2023-08-14 28 瀏覽
今天去了尖沙咀呢間叫牛匠石燒燒肉店,環境寬敞,也有好多卡位提供😁澳洲M9和牛肩胛小排🥩 $198 肉質鲜嫰多汁,色澤鮮明,放在石板上燒,香氣飄逸,可放肉在生菜蒜片上,口感更為豐富😍鹽蔥薄切牛舌 🥩 $118牛舌切到薄薄一片,薄切后,更能展現其嫩滑的質感,牛肉香气和鹽蔥的咸甜滋味互相配合,可单獨享用或者配菜食用😋日式海鮮煎餅 🫓 $78煎餅口感酥脆,外層金黄,配上海鲜如蝦,魷魚,搭配特制的日式蛋黄醬,十分美味😋前菜豆腐嫩滑,加上醬汁,十分開胃😋味素飯🍚 $20加入調味料和香料来提升飯味道😋湯烏冬🍜 $38烏冬彈牙十足,加上鲜美清湯,好味😋牛匠彩虹水果茶 🍸 $68由不同水果、茶和混合果汁以增添甜味,颜色好似彩虹一樣,好吸引,味道清新😝芝士奶蓋四季春🥤 $38细腻的奶蓋,味道十分濃郁,口感醇厚配上清新甘醇四季春,好飲😝整體得分: 5/5味道: 5/5環境: 5/5抵食: 4/5🎇牛匠石燒🎈尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
澳洲M9和牛肩胛小排🥩 $198
鹽蔥薄切牛舌 🥩 $118
日式海鮮煎餅 🫓 $78
前菜
豆腐嫩滑,加上醬汁,十分開胃😋
味素飯🍚 $20
加入調味料和香料来提升飯味道😋
湯烏冬🍜 $38
烏冬彈牙十足,加上鲜美清湯,好味😋
牛匠彩虹水果茶 🍸 $68

抵食: 4/5

🎇牛匠石燒
🎈尖沙咀金馬倫道34-36A號福僑大廈地舖
2023-08-14 239 瀏覽
呢間石燒幾個月前已經食過,實在係一試難忘🤤今次二訪牛匠石燒😋 叫多幾個朋友一齊嚟試多幾款嘢食!============ヽ(○´∀`)ノ♪澳洲M9和牛肩胛小排 $198 ⭐️推薦🫶🏻✰雪花油脂非常豐富,口感並唔係入口即溶化嗰一種,而係有少少咬口,但非常軟嫩,好味🤤✰每碟燒肉都有一隻冬菇伴碟,店員教燒緊肉嘅時候放埋上去燒,等佢吸收和牛嘅油份,更好食😋✰呢度用嚟沾點燒肉嘅醬汁,有生薑芝麻汁同埋果味燒汁,兩種都為燒肉片增添幾分色彩😋😋😋 厚切特上牛舌Combo $158 ⭐️推薦🫶🏻✰牛舌combo絕對係每次必點!係超厚切牛舌拼牛舌薄片。✰牛舌唔羶口感爽口,厚切更加係好juicy彈牙👍🏻鹽蔥薄切牛舌 $118✰同牛舌Combo嘅薄牛舌係一樣,牛舌唔羶口感爽口,燒完包住鹽蔥一樣食😋鹽燒牛匠特選牛肉 $118✰一大塊牛扒都只係$118!口感一樣軟嫩唔韌。💁🏻‍♀️石燒類加點🍚🍜🥬👇🏻✰味素飯-好好味,食咁多燒肉要食吓飯吸油✰醬油湯鳥冬-唔想食飯可以加湯烏冬,佢個烏冬都好滑😋✰生菜蒜片-燒肉必需,包住食無咁油膩============ヽ(○´∀`)ノ♪燒原隻日本魷魚 $128 ⭐️推薦🫶🏻✰好大隻魷魚!搽咗
呢間石燒幾個月前已經食過,實在係一試難忘🤤
今次二訪牛匠石燒😋 叫多幾個朋友一齊嚟試多幾款嘢食!

