2021-10-09 364 瀏覽
以前都食過好多唔同既semi buffet估唔到呢間mr steak比想像中好semi buffet有好多選擇 比如 starter 有salad配4-5款既dressing, 薯仔沙律, 芝麻豆腐, 粟米, 4款既ham/chicken, 水果沙津, etc甜品方面有木桶豆腐花, 木糠布甸, 西瓜, different kinds of cakes and jelly etc佢地keep住會睇下出面冇就好快有新既出👍mains 我地就share龍蝦angel hair同sirloin steak (黎mr steak無理由唔食扒掛? 😂)semi buffet仲包埋野飲overall food and service are good. worth a visit ! 👍
以前都食過好多唔同既semi buffet
估唔到呢間mr steak比想像中好
semi buffet有好多選擇
佢地keep住會睇下出面冇就好快有新既出👍
semi buffet仲包埋野飲
  • semi  buffet
2021-10-08 327 瀏覽
第一次食~~lunch time有自助沙律🥗甜品bar😍😍味道比想像中好🤤🤤叫左個春雞,食落算嫩滑,加左合桃同蘋果蓉幾有口感,但略嫌有啲重口味,食完有啲口渴😬.📌 牛扒先生 (德福廣場) (#九龍灣)#九龍灣美食 偉業街33號德福廣場二期4樓415-417舖-#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #相機食先 #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodporn #米線 #홍콩맛잡

📌 牛扒先生 (德福廣場) (#九龍灣)
#九龍灣美食 偉業街33號德福廣場二期4樓415-417舖
2021-09-22 398 瀏覽
半自助餐 沙律吧,餐湯, 甜品任食 自選一款主菜,配任食自助區最平$188起煎牛扒配薯蓉燒汁 煎美國牛扒五成熟 牛扒份量200克煎得岩岩好,仍然好粉嫩有肉汁 肉味都幾濃既 配埋香滑既薯蓉,味道真係唔錯番茄意大利飯 汁多似燴飯,意飯粒仍帶點煙韌口感 番茄汁食到好多細碎既番茄蓉,啖啖鮮番茄味夠濃郁自助區有沙律,冷盤凍肉任食 味道都唔錯甜品有芝士蛋糕 朱古力蛋糕同忌廉蛋糕 款式約6-10款,睇當天返貨九龍灣偉業街33號德福廣場二期4樓415-417舖消費$220
自助餐 沙律吧,餐湯, 甜品任食
自選一款主菜,配任食自助區
最平$188起
煎牛扒配薯蓉燒汁 煎美國牛扒五成熟 牛扒份量200克
番茄意大利飯 汁多似燴飯,意飯粒仍帶點煙韌口感
番茄汁食到好多細碎既番茄蓉,啖啖鮮番茄味夠濃郁
自助區有沙律,冷盤凍肉任食 味道都唔錯

九龍灣偉業街33號德福廣場二期4樓415-417舖
消費$220
Mr. Steak一直以精品西餐加自助吧為招徠,適合胃口不大的人也能品嚐自助餐的豐盛,而且價錢亦比自助餐相宜很多🤑今天來到德福分店,位於二期不算太難找,一行四人在平日午市亦剛好有空位。 .從門口進去,中間就是最吸引我的自助吧🤤周圍就是不同的位置,這個設計方便客人去拿取食物和流動性高,空間亦足夠有人在取食物時從旁邊經過。 📘每人先選一份主菜,由11x到200出頭不等,全部也包括了出面的自助吧,如果想單點自助吧也要$108,我們就點了帶子意大利飯、忌廉腸仔蝴蝶粉、牛肉漢堡和烤英國豬柳。 外面自助吧有雜果沙律、忌廉湯、鬆餅、羅馬生菜、日式凍豆腐、蛋糕、朱古力撻和冷盤火腿等,基本上種類和自助餐差不多,只是款式比自助少😍 頭盤先來點沙律和冷盤熱身一下🥗味道不錯,用料新鮮。還未吃完就來了第一款主菜,忌廉腸仔蝴蝶粉不會太漏,掛汁入口有點奶香,不過感覺像普通自家數分鐘就能煮出的家常味道🍝 🍔牛肉漢堡偏乾身,肉汁不明顯,但包身經烘烤後有點脆口。帶子意大利飯的口感飽滿,雖然偏腍身,但帶子的嫩口挽回點分數。烤英國豬柳有意外驚喜,火喉控制剛好,鎖住肉汁仍保持嫩肉,輕輕咬開帶點烤香氣🥩 完成主菜後就吃點甜品,最

