,叫左勁多🤭樣樣都好好味👍🏻

🔺焦糖青蘋果鵝肝多士

🔺汁燒雞心/明太子雞腿肉/鹽燒雞皮
雞皮又脆又大塊,雞心燒得啱啱好,雞腿肉好嫩最鐘意加埋明太子

🔺韓式牛肋肉/泰式豬頸肉
兩款都入味,豬頸肉跟上泰式辣醬,酸辣惹味

🔺紫蘇雞皮蝦/蒜香牛油酒煮蜆
第一次試呢款蝦,加埋好唔錯,有驚喜😚
牛油煮蜆好濃郁,仲有脆卜卜蒜蓉包

🔺味醂魚乾/焦糖鰻魚玉子燒/尖椒皮蛋燒豆皮

🔺鰻魚炒飯

🔺鹽燒翠玉瓜/串燒蒜蓉茄子/燒蒜芯/鹽燒銀杏
幾款蔬菜都燒得啱啱好,唔會過乾

🔺蜜糖燒芋頭/蜜糖菠蘿/甜奶牛油包
菠蘿清甜爆汁,牛油包好邪惡,咬落甜奶同厚牛油一齊融入口中

🔺香水檸檬茶/冷泡白桃烏龍茶
2024-12-10
10 分鐘 (堂食)
《燒烤堂 - 尖沙咀》放工好想食串燒,拉埋舊同事一齊去尖沙咀聚吓舊順便飲番杯,燒烤堂嘅啤酒$48杯仲有買一送一,基本上每一枱都會叫返兩杯啤啤佢💪🏻呢度嘅串燒種類好多,價錢都好合理,最平十零蚊已經有一串,另外仲有好多特色嘅菜式,例如燒鵝肝、燒海鮮等都係人氣推介嘅食品,當晚我哋兩個人邊飲酒邊食越食越多嘢🤣但係埋單每人都係三百零蚊左右,認真抵食💁🏻‍♀️鹽燒三黃雞腿肉雞腿肉烤得外焦內嫩,鹽味恰到好處,感覺三黃雞嘅肉質比普通雞更鮮嫩多汁,同埋肉味更加濃郁💁🏻‍♀️鹽燒雞皮雞皮烤得香脆可口,一片過成塊面咁大,表面微微焦黃,基本上好似薯片一樣咁脆口,鹽既調味讓令一口都充滿了香氣,特別適合搭配啤酒💁🏻‍♀️鹽燒雞軟骨雞軟骨食落爽脆,鹽燒手法保留了肉既鮮味💁🏻‍♀️麻辣雞軟骨麻辣雞軟骨口感彈牙,麻辣醬既香味帶有微微既辛辣💁🏻‍♀️古早味燒鮮三黄雞全翼店員特別推介,雞本身肉質鮮美,經過烤制後既香氣四溢,表皮微脆同埋好香雞油味,肉質卻依然軟嫩,我覺得比雞腿肉更加好食💁🏻‍♀️手切牛胸爽我一向都好鍾意食呢一個部位,食落爽脆有油香,睇落白雪雪以為係肥膏,其實係筋膜嘅部份,越咬越香牛油味,但係你唔會覺得好油膩💁🏻‍♀️薄切牛
《燒烤堂 - 尖沙咀》