============ヽ(○´∀`)ノ♪

澳洲M9和牛肩胛小排

澳洲M9和牛肩胛小排 $198 ⭐️推薦🫶🏻

厚切特上牛舌Combo $158 ⭐️推薦🫶🏻
✰牛舌combo絕對係每次必點!係超厚切牛舌拼牛舌薄片。
✰牛舌唔羶口感爽口,厚切更加係好juicy彈牙👍🏻

鹽蔥薄切牛舌 $118

鹽燒牛匠特選牛肉 $118
✰一大塊牛扒都只係$118!口感一樣軟嫩唔韌。

💁🏻‍♀️石燒類加點🍚🍜🥬👇🏻
味素飯

✰味素飯-好好味,食咁多燒肉要食吓飯吸油

醬油湯烏冬

✰醬油湯鳥冬-唔想食飯可以加湯烏冬,佢個烏冬都好滑😋

生菜蒜片

✰生菜蒜片-燒肉必需,包住食無咁油膩

============ヽ(○´∀`)ノ♪

燒原隻日本魷魚 $128 ⭐️推薦🫶🏻
✰好大隻魷魚!搽咗特製醬汁燒得香,口感彈牙味道唔錯~

日式海鮮煎餅 $78
✰煎得幾香口,類似大阪燒嘅味道,唔錯👍🏻

菠蘿沙冰 ⭐️推薦🫶🏻
✰最新推出嘅夏日飲品😋超級好飲消暑一流!
✰有厚厚嘅奶蓋同阿華田脆脆喺面,仲有兩片冰菠蘿,飲到啖啖都有菠蘿肉嘅沙冰😋

牛匠彩虹水果茶 $68 ⭐️推薦🫶🏻
✰好大杯,每次必點!超多水果片&水果碎🍓🫐🍊🍑😂 仲有兩片冰菠蘿🍍吉住竹籤方便食~ 食燒肉飲呢杯嘢解油膩啱曬🫶🏻

桂花果釀四季春 $38
✰好香四季春茶味,有少少桂花味,面層係厚厚嘅奶蓋。

2023-08-08
澳洲M9和牛肩胛小排
醬油湯烏冬
生菜蒜片
  • 厚切特上牛舌COMBO
🗿嚴選牛絕配牛三品定食 (石燒 牛肩胛, 薄切牛舌, 一口牛)$168🗿特選經典牛三品定食 (石燒 牛肩胛, M9和牛牛胸肉, 封門柳)$168🥤芝士奶蓋桂花果四季春 +$10🥤桂妃美顏茶 +$16👅芥末脆牛舌 +$12🐟燒鯖魚 +12🔸尖沙咀出名多好西食,但係如果你鍾意石燒牛肉,就一定要試下呢間,佢環境舒適、裝修有啲日本味,最主要係食物夠水準💪🏻🔸叫咗款午市定食,首先「嚴選牛絕配牛三品定食」包括石燒牛肩胛、薄切牛舌同一口牛,分量十足,食得好滿足😋石燒牛肩胛鮮嫩彈牙,肉質豐富,用石燒嘅方式烹調,完全保留咗牛肉嘅原汁原味。薄切牛舌入口即溶,味道清新👍🏻一口牛就咬口好,牛味足🔸另一款係「特選經典牛三品定食」,包括石燒牛肩胛、M9和牛牛胸肉同封門柳。M9和牛牛胸肉油香極其豐富,口感極佳,配以石燒係一流😙封門柳係成隻牛入面肉味最濃嘅一部分,一隻牛出品到好少封門柳架咋,結果係無令我失望,牛味真係滿分❤️🔸飲品方面,芝士奶蓋桂花果四季春同桂妃美顏茶都係驚喜之選,芝士奶蓋桂花果四季春味道清香,芝士奶蓋與茶嘅味道完美融合,一試難忘😙而桂妃美顏茶則帶有淡淡嘅桂花香,配上桂圓等等好啱女士飲😛🔸小食有加配優惠

