餐廳: 燒肉男
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-09-23 1567 瀏覽
本身約咗同屋企人食飯,預約嘅時候有四個大人free一個小朋友既優惠,所以我哋當時就預約咗.點知上到去坐低咗先知呢個優惠完左,咁都唔緊要啦,我就問而家做緊咩優惠?份Menu寫住3-11歲做小童優惠,C.D.E餐都做緊7折優惠.點知當我哋決定點餐嘅時候,佢同我哋講小朋友優惠係以高度嚟計.(我地表示可以出示小朋友嘅身份證明文件,佢都話唔可以)小朋友高度唔可以超過指定高度,如果唔係都當成人收費計。我哋就質疑本Menu未有該指引,點知個負責人話轉左新制度,但係本Menu未轉.即係變相呃人. 焗人哋比貴d.雖然嘢食唔差,但係小朋友嘅食量真係唔多,所以真係覺得唔抵.今次就當買個教訓,下次要問清楚條款
2023-09-22
用餐優惠
信用卡優惠
2023-08-30 975 瀏覽
開業時食過個時不上到去有啲伏因為上到無人啲員工同你兩眼望兩眼有個熱情既員工但便服女人會企你隔離望住你燒總話我地唔識燒幫我燒但我地長期食開燒肉既人⋯okay 咁麻煩幫我地燒全場無人連甜品師傅都叫我要唔要食佢啲野😅牛肉質素麻麻,個網唔係鐵網易痴,一痴就玩完結論係咁貴我都係食返🐮角
開業時食過
個時不上到去有啲伏
因為上到無人
啲員工同你兩眼望兩眼
有個熱情既員工但便服女人會企你隔離望住你燒
總話我地唔識燒幫我燒
但我地長期食開燒肉既人⋯okay 咁麻煩幫我地燒
全場無人連甜品師傅都叫我要唔要食佢啲野😅
牛肉質素麻麻,個網唔係鐵網易痴,一痴就玩完

結論係
咁貴我都係食返🐮角
2023-07-07 959 瀏覽
下午1點半到達,剛好不用等位,餐廳座位舒適,午市主打燒肉定食及丼飯定食,定食都有10多個選擇,今次就點了"燒肉男燒肉定食",包括有六款牛……牛肋條,牛舌,一口牛柳粒,牛頸肩,牛板腱,肩胛肉眼,各有3時片及各5粒,份量十足; 飲品在自助區無限任飲,汔水,咖啡,各種茶等……有超過10多款選擇,還有自助甜品區,簡單一個午餐都可享受到這麼有質素的牛燒肉,定食還包括珍珠白飯和味噌湯,午市定食一點都不馬虎,服務也要比個Like
2023-06-01 1045 瀏覽
今天同男朋友慶祝,朋友中午食過話幾好食又幾抵食,雖然晚市得8折都決定試試點了SET D,因為折後連加一價錢不算便宜埋單HKD1,166,所以對食物相對是有少少期望!加上網上有好多好評相又影得好靚….但味道不成正比呀一開始有個牛肉拼盤上台&送了和牛西冷睇外表好像不錯,打卡一流!但真係只有影相效果而已!基本上每款都無牛肉味不論你食送的和牛西冷,A5牛,M6牛,都是一樣味道&口感!性價比極低…燒肉放題有更加多既選擇呀小總結❤️❤️📌性價比極低📌所有牛都沒有牛味📌得牛角包窩夫好食

一開始有個牛肉拼盤上台&送了和牛西冷
睇外表好像不錯,打卡一流!

但真係只有影相效果而已!

基本上每款都無牛肉味

不論你食送的和牛西冷,A5牛,M6牛,都是一樣味道&口感!

性價比極低…燒肉放題有更加多既選擇呀

小總結❤️❤️
📌性價比極低

📌所有牛都沒有牛味

📌得牛角包窩夫好食
SET D
2023-02-20
10 分鐘 (堂食)
睇到相就知要跟心心食d咩啦!吾多講啦,想知自己試下啦!可以再食多次既🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️雪糕牛角包窩夫最高!!!!!!!!

