尖沙嘴日式放題燒肉專門店 - 燒魂每年CK都會黎燒魂翻焯,順便睇睇有無新菜式既。呢期餐廳重點推介酒,韓國星光有氣清酒🍶法國利維子爵白酒🍾日本1800ml清酒🍶可惜我就無咩興趣,哈哈不過而家香港大部份餐廳好早就收鋪,難得呢度開到凌晨一點,好難得既一個俾三五知己聚會既好地方 ! 簡單講下CK既重點推介啦 : 燒肉既話,今日CK會推介食鹽燒一口豚同蜜運豚后肉,入口即溶同甜甜地好開胃,而雞CK就推薦香茅雞中翼,夠哂入味 🤩 如果覺得唔夠味,枱上仲有三款醬汁俾大家調番岩自己口味既 ! 剌身方面CK就推薦三文魚﹑馬刀貝同甜蝦,三文魚意想不到比一般日式餐廳仲好食 😍 而馬刀貝都幾新鮮 !甜蝦又做到極致鮮甜,肉質彈牙,一隻接著一隻超過癮!甜蝦長七吋,足足有成部Iphone 咁大條啊 !  炸物既話餐廳炸得好脆而且唔會好油,CK推薦食北海道牛乳松葉蟹薯餅! 飲品係雪櫃雪住俾大家任飲既,當然想飲常溫飲品都係可以既餐廳上菜速度都好快!店員時不時過黎提醒燒肉燒夠鐘提我地翻一翻肉,十好貼心 ❤️CK一定會再黎既 ! 燒魂 (尖沙咀)地址 : 尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓訂座電話 : 23666072營
尖沙嘴日式放題燒肉專門店 - 燒魂

飲品係雪櫃雪住俾大家任飲既,當然想飲常溫飲品都係可以既

地址 : 尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓
訂座電話 : 23666072
營業時間 : 星期一至日 17:30 - 01:00
2024-09-09
  • 甜蝦
5天前 0 瀏覽
Dinner at Guts Soul! This is an all you can eat restaurant with variety of food that you can get! They have the sushi, sushi rolls, which are fresh! and its already seasoned well without the needs of soy sauce or wasabi! i tried their spicy salmon, salmon sushi, and their rolls! Its also not overwhelming where it hides the taste of the sushi but just enough to get the right seasoning! Then there is also the tempura which consists of different things such as shrimp and crab stick! Both are perfec
Dinner at Guts Soul!

Then there is also the tempura which consists of different things such as shrimp and crab stick! Both are perfectly seasoned, crispy, and tender on the inside!

We then also ordered their cook food! which are wagyu beef rice, and also the clam soup. The rice was amazing! its seasoned well with fried garlic and onion, with a sweet and savory beef which is perfect to be eaten together with rice!

Their clam soup is also very fresh! a bit spicy but not too spicy! its perfect and well seasoned!

Then for the main stage! we hd barbecue for chicken, pork and Beef! the chicken and pork are tender, and it has produced umami flavor when we ate them!

The beef have different parts, such as the muscle and the wagyu! the muscle part of the beef is more lean, and the wagyu is fatty! both are great in their own ways! one is definitely more umami flavor, and the other being more beefy!

Overall this is a worth it all you can eat experience along with the free flow of drinks that is also included!
5天前 0 瀏覽
有朋友喺外國返嚟 一大班人食嘢又唔知食咩好就諗起位於尖沙咀嘅燒魂 唔單止地理位置十分方便 食物選擇都好豐富!燒肉肉質鮮嫩多汁 非常juicy 肉味都好濃郁仲可以試吓配上唔同嘅醬汁 除左有平時好常見嘅燒肉汁之外 仲有各種唔同嘅醬汁 例如有蕃茄味 柚子味 各有特色 食落又有另一番風味!除咗燒肉之外 仲有刺身同埋壽司 全部食物都好新鮮鮮甜 唔想食咁多生冷嘢都仲有好多好高質嘅熟食同煮物 我自己就鍾意卜卜煮大蜆 蜆肉唔單止好大隻 肉質仲好爽口 大家一定要黎order試試!

