餐廳: 牛奶冰室 (怡豐大廈)
資訊:

2024-06-25 131 瀏覽
在跑馬地馬泥涌道近电车站的一家餐厅叫了外賣,一份黑松露滑蛋三文治🥪36元的下午茶餐,另一份火腿滑蛋三文治$35元一份三文治分兩邊,一邊三片,非常之靚、好吃😋及足夠份量;尤其是黑松露滑蛋三文治,大大份,黑松露配在炒蛋上,味道恰到好處😋,味美,如果个人胃口不大,兩人吃还是可以😌,值得推薦!咖啡☕️要了熱齋啡,淡奶另外裝配,咖啡絕對比起其他的快餐店好飲,恰到好处,足夠咖啡☕️味道!加配之五香脆雞翼(3只),兩客共有6只,好好吃👍,炸得香口、不會太燶,$15元一份,好抵食!17:47分到店落单,不到15分钟已经可以領取,回到养和医院,鸡翼和三文治还是暖暖的,美味好吃!比起之前一天在跑馬地某出名的茶餐厅买了外卖的水餃麵和油菜,竟高達$136 元,抵食,(只是略嫌冷氣不足)值得一赞,下次会再帮襯!👍👍註: 溫馨提示一句,原用OpenRice買外賣到取,可以便宜$1⋯⋯,事後才知道

黑松露滑蛋三文治
火腿滑蛋三文治
黑松露滑蛋三文治和五香脆鸡翼
2024-06-23
12 分鐘 (外賣自取)
下午茶
黑松露滑蛋三文治
火腿滑蛋三文治
黑松露滑蛋三文治和五香脆鸡翼
2024-05-04 178 瀏覽
次次買外賣都遲成30分鐘。個app 顯示攞得但去到都仲未有。外賣單非常混亂。如果跑馬地唔係無乜選擇,真係唔會再幫襯。就算食物質素唔太差,咁樣遲法同亂法,都大大打折扣。
外賣自取
2024-04-07 230 瀏覽
失望又失败的港式蛋挞。 在店订了蛋挞,回来后全部都是没有焗熟的鸡蛋。十分可怕,根本不可能吃。所谓必吃店,真的不可以接受。 这店十分多顾客,但是也不能把食物制作成这样吧。

港式蛋挞
外賣自取
2024-01-14 434 瀏覽
這家餐廳的用餐體驗極為差勁。員工的態度極為惡劣,由等位拎飛以至食物遲黎都可以無視客人。完全缺乏對待顧客的應有態度和禮貌,他們表現得不耐煩,甚至對我們的需求漠不關心10:45點了兩份雞排餐,第一份11:00到 第二份可以11:15先到, 而食物的質素也非常差,其中一份雞排未熟口感差,實在令人無法接受。也對食物的安全性產生了擔憂。衛生亦十分不理想,用餐其間有兩車大垃圾桶經過走廊我建議其他顧客慎重考慮是否選擇在此用餐。
這家餐廳的用餐體驗極為差勁。

衛生亦十分不理想,用餐其間有兩車大垃圾桶經過走廊

我建議其他顧客慎重考慮是否選擇在此用餐。
2024-01-14
$50 (早餐)
2023-11-24 425 瀏覽
星期日來到跑馬地踢波,早上就順便來到茶餐廳食個早餐!我哋10點嚟到,已經好多人,好彩啱啱有張2人台,台上已經有QR code自己落單!都方便快捷!order咗一個蕃茄米線餐,火腿通粉餐,兩個味道夠濃厚!餐配炒蛋同蒜蓉方包。炒蛋都算滑,不過餐包就唔夠熱,所以啲蒜蓉牛油就變得好油膩!如果包可以熱d就perfect啦,因為好多茶餐廳配餐包都係普通牛油,我自己就好鍾意食蒜蓉牛油包!奶茶同埋鴛鴦夠茶味,好飲!間餐廳應該係新嘅,所以裝修都幾靚,坐得舒服!兩個人買單$81

奶茶同埋鴛鴦夠茶味,好飲!

間餐廳應該係新嘅,所以裝修都幾靚,坐得舒服!

兩個人買單$81
2023-11-21 247 瀏覽
第一次食牛奶冰室早餐,估唔到有驚喜!開頭覺得普通一個魚柳早餐賣 $47 似乎有啲貴,但黎到就發現係物超所值,炸魚柳有兩塊,一大一係,炸粉適中唔會過厚,外脆內軟好香口。蒜蓉多士有一大塊,蒜蓉味濃郁惹味,比一般茶餐廳嘅牛油多士好味。牛奶炒蛋俾上面啲食物遮蓋住,撥開其他食物就會發現炒蛋有差不多成個碟咁大,係淡橙色嘅炒蛋,蛋味香,炒得嫩滑,油度都可以接受。最開心係有半條粟米!好似 KFC 嘅牛油粟米咁用木簽吉住,方便攞住黎食,有粟米即刻令個早餐顯得豐富好多又健康少少。不得不提佢杯熱奶茶竟然用凍飲杯裝,變相份量 double 咗!奶茶正正常常,整體食物質素都好滿意,唯獨服務態度比較一般,啲職員都無咩禮貌,更加唔好要求有笑容,不過我同自己講茶餐廳唔收加一所以都唔好要求咁多啦。
第一次食牛奶冰室早餐,估唔到有驚喜!