睇到相就知要跟心心食d咩啦!
吾多講啦,想知自己試下啦!
雪糕牛角包窩夫最高!!!!!!!!
  • 雪糕牛角包窩夫
2023-05-16 607 瀏覽
屯門人一定識呢間燒肉男!套餐分別有ABCDE五款,午市仲有買1送1優惠,超級抵啊‼️今次就豪少少揀左最貴既Set E🤩包括雞、豚、日本A5和牛、刺身、海鮮等等,共135品!生啤、清酒、梅酒任飲🍶🍺一坐低首先會送上一個A5日本黑毛和牛木樓梯🥩同埋油花滿佈既和牛西冷、刺身拼盤,仲有附送既甲羅燒🦀(4月限定❗️)任食黎講和牛質素真心唔錯,刺身亦好新鮮,其他野食仲有,清酒煮蜆、炸蟹鉗、烏冬、燒菠蘿等等🍍甜品吧除左多款杯裝甜品,仲有牛角包窩夫🥐同精美雪糕杯🍦包你食到抱住個肚走🤪🌟超值優惠🌟Lunch - Set C & D 買一送一Dinner - Set C、D & E 2人8折,3人75折,4人7折

🌟超值優惠🌟
Lunch - Set C & D 買一送一
成日聽到人話屯門係山區⛰️,有牛呀🐂......大家冇講錯呀,屯門真係有牛呀🫣仲要係高質牛呀🐃~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪燒肉 • 有𝟓款 (𝐒𝐞𝐭 𝐀 - 𝐒𝐞𝐭 𝐄 • 喜 極 尚 尊 盛),其中𝐒𝐞𝐭 𝐂 / 𝐃 / 𝐄 係放題 • 全日供應🥢.餐廳做緊多個優惠,咁重要既野🫰🏻要講左先🤣🈹 𝐒𝐞𝐭 𝐂 / 𝐃 (午☀️) 買一送一優惠🈹 𝐒𝐞𝐭 𝐂 / 𝐃 / 𝐄 (晚🌙)多人同行優惠,𝟐人𝟖折 • 𝟑人𝟕𝟓折 • 𝟒人𝟕折🈹 𝐒𝐞𝐭 𝐃 / 𝐄 每位送蟹味噌甲羅燒𝟏隻 (*𝟒 & 𝟓月份限定)(*優惠詳情可到餐廳𝐈𝐆了解更多).我同朋友揀左最豪華既⚜️𝐒𝐞𝐭 𝐄 • 盛⚜️ ($918/位 • 星期一至四晚餐正價時段)𝐒𝐞𝐭 𝐄有齊晒𝐀𝟓日本和牛🐃 • 雞🐓 • 豚🐖 • 刺身🌊一共有成𝟏𝟑𝟓款野食可以揀,生啤🍺 • 清酒🍶 • 梅酒任飲🥂另外,仲有送刺身拼盤🐟.一坐低,店員會幫我地安排先上最重點‼️🐃𝐀𝟓日本黑毛和牛樓梯拼盤:最回味大大塊既和牛西冷,入口即溶🤤樓梯拼盤上舊舊唔同部位既油花都好靚。全部都係濃濃牛味🤎🌊刺身拼盤 :勁厚
成日聽到人話屯門係山區⛰️,有牛呀🐂......
大家冇講錯呀,屯門真係有牛呀🫣
仲要係高質牛呀🐃

餐廳做緊多個優惠,咁重要既野🫰🏻要講左先🤣
🈹 𝐒𝐞𝐭 𝐂 / 𝐃 (午☀️) 買一送一優惠
(*優惠詳情可到餐廳𝐈𝐆了解更多)

另外,仲有送刺身拼盤🐟
一坐低,店員會幫我地安排先上最重點‼️
🌊刺身拼盤 :勁厚切,赤蝦勁大隻又鮮甜🦐
🦀蟹味噌甲羅燒 : 店員會講解燒既時間,濃郁得黎唔過鹹。