忌廉腸仔蝴蝶粉

牛肉漢堡

帶子意大利飯

烤英國豬柳

完成主菜後就吃點甜品,最推介朱古力撻和木糠布丁,不過甜有回甘香味🍰

2021-09-08
牛肉漢堡
帶子意大利飯
烤英國豬柳
2021-09-12 428 瀏覽
朋友生日想食得豐盛少少,我地見又有牛扒,又有salad同甜品bar,好似幾好,所以就try下呢間。佢係限時個半鐘,都ok啦。沙律款式都好多,有豆腐、螺螄粉、薯仔、腸仔、蘑菇山⋯好適合好想食好多唔同種類嘅嘢嘅人!上面呢啲全部都好食嘅,個湯就唔掂,通常蘑菇湯都會再添飲,但係呢間就唔得。比想像中淡同埋唔香,蘑菇味不太燶。我地三個人叫左三個main share,牛扒一隻薄西冷(有蒜片果塊),一隻係黑毛安格斯。兩塊我地都係要medium,但係出到黎厚果塊係熟啲。個人覺得嘅比較好食,厚嘅比較多筋同油脂。魚就一般般,都ok嘅 不過不失。欣賞佢嘅薯菜都多,同埋啲蔬菜都不是太hea,不過如果可以揀薯條就好,見隔離叫漢堡包嘅配薯條食得好開心。值得一提係啫喱係冇椰絲,非常好!木糠布甸都好食,有驚喜!overall係可以encore嘅,不過要識揀main。

佢係限時個半鐘,都ok啦。
沙律款式都好多,有豆腐、螺螄粉、薯仔、腸仔、蘑菇山⋯
好適合好想食好多唔同種類嘅嘢嘅人!

我地三個人叫左三個main share,

牛扒一隻薄西冷(有蒜片果塊),一隻係黑毛安格斯。
兩塊我地都係要medium,但係出到黎厚果塊係熟啲。

個人覺得嘅比較好食,厚嘅比較多筋同油脂。
魚就一般般,都ok嘅 不過不失。

值得一提係啫喱係冇椰絲,非常好!
木糠布甸都好食,有驚喜!

overall係可以encore嘅,不過要識揀main。
2021-09-12 263 瀏覽
Mr Steak🥩二人外賣套餐.外賣唔一定係頹食🤓好少遇見性價比高又質素好既takeaway😌每款用好味黎形容絕對唔過份👏🏻Mr Steak晚餐有好幾款,嗌最多嘢既餐都係$248咋,就有三個主菜、湯同前菜😍😍.是日精選湯係粟米忌廉湯🌽🥣勁正喎,超濃的啖啖粟米,真材實料係稠身㗎!.煙三文魚凱撒沙律🥗🐠爽脆嘅生菜🥬好大兜啊岩晒平時少食菜嘅小編🤭(無辦法啦係街食真係好難)加埋芝士粉同脆脆麵包🥯如果有多幾塊三文魚就好🤣.英國煙肉野菌卡邦尼扁意大利麵🍝Carbonara最緊要就係夠汁、忌廉味夠濃,以上全部都做到👍🏻每條扁意大利麵都沾滿汁😻有齊洋蔥🧅、野菌🍄同煙肉,一致讚賞🤩.烤英國豬柳扒配里昂洋蔥汁🐷初時以為豬扒會乾乾地,點知有意外驚喜喎🙈佢目測成7cm咁厚但切落好林,咬落完全不廢勁,少有咁既水準!唯一洋蔥汁味未夠出~.美國安格斯西冷牛扒配油漬蒜籽🥩塊牛扒當然要食真啲啦😌係Mr Steak必食嘅主打喎,塊西冷牛味好重,一食已經完勝,有啲位係多筋嘅,不過整體唔錯👏🏻好鐘意啲蒜、配菜又蘿蔔又薯仔🥔,夠晒豐富😊
Mr Steak🥩二人外賣套餐
是日精選湯係粟米忌廉湯🌽🥣
勁正喎,超濃的啖啖粟米,真材實料係稠身㗎!
煙三文魚凱撒沙律🥗🐠
英國煙肉野菌卡邦尼扁意大利麵🍝
烤英國豬柳扒配里昂洋蔥汁🐷
美國安格斯西冷牛扒配油漬蒜籽🥩
2021-09-11 230 瀏覽
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑想食steak你會諗邊間餐廳先呢?我就係呢間啦,肉色喜愛者朋友應該都有聽過呢間,而除咗銅鑼灣嘅buffet之外,想食 a la carte menu或者半自助餐都可以去其他餐廳✅迷迭香香蒜檸檬燒春雞你無睇錯,我去牛扒先生食雞😂不過呢度嘅肉類料類都好唔錯,而呢一隻春雞都燒得好靚,條雞腿仲擺得好性感💃🏼外皮香脆肉質嫩滑,無overcooked,非常好