炸魚柳炒蛋粟米早餐
2023-11-18
$47 (早餐)
炸魚柳炒蛋粟米早餐
2023-10-19 261 瀏覽
去到跑馬地,可算早、午餐沙漠。無可選擇下去到這間連鎖冰室。早、午餐的選擇都很少,而且沒什麼蔬菜類可供選擇。最後點了麥皮餐和火腿麵餐;麥皮超級稀,火腿麵難食到只食左兩啖,多士又乾又硬,唯一可取是炒蛋夠熱。去洗手間條路又黐又滑。最差是樓面,由執檯到收錢全部超級無禮貌,句句話粗聲粗氣命令式喝人。成餐貼錢買難受,永無下次!
去到跑馬地,可算早、午餐沙漠。無可選擇下去到這間連鎖冰室。

早、午餐的選擇都很少,而且沒什麼蔬菜類可供選擇。

去洗手間條路又黐又滑。

成餐貼錢買難受,永無下次!
2023-10-19
$41 (早餐)
2023-08-18 426 瀏覽
茶餐廳位於銅鑼灣跑馬地。雞扒肉質可以的,醬汁味道亦算不錯,可一開二的🥔薯仔,無論味道與展示角度都有點奇怪。上海嫩雞煨米線~雞肉質量可以的,還有鮮蕃茄丶冬菇絲和菜芯,湯頭味道比較淡口。至於熱飲杏霜和凍飲阿華田,則一般。
茶餐廳位於銅鑼灣跑馬地。

至於熱飲杏霜和凍飲阿華田,則一般。

2023-08-17
*:.。..。.:* 牛奶冰室-跑馬地*:.。. .。.:*同朋友去跑馬地做野 大家想想搵間坐得舒服啲嘅餐廳食午飯 好彩呢度有間牛奶冰室。環境都唔錯 夠寬敞乾淨朋友叫左煎蛋瑞士汁雞翼 賣相算唔錯 份量大大碟但煎蛋🍳煎得太熟 無咩蛋汁可以拌飯雞翼又好乾 肉質好‘鞋’ 不過不失我就叫左肉醬意粉🍝,等左大約15分鐘芝士不多不少啦,呢款肉醬味就麻麻地 無咩特別,偏淡味

朋友叫左煎蛋瑞士汁雞翼 賣相算唔錯 份量大大碟
但煎蛋🍳煎得太熟 無咩蛋汁可以拌飯
雞翼又好乾 肉質好‘鞋’ 不過不失

我就叫左肉醬意粉🍝,等左大約15分鐘
芝士不多不少啦,呢款肉醬味就麻麻地 無咩特別,偏淡味
2023-08-12
2023-08-03 187 瀏覽
來到跑馬地附近 本身諗住食祥興咖啡室但因為停電無開🥹惟有食呢間係養和對面既牛奶冰室啦近年牛奶冰室好似開左好多分店但今次都係第一次食本身想食菠蘿油😋但見到佢有呢個拉絲菠蘿包又幾特別喎入面係cheddar cheese個味出奇地夾但個包應該係微波爐叮翻熱個皮一啲都唔脆,林晒如果用焗爐焗返熱,應該會好啲之後仲嗌咗個豬扒炒公仔麵同炒貴刁炒公仔麵呢啲高卡路里嘅嘢,一定係又正又邪惡架啦🥹個豬扒味道一般炒貴刁好多配料 同埋唔係好油呢樣值得一讚叫咗兩杯奶茶都係麻麻地唔夠香濃🥲勝在價錢夠平啦!
來到跑馬地附近 本身諗住食祥興咖啡室