👆🏻食依到都已經好滿足,食完可以再嘟𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞落單嗌其他野食📱
好多種類 • 款式可揀🤩
▪️生料 (日本和牛🐃 • 豚肉🐖 • 雞肉🐓 • 刺身🌊 • 海鮮🦐 • 蔬菜🥬)
▪️熟食(日式小食🧆 • 日式粉麵飯🍱)
▪️野飲
除左有酒精飲品🍺🍶 之外,當然會有無酒精飲品🥤(一大排雪櫃❄️)放滿唔同既有汽 / 冇汽野飲 • 自家冷泡茶,另有咖啡機☕️ • 熱茶🍵 • 清熱涼茶....

要有完美句就要一定要食埋甜品
▪️甜品𝐂𝐨𝐫𝐧𝐞𝐫
除左有常見既生果杯🍍🍈 • 𝐌𝐨𝐮𝐬𝐬𝐞 • 啫哩 • 布甸🍮......
驚喜位係有可以任食既自家即製酥脆既𝐂𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞牛角包窩夫🥐
表面既滑滑既𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦係餐廳自己打,奶香味好濃🥛,配既雪糕仲係𝐌𝐨𝐯𝐞𝐧𝐩𝐢𝐜𝐤🍨
如果怕太飽,可以唔要𝐂𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞,揀香蕉新地又得🍌

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺用電話📲嘟𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞落單
🔺有即棄圍裙提供,唔洗怕彈到油🤗
🔺店員們做野好快手,主動幫我地換網 • 收碟......🫡
2023-05-12 335 瀏覽
小編由細住到大嘅屯門區,近呢十年真係變化得好大😂興旺左好多,而且又有大型商場嘅落成,吸引左好多區內外嘅人之外,甚至吸引唔少外地嘅旅客黎到!令到呢區真係蓬蓽生輝😬今次小編想介紹嘅就係呢間位於V City附近嘅燒肉放題店「燒肉男」😋佢地嘅店舖就座落係屯門早幾年嘅新樓盤<The Parkville>嘅一樓內😊餐廳有5個套餐任君選擇😊A-E餐,120分鐘晚市燒肉放題🤤原來佢哋依家仲有優惠做緊呀!🎉Lunch Set C,D都有買一送一😍🎉Dinner Set C,D,E 兩位8折,三位75折,四位7折😍首先店員就率先上一塊九洲和牛西冷扒😍呢塊西冷扒認真不得了!油脂分布均勻外,仲要係入口即溶😋非常之高質😬跟住就輪到甲羅燒,店員教路話先用慢火煮兩分鐘,之後將鵪鶉蛋打係面再慢火煮五分鐘就搞掂啦🤤店員再係同一時間上埋和牛海鮮拼盤😋包括有M6和牛板腱、M6和牛肩胛肉眼、M7和牛牛腹肉心、A5黑毛和牛友三角🤤啲牛真係非常之高質!小編重心推介A5黑毛和牛友三角,真係又嫩又相當有牛味!牛魔王嘅朋友必到😬除左以上食品仲有非常多選擇,小編都數唔哂😂仲有飲品甜品刺身任飲任食,而且生啤同清酒都係任飲呀