💁🏻‍♀️鹽燒三黃雞腿肉

💁🏻‍♀️鹽燒雞皮

💁🏻‍♀️鹽燒雞軟骨
雞軟骨食落爽脆,鹽燒手法保留了肉既鮮味

💁🏻‍♀️麻辣雞軟骨
麻辣雞軟骨口感彈牙,麻辣醬既香味帶有微微既辛辣

💁🏻‍♀️古早味燒鮮三黄雞全翼

💁🏻‍♀️手切牛胸爽

💁🏻‍♀️薄切牛舌芯
牛舌切得薄但係仲保留到佢彈牙嘅感覺,口感滑順,調味配搭令到味道濃郁,個人覺得可以落多少少椒鹽配埋蔥一齊食

💁🏻‍♀️牛骨髓
出面比較少食到燒牛骨髓,口感同質地滑膩,用咗香蔥蒜蓉條配一齊燒,食落濃味同埋軟腍腍

💁🏻‍♀️羊架

我唔太食羊的,朋友話個羊架燒到六成熟左右,個樣嘅味道唔會太勁,都仲係鮮嫩多汁,而且幾大塊

💁🏻‍♀️泡菜五花腩

用咗韓式嘅方法炮製,但係有泡菜嘅酸甜味,可以去除五花肉本身嘅肥膩感

💁🏻‍♀️泰式豬頸肉
經典嘅燒烤菜式,佢個泰式燒烤醬其實都幾惹味,豬頸肉燒到外邊脆卜卜好香口,罪惡感滿滿的

💁🏻‍♀️燒豚肉荔枝卷

自從試過一次豚肉荔枝卷之後就幾鍾意嗰種又鹹又甜嘅感覺,外面嘅薄切豚肉包住荔枝肉,鹹香味十足但係又食到荔枝嘅甜香👍🏻

💁🏻‍♀️蒜蓉燒蠔

又係經典嘅燒烤菜式,今次呢兩隻蠔都幾大隻同埋幾鮮味,食完成口都係蒜蓉嘅味道,但係咁樣先至係食蠔最配搭嘅方法

💁🏻‍♀️蒜香牛油酒煮蜆

冇諗到佢個牛油煮蜆咁大碗,仲配埋兩件好好食嘅蒜蓉包,用嚟點個湯汁一流,瞬間啲煮蜆變咗配角添😂但係個蜆都幾大粒同埋冇沙,同牛油清酒嘅味道好夾

💁🏻‍♀️焦糖青蘋果鵝肝多士

我覺得當晚嘅MVP一定要講呢一個焦糖青蘋果鵝肝多士,本身鵝肝同蘋果嘅味道好合拍,軟腍腍嘅鵝肝超級爆油,配上焦糖同埋青蘋果食落就唔會咁油膩,個多士吸晒鵝肝啲油粉,一滴鵝油都唔會浪費

💁🏻‍♀️尖椒皮蛋燒豆皮

好特別嘅菜式,個豆皮煙煙韌韌幾有咬口,包住尖椒皮蛋就有啲似食川菜咁嘅感覺

💁🏻‍♀️鹽燒翠玉瓜

平時我唔太食翠玉瓜,但係燒烤嘅話就每次都會叫,燒完之後個翠玉瓜有啲似食緊帶子咁有一陣香氣,成為咗當晚唯一嘅蔬菜菜式🤣

💁🏻‍♀️蜜糖菠蘿&黑糖菠蘿

兩款菠蘿都叫咗各一串,其實兩個都好好食,出邊嘅蜜糖同黑糖經過火燒之後形成咗脆皮,包住香甜嘅菠蘿真係好惹味👍🏻必點
2024-12-02
一入坐店員招呼已經好好,又好好笑容,上菜上酒仲好樂意講解。通常食串燒會同朋友掛住傾偈,食嘢速度都慢啲細心嘅位係每張枱都有個烤爐,用嚟保温食物/可以將凍咗嘅食物整返熱。而食物種類都係意想不到嘅多,而且好好味!整體體驗都非常好,同朋友都好滿意!
一入坐店員招呼已經好好,又好好笑容,
上菜上酒仲好樂意講解。

通常食串燒會同朋友掛住傾偈,食嘢速度都慢啲
細心嘅位係每張枱都有個烤爐,
用嚟保温食物/可以將凍咗嘅食物整返熱。

而食物種類都係意想不到嘅多,
而且好好味!

