2021-03-28 927 瀏覽
今日去左太古城行街,因為疫症關係,晚餐會買外賣回家食,見到Mr.steak外賣自取有優惠,咁就睇下餐牌有咩食,結果我就揀左海蝦蕃茄意大利飯配南瓜湯,而我老公就揀左香燒春雞半隻配意大利麵+南瓜湯。海蝦蕃茄意大利飯蕃茄味好濃郁,再加上大大隻既海蝦,味道好鮮味,海蝦又爽口彈牙,份量方面又多,抵食之選,南瓜湯就無咩特別。香燒春雞半隻配意大利麵雞肉嫩滑多肉汁,啖啖肉,意大利麵反而就硬左一點,而配菜方面相對比較淡,整體份量方面都算多。如果以外賣既質素睇,都算係唔錯選擇,份量都比較多,價錢方面都合理,唔算太貴。

海蝦蕃茄意大利飯

香燒春雞半隻配意大利麵

15 分鐘 (外賣自取)
晚餐可以揀配半自助餐或者唔要都得(但都可以任飲湯同餐包{scone}。而半自助餐有好多選擇,甜品都有9-10款。芝士蛋糕尤其好味😋我俾100分💯💯💯💯叫咗雜扒餐,超夠份量!羊排最好味、其後牛排也非常好,之後仲有德國腸同雞排🍗🍖🥩🥓🌭龍蝦risotto亦好令人滿意!龍蝦🦞肉量幾多!而飯嘅汁味好濃郁!非常吸引!

2021-03-25 880 瀏覽
經過古太城唔知食咩好,諗住食穩陣啲嘅嘢所以揀左牛扒先生好耐冇食佢啦前菜沙律🥗啲菜都新鮮,醬汁調味幾好,我覺得最好食係呢度菜牛扒識落都Juice嘅,一般我都叫7成熟,今次好彩叫咗5成熟,如果唔係就出事了🤫🙈雜扒拼盤呢個個牛叫左7成熟太熟、好乾身帶子最得😉仲條腸唔熱,不過係熟嘅,其他都冇乜驚喜自助麵包🥯及餐湯凍檸茶清清地,有咩檸檬味🍋😅個樣就幾吸引甜品🍮朱古力布朗尼都幾好食,原本已經好甜,加埋啲煉奶士多啤梨醬就甜到漏不過不失,冇咩特別,下次可以試吓佢個半自助餐😉
經過古太城唔知食咩好,諗住食穩陣啲嘅嘢所以揀左牛扒先生
好耐冇食佢啦

前菜沙律🥗
啲菜都新鮮,醬汁調味幾好,我覺得最好食係呢度菜

牛扒
識落都Juice嘅
,一般我都叫7成熟,今次好彩叫咗5成熟
,如果唔係就出事了🤫🙈

雜扒拼盤
呢個個牛叫左7成熟
太熟、好乾身

帶子最得😉仲條腸唔熱,不過係熟嘅,其他都冇乜驚喜

自助麵包🥯及餐湯

凍檸茶
清清地,有咩檸檬味🍋😅個樣就幾吸引

甜品🍮
朱古力布朗尼
都幾好食,原本已經好甜,加埋啲煉奶士多啤梨醬就甜到漏

不過不失,冇咩特別,下次可以試吓佢個半自助餐😉

2021-03-24
芝士焗龍蝦半隻配安格斯小牛扒五成熟,芝士焗龍蝦肉質彈牙,味道鮮甜、咸香,牛扒肉質軟腍,肉味濃郁,配以醬汁食用,味道更佳,配菜包括有蕃薯泥、菇菌、翠玉瓜。芝士焗龍蝦半隻配帶子松露意大利飯,表面鋪滿芝士片,芝士焗龍蝦、帶子肉質厚實,食落鮮味十足,松露意大利飯味道濃厚,內有大量菇菌,飯粒口感煙韌。鮮生蠔海鮮拼盤,鮮生蠔4隻、翡翠海螺2隻、海蝦4隻、紐西蘭青口2隻,鮮生蠔肉質嫩滑,食落好Juicy,翡翠海螺肉質厚肉,海蝦肉質爽口,紐西蘭青口肉質肥美,食落好新鮮。橙汁,味道酸甜。蘋果汁,味道清甜,飲落好清爽。自助沙律吧,包括有地中海八爪魚仔沙律、燒粟米沙律、原味烤南瓜、瑞士薯仔沙律、芝士腸仔沙律、熱帶雜果蝦沙律、蜜桃煙鴨胸沙律、實蘋果火腿沙律、燒野菌配半乾蕃茄、沙律、餐包、葡萄英式鬆餅、南瓜湯、蕃茄湯。自助精選甜品吧,包括有和菓子、布朗尼、啫喱糖、桂花糕、紐約芝士卷、木糠布甸、綠茶瑞士卷、鮮雜果盤、豆腐花。

