2024-10-30 1270 瀏覽
天氣轉涼,夜晚放工諗唔到食咩,就去左銅鑼灣牛站打邊爐。夜晚人都多,但因為閒日加上銅鑼灣店夠大,唔使等位。今揀了SRF美國極黒和牛2小時任飲任食!眼見基本上個個都係點呢個餐,因為以300蚊有找的價錢,個SRF和牛質素真係好好!湯底揀了冬瓜瑤柱豬骨和招牌的麻辣。然後到自助區拎飲品及蔬菜。自助區,飲品豐富,無論凍飲、熱飲、鮮搾飲品、清酒,當然仲有珍奶!蔬菜、菇類好新鮮,仲有各種丸類、麵食、炸物和餐前小食等,呢度可以令人餐前都食夠3成飽!仲有各式甜品雪糕和甜點,每樣整齊排列,睇到都好開心。拎完蔬菜飲品返黎,點單美食已經上枱!美國極黑和牛SRF、美國安格斯牛板腱,大大塊,肉花均勻,而且入口肥美又不失肉味!牛舌彈牙爽口、encore左4轉。麻辣湯底配咩肉都夾,但一邊都要淥菜,所以清甜的冬瓜瑤柱湯就啱晒。必食仲有海鮮,海蝦好新鮮,隻隻彈牙。大蜆、花膠、脆鯇片、墨魚仔、海參仲有大大粒帶子,啖啖肉。魚皮、響鈴、都係打邊爐佳品,呢度啲魚皮大大塊脆卜卜,就咁食都好好食!! 響鈴入面仲有紫菜,真係無得輸,邪惡之極,但唔食又唔得!!!最後係食菜,翠綠的菜係邊爐佳品,食完一輪肉,食菜係最適合不過,金菇、豆苗、生菜
仲有各式甜品雪糕和甜點,每樣整齊排列,睇到都好開心。
魚皮、響鈴、都係打邊爐佳品,呢度啲魚皮大大塊脆卜卜,就咁食都好好食!! 響鈴入面仲有紫菜,真係無得輸,邪惡之極,但唔食又唔得!!!最後係食菜,翠綠的菜係邊爐佳品,食完一輪肉,食菜係最適合不過,金菇、豆苗、生菜、芥蘭,完全係食菜自由!!!
最後食甜品,布甸、芋圓、tiramisu,仲有必食的紅糖糍粑!!!食埋2杯雪糕收手了。滿足滿足。
2024-10-21
餐廳位於銅鑼灣二期好方便,已經再度二訪🤣一如既往有三款套餐,接近10款湯底選擇,有各種套餐選擇,分別美國精選牛套餐,美國極黑和牛套餐,特上牛小排🐮今次揀叼美國極黑和牛,肉質靚性價比高🤣上次喺其他分店試過蕃茄湯好食,今次試吓椰子雞湯味❣️🪄美國極黑和牛SRF、美國安格斯牛板腱、美國特級肩胛肉眼 個人推介極黑和牛😛肉質有油脂香,而牛板腱肉味多啲高質,其他配料仲有牛舌、封門柳等🪄其他火鍋配料台灣直送好似蛋餃,仲有烏冬、王子麵等等,各種菜類個人推介皇帝菜,仲有滷肉飯、小龍蝦🦞🪄飲品🍸提供3款較特別嘅酒類如燒酌清酒等,個人推薦自家製茶類,桂花烏龍冷泡茶,仲有各種台式飲品,鴻福堂支裝飲品🪄甜品🍧有 Haagen-Dazs杯裝已經值回票價🤣食多杯好快回本😎士多啤梨🍓最推薦,仲有其他甜品好似糯米糍,超級大滿足@beefstationcwb 🚩 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓#addifoodie #addifoodie銅鑼灣#foodie #hongkongfood #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #情侶美食 #H