🥤芝士奶蓋桂花果四季春 +$10
🥤桂妃美顏茶 +$16

👅芥末脆牛舌 +$12
🐟燒鯖魚 +12

🔸小食有加配優惠,芥末脆牛舌香脆可口,配上一點點嘅芥末,口感獨特。燒鯖魚魚肉鮮嫩,味道濃郁
2023-08-12 56 瀏覽
行過金馬倫道,總會比琳琳種種嘅招牌吸引住,今次就同幾個朋友入去呢間牛匠石燒入到去見到8成滿座,好彩有張卡位可以舒舒服服咁坐,員工先預備每人一套餐具、燒鉗同圍裙,非常貼心👍🏻。一行四人order咗以下食物:鹽燒牛匠特選牛肉 $118牛味濃,肉汁多,用生菜連蒜片包來一齊食可以中和油膩感👍🏻鹽蒽薄切牛舌 $118薄牛舌夾埋埋香葱一齊,辟除牛舌嘅臊味,仲提升左成個層次厚切上牛舌Combo $158一碟有齊厚薄牛舌,我本身鍾意薄切,因為怕太厚會好靭,但係呢度嘅厚切牛舌好爽口,唔靭唔臊好好味,沖擊咗我對厚切牛舌嘅認知😆😆澳州M9和牛肩胛小排 $198壓軸出場嘅牛小排,油脂豐富均勻,薄薄一篇好容易燒,入口已經充滿油脂香,口感非常嫩滑,大愛❤️燒原隻日本魷魚$128賣相已經好吸引😍,魷魚燒到啱啱好,咬落彈牙甘香,配埋燒汁同七味粉極之惹味日式海鮮煎餅 $78有d似大阪燒,足料又脆口,唔會好多粉漿👍🏻味素飯、湯鳥冬特別推介烏冬🙌🏻,係我最鍾意嘅幼身稻庭烏冬,煙靭彈牙❤️牛匠彩虹水果茶/ 菠蘿沙冰/ 芝士奶蓋四季春水果茶真係有好多水果,有士多啤梨、藍莓、熱情果、菠蘿等等,甜中帶酸而且茶味濃🫶🏻,朋友飲嘅菠蘿沙冰

鹽燒牛匠特選牛肉 $118
牛味濃,肉汁多,用生菜連蒜片包來一齊食可以中和油膩感👍🏻

鹽蒽薄切牛舌

鹽蒽薄切牛舌 $118
薄牛舌夾埋埋香葱一齊,辟除牛舌嘅臊味,仲提升左成個層次

厚切上牛舌Combo

厚切上牛舌Combo $158

澳州M9和牛肩胛小排

澳州M9和牛肩胛小排 $198

燒原隻日本魷魚$128

日式海鮮煎餅 $78
有d似大阪燒,足料又脆口,唔會好多粉漿👍🏻

湯烏冬

味素飯、湯鳥冬
特別推介烏冬🙌🏻,係我最鍾意嘅幼身稻庭烏冬,煙靭彈牙❤️

牛匠彩虹水果茶/ 菠蘿沙冰/ 芝士奶蓋四季春

水果茶真係有好多水果,有士多啤梨、藍莓、熱情果、菠蘿等等,甜中帶酸而且茶味濃🫶🏻,朋友飲嘅菠蘿沙冰同芝士奶蓋四季春同樣清醒胃涼解解渴

全部人都食到舔舔脷😋,下次要再來🥰

2023-08-09
厚切上牛舌Combo
澳州M9和牛肩胛小排
湯烏冬
2023-08-11 22 瀏覽
前幾天和朋友試了「牛匠石燒」,他們不是電燒烤爐,而係小小一個日式燒爐,上面鋪上牛油紙,職員點火預熱後用脂肪塗均牛油紙就可以開動了!我頗喜歡這種爐燒,溫溫的火不用怕肉會容易燒焦,可以讓我放慢享受燒肉過程。**前菜:牛蒡漬醃牛蒡漬物味道甘甜,爽口開胃**鹽蔥薄切牛舌($118)牛舌切得薄薄的,口感柔軟,入口即化。自帶淡淡的鹽香,搭配蔥增添一點清新。**澳洲M9和牛肩胛小排($198)和牛的質地豐滿而鮮嫩多汁,牛味好出,用生菜包住著生蒜片一起吃相當惹味。**味素飯/湯烏冬(各+$38)珍珠米粒粒飽滿,軟硬適中,與味素攪拌,再一淡和牛一淡飯,好夾!而湯烏冬的湯底清清地,烏冬Q彈有嚼勁,不錯。**日式海鮮煎餅($78)個餅底好厚,煎得外脆內軟,上面鋪滿木魚碎,再加埋醬汁,有章魚燒嘅感覺,好味!**牛牛匠彩虹水果茶($68) / 芝士奶蓋四季春($38)很驚喜這裡有台式飲品!水果茶的味道清新,裡面超多水果。芝士奶蓋四季春的口感滑順,奶蓋濃厚,甜而不膩。