橙汁,味道酸甜。

蘋果汁,味道清甜,飲落好清爽。

• 芝士焗龍蝦半隻配安格斯小牛扒
  • 自助精選甜品吧
2021-03-10 446 瀏覽
外賣2人自選套餐✌🏻 ($298)外賣套餐有7款可以選擇😱 就算叫外賣都可以在家食semi buffet😎 今次叫個set有:精選湯(番茄湯) x 2🍅頭盤 (沙律、冷肉拼盤) x 4🥗意式肉丸配薯蓉🥔煙肉野菌卡邦拿扁意大利麵🍝美國安格斯西冷牛扒配油漬蒜籽🥩甜品 (紐約芝士餅、Brownie、歌劇院蛋糕) x 4🎂呢個價錢黎講性價比好高😱 估唔到叫外賣都可以食到semi buffet😛 仲要有扒食😎 前菜頭盤有14款可選擇✌🏻 甜品亦有8款可選擇🍮食物質素也不錯👌🏻 意大利麵夠哂creamy🍝 西冷牛扒肉質唔會韌🥩 唔洗擔心唔夠飽肚😋
外賣2人自選套餐✌🏻 ($298)
精選湯(番茄湯) x 2🍅
頭盤 (沙律、冷肉拼盤) x 4🥗
意式肉丸配薯蓉🥔
煙肉野菌卡邦拿扁意大利麵🍝
美國安格斯西冷牛扒配油漬蒜籽🥩
甜品 (紐約芝士餅、Brownie、歌劇院蛋糕) x 4🎂

2021-02-03 1011 瀏覽
今日去開太古開會,做完嘢諗住食返個午餐,逛逛下去咗康怡廣場,發現有一間 Steak House,既然未試過,又難得過嚟香港呢邊做嘢,就試吓知個 Mr Steak 吧。原來呢個係一個Semi Buffet,包括有前菜,主菜加甜品,前菜和甜品都是任食的,大家悉隨尊便,主菜方面,我點了一個西冷牛扒,牛扒一上碟,熱騰騰的,煎得微焦,一大塊以女士來說,食晒已經很飽了,肉質尚算嫩滑,部份位置有筋,這反而合我心水,有𡁻口,正是我喜歡的。前菜方面就不用多講了,大家可以從相片中細看,食完個扒同前菜,再加上幾件甜品,以為自己控制得住,最終都是捧住個肚走,大滿足了!

2021-01-06
2K
2021-02-01 5041 瀏覽
好姊妹生日,同佢去左慶祝👅朋友推介Mr Steak lunch set 包埋任食沙律、餐湯及甜品💕😋勁多食物選擇,而且食物質素唔錯,決定同好姊妹去食。餐牌上除了有半自助午餐外,還有午餐包括主菜、餐湯、甜品和飲品。因為好姊妹喜歡吃甜品,所以選擇了半自助午餐。自助沙律吧沙律種類非常多,而且擺放精緻美觀,衛生乾淨,每一盤食物都放上蓋子,避免在空氣中鋪塵,非常體貼。沙律類有薯仔沙律、青瓜蟹棒沙律、長通粉、麻醬豆腐、南瓜沙律、凱撒沙律等等甜品類選擇也有大約10款左右,木糠布甸、抹茶蛋捲、黑森林蛋糕、草莓慕絲、布朗尼、檸檬撻、麵包布甸、豆腐花等等當日的廚師餐湯是蕃茄湯,酸酸甜甜,非常開胃。旁邊還有麵包和牛油供客人食用====—====—====—====—🥗自助沙律 · 🍰甜品吧 + 🍲廚師精選餐湯—🥩黑毛安格斯肉眼扒($208)安格斯肉眼扒大大塊,上桌時已經聞到非常香。肉眼扒肉質非常香濃,厚肉好吃。🦞法式芝士焗龍蝦配特選部位牛扒($218)海鮮控的我選了法式芝士焗龍蝦配特選部位牛扒。龍蝦蓋滿了芝士,非常邪惡。蝦肉質感彈牙,新鮮好吃。特選部位牛扒也是不錯的,肉質同樣香濃美味,店員還細心地按客人味道