🎉Lunch Set C,D都有買一送一😍

除左以上食品仲有非常多選擇,小編都數唔哂😂仲有飲品甜品刺身任飲任食,而且生啤同清酒都係任飲呀!岩哂鍾意飲酒🍻嘅朋友☺️

甜品方面有木糠布甸、朱古力慕絲、仲有店員負責即點即製tiramisu、抹茶或士多啤梨忌廉牛角包窩夫🧇香蕉新地同埋Movenpick雪糕球,無限供應,岩哂鍾意食甜品嘅太太😂
2023-05-12 263 瀏覽
.🔺燒肉男 放假要食好D平衡下先有動力繼續工作🥶呢間韓式放提燒肉店有等級嘅唔同套餐👍🏻豐儉由人👍🏻Set C D E全日提供!Lunch Set C D 仲有買一送一優惠!Dinner Set C D E 2人8折,3人75折,4人7折😳.小編一於黎個Set E🤤首先會送上燒肉拼盤,有不同部位嘅A5級和牛🤭另外和牛西冷真係好好食,油脂感滿滿而且好大塊,大滿足😌.剌身拼盤賣相吸引,味道鮮甜👍🏻個人鐘意食帶子、甜蝦😆😆.其他必點食物:鯛魚燒👍🏻燒完之後外皮煙靭又唔會太甜🤤炸蛋🥚醬汁甜甜酸酸,原來咁夾😆窩夫雪糕🍦任食Movenpick雪糕😌埋單前當然食多幾球🤭
🔺燒肉男
放假要食好D平衡下先有動力繼續工作🥶
呢間韓式放提燒肉店有等級嘅唔同套餐👍🏻豐儉由人👍🏻
小編一於黎個Set E🤤
剌身拼盤賣相吸引,味道鮮甜👍🏻
個人鐘意食帶子、甜蝦😆😆
其他必點食物:
鯛魚燒👍🏻燒完之後外皮煙靭又唔會太甜🤤
炸蛋🥚醬汁甜甜酸酸,原來咁夾😆
窩夫雪糕🍦任食Movenpick雪糕😌埋單前當然食多幾球🤭
2023-05-10 6049 瀏覽
☀ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:屯門人福音, 燒肉男推出新優惠!凡惠顧Set 𝗖/𝗗午市時段享買一送一優惠 (¹⁰⁰分鐘) Set 𝗖/𝗗/𝗘晚市時段 ²人⁸折, ³人⁷⁵折, ⁴人⁷折 (¹²⁰分鐘)Set 𝗗/𝗘 限定贈送每人一隻蟹味噌甲羅燒登記埋會員, 生日仲送九州和牛西冷一客.◈ 套餐 Set E $⁹¹⁸²人享⁸折優惠 + 贈送每人一隻蟹味噌甲羅燒送刺身拼盤生啤, 清酒, 梅酒任飲款式多達¹³⁵品輕輕一提: Set 𝗔-𝗘都係全日供應的放題架.◈ 刺身拼盤刺身拼盤有赤蝦, 北寄貝, 帶子同八爪魚赤蝦刺身: 蝦肉非常鮮美, 口感較脆北寄貝: 顏色呈淺橙色,散發出淡淡的清爽味道帶子: 口感較為滑嫩,質感柔和肉質細膩,配上芥末醬油, 鮮味更突出八爪魚: 口感帶嚼勁,味道非常豐富.◈ 九州和牛西冷九州和牛西冷超大一塊, 夠哂份量, 夠哂驚喜燒製後立即感受到肉質既柔軟同口感的豐富肉質非常嫩且順滑入口係滿滿既油脂香, 入口即化, 牛味濃郁.◈ 和牛層層架頭盤係A5和牛層層架, 由味淡至濃有和牛肉眼, 牛肋肉, 牛腹肉, 橫膈肌, 牛三角等除頭盤外,仲有牛肋骨,牛板腱牛舌, 封門柳, 和牛肩胛肉眼等.

☀ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:
屯門人福音, 燒肉男推出新優惠!
凡惠顧Set 𝗖/𝗗
午市時段享買一送一優惠 (¹⁰⁰分鐘)
Set 𝗖/𝗗/𝗘
Set 𝗗/𝗘 限定贈送每人一隻蟹味噌甲羅燒
登記埋會員, 生日仲送九州和牛西冷一客
◈ 套餐 Set E $⁹¹⁸
²人享⁸折優惠 + 贈送每人一隻蟹味噌甲羅燒
刺身拼盤
生啤, 清酒, 梅酒任飲
款式多達¹³⁵品
輕輕一提: Set 𝗔-𝗘都係全日供應的放題