整體體驗都非常好,同朋友都好滿意!
2024-12-27 0 瀏覽
依家喺尖沙咀食咗八百幾蚊我哋兩個人食喺諾士佛台附近嘅我覺得好唔錯呀同埋呢間餐廳我哋嗌咗生蠔同埋嗌咗牛油多士仲要嗌咗兩個飯一個烏冬食完超級飽個飯係鰻魚炒飯勁大碗食完之後勁飽肚,仲有話佢哋嘅串燒全部都係積極識整好入味㗎,我覺得價錢相當合理,亦都有同朋友一齊食都食得好盡興我見到好多後生仔女都有喺嗰度食,食完之後又唔需要即刻走可以同朋友花時間喺嗰度休息,然後食餐好嘅我覺得唔錯如果鍾意食串燒嘅朋友都可以建議大家嚟呢間食㗎
2024-12-20 319 瀏覽
店名: 燒烤堂地址: 尖沙咀諾士佛臺1號1樓尖沙咀站B1出口,行5分鐘環境: 4/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5鍾意食串燒嘅大家相信都聽過燒烤堂嘅大名😛已經同朋友encore左幾次,今次就到訪尖沙咀分店,大家記得book位,出面長期好多人排隊架‼️鹽燒三黃雞腿肉/明太子雞腿肉❤️❤️❤️❤️❤️$28/$28雞腿肉一定係必叫之一,肉質彈牙,肉味香濃,普通鹽燒已經好突顯出雞味,明太子就帶鹹香,同樣好食😍蒜蓉燒生蠔(兩隻)/浜燒日本活北寄貝❤️❤️❤️❤️❤️$48/$58生蠔🦪大大隻,肉質鮮嫩無比,惹味十足,日本活北寄貝十分彈牙,入口超鮮甜,就咁食唔需過多調味已經好好食😆焦糖青蘋果鵝肝多士❤️❤️❤️❤️❤️$108鵝肝超大舊,油香係口中爆發,入口即化但唔會油膩,配上焦糖青蘋果🍏清新又帶有口感😗焦糖鰻魚玉子燒/豚肉節瓜波板糖(附月見)❤️❤️❤️❤️❤️$28/$382款都係特色之選,玉子燒蛋香好出,加上鰻魚更為香,豚肉節瓜波板糖🍭外表夠哂特別,點上月見汁口感更嫩🤩川燒蒜蓉茄子/牛油蒜蓉芝士焗雜菇❤️❤️❤️❤️❤️$36/$42燒茄子🍆同牛油蒜蓉雜菇🧈同樣串燒必點,茄子🍆軟腍,加入蒜蓉同菜脯,惹味之選😍雜菇加入蒜蓉、牛油🧈同芝士
店名: 燒烤堂

焦糖青蘋果鵝肝多士❤️❤️❤️❤️❤️

$28/$38

川燒蒜蓉茄子/牛油蒜蓉芝士焗雜菇❤️❤️❤️❤️❤️
$36/$42
燒茄子🍆同牛油蒜蓉雜菇🧈同樣串燒必點,茄子🍆軟腍,加入蒜蓉同菜脯,惹味之選😍雜菇加入蒜蓉、牛油🧈同芝士🧀邪惡又好食😌

牛小排/牛舌拖羅❤️❤️❤️❤️❤️
$48/$48
牛小排肉質軟嫩,牛味濃郁,牛舌拖羅超彈牙,牛味同油香2者口中緩緩散出🤩

泰式豬頸肉/鹽燒豚肉荔枝卷/牛油果豚肉卷❤️❤️❤️❤️❤️
$28/$22/$28
豬頸肉彈牙爽脆,豚肉荔枝卷同牛油果豚肉兩者入口都帶有果香,層次豐富之外,亦能減低油膩感🥳