**前菜:牛蒡漬
醃牛蒡漬物味道甘甜,爽口開胃

**鹽蔥薄切牛舌($118)

**澳洲M9和牛肩胛小排($198)

**味素飯/湯烏冬(各+$38)

**日式海鮮煎餅($78)

2023-08-10
2023-08-09 26 瀏覽
同朋友行完尖沙咀記得之前同朋友食過一間燒肉唔錯,所以就提議一齊去食晚餐。澳洲M9和牛肩胛牛小排肉質高上脂肪分布平均,入口即溶。餐廳更加配上左照燒汁同埋芝麻薑汁增添不同口感。另外我自己就比較鍾意配埋生蒜片同生菜一齊食減低油膩感,入口更加清新。鹽蔥薄切牛舌牛舌非常容易熟夠曬淋,配上鹽蔥一齊食口感豐富。日式海鮮煎餅煎餅面頭加咗沙律醬同埋木魚絲外脆內軟。湯烏冬 味素飯烏冬用上咗稻庭烏冬煙煙韌韌夠晒彈牙。味素飯面頭有好多紫菜加埋燒肉食令人食到唔停口。芝士奶蓋四季春茶味香濃,奶蓋入口非常Creamy。牛匠彩虹水果茶水果茶材料非常豐富包括有菠蘿,藍莓,西柚等等生果,非常好飲值得推介。

澳洲M9和牛肩胛牛小排

鹽蔥薄切牛舌
牛舌非常容易熟夠曬淋,配上鹽蔥一齊食口感豐富。

日式海鮮煎餅
煎餅面頭加咗沙律醬同埋木魚絲外脆內軟。

湯烏冬 味素飯

芝士奶蓋四季春
茶味香濃,奶蓋入口非常Creamy。

2023-08-08 28 瀏覽
嚟到尖沙咀shopping🛍️🛍️行到咁上下🤨🤨梗係要醫下肚仔啦🤤🤤🔸澳洲M9和牛肩胛小排🔸🔸鹽蔥簿切牛舌🔸一邊燒一邊食,用生菜🥬包住蒜頭🧄一齊食,真係啖啖肉,好好味🤤🤤和牛特別新鮮,而且一啲都唔油膩😏😏🔸日式海鮮煎餅🔸🔸味素飯🔸🔸湯烏冬🔸🔸生菜蒜片🔸🔸牛匠彩虹水果茶🔸行完街,成身汗🥵🥵真係要飲番杯水果茶🍹🍹清熱又解渴🤤🤤🔸芝士奶蓋四季春🔸奶蓋好厚,而且味道好夾👍🏻甜甜地幾清爽🤤🤤好舒服😌😌📍尖沙咀金馬倫道34-36A號福橋大廈地舖

🔸澳洲M9和牛肩胛小排🔸

🔸鹽蔥簿切牛舌🔸

和牛特別新鮮,而且一啲都唔油膩😏😏

🔸日式海鮮煎餅🔸

🔸味素飯🔸

🔸湯烏冬🔸

🔸生菜蒜片🔸

🔸牛匠彩虹水果茶🔸
行完街,成身汗🥵🥵真係要飲番杯水果茶🍹🍹清熱又解渴🤤🤤

🔸芝士奶蓋四季春🔸
奶蓋好厚,而且味道好夾👍🏻甜甜地幾清爽🤤🤤好舒服😌😌

📍尖沙咀金馬倫道34-36A號福橋大廈地舖
2023-07-30
5 分鐘 (堂食)
2023-08-06 38 瀏覽
成日都會經過呢間牛匠石燒,但係一直都未試過。今次是第一次試。餐廳有啲居酒屋feel,座位都闊落,職員做嘢好快手,會主動幫你換石燒張牛油紙,同埋加燃料。見到有遊客唔識燒,佢哋都會主動幫手燒。佢有二人餐,不過我哋揀咗散叫。安格斯牛小排 $188勁正,油花均勻,入口好香牛肉味,一啲都唔會靭,一咬就開。鹿兒島無激素雞頸肉 (150g) $98呢個豬頸食得出是高質素的肉,好Juice,佢講明冇激素更加安心。鹽蔥燒牛舌盛丼 $148飯上面除咗有牛舌,仲好多拌飯嘅材料,例如櫻花蝦,紫菜,芽菜…有少少似韓式拌飯,仲有隻半熟蛋好流心好食。牛匠彩虹水果茶 $68唔會太甜,好香熱情果味,好大一杯。草莓乳酸 $36呢個比較甜,就係士多啤梨醬+益力多,酸酸甜甜都適合食烤肉。總結:食材新鮮高質素,預人均消費$300+