🪄美國極黑和牛SRF、美國安格斯牛板腱、美國特級肩胛肉眼

🪄其他火鍋配料

🪄飲品🍸

🪄甜品🍧

@beefstationcwb
🚩 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓

#addifoodie #addifoodie銅鑼灣
#foodie #hongkongfood #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #情侶美食 #HKcouple #foodiecouple #美食 #香港美食 #香港餐廳推介 #香港好去處 #香港餐廳 #香港餐廳指南 #銅鑼灣餐廳 #香港打卡 #打卡 #銅鑼灣美食 #香港打卡好去處 #hkfoodie #香港探店 #akoya #日本菜 #銅鑼灣日本菜 #銅鑼灣 #牛駅 #銅鑼灣打邊爐
2024-08-14
香港有不少高質台式火鍋放題店,牛站麻辣火鍋放題就是人氣火鍋之一,120分鐘任食任飲,提供多款海鮮、乳鴿、和牛和火鍋配料小食超滿足,環境乾淨企理,坐位寬敞舒適,最岩和一大班朋友飲飲食食,咁多款美食一定夾到所有朋友既口味,真心誠實推介!龍蝦頭湯底火鍋必點!鍋入面真係有個龍蝦頭起個湯底入面,入口味道好鮮甜,和飲緊濃蝦湯一樣咁香濃咁好味~唔使額外再點調味料都好入味!美國安格斯牛板腱 牛肉油花分布平均,肉質較瘦,但鮮嫩多汁,中間透明的嫩筋口感Q彈有層次。必點美國牛肩胛片相比起和牛,佢嘅肉質比較堅實,有咬感,牛肉味香濃,都係必點!帆立貝帆立貝鮮嫩多汁,口感滑嫩,浸起龍蝦湯底一齊滾,鮮甜美味鮮甜沙白沙白肉汁鮮甜細膩,配上龍蝦湯底,食落口更鮮甜!手包蝦肉雲吞皮薄餡靚,內層包住超多蝦肉,蝦肉新鮮彈牙,必點!蛋餃蛋味香濃,入面包住爽滑既豬肉餡,好好食!青提燒酒充滿香甜嘅提子味燒酒,酒味比較淺,同一大班朋友一邊火鍋一邊飲酒,好正!芒果布甸芒果布甸軟滑,入面超多芒果肉,細細杯剛剛好,好美味芝士蛋糕芝士蛋糕入口面滑,上層加入咗香脆嘅曲奇脆粒,甜而不膩,我自己好鍾意,食咗三個👍榴槤糯米糍好少放題店提供,外皮口感煙

龍蝦頭湯底火鍋

美國安格斯牛板腱

美國牛肩胛片

帆立貝
帆立貝鮮嫩多汁,口感滑嫩,浸起龍蝦湯底一齊滾,鮮甜美味

鮮甜沙白
沙白肉汁鮮甜細膩,配上龍蝦湯底,食落口更鮮甜!

手包蝦肉雲吞
皮薄餡靚,內層包住超多蝦肉,蝦肉新鮮彈牙,必點!

蛋餃
蛋味香濃,入面包住爽滑既豬肉餡,好好食!

青提燒酒

芒果布甸
芒果布甸軟滑,入面超多芒果肉,細細杯剛剛好,好美味

芝士蛋糕

榴槤糯米糍
好少放題店提供,外皮口感煙韌,內餡果肉濃郁,榴槤味超香,好讚!

Häagen-Dazs
平時食放題,通常都係每人一個Häagen-Dazs,呢間放題最正嘅係佢嘅Häagen-Dazs係任食!曲奇嗰款就好似食緊Oreo餅咁香濃,推介!

洛神花茶
食咗咁多肥牛,梗係要飲番杯清爽嘅洛神花茶解膩啦,微酸嘅口感好開胃,養顏又健康!
2024-08-21
今晚收工去咗銅鑼灣二期「牛站(駅)麻辣火鍋放題」吃晚餐。店內座無虛席,好受歡迎👍🏻主打三款價錢的火鍋放題套餐,供應唔同級數嘅牛肉火鍋醬油醬料可以喺自助區自行配搭,另外仲有大量新鮮蔬菜、火鍋配料、甜品、雪糕雪條、冷熱飲品、糖果區及咖啡等等,無限任飲任食牛駅秘製麻辣鍋 + 冬瓜瑤柱豬骨湯招牌麻辣湯面上有一層厚厚的紅油,四種辣度可選,味道濃郁,麻辣香氣逼人🌶️冬瓜瑤柱豬骨湯相對上比較清甜,冇咁油膩SRF美國極黑和牛片和牛片好大塊,脂肪細紋分布均勻,熱灼2至5秒就食得,肉質軟嫩,牛肉味香濃美國牛肩胛片牛肩胛片的油脂相對豐富,肉質更軟嫩,帶點油脂感,正呀美國安格斯牛板腱牛板腱脂肪比較少,肉質有彈性,啖啖肉澳洲羊肉片 & 美國豬梅肉片肥瘦適中的羊肉片及豬梅肉片,質素不錯,各有特色台北鴨血鴨血Q彈,配麻辣湯就啱晒火鍋配料冰菜、皇帝菜、豆苗、羽衣甘藍、腐竹、蕃茄、粟米及冬菇等等食材都好新鮮,打邊爐好吸湯