檸蜜牛油包❤️❤️❤️❤️
見到個名幾得意就試下,入口真係有陣陣檸蜜味,加埋牛油🧈超邪惡😈

明太子飯團❤️❤️❤️❤️
飯團🍙燒至外脆內軟,面頭加上滿滿明太子,再配上紫菜,外脆又好食🤤

蜜糖菠蘿/黑糖菠蘿❤️❤️❤️❤️❤️
$18/$20
菠蘿🍍超多汁,咬落去爆汁又香甜,黑糖版外面仲有層脆糖🥰

糖不甩燒芝麻湯丸❤️❤️❤️❤️❤️
芝麻湯丸入面流心,咬落去芝麻餡流哂出嚟,以糖不甩製法就更美味😋

百香果柚子蜜❤️❤️❤️❤️❤️
最近天氣咁凍,叫翻杯熱百香果柚子蜜暖下胃,暖身又養生🔥
2024-12-14 506 瀏覽
鹽燒雞皮雞皮燒到超級脆口,脆到好似薯片咁,忍唔住要encore多塊。海苔黑豚肉鵪鶉蛋黑豚肉包住鵪鶉蛋,燒得香口惹味,再加上沙拉醬超夾。雞軟骨棒(付月見)雞肉棒入面有軟骨, 吃起來增加口感,配上蛋汁吃起來特別濃香 。豚肉節瓜波板糖一層節瓜一層豚肉卷成波板糖形,吃來不會太油膩。川味蒜蓉燒茄子孜然同蒜蓉味道滲入茄子,茄子勁多汁。鹽燒白鱔 燒到皮脆內軟佢仲有好多嘢都好好食,雞皮墨魚滑,鹽燒豚肉豆苗卷,汁燒雞心,豚肉日本蘋果串,鹽燒豬助肉,鹽燒三黃雞腿肉,薄切牛舌心,翠玉瓜,蒜芯。啤酒$48買一送一,真係要約埋班朋友再去食,真係好抵食!
鹽燒雞皮

海苔黑豚肉鵪鶉蛋
黑豚肉包住鵪鶉蛋,燒得香口惹味,再加上沙拉醬超夾。

雞軟骨棒(付月見)

豚肉節瓜波板糖
一層節瓜一層豚肉卷成波板糖形,吃來不會太油膩。

川味蒜蓉燒茄子
孜然同蒜蓉味道滲入茄子,茄子勁多汁。

鹽燒白鱔 燒到皮脆內軟

啤酒$48買一送一,真係要約埋班朋友再去食,真係好抵食!
🏷️ 燒烤堂🍢📍 尖沙咀諾士佛臺1號1樓港鐵尖沙咀/尖東站B1 出口,步行約5分鐘📞98865052每隔幾個星期總會同成班姊妹一齊去girl’sssss talk一下,當然就唔少得小酌小酌🍻見到燒烤堂生啤買一送一,立即去try try!!!!!作為麵包達人,必食必食「檸蜜牛油包」($20/份)超級超級邪惡👿原本以為係普通一舊麵包,點知一咬落去脆卜卜之餘,入面仲內藏勁多芝士粒🧀連埋一大塊牛油同檸蜜,你要我食多兩塊都仲得🥹推薦指數5️⃣/5️⃣「焦糖青蘋果鵝肝多士」都係好值得一試($108/份),一樣,配上芝士粒多士,中間仲加咗塊薄薄青蘋果,清新得嚟又開胃,忍唔住一啖接一啖,不過小鳥胃既girlssss,建議share🌝 推薦指數4️⃣/5️⃣仲有仲有「桂花蜜糖本地蕃茄」($28/份),桂花甜蜜糖甜蕃茄又甜,食食吓串燒食一啖蕃茄,即刻開返個胃🥹推薦指數4️⃣/5️⃣款款串燒都性價比好高,十分推薦嘅係「鹽燒牛舌拖羅」($48/串)一放落口OMG!!!!係爽口嘅牛舌,啖啖油脂喺個口入面即刻咇出嚟💦 推薦指數5️⃣/5️⃣「鹽燒原塊雞皮」($22/串)脆卜卜成塊薯片咁,一咬落去送一啖啤酒,簡直絕配,但重口味嘅我加少少鹽同沙律醬就
🏷️ 燒烤堂🍢
📍 尖沙咀諾士佛臺1號1樓
港鐵尖沙咀/尖東站B1 出口,步行約5分鐘
📞98865052

「鹽燒原塊雞皮」($22/串)脆卜卜成塊薯片咁,一咬落去送一啖啤酒,簡直絕配,但重口味嘅我加少少鹽同沙律醬就更加滋味🤎推薦指數 4️⃣/5️⃣
2024-12-04
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 厚切鹽燒牛舌腩
  • 檸蜜牛油包
2024-12-04 472 瀏覽
平時響尖沙咀想食串燒,但係又搵唔到一間坐得舒服嘅,又多選擇嘅,今晚終於俾我搵到啦,平時去諾士佛台都係飲嘢,原來呢度都有間出色嘅串燒店。呢度嘅食物選擇有好多,肉類,海鮮,蔬菜,小食,仲有好一啲特別啲嘅款式,例如鵝肝,牛白肉,皮蛋豆皮,雞皮墨魚滑,蠔,北寄貝等,佢仲有一個貼身設置係每一台都有塊鐵板係可以幫你熱住啲串燒,等你飲緊嘢慢慢食嘅同時都可以食到熱辣辣嘅串燒,貼心抵讚呢度嘅環境寬敞可以坐到好多枱,同埋開到超夜,可以同朋友嚟食宵夜傾偈係一個好地方,特別推介最鍾意食嘅係和牛串燒,牛味重,入口即溶,忍唔住都要encore啊,仲有記得要叫新鮮椰青,清甜好味,我都飲咗兩個下次嚟諾士佛台飲嘢,不妨過嚟試吓呢間串燒店