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑

✅迷迭香香蒜檸檬燒春雞
2021-09-08 2739 瀏覽
最岩我喜歡外賣嘅人仲可以食到半自助餐既美食。MR.Steak 有多款外賣套餐2人外賣套餐真係超級豐富.分分鐘2個人都食唔晒我揀咗Set D SET係 $298主菜同湯,4款沙律、4款甜品美國安格斯西冷牛扒配油漬蒜籽有好香濃牛扒味散發出黎,脂肪同肉質比例非常均勻,好咬口夠JUICY地中海八爪魚仔沙律味道酸酸甜甜好開胃,八爪魚好爽彈歌劇院蛋糕朱古力既味道,口感柔軟入口即化桂花糕桂花糕口感軟而紮實,淡淡桂花香味道紐約芝士餅芝士味道夠香濃、質感夠厚實,入口輕盈柔軟朱古力撻香燒雞肉意大利麵沙律意式肉丸配薯蓉香滑薯蓉烤焗,都好有飽肚感煙肉野菌卡邦拿扁意大利麵好香芝士味意粉幾彈牙,回到家食夠熱又夠份量是日餐湯有--蘑菇湯幼細蘑菇粒帶有濃濃蘑菇香,口感香滑實在。全個餐份量都十足而且好有飽肚感,下次再試下其他SET 先岩晒我的懶人喜歡外賣回去食。 Mr Steak 牛扒先生地址: 九龍灣德福廣場二期4樓415-417 舖
最岩我喜歡外賣嘅人仲可以食到半自助餐既美食。
MR.Steak 有多款外賣套餐
2人外賣套餐真係超級豐富