刺身拼盤
刺身拼盤有赤蝦, 北寄貝, 帶子同八爪魚
赤蝦刺身: 蝦肉非常鮮美, 口感較脆
北寄貝: 顏色呈淺橙色,散發出淡淡的清爽味道
帶子: 口感較為滑嫩,質感柔和
肉質細膩,配上芥末醬油, 鮮味更突出
八爪魚: 口感帶嚼勁,味道非常豐富

◈ 九州和牛西冷
九州和牛西冷超大一塊, 夠哂份量, 夠哂驚喜
燒製後立即感受到肉質既柔軟同口感的豐富
肉質非常嫩且順滑
入口係滿滿既油脂香, 入口即化, 牛味濃郁

◈ 和牛層層架
頭盤係A5和牛層層架, 由味淡至濃
有和牛肉眼, 牛肋肉, 牛腹肉, 橫膈肌, 牛三角等
除頭盤外,仲有牛肋骨,牛板腱
牛舌, 封門柳, 和牛肩胛肉眼等

◈ 蟹味噌甲羅燒
甲羅燒既口感非常豐富飽滿
蟹殼上有好多蟹膏, 燒至半熟後再加入蛋液拌勻
蟹味超濃厚, 鮮味十足

◈其他肉類: 豚肉/雞肉/海鮮
|海蝦|帆立貝|雞柳|醬油雞翼|牛油廣島蠔|伊比利亞豬頸肉
海蝦:肉質柔軟彈牙
帆立貝:鮮美細膩, 燒製後灑上玫瑰岩鹽同黑椒
鮮甜味更突出

◈蔬菜 + 小食
|海帶烏冬|忌廉蟹肉薯餅|鯛魚燒|南蠻炸雞|清酒煮蜆
忌廉蟹肉餅:內部充滿鮮美既蟹肉和忌廉
入口鬆脆口感柔軟,帶有陣陣既蟹肉既甜香

◈飲品 + 甜品
|即製牛角包窩夫|香蕉新地|自家製花茶|生啤|
|清酒|梅酒
當中即製牛角包窩夫可以話係放題店中好少見的
分別有抹茶, 士多啤梨, Tiramisu味
可配搭五Movenpick雪糕同果漿
餅碎,花生碎, Kit kat, 朱古力粒等
仲有數款自家製迷你啫喱,水果杯
Cheese cake杯等, 甜品控必食

2023-05-04 319 瀏覽
【屯門區】【燒肉男】有位認識咗一段時間但平時唔多兩句嘅女僕問我屯門有咩食 for 朋友慶生,一臉尷尬嘅我即刻打開 1am屯門區 睇睇,又真係好似冇乜選擇。諗起之前同朋友嚟過一間燒肉店但係最後食唔成,就同佢講,咁講完自己點都要食一次。就係咁樣,夾咗個好日都唔見一次嘅朋友過嚟屯門同我食呢間。佢分咗四款餐,喜、極,再上唔係配而、泣,而係尚、尊,都係晚市放題餐嚟。我哋本身想食第二級嘅極,但係門口阿姐講話尚、尊做緊八折,圍埋差唔多咋喎。因此就要咗「尚」餐,第三級嘅,可能有啲人見到「三級」呢兩個字又爭住衝出嚟受傷,不過都唔理得咁多喇。貴啲嘅呢兩款餐原來仲有「KIRIN 一番搾生啤」同「日本清酒」免費任飲,正喎,後者我有飲,雪凍嗰陣幾夠味。之後有九款肉自動送上,包括「牛頸脊」、「澳洲M6和牛肩胛肉眼」、「日式胸腹肉」、「一口牛柳粒」、「牛舌」、「封門柳」、「牛勒條」、「牛板腱」同「牛小排」,我第一款係試牛頸脊,覺得超好食,吊打其他款式。不過唔知點解,真係淨係嗰碟好食,之後就算再叫返都冇咁好食咁嘅。另外,我覺得牛板腱同封門柳其實都幾好,啲肉嘅特性可能本身都適合做燒肉。小食方面,我特別欣賞「鯛魚燒」同「