下次嚟諾士佛台飲嘢,不妨過嚟試吓呢間串燒店
  • 鹽燒A4宮崎和牛
2024-11-30 423 瀏覽
每樣食物都好好食 姊妹們讚後不著 我哋已約定下次再嚟喇。今天和我的好姐妹們在燒烤堂慶祝我的生日,點了一堆美味的食物,讓我來一一介紹!🤤1. 柚子檸檬酒(1支)🍹 $288 - 清新又提神的開胃酒,為慶祝增添氣氛!2. 鹽燒雞皮 🍗 $22 - 外脆內嫩,香氣四溢,超級下飯!3. 燃燒雞軟骨🔥 $36 - 酥脆的口感,讓人一口接一口!4. 蜜糖雜翼🍯 $18 - 甜蜜的滋味搭配脆皮,讓人愛不釋手!5. A4和牛(3串)*🥩 $174 - 每一口都是肉質的極致享受,真是奢華!6. 牛舌拖羅*🐄 $48 - 鮮嫩多汁,讓人感受到牛肉的香氣。7. 泡菜五花腩(2串)🌶️ $56 - 微辣的泡菜搭配五花腩, 冇得輸呀!8. 牛油果豚肉卷(2串)🥑 $56 - 鮮嫩的豚肉包裹著牛油果,口感豐富!9. 鹽燒豚肉荔枝卷(3串) $66 - 豚肉的鹹香與荔枝的清甜相得益彰。10. 燒汁年糕卷🍥 $26 - 口感Q彈,令人回味無窮。11. 麻辣豚肉韭菜花卷🌿 $24 - 微辣的味道,增添了不少風味!12. 雞皮墨魚滑 🦑 $38 - 鮮滑的口感,讓人欲罷不能!13. 味噌燒墨魚鬚🍽️ $28 - 鮮美的墨
每樣食物都好好食 姊妹們讚後不著 我哋已約定下次再嚟喇。

1. 柚子檸檬酒(1支)🍹 $288
- 清新又提神的開胃酒,為慶祝增添氣氛!

2. 鹽燒雞皮 🍗 $22
- 外脆內嫩,香氣四溢,超級下飯!

3. 燃燒雞軟骨🔥 $36
- 酥脆的口感,讓人一口接一口!

4. 蜜糖雜翼🍯 $18
- 甜蜜的滋味搭配脆皮,讓人愛不釋手!

5. A4和牛(3串)*🥩 $174
- 每一口都是肉質的極致享受,真是奢華!

6. 牛舌拖羅*🐄 $48
- 鮮嫩多汁,讓人感受到牛肉的香氣。

7. 泡菜五花腩(2串)🌶️ $56
- 微辣的泡菜搭配五花腩, 冇得輸呀!

8. 牛油果豚肉卷(2串)🥑 $56
- 鮮嫩的豚肉包裹著牛油果,口感豐富!

9. 鹽燒豚肉荔枝卷(3串) $66
- 豚肉的鹹香與荔枝的清甜相得益彰。

10. 燒汁年糕卷🍥 $26
- 口感Q彈,令人回味無窮。

11. 麻辣豚肉韭菜花卷🌿 $24
- 微辣的味道,增添了不少風味!

12. 雞皮墨魚滑 🦑 $38
- 鮮滑的口感,讓人欲罷不能!

13. 味噌燒墨魚鬚🍽️ $28
- 鮮美的墨魚鬚,味道恰到好處。

14. 蒜蓉燒蠔(2隻)🦪 $88
- 肉質鮮美,搭配蒜蓉的香氣,絕對要試!