燒肉肉質鮮嫩多汁 非常juicy 肉味都好濃郁

除咗燒肉之外 仲有刺身同埋壽司 全部食物都好新鮮鮮甜

2024-10-17 671 瀏覽
尖沙咀嘅「燒魂」真係一間唔可以錯過嘅日式放題餐廳。餐廳主打和牛燒肉,肉質鮮嫩,入口即化,配搭上他們特製嘅醬汁,更加提升咗味道。而且,刺身新鮮,色彩繽紛,讓人一見就食指大動, 最正係甜蝦,大隻又甜又新鮮。壽司亦相當有水準,每一口都能感受到食材嘅新鮮。天婦羅外脆內嫩,油炸到啱啱好,不會過油膩,配襯上清新的蘸醬,令人回味無窮。煮物方面,牛舌係必試,簡直同出面餐廳一樣水準。整體環境雅緻舒適,服務人員熱情周到,令用餐體驗更加分。放題價格合理,適合同朋友聚餐或者家庭聚會,非常值得一試!🥰🥰🥰
尖沙咀嘅「燒魂」真係一間唔可以錯過嘅日式放題餐廳。

煮物方面,牛舌係必試,簡直同出面餐廳一樣水準。

2024-10-17 439 瀏覽
其實已經知道呢間餐廳好多年,一直都未有機會去食下。今日早咗啲收工係金馬倫道啱啱睇緊有乜嘢食,就不如上去試吓喇。見$338一位都算ok。入座基本上係坐喺度就得,得飲品要出去拎,見到有啤酒仲有冰杯,先飲一罐真爽。點餐係用傳統畫紙仔,成個感覺好懷舊。刺身款式唔算好多,但係質素都OK,尤其是佢哋嘅甜蝦真係超大隻,三文魚同埋吞拿魚就要不斷encore。燒肉就主要得牛、豬、雞,款式都唔算多多係嗰幾隻味,但係睇到個樣個質素都唔錯。另外佢仲有啲熟食嘅我推介就食佢哋嘅紅酒燴牛脷,厚厚一片又淋又入味。平時去餐廳食一碗都要$60-$70啦。

2024-10-03 686 瀏覽
今日我同朋友去咗尖東一間放題網燒烤肉店,聽講佢哋嘅食物選擇非常多元化!一入到去,餐廳環境就已經好舒服,設計時尚又有氣氛。首先,呢間店最特別嘅地方就係佢哋竟然有刺身任嗌!我哋叫咗赤蝦、三文魚同吞拿魚,刺身嘅新鮮度真係一流,每一口都感受到海鮮嘅鮮味,特別係三文魚,肉質滑嫩,赤蝦的口感彈牙,食落去又甜又鮮,完全唔會膩。接住,燒肉方面就更加精彩!基本款嘅豬肉、牛肉同雞肉都係必選,但最驚喜嘅係每款肉都有唔同嘅味道選擇,例如蕃茄味、柚子味同燒汁味。特別係蕃茄味嘅豬肉,味道酸甜可口,令整塊肉更加多層次。另外,雞肉同樣好味,特別係佢哋的柚子味雞扒,清新又帶有果香,真係驚喜!熟食方面,我哋叫咗白酒煮大蜆,呢道菜真係令人驚艷。蜆肉鮮甜,白酒煮出嚟嘅湯底清淡而不膩,真係好適合在燒烤之後食,令味蕾得到一個清新的享受。而牛油粟米就更加唔使講,牛油嘅香味配上粟米嘅甜味,仲要超大份!最特別嘅係佢哋竟然有啫啫通菜煲!這道菜真係讓我驚喜,通菜煮得剛好,保持住脆感,啫啫的效果令整道菜更加香脆可口!飲品方面,餐廳提供咗多款選擇。

飲品方面,餐廳提供咗多款選擇。
2024-10-02 510 瀏覽
今日黎到尖沙咀食燒肉放題!環境都幾舒適,適合同朋友聚餐食放題最緊要任飲任食,呢個價錢仲有刺身食,好抵坐底估唔到仲有得好似以前食放題咁寫紙仔落單,幾過癮第一輪就緊係叫左刺身先啦,我地食左三文魚、馬刀背、八爪魚同埋甜蝦,整體都好新鮮,最好食係馬刀背,咬落好爽脆,三文魚都好食,都肥美然後當然係食燒肉啦,個爐火力都夠猛,燒好快就一輪,我地首先食左黑毛和牛,呢個真係無得輸!牛肉質地非常滑嫩,油花分佈得好均勻,咬落去肉汁四溢,完全唔會油膩!另外仲有安格斯牛仔粒都好推介,肉質一樣好鮮嫩,配埋少少鹽同胡椒,味道絕配,比較特別既有蕃茄牛裡肌,好重蕃茄既酸味搭配牛肉,增加咗層次感,令整體味道更清新。除左牛, 仲有好多雞肉既選擇,雞腿肉就正常水準,雞翼反而有好多唔胎口味, 值得試下如果唔夠飽既仲有D熱食同炸物可以叫最後,當然食番個燒菠蘿,燒完菠蘿既甜味出曬黎,正!
今日黎到尖沙咀食燒肉放題!環境都幾舒適,適合同朋友聚餐
放題最緊要任飲任食,呢個價錢仲有刺身食,好抵

坐底估唔到仲有得好似以前食放題咁寫紙仔落單,幾過癮

如果唔夠飽既仲有D熱食同炸物可以叫

最後,當然食番個燒菠蘿,燒完菠蘿既甜味出曬黎,正!