佢有二人餐,不過我哋揀咗散叫。

安格斯牛小排 $188
勁正,油花均勻,入口好香牛肉味,一啲都唔會靭,一咬就開。

鹿兒島無激素雞頸肉 (150g) $98

鹽蔥燒牛舌盛丼 $148

牛匠彩虹水果茶 $68
唔會太甜,好香熱情果味,好大一杯。
草莓乳酸 $36
呢個比較甜,就係士多啤梨醬+益力多,酸酸甜甜都適合食烤肉。

總結:食材新鮮高質素,預人均消費$300+
今日同朋友去試咗一間喺尖沙咀金馬倫道,位置超方既餐廳-「牛匠」以燒牛肉為主打,稱為燒牛肉專家,有不同部位及牛肉及款式題供🧆小食- 明太子煎豆腐,是半煎炸的煮法,豆腐非常軟滑,上面更滿滿的明太子醬,使淡淡的的腐更加好味- 日式海鮮煎餅是大阪燒海鮮煎餅的一種,入面海鮮非常足料好味。🥩燒肉- 點了澳洲M9牛小排,肉味濃,入口油香四溢,非常高質- 牛舌必食,燒至兩面焦香,更點了味飯,一啖味飯一啖牛舌非常好味😋- 罕見燒雞頸肉,點了一試,一啖一件,而且雞肉味都相當濃郁。🍹台式飲品點了兩飲品,非常大杯,芝士奶蓋四季春茶及鮮水果茶,茶味都想當中,不過下次我會選擇微糖或者走甜,可以喫真點他的茶味。

🧆小食

🥩燒肉
- 點了澳洲M9牛小排,肉味濃,入口油香四溢,非常高質

🍹台式飲品
2023-08-02 30 瀏覽
岩岩去完日本想食番燒肉,就揀左呢間網上評價好似唔錯的牛匠石燒。餐廳地點係正金馬倫道中間,放工過黎都好方便。幾鐘意呢度食燒肉但好乾淨企理!因為用石燒,完全唔會有油燒味,餐具都好乾淨。店員不時會主動幫手換爐塊同牛油紙,客人仲可以著住不織布圍裙食☺️完全唔擔心件衫會有味或整污糟,真貼心👍🏻牛蒡前菜牛蒡漬物好有食日本餐廳的味道。咸咸甜甜的,清清口腔燒原隻日本魷魚件數都幾多。燒到有焦香,口感幾實淨。仲可以加檸檬提新,都okay牛舌Combo個人覺得呢個Combo係必嗌,一次可以食晒兩種口感!薄切牛舌質感好軟身,油脂香濃。我就偏愛厚切牛舌🤩燒到有燶邊,除左香口同爽口啲之外,入面都仲keep到好嫩滑,好味😋鹽燒牛匠特選牛肉店員話今日特選係西冷牛扒。幾Juicy, 油脂相對冇咁多,岩我,散發淡淡的牛味。再配搭燒肉醬油同柚子芝麻醬兩款唔同食法😀再豐富左我地仲追加左生菜蒜片、味素飯同湯烏冬。一啖燒牛一啖主食,索晒啲牛汁同精華😆原來🩷🩷🩷呢度既彩蛋係佢的飲品!牛匠彩虹水果茶已經係杯Giant Drink, 入面勁多水果,冰菠蘿、百香果、橙、西柚、檸檬,好香甜,食住燒肉飲好正😗菠蘿沙冰點知原來呢杯Mega Dr

牛蒡前菜

牛蒡漬物好有食日本餐廳的味道。咸咸甜甜的,清清口腔

鹽燒牛匠特選牛肉

原來🩷🩷🩷呢度既彩蛋係佢的飲品!