15. 兵燒日本活北寄貝🐚 $58
- 新鮮的貝類,口感爽脆!

16. 燃燒白鱔(3串)🐍 $144
- 燒至恰到好處,風味十足。

17. 椒鹽燒多春魚 🐟 $32
- 香脆可口,是我們的最愛之一!

18. 焦糖蘋果鵝肝多士*🍏 $108
- 甜中帶咸的完美搭配,讓人心醉!

19. 尖椒皮蛋燒豆皮🌶️ $22
- 清爽的口感,增添了不少風味。

20. 豚肉節瓜煲板糖 🍲 $38
- 滋味獨特,讓人感受到家的溫暖。

21. 串燒蒜蓉茄子🍆 $36
- 充滿蒜香,非常開胃!

22. 鹽燒日本青椒仔🌶️ $20
- 簡單卻美味,清新的蔬菜選擇。
2024-11-28 341 瀏覽
朋友問食咩串燒好,一定再返黎食呢間!今次試左幾款未食過既串燒,雞皮同鹽燒豬肋肉有驚喜,當然要叫返幾樣食開好味既串燒啦,食串燒真係唔會厭,好味🤤🐷鹽燒豬肋肉 $24呢個係豬既稀有部位,唔似五花肉咁肥,但好香豬肉味,中間仲有小小油香好食🍞檸蜜牛油包 $20包整得好香脆,仲有好濃既蜜糖味,帶小小檸檬酸味,好似BBQ食既麵包咁呀🧀芝士年糕 $38超軟糯!入面好軟棉棉,再點煉奶甜甜地好好食!🐤鹽燒三黃雞腿肉 $28雞腿肉肉與滑,外脆內軟正🐮手切牛胸爽 $24好爽口,又有牛香,幾特別🍭豚肉節瓜波板糖 (附月見) $38節瓜切薄片再卷成波板糖形,沾上生蛋黃醬汁好味🦑雞皮墨魚滑$38雞皮好脆,入面有香濃墨魚味!🐥鹽燒雞皮 $22雞皮好脆又唔油膩,好味

🐷鹽燒豬肋肉 $24

🍞檸蜜牛油包 $20

🧀芝士年糕 $38
超軟糯!入面好軟棉棉,再點煉奶甜甜地好好食!

🐤鹽燒三黃雞腿肉 $28
雞腿肉肉與滑,外脆內軟正

🐮手切牛胸爽 $24
好爽口,又有牛香,幾特別

🍭豚肉節瓜波板糖 (附月見) $38
節瓜切薄片再卷成波板糖形,沾上生蛋黃醬汁好味

🦑雞皮墨魚滑$38
雞皮好脆,入面有香濃墨魚味!

🐥鹽燒雞皮 $22
雞皮好脆又唔油膩,好味
2024-11-23 366 瀏覽
講開好耐無去日本, 好掛住居酒居…所以, 我地決定黎個和風串燒啤酒夜~食咗 round 先黎影 都咁豐富~ 生啤做緊買一送一, $48 就得到 2杯嘞, 抵飲! 鹽燒原塊雞皮 $22哇! 塊雞皮 有我隻手掌連手指咁大, 燒得乾身夠脆, 零油感, 有肉香嘅薯片咁~連平時唔食雞皮嘅我 都忍唔住一啖接一啖! 我哋都想 encore 呀, 但 始終係皮嘛, 唔敢咁放肆~ 哈哈蜜糖燒菠蘿 $18呢個又係我哋嘅心水嚟! 甜甜嘅菠蘿厚身又多汁, 超級 refreshing 啊!川燒蒜蓉茄子 $36前: 尖椒皮蛋燒豆皮 $22小小辣 意意前: 雞皮墨魚滑 $38彈牙有口感 唔錯喎 下: 牛白肉 $26就係平時我哋食牛胸爽嘅朋友~右一: 鹽燒 A4宮崎和牛 $58呢個 響咁多款肉類串燒嚟講 - 特 別 好 味! 肉味夠得黎 柔軟柔的~ 左: 豚肉節瓜波板糖 (附月見) $38右: 蒜蓉燒廣島蠔 (兩隻) $48呢 2樣都好味道呀!波板糖得意得黎 係好食嘅; 蠔 啱啱好熟 軟林 creamy 零腥味~ 鹽燒翠玉瓜 $16鹽燒淮山 $18又係我鍾意嘅蔬菜串燒由於太鍾意 蜜糖燒菠蘿 嘞, 所以 encore
講開好耐無去日本, 好掛住居酒居…
所以, 我地決定黎個和風串燒啤酒夜~

食咗 round 先黎影 都咁豐富~

生啤做緊買一送一, $48 就得到 2杯嘞, 抵飲!