當日的廚師餐湯是蕃茄湯,酸酸甜甜,非常開胃。
旁邊還有麵包和牛油供客人食用

====—====—====—====—

🥗自助沙律 · 🍰甜品吧 + 🍲廚師精選餐湯

🥩黑毛安格斯肉眼扒($208)

🦞法式芝士焗龍蝦配特選部位牛扒($218)

特選部位牛扒也是不錯的,肉質同樣香濃美味,店員還細心地按客人味道喜好送上芥末醬。

❤️配:鮮磨咖啡或茶☕
最後喝杯凍檸茶
2021-01-24
  • 半自助午餐
2021-01-06 1406 瀏覽
今日終於約到朋友一齊來試下呢到既自助沙律吧。我地喺午餐時段來食,主菜有飯、意粉同扒等等選擇。🧡美國安格斯牛扒無諗過主菜牛扒會咁大塊,而且賣相都幾靚,表面煎到微微焦香好吸引,相信女仔食既話食完成塊都已經飽哂。牛肉脂肪比例唔多亦都少筋腱位,所以食落真喺啖啖肉好滿足。🧡海蝦蕃茄意大利飯成個飯的蕃茄味都好濃郁,每粒飯粒都被蕃茄汁包圍的感覺,口感濕潤又開胃。海蝦食落雖然無咩鮮味,但好在肉質彈牙無發霉,而且都幾大隻。🧡自助沙律吧約有十多款唔同口味的沙律和甜品任君選擇,當中亦都有幾種冷盤火腿可以揀。整體來說,食物味道同質素都對得起價錢,加上refill的速度都算幾快,出去攞過幾次食物都好少遇到有空盤的情況出現,所以當日假日都吸引左唔少家庭一家大細去食,需要等位。

🧡美國安格斯牛扒

🧡海蝦蕃茄意大利飯

🧡自助沙律吧
2020-12-26 1022 瀏覽
雖然食物不錯,但建議可免則免,除非見職員在門口可即時查詢。12月7日買過外賣自選套餐,食物味道、溫度、價錢(以份量計)都ok,出餐速度也合理,另收$5盒錢也可接受。烤肉拼盤不錯、不會太鞋或韌,雖然單張冇寫,其實有伴薯蓉。海鮮飯不會太乾或太林。頭盤最欣賞南瓜,幾香甜。野菌沙律調味ok,芝士腸仔沙律組合較普遍,如喜歡新嘗試,建議嘗試其他選擇。甜品味道一般,唔差但亦無驚喜。整體性價比不錯,最優勝係多選擇。12月26日再去,門口有外賣自選同聖誕外賣廣告及單張,向職員交填完的聖誕外賣單張(其實因多選擇、也用了時間填),職員才講當日已冇做聖誕外賣,銅鑼灣先有,可改選自選套餐,講完就走(可能太忙或俾時間再填?),之後返轉頭亦未見取下聖誕外賣廣告。
雖然食物不錯,但建議可免則免,除非見職員在門口可即時查詢。

2020-12-07
外賣自取
$120 (其他)
  • 原味烤南瓜
2020-12-16 652 瀏覽
ordered a semi-buffet dinner take away. all is there except the dessert. seems they forgot to give me the dessert included which is not good ❌ kinda feel bad about it. been there couple of times. coz i think their take away seems offer a lot of food. i think they also missed the pumpkin something.
外賣自取
2020-12-13 908 瀏覽
疫情下的午餐很豐富~門口有好多人排隊,但原來絕大部分都係等叫外賣(發現好抵下次試試~)由於好多人等店員安排入座/訂外賣,最後等咗大概15分鐘先入座。但疫情下大家都在適應政府措施等事務,我地都好明白餐廳處境,唯有等一陣啦~午市選擇包羅萬有,而且好豐富。首先係前菜+湯+麵包:湯、麵包都係任添加~主食我同屋企人叫3樣唔同可以分享:sirloin steak份量挺不錯,因為已經有前菜同甜品,對於想控制食量嘅人(雖然好明顯控制唔到自己)就份量剛剛好。mixed grill combo2條腸都好唔掂;羊架唔太羶;燒雞則一般;整體來講無咩驚喜,一般般(但好抵)pork loin不太受歡迎嘅豬竟然係小編最愛~ 煎得剛剛好,淋淋地又有咬感甜品一般,好似成日會變架,有新鮮感!服務尚好,係有一個員工比較燥底,喇口喇面咁,我地都唔敢舉手問佢野哩餐超級豐富好多野食,仲係餐廳坐咗好耐享受午飯時光。我同家人都食得開心同滿足。簡簡單單又一餐,希望大家好快可以再次過沒有疫情嘅日子!
疫情下的午餐很豐富~

午市選擇包羅萬有,而且好豐富。
首先係前菜+湯+麵包:

湯、麵包都係任添加~

主食我同屋企人叫3樣唔同可以分享:

sirloin steak

mixed grill combo

pork loin
不太受歡迎嘅豬竟然係小編最愛~ 煎得剛剛好,淋淋地又有咬感

甜品一般,好似成日會變架,有新鮮感!