菠蘿沙冰

點知原來呢杯Mega Drink先係大佬😂冇諗到係巨型杯菠蘿沙冰以外,仲有厚厚的芝士奶蓋。面頭放多兩串菠蘿同阿華田脆脆增加口感。超級邪惡同滿足😝

2023-07-31
2023-08-02 36 瀏覽
宜家坊間有好多牛肉石燒餐廳及燒肉店,以性價比和食物質素來講,尖沙嘴的牛匠石燒🔥🥩是我數一數二最愛,一定要推介給大家。之前都來過幾次,特別欣賞這裡的服務,超級親切友善,與時並進,這裡還有機器人服務,今晚剛好有食客生日,還會送上蛋糕🎂和唱生日歌🎂,真係超級驚喜🤩,氣氛相當之好啊。呢度主力食牛,真係啱曬酷愛食牛肉的肥肥,今次都點左好多好野食,分享下比大家睇:1. 前菜(秘制淮山,特別又開胃)2. 鹽🧂燒牛匠特選牛肉(牛肉超高質,紋路超靚,燒起來吃肉味超級香牛肉味,一定要食)3. 牛舌combo(呢個combo都係必食,牛舌有厚切有薄切,而且口感超級嫩滑,入口就知同平時普通牛舌唔一樣,鍾意牛舌的朋友一定要食)4. 燒原隻日本🇯🇵魷魚🦑(好多人都鍾意既魷魚,呢度擠D檸檬🍋汁同醬汁,份外爽脆開胃)5. 味素飯🍚(超正的味素飯,還有好多紫菜,配燒牛肉真的開胃極了)6. 湯烏冬(大大碗湯烏冬,作為主食跟燒牛肉一起,也是不錯的搭配)7. 生菜🥬蒜片(這個必點,用來包燒牛肉吃真的很讚👍🏻)8. 牛匠彩虹🌈水果茶(必喝的水果茶,超級足料,特別是都市人少吃水果的,這杯真的絕了,超多水果,超級值得飲)9. 菠蘿
1. 前菜(秘制淮山,特別又開胃)
7. 生菜🥬蒜片(這個必點,用來包燒牛肉吃真的很讚👍🏻)
9. 菠蘿沙冰奶蓋(呢杯都係,本來以為普通沙冰,我點知原來有我最鍾意既奶蓋,而且奶蓋超級超級超級厚,飲極都仲有,超級足料真係我喜歡牛匠的原因。
這是一家好餐廳🍴,十分推薦給大家😋
2023-07-27
5 分鐘 (堂食)
牛魔王朋友生日,話要食燒肉,帶咗佢去一間尖沙咀金馬倫道一間日式燒肉,以燒牛肉為主打,有好多種類牛肉題供,而且質素都相當唔錯,好值得推介比大家~ 尤其中意食牛既朋友。先介紹一步驟1️⃣日式燒肉燒爐小小,上面放了一片牛油紙,先預熱幾分鐘,2️⃣再放上牛脂肪燒出牛油,把肉放上去燒除了令肉不會黏底外,更加會令肉增添了牛的油香。3️⃣之後可以放肉上去燒,消至焦便可4️⃣可以因應個人喜好,味飯、烏冬或生菜+蒜片,個人就比較鍾意生菜,包住食唔洗怕太油膩,值得一贊係生菜超級新鮮脆綠。🥩點了澳洲M9牛小排,牛的專家的確了不起,牛肉質素非常高味,有肉味,而助油花都非常均衡,入口即溶化,一絕👅Encore牛舌,牛舌必食,有口切及薄切選擇,因為燒爐小小,薄切比較容易處理,所以點了薄切,燒至少少焦香,點了味飯,一啖味飯一啖牛舌非常好味😋🐓燒雞頸肉,平時食豬頸肉就食得多,雞頸肉都第一次選擇,入口比平常的雞髀肉更加有𡁻口,一啖一件,而且雞肉味都相當濃郁。其他食物,另外每枱都會送上一小碟前菜先來醒醒胃口,今次的是醃製牛蒡味道酸酸爽脆,上面灑點芝麻,令牛蒡入口加添了點芝麻香味。及點了🧆明太子煎豆腐,豆腐非常香滑棉棉,上面厚厚的明太子醬