鹽燒原塊雞皮 $22

連平時唔食雞皮嘅我 都忍唔住一啖接一啖!

蜜糖燒菠蘿 $18

呢個又係我哋嘅心水嚟!
甜甜嘅菠蘿厚身又多汁, 超級 refreshing 啊!

川燒蒜蓉茄子 $36

前: 尖椒皮蛋燒豆皮 $22

小小辣 意意

前: 雞皮墨魚滑 $38

彈牙有口感 唔錯喎

下: 牛白肉 $26
就係平時我哋食牛胸爽嘅朋友~

右一: 鹽燒 A4宮崎和牛 $58

呢個 響咁多款肉類串燒嚟講 - 特 別 好 味!
肉味夠得黎 柔軟柔的~

左: 豚肉節瓜波板糖 (附月見) $38
右: 蒜蓉燒廣島蠔 (兩隻) $48

呢 2樣都好味道呀!

鹽燒翠玉瓜 $16
鹽燒淮山 $18

又係我鍾意嘅蔬菜串燒

由於太鍾意 蜜糖燒菠蘿 嘞, 所以 encore 咗人一串, 直接完全食開心佢~ XD

同埋 encore 咗 鹽燒 A4宮崎和牛 比佢, 佢勁開心仔呀~
2024-11-21 874 瀏覽
星期五放工約埋朋友黎到尖沙咀諾士佛台1號(燒烤堂)覓食.餐廳好近尖沙咀美麗華商場~而且附近又近地鐵站真係一個好岩同朋友行完街坐低食飯既好地方。入到餐廳 充滿日式既居酒屋設計🏮份外有氣氛,餐廳主打串燒同埋酒類飲品 🍸 呢到又可以同朋友吹水 又可以醫肚👍🏻我地點左都好多食物🥘因為價錢都好合理. 即叫即燒 熱辣辣送上枱而且最近餐廳仲提供埋保溫既熱盤 好貼心~ 可以幫串燒keep warm’ 🤩鹽燒A4和牛同牛小排串燒真係好好食 入口即溶而且極重牛肉味👍🏻 1串$48-58 真係一d 都唔過份薄切牛舌心肥美既牛舌 口感肉嫩而且帶點爽口彈牙 令人一口接一口雞皮墨魚滑呢款食物超級有驚喜~ 外層雞皮烤得香脆 咬落去好脆口 入面就包住墨魚滑 真係外脆內軟阿😋蜜糖菠蘿🍍基本上每次食串燒都會點 因為燒菠蘿味真係好夾 熱辣辣既菠蘿 甜味更突出焦糖青蘋果鵝肝多士呢個重點推介. 鵝肝非常大件 足足有半個掌心咁大,夾住薄薄既蘋果切片 中和返鵝肝既油膩感 .入口即溶 好好食 芝士年糕配以煉奶. 年糕裡面係有溶芝士 咬落煙煙韌韌 鹹鹹甜甜. 值得一試牛油蒜蓉焗雜菇如果怕食太多肉既朋友 又想食下蔬菜健康d’ 可以簡呢款
鹽燒A4和牛同牛小排串燒

薄切牛舌心
肥美既牛舌 口感肉嫩而且帶點爽口彈牙 令人一口接一口

雞皮墨魚滑

蜜糖菠蘿🍍

芝士年糕

牛油蒜蓉焗雜菇
如果怕食太多肉既朋友 又想食下蔬菜健康d’ 可以簡呢款. 有得簡芝士焗/ 蒜蓉牛油焗

蒜蓉燒廣島蠔
惹味嘅蒜蓉配熟透的蠔,香味撲鼻而蠔既size 就適中,唔算太細
  • 鹽燒A4宮崎和牛
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士