又幾特別喎
入面係cheddar cheese
個味出奇地夾
但個包應該係微波爐叮翻熱
個皮一啲都唔脆,林晒
如果用焗爐焗返熱,應該會好啲

之後仲嗌咗個豬扒炒公仔麵同炒貴刁
炒公仔麵呢啲高卡路里嘅嘢,一定係又正又邪惡架啦🥹
個豬扒味道一般
炒貴刁好多配料 同埋唔係好油
呢樣值得一讚

叫咗兩杯奶茶
都係麻麻地
唔夠香濃🥲

勝在價錢夠平啦!
2023-06-07 423 瀏覽
一家人去食飯 接近9點去到 呀姐叫我地快少少落單 落完單食到9點半 突然間有兩個呀姐大大聲話 「我地清場喇! 」「要埋單呀!」「走喇!」 不停趕人走 結果我地食到一半就要走……..其實9點半要清場唔緊要 不過可以人地入黎一早講定 咁人地自己決定仲响唔响到食,佢上得菜黎都9點幾 但9點半就趕人走 仲要係不停話要埋單,要閂門……呀爸呀媽食得急 都食得辛苦 我就仲有半碗飯未食 🤣明白大家好想收工 正常既 下次見人接近9點先黎,可以講聲先 大家都好做d 😁
一家人去食飯 接近9點去到
呀姐叫我地快少少落單 落完單
不停趕人走 結果我地食到一半就要走……..
2022-11-23 1078 瀏覽
好random咁入泥食,check番先知原來有成17間分店我嗌咗五香肉丁米粉,冇食錯嘅話應該係即食米粉泥因為有少少透透哋明,又滑捋捋,超正,細細力啜就吸到成束米粉入口,再帶住啲五香肉丁汁+油,十分惹味炒滑蛋嘅質地有啲特別😂 表面滑滑哋但係overall個質地係一塊好實的的嘅一塊蛋蒜香牛油多士都係十分惹味嘅整體份量幾好牛奶冰室全日常餐五香肉丁米粉 配 牛乳炒滑蛋、蒜香牛油多士 $49生滾牛肉即食伊麵 配 牛乳炒滑蛋、蒜香牛油多士 $52📍跑馬地
好random咁入泥食,check番先知原來有成17間分店
我嗌咗五香肉丁米粉,冇食錯嘅話應該係即食米粉泥
蒜香牛油多士都係十分惹味嘅
整體份量幾好

牛奶冰室

全日常餐

五香肉丁米粉 配 牛乳炒滑蛋、蒜香牛油多士 $49
生滾牛肉即食伊麵 配 牛乳炒滑蛋、蒜香牛油多士 $52

📍跑馬地
我成日都唔明白,點解某啲嘢食只可以係早餐先食得,點解午餐就一定係碟頭飯? 我就係鍾意食早餐果啲三文治/ 煎雙蛋火腿通/ 庵列 ,點解唔可以全日都有? 明明就好易整。 我鍾意去茶餐廳,係鍾意夠變通夠靈活,但牛奶冰室就係無。 我相信係關集團經營事。但唔該個集團可唔可以聽吓啲聲音? 其實食客可能想多少少變化。 該集團嘅檸茶唔係新鮮檸檬一片片咁即沖而係一早沖定; 我都覺得唔喜歡。 一開張嘅時候覺得幾好,但慢慢就覺得個模式唔係幾好。 而且啲阿姐態度又唔好⋯

2022-10-15
2022-11-15 436 瀏覽
夜晚同老婆去食飯入到去比較少人,完全唔使等位我叫咗薑蔥魚腩煲加咖啡老婆有啲頭痛想飲啲熱湯 叫咗雞肉蕃茄米線 熱檸水 (唔記得影相)薑蔥魚腩煲熱辣辣 食得出啲魚係新鮮,不過比較多骨 小弟lun骨都OK 但係老婆搞唔掂 😅😂仲有大蒜頭,加少少生蒜 同埋仲有啲菇 幾香口老婆嘅米線清淡得來舒服 每人大約$70 平民價錢 簡單好味
夜晚同老婆去食飯
入到去比較少人,完全唔使等位

我叫咗薑蔥魚腩煲加咖啡

仲有大蒜頭,加少少生蒜 同埋仲有啲菇 幾香口

老婆嘅米線清淡得來舒服

每人大約$70 平民價錢 簡單好味
薑蔥魚腩煲
2022-11-14
薑蔥魚腩煲
2022-11-09 345 瀏覽
小編好罕有地去咗跑馬地,今次試吓去食呢間冰室!服務態度都尚可啦!餐廳舒適度都係普普通通,至於嘢食質素方面!真係唔係太理想!今次午餐小編叫咗個午餐,酸菜魚湯飯!好彩佢係分開上!白飯質地係相當欠佳!個飯真係幾硬,加d湯上去先好少少,問題離啦!個湯真係好鹹,無咩辣味,酸菜嘅份量都唔算多,而且魚嘅份量都比較普通!質素方面,都係好普通,有少少腥!而且起骨都係有少少骨!仲有啲菇,都係麻麻哋,冇咩味。之後叫咗杯檸檬茶,都係麻麻地!冇咩檸檬味

之後叫咗杯檸檬茶,都係麻麻地!冇咩檸檬味
2022-10-21