分分鐘2個人都食唔晒
我揀咗Set D SET係 $298
主菜同湯,4款沙律、4款甜品

美國安格斯西冷牛扒配油漬蒜籽
地中海八爪魚仔沙律
味道酸酸甜甜好開胃,八爪魚好爽彈

歌劇院蛋糕
朱古力既味道,口感柔軟入口即化
桂花糕
桂花糕口感軟而紮實,淡淡桂花香味道
紐約芝士餅
芝士味道夠香濃、質感夠厚實,入口輕盈柔軟
朱古力撻

香燒雞肉意大利麵沙律
意式肉丸配薯蓉
香滑薯蓉烤焗,都好有飽肚感
煙肉野菌卡邦拿扁意大利麵
好香芝士味意粉幾彈牙,回到家食夠熱又夠份量

是日餐湯有--蘑菇湯
幼細蘑菇粒帶有濃濃蘑菇香,口感香滑實在。

全個餐份量都十足而且好有飽肚感,下次再試下其他SET 先
岩晒我的懶人喜歡外賣回去食。

Mr Steak 牛扒先生
地址: 九龍灣德福廣場二期4樓415-417 舖
2021-09-05
10 分鐘 (外賣自取)
2021-09-05 307 瀏覽
今次要介紹嘅 係一間性價比超級高嘅Mr. Steak🥩 @mr.steak 📍德福、將軍澳、青衣、葵芳都有分店點解我話佢性價比超級高⁉️我哋叫左Lobster. Oyster Semi Dinner Set🍽竟然包晒以下嘅食物同飲品😳🍷House Wine/ 🥤Fruit Juice 🥗Salad Bar🦪Oyster & Seafood Treasure🍽Half Lobster 🦞 & SRF Sirloin Ball Tip Steak🥩 🍽Half Lobster🦞 & Lobster Bisque Risotto 🍰Dessert Table ☕️Coffee or Tea埋單你估幾多錢😲每位💲298+1而且食物質素絕對係OK 🤤我最鍾意係個🥩我哋叫Medium 佢出到嚟真係岩岩好5成熟 肉質鮮嫩👍🏻👏🏻👏🏻沙律Bar同甜品區有各式各樣嘅選擇 🦪🦐蠔同海鮮亦都非常新鮮😋講多無謂 行動最實際快啲去試下GOGOGO😍

📍德福、將軍澳、青衣、葵芳都有分店

點解我話佢性價比超級高⁉️

🦪🦐蠔同海鮮亦都非常新鮮😋
講多無謂 行動最實際
快啲去試下GOGOGO😍
2021-08-23 403 瀏覽
我好鍾意食牛扒先生嘅半自助晚餐,可能因為價錢合理,又有我最鍾意嘅沙律,其實以依個價錢,食物都算多選擇,為咗唔使同人迫,我同老公5:30就等開門😬😬因為我主力係食沙律,所以我哋兩個人只係叫咗兩個半自助晚餐,再加一份主菜。雜果沙律係我嘅最愛,我每次食完都已經好飽。我好鍾意食冷盤,又鍾意食甜品同埋水果,加埋碗蘑菇湯,其實我都已經好飽。我哋叫咗一份焗豬肋骨排配燒春雞,不過今日烤得有啲乾身,唔夠juicy.最後大家都食到好飽,價錢如下:焗豬肋排配燒春雞加半自助晚餐 $235半自助晚餐(不加主菜)$168

最後大家都食到好飽,價錢如下:
焗豬肋排配燒春雞加半自助晚餐 $235
半自助晚餐(不加主菜)$168
2021-08-14
2021-07-17 526 瀏覽
分量比預期少,牛脷有三塊,意粉分量如果多番D就好,起碼超過大半盒。另外,牛脷意粉味道偏咸。包個粟米忌廉湯,似罐頭加熱,直接倒出來。外賣自取時間準時,包裝精美。幸好有首次OpenRice 優惠減$20,$48,尚可接受。

外賣自取時間準時,包裝精美。
咸牛脷寬條麵
我叫個係魚柳餐外賣,時間長咗啲,食物味道還可以,只係拎返來有啲凍,個醬汁味道有啲咸!可能係太忙去拎餐等在好耐冇人理我係OpenRice嗰度嗌外賣!下次我仲會繼續叫呢間外賣!
外賣自取
夏日炎炎,想食多啲沙律,又想食肉,唔想食咁多澱粉質,見到Mr steak 有 半自助晚餐就去試吓 !環境: 食物係 U字型咁係放bar 檯,方便拿食物,又不會影響坐在旁邊的食客,座位設計幾好。半自助食物有:前菜食物:有沙律菜🥗,薯仔沙律, 螺絲粉,炒蘑菇,焗青瓜 三色椒 翠玉瓜,南瓜湯 ,粟米,cold cut 等甜品食物: 日本水晶糕,桂花糕,綠茶蛋糕卷,士多啤梨芒果moose cake, 黑森林蛋糕,啫喱糖,朱古力芝士蛋糕 🍰水果: 西瓜🍉特別驚喜- 有英國🇬🇧scone! 本人大愛,第一次見有餐廳有得任食! 主食,要咗牛扒雞扒羊扒香腸拼盤 platter ,辣肉腸長通粉。牛扒五成熟,夠林冇血水,好味!雞扒係炸過,個皮比較脆,雞肉都算叫滑,其他正常。長通粉- 醬汁熱辣辣,可以融埋啲芝士,好嘢味!總結: 2 人 共 $545,性價比還算好!其實淨係食前菜都可以食到飽,唔肚餓真係唔好黎食!