2024-09-29
2024-09-14 661 瀏覽
而家啲餐廳普遍都好早收,少見呢一間會開到凌晨一點,諗住振興下經濟就去幫襯吓~同一般放題相差唔大,都係有牛肉豬肉雞肉仲有啲小食、沙律、刺身,啲刺身幾好味!嘢飲都幾貼心,有分凍同埋常溫

同一般放題相差唔大,都係有牛肉豬肉雞肉

2024-08-21 992 瀏覽
現在香港大部份餐廳很早就關門,難得發現一間日式放題燒肉店經營到凌晨一點,十分之難得。🔸燒肉今天主要想吃豬和雞,都有不少款式可以選擇。豬方面最喜歡鹽燒一口豚和蜜運豚后肉,而雞就推薦香茅雞中翼,夠入味 🤩 如果覺得不夠味,枱上還有三款醬汁提供🔸刺身沒有想過這麼夜的時間刺身可以這麼新鮮 🍣 叫了三文魚同埋馬刀貝,三文魚意想不到的比一般日式放題店更好吃 😍 馬刀貝亦很新鮮 🔸炸物炸得很酥脆不會很油,超級喜歡北海道牛乳松葉蟹薯餅!🔸涼食叫了涼拌豬耳和涼拌雞腳,都是孜然味,有一點辣,不過都不錯 👍🏻飲品任飲,還設有常溫的飲品,十分貼心 ❤️ 除此之外還有很多款料理,留待下次再試!

🔸燒肉

🔸刺身

🔸炸物
炸得很酥脆不會很油,超級喜歡北海道牛乳松葉蟹薯餅!

🔸涼食

依家香港嘅餐廳好早就收舖,夜晚行街行耐咗想再搵啲嘢食吓都好難。今日發現尖沙咀有一間日式放題燒肉店做到凌晨一點!喺呢個市度係超級難得 🤩 仲要有好多款食物選擇 🥰🥩 燒肉今日想食雞同豬,豬都有唔少款式部位可以揀,最鍾意鹽燒豚肉同埋血池赤豚小排!肉偏大塊又夠入味,厚道適中唔係超薄嘅肉。而雞肉就係單骨雞翼同雞髀肉,如果覺得唔夠味嘅話,枱上面仲有三款醬汁提供,實有一款啱你口味!🍣 刺身叫咗三文魚同埋馬刀貝,諗住咁夜先過嚟食可能啲刺身都會有小小唔新鮮,點知係完全唔會!勁新鮮!馬刀貝好爽口,而三文魚比一般日式放題店更好食!🍤 炸物全部都好好食炸得好酥脆,唔會好油。特別係北海道牛乳松葉蟹薯餅,入面超 creamy 好正!🥗 涼食試咗涼拌豬耳同埋涼拌雞腳,孜然味有小小辣,都唔錯!飲品都係任飲,仲要超級貼心有常溫嘅飲品 😍 除此之外仲有好多款料理,例如藥膳雞腳、蠔仔粥、韓式石鍋飯等等,款式多到真係叫唔哂!📍燒魂 尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓

🥩 燒肉

🍣 刺身

🍤 炸物

🥗 涼食
試咗涼拌豬耳同埋涼拌雞腳,孜然味有小小辣,都唔錯!

📍燒魂
尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓
2024-08-12 1296 瀏覽
好耐冇食過放題,喺尖沙咀科學館玩完之後就搜尋吓附近有咩日式放題餐廳,就見到喺附近嘅金馬倫中心2樓有呢間叫燒魂嘅任飲任食🤩🤩呢度有小童同長者優惠,晚上10點前幫襯中可以免費任飲汽水同啤酒,超級正!食物選擇非常多,包括刺身、壽司、火炙壽司,燒物方面有騷肌牛皇、惹火豚后、穀飼雞、一品料理等等。我鍾意幫襯呢間,上菜速度好快,職員仲好有禮貌,亦都唔會漏單,同埋呢度嘅壽司嘅飯份量適中,可以叫多幾款,試更多嘅美食燒魂 (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓

食物選擇非常多,包括刺身壽司、火炙壽司,燒物方面有騷肌牛皇、惹火豚后、穀飼雞、一品料理等等。

尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓
2024-08-10 1275 瀏覽
今晚同朋友去左燒魂食燒肉放題,我地係最早到既一枱😀😬♥️♥️食物種類多,有豬,牛,雞肉,不同部位,任君選擇。仲有壽司、刺身、炸物、石頭鍋飯、蔬菜等,款式充足!仲可以任拎飲品!👍🏻👍🏻👍🏻上菜速度都好快!🫶🏻🫶🏻👍🏻👍🏻我同朋友都食得好飽足!😬😬😬原來10點後入座仲有平價添!好抵!😍😍😍抽氣充足,食完唔會成身油煙味!👍🏻👍🏻👍🏻👏🏻👏🏻
今晚同朋友去左燒魂食燒肉放題,我地係最早到既一枱😀😬
♥️♥️食物種類多,有豬,牛,雞肉,不同部位,任君選擇。仲有壽司刺身、炸物、石頭鍋飯、蔬菜等,款式充足!仲可以任拎飲品!👍🏻👍🏻👍🏻
上菜速度都好快!🫶🏻🫶🏻👍🏻👍🏻
我同朋友都食得好飽足!😬😬😬
原來10點後入座仲有平價添!好抵!😍😍😍
抽氣充足,食完唔會成身油煙味!👍🏻👍🏻👍🏻👏🏻👏🏻
2024-07-26
2024-07-29 1167 瀏覽
係尖沙咀行街經過呢個廣告牌好多次,今次終於去試下~6點上去食,完美避開晚餐既人潮,仲有window seat坐,幾舒服放題任叫+燒肉幾開心~menu有好多頁,魚生、壽司、前菜、小炒、炸物、蔬菜都有~例牌叫左刺身先~三文魚,吞拿魚都鮮甜又冇筋,原隻甜蝦好大隻啖啖肉除左日式刺身,仲有泰色生蝦,冇諗過又幾好食喎,即刻encore多2碟~腸胃亦好平安👌🏻燒肉方面既薄燒牛舌ok喎,薄薄地好快熟,點少少鹽食,食左好多塊都唔膩,仲有個醃既牛肉都ok好食,配埋韓國啤酒,爽~好欣賞佢既雞翼係單骨!唔洗”論”骨!我最驚喜係啲小炒好出色炒通菜夠鑊氣又夠哂味,好食過某啲香港既泰國餐廳。牛油炒什菜都好惹味,入面有椰菜金菇,萵筍,秋葵,蘿蔔,好多料

好欣賞佢既雞翼係單骨!唔洗”論”骨!

我最驚喜係啲小炒好出色
夏天好想食壽司🍣飲汽水,留意到位於尖沙咀漆咸道南金馬倫中心2樓既呢間,日式燒烤刺身放題叫燒魂,成人三百幾蚊位,一般放題價錢,見到啲相同裝修都幾靚仔,於是入去試吓🤭🤭我哋兩個人,侍應好貼心俾咗卡位我哋坐,坐得幾舒服,同埋可以睇到漆咸道南嘅街景,餐廳採用傳統紙仔落單,比用QR code落單更加自在更加實在😛😛我哋叫咗好多燒物,我尤其推介霜降和牛,除咗原味之外,餐廳仲好貼心,提供蕃茄味同埋柚子味,我三款都有試過三款都喜歡☺️大家都可以試吓呢度飲品選擇都好多,我就最鍾意呢個涼粉飲品,一路食燒物一路飲返啲清熱飲品,調劑吓燒魂 (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2

尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2
2048 瀏覽
2024-07-23 935 瀏覽
今日放假約朋友去尖沙咀行街睇戲,睇完戲喺附近搵啲嘢食,朋友話好想食燒肉,帶咗我去一間日本菜燒肉放題,食物質素非常好性價比高。燒魂 地址尖沙咀漆咸道南57號金馬倫中心2樓。餐廳空間感足夠,坐得特別舒服,上到去一啲油煙味都冇抽氣系統做得好好。星期一至四,八點前埋單308元。食物種類繁多真係想食咩都有.刺身.三文魚.鮑魚片.吞拿魚,希靈魚,玉子燒,甜蝦,三文魚切到啱啱好,食落去有口感加上有啲魚油脂肪味道特別香口。甜蝦亦都係我哋最愛,食落去鮮味十足,蝦身爽口彈牙,一食就知好新鮮。燒肉方面有黑毛和牛,霜降和牛,牛裡肌,汁燒安格斯骰仔粒,薄切牛舌西等,黑毛和牛牛味香濃脂肪分佈均,有入口即溶嘅感覺,邊位燒有少少焦香,口感同味道更加豐富。豚肉,雞肉,炸物應有盡有。值得一提,期間限定日本燒蠔108元六隻,燒蠔size唔算大隻,入口非常爽甜,蠔味香濃,口感爽脆
燒魂 地址尖沙咀漆咸道南57號金馬倫中心2樓。