不過唔知點解,真係淨係嗰碟好食,之後就算再叫返都冇咁好食咁嘅。另外,我覺得牛板腱同封門柳其實都幾好,啲肉嘅特性可能本身都適合做燒肉。小食方面,我特別欣賞「鯛魚燒」同「炸味玉」,後者即係炸雞蛋。

講到食燒肉就梗係飲酒,但係好似我呢類懦夫咁,一飲就冧,仲有冇其他選擇呢?係有嘅。飲品櫃有近年好興嘅樽仔冷泡茶,佢哋嗰款係「冷泡茉莉」。另外仲有 SOUL FIZ有氣柑桔 / 荔枝汁,朋友勁中意飲,飲到痴咗線咁。

飲飽食醉就梗係叼返個甜品,佢哋有甜品櫃,我有食朱古力慕絲同埋提拉米蘇杯,都 okay 嘅。不過最特別係有牛角包窩夫,我分別試咗「提拉米蘇味」配薄荷朱古力雪糕同埋「抹茶味」配藍莓芝士蛋糕雪糕,都幾驚喜喎。

呢啲自費活動梗係要埋單,兩位 $860,即係四百三蚊位,有呢啲牛,有啤酒、清酒任飲,其他飲品同甜品嘅表現都唔差,再加上佢係喺屯門 V City 對面,毗鄰屯馬綫屯門站,交通都算方便,所以應該係有下次嘅,睇際遇啦。。。

(地址:屯門鄉事會路88號 The Parkville 1樓12B號舖)
好耐冇食燒肉放題喇!今次約左好姊妹去擦餐勁😋😋(大家返工壓力都太大了!)因為佢住屯門,我地就搵搵屯門區既餐廳😙發現原來Vcity附近有間環境舒服、乾淨企理既燒肉放題,我地即刻book位😜餐廳空間感大,有唔少卡位,座位闊落,叫多d野食都唔怕冇位放😝呢度有5款套餐(Set A-E),Set C、D、E都係放題款式,全日供應。最近仲做緊優惠🤩Lunch time食Set C、D有買一送一‼️晚上食Set C、D、E,2人同行有8折,3人同行75折,4人同行7折‼️換言之,叫得越多人去食就越抵🤭我地叫左最頂級既Set E😋好誇張!!未落order店員已經上左好多食物過黎,有和牛拼盤、刺身拼盤、甲羅燒、九洲和牛西冷!之後仲可以掃QR Code落單❤️可以繼續添加牛肉、豚肉、雞肉、海鮮、蔬菜、熟食⋯豐富到不得了😍🥩和牛拼盤+ 九洲和牛西冷和牛拼盤賣相好吸引,打卡一流💕拼盤主打A5日本黑毛和牛,有牛既好多唔同部位🥹❤️包括橫隔肌、牛三角、貝肉、腹脅肉等等🐮印象最深刻係橫隔肌 🐮食落有濃郁既牛味,油花豐富,入口即溶😍好好味!和牛西冷超級大塊,要花耐少少時間去燒,食落油脂甘香,軟腍又重牛味,大滿足😍🦐海鮮甲羅燒
好耐冇食燒肉放題喇!
今次約左好姊妹去擦餐勁😋😋(大家返工壓力都太大了!)
因為佢住屯門,我地就搵搵屯門區既餐廳😙

換言之,叫得越多人去食就越抵🤭

我地叫左最頂級既Set E😋

🥩和牛拼盤+ 九洲和牛西冷
和牛拼盤賣相好吸引,打卡一流💕

🦐海鮮
甲羅燒係必食既✨
店員細心講解俾我地聽點樣燒,燒緊既時候已經聞到香噴噴,中途加入蛋汁再一齊燒至半熟,最後食落鮮味十足,每啖都食到濃濃蟹香🥰
其餘既海鮮都可以用QR code落單,有大蝦、多春魚、魷魚花、蜆等等!我叫左蜆肉,爽口而且充滿鮮味😚