先介紹一步驟
1️⃣日式燒肉燒爐小小,上面放了一片牛油紙,先預熱幾分鐘,
3️⃣之後可以放肉上去燒,消至焦便可

其他食物,另外每枱都會送上一小碟前菜先來醒醒胃口,今次的是醃製牛蒡味道酸酸爽脆,上面灑點芝麻,令牛蒡入口加添了點芝麻香味。及點了🧆明太子煎豆腐,豆腐非常香滑棉棉,上面厚厚的明太子醬,令味道更加豐富複雜,日式海鮮煎餅,足料海鮮非常足料,不會太大,份量剛剛好。

🍹🧉飲品就點了果茶,滿滿生果及菠蘿肉,茶底則是英式紅茶,果味十足,而朋友點了芝士奶蓋四季春茶,綠茶茶戌,甜味唔會過濃,上面厚厚的奶蓋滑滑及丁點咸味,朋友讚不絕好。

總括燒肉及其他食物質素都有水準,而且份量都啱啱好,值得一去再去光顧的餐廳。
  • 牛匠彩虹水果茶
  • 明太子脆豆腐
  • 澳洲M9和牛肩胛小排
  • 芝士奶蓋四季春
🥰超好食嘅石鍋,尖沙咀店鋪大,座位坐落舒服,金馬倫道附近超級方便!▶️安格斯牛小排非常之推介,價錢唔貴,但係個質素超級好評!之前食過類似自稱安格斯牛小排,絕對冇呢間咁好食!非試不可!回頭率🈵🈵🈵🈵🈵💯▶️無激素雞頸肉超級亂口,燒完可以點少少醬油,配飯或包生菜一流!回頭率🈵🈵🈵🈵🈵▶️鹽蔥燒牛舌盛丼呢個非常之好食,用泡菜炒過飯底,唔乾唔濕,啱啱好栽培冬菇絲紅蘿蔔絲再加兩隻糖心蛋,上面有幾快牛舌好簿超好食!回頭率🈵🈵🈵🈵🈵▶️另外水果茶亦都係必要之一,食完肉類飲呢個可以平衡返,有好多生果,有橙有菠蘿同埋士多啤梨!回頭率🈵🈵🈵🈵🈵▶️藍莓乳酪,亦都係極度之開胃,如果唔想食生果飽得滯可以選擇呢一個!==================無激素雞頸肉$98安格斯牛小排$188鹽蔥燒牛舌盛丼$148生菜蒜片$0前菜$0牛匠彩虹水果冰$68藍莓乳酸$36🚻店舖內有廁所🪑目測座位58至60人🚇交通尖沙咀站步行10分鐘到

回頭率🈵🈵🈵🈵🈵💯

🚇交通尖沙咀站步行10分鐘到
牛匠彩虹水果冰
牛匠彩虹水果冰
2023-07-31 42 瀏覽
好似好耐冇食過燒肉,路過金馬倫道,見到用石板燒咁過癮,就走咗入去試吓好唔好食。入面有卡位都幾好坐,手機落單叫咗少少野食。安格斯牛小排牛肉肉油花均勻,肉質都幾高,每一塊都入口即化。調味料有照燒汁同埋芝麻薑汁。石碟用固體酒精加熱,唔會好似一般火爐咁熱,但係加熱之後又夠火力。蒜片加熱後連埋生菜一齊食勁正。無激素雞頸肉又試吓食啲特別野,雞頸肉起骨都幾刁鑽。有彈性但係好淋。鹽蔥燒牛舌盛丼主食一定要,佢似係韓式撈飯,有紫菜、芽菜、泡菜、蝦皮、甘荀、雞蛋。牛匠彩虹水果茶估唔到燒肉店啲飲品都咁好飲,有橙、菠蘿、藍莓、百香果,勁足料。藍莓乳酸乳酸梳打都正,今次試吓藍莓味,偏甜少少。

入面有卡位都幾好坐,手機落單叫咗少少野食。

無激素雞頸肉
又試吓食啲特別野,雞頸肉起骨都幾刁鑽。有彈性但係好淋。

藍莓乳酸
乳酸梳打都正,今次試吓藍莓味,偏甜少少。
2023-07-31 33 瀏覽
又想食燒肉, 又唔想淨係食燒肉, 來這裡啱喇。類似居酒屋式,燒肉之外,還有日式熟食,又有台式飲品,滿足多樣口味。牛舌好味,炸墨魚咀,沙冰,價錢合理,服務態度,會再次光臨。
,沙冰
,價錢合理,服務態度
,會再次光臨。
慶祝紀念