半自助食物有:

水果: 西瓜🍉

特別驚喜- 有英國🇬🇧scone!
本人大愛,第一次見有餐廳有得任食!

牛扒五成熟,夠林冇血水,好味!
雞扒係炸過,個皮比較脆,雞肉都算叫滑,其他正常。

長通粉- 醬汁熱辣辣,可以融埋啲芝士,好嘢味!

總結: 2 人 共 $545,性價比還算好!

其實淨係食前菜都可以食到飽,唔肚餓真係唔好黎食!

牛扒雞扒羊扒香腸拼盤
自助沙律檯可自取的食物
2021-06-27
牛扒雞扒羊扒香腸拼盤
自助沙律檯可自取的食物
  • 甜品
2021-06-26 655 瀏覽
香草醬火雞肉腸蝴蝶麵 $98 蝴蝶粉🍝口感煙韌😋越嚼麵粉香越出 面頭芝士🧀碎條帶出鹹香味 整體味道正常  美國薄西冷牛扒 $178 牛扒🥩Order左7成熟 牛扒切開仲保持到粉紅 烹調時間拿捏得恰到好處⏰瘦多肥少 肉質未至於好嫩 不過稱得上淋身👌🏻但可能因為切得較薄 咬落唔會過韌或者有筋 牛味唔算重 牛扒size適合兩個人share👭整體味道正常 唔算驚艷🤭 自助沙律吧 有大量預拌沙律🥗薯仔沙律🥔、雜果沙律🍏、沙律菜、胡麻醬豆腐、烤南瓜、雜菌、火腿、螺旋粉等 款式選擇豐富🤩有好多澱粉質食物,就算淨食沙律吧都會飽🤰🏻當中我最中意胡麻醬豆腐、烤南瓜、雜菌同雜果沙律👼🏻 自助甜品吧 包括左scone、麵包布丁🥧、木糠布丁、朱古力🍫芝士撻、抺茶蛋卷、日本和菓子🍬、杞子桂花糕、雜果啫喱等  Scone 新鮮出爐♨️仲暖暖地 烘得外脆內軟 帶少少牛油香🧈雖然未去到酒店級水準 但尚算鬆化 可惜係比較乾身 但任食黎講都收貨👌🏻 麵包布丁 蛋漿🥚好滑散發奶油🧁香氣 如果選用質素較高既麵包 一定會更好食✅ 木糠布丁 好重奶香🍼Cream入口嫩滑 唔錯👍🏻 朱古力芝士撻 朱古力味唔假、唔係死甜果種 係濃度較高

香草醬火雞肉腸蝴蝶麵 $98

唔算驚艷🤭

自助沙律吧
有大量預拌沙律🥗
款式選擇豐富🤩
有好多澱粉質食物,就算淨食沙律吧都會飽🤰🏻
當中我最中意胡麻醬豆腐、烤南瓜、雜菌同雜果沙律👼🏻

自助甜品吧

好重奶香🍼
Cream入口嫩滑
唔錯👍🏻

朱古力芝士撻
朱古力味唔假、唔係死甜果種
係濃度較高既朱古力😻

反而自助甜品吧樣樣都唔差
幾好食同有驚喜
甜品控可以一戰🤤
2021-06-22 432 瀏覽
呢間嘢食夜啲價錢唔係貴,食物唔難食,當然亦都唔覺得特別好食。但係服務態度勁度衰👎👎👎👎👎尤其門口帶位嗰個。點解覺得衰?入門口記得check體溫,佢即刻呼喝咁講叫我check體溫。跟住未坐低問佢可唔可以轉第二個位,佢聲都唔出轉左個位俾我,你睇到佢嘅Body Language完全感覺到佢極度敷衍但少少戲都唔交嘅感覺。不過公平啲佢同我睇到佢對個個都咁敷衍,同埋上一次你買外賣都係十問九唔應。.呢間野可能半自助餐好多好多人嚟食,尤其是尤其是啲師奶。不過唔會再有下次。
2021-05-14
午餐