簡簡單單又一餐,希望大家好快可以再次過沒有疫情嘅日子!
2020-11-29 811 瀏覽
🕰用餐時間:12:30-14:00 👥人數:3一入座,每人就有一個紙袋裝口罩😷。午市共2份餐牌:半自助餐或單點;單點+$38可轉半自助餐。如同桌有人點半自助餐,所有人都要「upgrade」。除了沙律吧,還包餐飲1杯。凍咖啡挺濃,自己按喜好加糖醬及奶☕️窩蛋肉醬意粉 ($98) (單點餐牌) + $38 半自助餐想不到這本應的「頹飯」居然賣相這麼美,器皿的保温度也高,驚喜驚喜全素橄欖油蝴蝶粉 ($117) (半自助餐餐牌)清新可口,不會太「滯」,吃完這碟還有足夠空間吃沙律吧(笑~小編你的胃究竟有多大)蕃茄海鮮意大利飯 ($128) (半自助餐餐牌)份量大、海鮮多,蕃茄味濃,飯粒有口感*設加一服務費
🕰用餐時間:12:30-14:00 👥人數:3

全素橄欖油蝴蝶粉 ($117) (半自助餐餐牌)

蕃茄海鮮意大利飯 ($128) (半自助餐餐牌)

份量大、海鮮多,蕃茄味濃,飯粒有口感

*設加一服務費
2020-11-25
午餐
2020-11-25 633 瀏覽
食物擺放整齊,我哋一個點了88元沙律自助餐另一個點了百幾蚊的西冷牛扒餐如果想午餐食清D,88元係一個幾好選擇,因salad bar 有不同款式嘅沙律🥗,味道唔錯!甜品好味,但款式不算多,南瓜湯,配餐飲,比較東區其他地方嘅午餐價錢及環境,算合理!牛扒煎得甘香,有肉汁,合心意
食物擺放整齊,我哋一個點了88元沙律自助餐
另一個點了百幾蚊的西冷牛扒餐

,配餐飲,比較東區其他地方嘅午餐價錢及環境,算合理!

牛扒煎得甘香,有肉汁,合心意

午餐
2020-11-21 489 瀏覽
原來Me. Steak 不只有steak還有沙律和甜品的半自助晚餐款式多樣、質素還一點也不頹!特別推薦甜品bar的蘋果批甜甜酸酸搭配蘋果果肉好好味當晚總共吃了三塊另外番茄湯也好有驚喜熱辣辣又有濃厚番茄味,正呀其實只吃半自助晚餐都一定夠飽不過若然想試一試Mr Steak 的牛扒可以order set dinner 我叫了美國克厘石牧場安格斯牛扒擺盤精緻、牛扒大大份配菜亦做到恰到好處加HK$98還可以加配生蠔添,認真值得推薦
原來Me. Steak 不只有steak

還有沙律和甜品的半自助晚餐
款式多樣、質素還一點也不頹!
特別推薦甜品bar的蘋果批
甜甜酸酸搭配蘋果果肉好好味
當晚總共吃了三塊
另外番茄湯也好有驚喜
熱辣辣又有濃厚番茄味,正呀

其實只吃半自助晚餐都一定夠飽
不過若然想試一試Mr Steak 的牛扒
可以order set dinner
我叫了美國克厘石牧場安格斯牛扒
擺盤精緻、牛扒大大份
配菜亦做到恰到好處
加HK$98還可以加配生蠔添,認真值得推薦

2020-11-10 495 瀏覽
Mr Steak 的半自助午餐真係好抵食。一隻大碟係唔會裝得哂咁多款沙律!因為真係有超多款沙律,重要有好少見的蟹柳沙律。全部沙律都好新鮮,值得留肚食多幾款。半自助午餐仲包左湯/麵包,仲有女士們至愛的甜品。唔好以為午餐的甜品選擇會少,竟然有十多款,朱古力蛋糕/芝士批/麵包布甸都有齊哂,味道仲唔差,比得上傳統buffet。講番主菜,今次嗌左個龍蝦汁帶子意大利飯,好大碟個樣都幾靚仔,味道還可以。但係剛剛先食完一碟沙律,未食主菜已經覺得有點飽,下次要胃口更好的日子先來。