🍣刺身拼盤
雖然係放題,呢度既刺身都好有質素🧡
有赤蝦、帶子、八爪魚、北寄貝等等,全部都好新鮮!帶子厚身、鮮甜可口;赤蝦味道鮮甜,肉質軟綿💖

🥢熟食
熟食款式都比想像中多,有炸生蠔、南瓜薯餅、吉列蟹鉗、雞軟骨棒餃子、忌廉蟹肉薯餅、章魚燒等等🤩欣賞佢每樣食物都唔會太大份,可以試多d唔同既野食😜

🧃🍦飲品甜品
飲品方面,汽水、茶類飲品乜都有✅
甜品方面極驚喜‼️‼️‼️
除左有一般甜品,例如木槺布甸、芒果慕絲、朱古力慕絲等等,竟然仲有即叫即製既Croffle🥐‼️😊💖
有3款味道可以揀:Tiramisu、抹茶、士多啤梨味😋
Croffle 入口好鬆脆,仲可以配唔同味道既Movenpick雪糕🍦🥹真係冇得輸❤️我最後雖然食到好飽,但都叫左2個croffle黎食😍
2023-04-27
一直都有聽講這間燒肉店質素幾好,lunch經過見到Set C同D仲有買一送一優惠,人均都係三百幾蚊,就可以任飲任食100分鐘😍另外仲有更豪華嘅Set E放題,都係全日供應~·我哋揀左Set D,有得任食雞、豚、澳洲和日本和牛、刺身等128品食物😚頭盤係一座和牛天梯和海鮮拼盤,共有七款和牛,每款都有4-6件·生日仲會送九州和牛西冷一客,雪花紋好靚,油脂同肉比例平均🤗另外四月限定仲有每人一隻甲羅燒送,質素很高,蟹膏好多好濃超好食😍·肉類🥩天梯上嘅和牛有齊澳洲同日本和牛,質素幾高,牛味突出,唔洗蘸醬汁食都夠晒味,每款都有4-6件,基本上食晒佢都飽左七成😂之後另外仲有得任食其他牛,連A5日本黑毛和牛同M6、M7和牛都有得任食😍😍·雞肉同豬肉類都有唔少款式,我地食左雞脾肉,好大件😂肉質都好嫩滑·海鮮類🦪頭盤本身都有一份海鮮拼盤,入面有齊鯖魚、帆立貝同海蝦,都一樣可以任食,另外仲叫左牛油廣島蠔,大大隻蠔味好濃厚🤤·刺身🐟刺身得三款,試左三文魚同赤蝦刺身,三文魚非常厚切,一切等於出面嘅兩切😂小食多達30款以上,我哋試左味付螺肉、中華沙律、麻醬秋葵同芝士年糕,芝士年糕真係必食😍😍自己燒到兩面微微金黃色
肉類🥩
海鮮類🦪
刺身🐟

小食
多達30款以上,我哋試左味付螺肉、中華沙律、麻醬秋葵同芝士年糕,芝士年糕真係必食😍😍自己燒到兩面微微金黃色,外皮有少少煙韌,咬開仲有超流心芝士,好好食🤤
蔬菜🥬
我哋淨係食左牛油金菇,加左牛油真係無得輸,燒得超香,金菇入晒味😚😚
甜品🍮
除左一啲常見嘅甜品杯,例如:木糠布甸、芒果布甸、草莓慕絲等,另外仲有即叫即製Croffle😍將牛角包壓成窩夫形狀,上面仲可以揀Tiramisu、抹茶或者士多啤梨忌廉,我試左tiramisu味,好香濃,口感幼滑,croffle外脆內軟,好好食😚🤤另外仲有得任食movenpick雪糕,連埋croffle一齊食真係大滿足😆
飲品🧃
都係基本的汽水和茶類,泠泡茉莉都唔錯
整體黎講,食物質素幾好,絕對會再encore😆如果晚餐去食Set C/D/E,2人有8折,3人75折,4人7折,母親節可以帶埋屋企人去食😚
2023-05-02 213 瀏覽
紅假午餐,見到買一送一,以為好抵,最後兩個食左600幾蚊 100分鐘,上菜再好快,牛肉係多款既,不過款款都係麻麻地,佢話係澳洲和牛。。。sorry食唔出囉牛肉粒我咬唔到喎,牛肉片都無牛肉味。生蠔急凍既,燒左半個鐘,第一啖係。。。。好聲呀,咬左一啖放棄了。最好食都係牛角包甜品,其他牛無一款好食,其他冷盤都個一兩粒,冷盤野真係咁貴咩,仲要有D叫左兩次都無送黎。個冷氣凍到要吹死你為止,叫左熄細點,都係咁凍,吹到頭都痛呀,尼間野真係一次性好啦,當一個經驗,唔試無損失。。 。唉
2023-05-01
📍燒肉男 (屯門) 屯門近排多咗好多好嘢食,今次嚟到位於VCity對面嘅一間日式燒肉放題店 - 燒肉男👦🏻。餐廳環境寬躺,而且抽風系統唔錯,燒完都唔會成身油煙味👍。放題全日供應,主要分成5個set,今次我們就食咗最正嘅Set E~ 😍而家餐廳仲有好抵嘅優惠,Lunch Set C D做緊買一送一,而Dinner Set C D E做緊2人8折、3人75折、4人7折嘅優惠,有興趣嘅話仲同多啲朋友仔一齊去食餐好啦👯‍♀️!𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️盛Set E ($918)Set E一共有成135款食物可以點,而且仲會送上刺身拼盤,生啤🍺、清酒🍶、梅酒仲要係任飲㗎!而家仲有做緊贈送甲羅燒嘅活動添!一坐低時,店員好快就會送上九州和牛西冷、A5日本黑毛和牛拼盤同甲羅燒。😙A5和牛拼盤嘅擺盤好靚,好似一層層嘅樓梯咁,每層放上唔同部位嘅和牛,每款都好高質🥰,牛味香濃,油脂香滿滿,當中我最鍾意嘅就係⭐️和牛友三角同牛貝肉,肉質鮮嫩,肉汁豐富!而九州和牛西冷嘅油脂分布均勻,入口超軟嫩!🦀甲羅燒好鮮美,有超多蟹膏!另外肉類方面仲有其他牛肉類、豬肉類同雞肉類,款式應有盡有,🤤仲好高質!刺身拼盤會有帆立貝、
📍燒肉男 (屯門)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️盛Set E ($918)

刺身拼盤會有帆立貝、赤蝦、八爪魚、北寄貝等,放題嚟講質素算係唔錯👏,新鮮且無雪藏味,帆立貝厚身而鮮甜。🍣另外三文魚、八爪魚、赤蝦都係可以再任點㗎!

海鮮方面都十分出色,其中最鐘意海蝦🦐,超大隻得嚟好新鮮,肉質彈牙爽口,encore咗好多次!

小食方面都有好多款式,🍜海帶烏冬湯底清甜,烏冬彈牙;醬油雞翼好香口,雞肉唔會好乾身;🐤串燒雞皮建議要燒得耐少少,咁就會更加脆身;猛男冷麵雖然細細碗,但好足料,食完和牛食呢個可減輕油膩感~

甜品方面,最值得一讚嘅係除咗有一般嘅甜品杯外,仲有🍨Movenpick雪糕,而且有專人即叫即整🥐牛角包窩夫,超正正!牛角包窩夫有Tiramisu、抹茶、士多啤梨三款口味,當中我最鍾意士多啤梨味🍓,酸酸甜甜嘅士多啤梨cream加埋酥脆嘅牛角包窩夫,味道好夾好正,而且唔會太甜膩,😋即使食到超飽都仲食得落,超推薦!

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍屯門鄉事會路88號The Parkville1樓12B號舖
Shop 12B, 1/F, The Parkville, 88 Heung Sze Wui Road, Tuen Mun