牛駅秘製麻辣鍋 + 冬瓜瑤柱豬骨湯

SRF美國極黑和牛片

美國牛肩胛片
牛肩胛片的油脂相對豐富,肉質更軟嫩,帶點油脂感,正呀

美國安格斯牛板腱
牛板腱脂肪比較少,肉質有彈性,啖啖肉

澳洲羊肉片 & 美國豬梅肉片
肥瘦適中的羊肉片及豬梅肉片,質素不錯,各有特色

台北鴨血
鴨血Q彈,配麻辣湯就啱晒

火鍋配料
牛站現在開了數家分店,去過旺角店,牛肉美味印象深刻。今次帶朋友來到銅鑼灣的分店,朋友同樣大讚美味!餐廳入口佈置了木柱走廊,打卡也好看。加上很多生活化語句佈滿自助區,頗有玩味,有台式cafe感覺呢!這裏的自助區超大,熟食的冷盤、熱菜、肉燥飯,讓你立刻開胃,等候火鍋水滾時絕對不會餓著。扭紋雪糕機拌著七彩軟糖,繽紛色彩,看到都開心!清涼的清酒、梅酒,十分消暑,各式的飲品放滿整幅牆的多選擇,甜品除了有häagen-dazs雪糕,多口味的雪條,還有我最喜歡吃的一口糕點,一定要留肚吃。先吃點開胃前菜,中華沙律、麻辣魚皮、酸辣鳳爪、麻辣雞腎,全部都味道不錯,我最喜歡酸辣鳳爪,夠入味,又爽又開胃。這裏的梅酒,味道酸酸甜甜,涼涼的喝著很舒服,拌麻辣前菜味道很夾。男士可能會喜歡清酒多一些,也有其他凍飲,超多選擇。等待火鍋水滾時,熟食已經到上桌,速度非常快,值得一讚。有炸乳鴿,非常好味,肉質嫩滑有汁,媲美燒味店。芝麻雞翼是必吃的項目,因為芝麻和脆皮炸得非常香,雞翼新鮮,肉質嫩滑多汁,連雞翼尖的骨也能吃下。火鍋開動了!點的是豬筒骨湯底,煮到奶白色了。先來一輪牛肉,最喜歡美國極黑和牛,脂肪分佈均勻,煮完肉質嫩滑

火鍋開動了!點的是豬筒骨湯底,煮到奶白色了。先來一輪牛肉,最喜歡美國極黑和牛,脂肪分佈均勻,煮完肉質嫩滑又有牛肉香;美國肩胛肉,爽口結實,口感很好;美國安格斯牛板腱,肉質鮮紅,紋理清晰,很有牛肉味;牛舌很爽口,最有質感。

海鮮類都非常新鮮,大蝦爽口鮮甜,翻點了兩次;鯇魚腩吸收豬骨湯味,令魚肉更鮮甜。
醉雞翼一定要試,醃得超入味,即使在湯裏煮完,仍然吃到花雕酒香,雞翼肉質嫩滑,汁液鮮甜,也是翻點之選。

丸類都在噴著強勁冷氣的凍櫃內,看得到的新鮮。仿蟹棒煮完沒有散開,味道鮮甜;貢丸有香菇麻油香;花枝丸吃到粒粒花枝,非常爽口。總的來說,丸類質素都很好。

蔬菜類有豆苗啊,夠嫩沒有渣。萵筍、金菇和芋絲,泡在湯裡慢慢煮,吸收湯味後才吃,連醬油也不用點。

還有鴨血做配料,比豬血更好味,口感更滑。田雞腿,很大隻,做火鍋配料比較少有,肉質很滑溜的。

最後要留肚吃甜品。扭紋雪糕有得玩有得食,拌幾粒軟糖過口癮;一口甜品,不能錯過的明月卷,紅豆餡配糯米皮,煙韌口感,有紅豆香甜,非常好吃;另一件以為是芝士蛋糕,原來裏面夾著一層麻薯,一層紫薯,味道超正!必定要試。

總結出自己最喜歡吃的,日後再來牛站,就主打吃這些,不擔心選擇困難了。埋單加一每位不到300元,已經吃飽喝足,食物質素又高,一定再光顧。
2024-06-26
2天前 0 瀏覽
🥩 **Beef Lover's Paradise**: From tender slices of beef to rich, marbled cuts, 牛站(駅) offers an impressive variety of beef that you can enjoy to your heart's content. The quality is top-notch, and each bite is a burst of flavor. 🌶️ **Spicy Hotpot Heaven**: The 麻辣湯底 is a must-try! It's the perfect balance of spice and flavor, making every dip of meat and veggies an unforgettable experience. If you love a good kick, this is the place to be. 🥗 **Fresh Veggies & More**: Not just beef, the selection o

🥗 **Fresh Veggies & More**: Not just beef, the selection of fresh vegetables is extensive. From crunchy greens to mushrooms, you can create a balanced and delicious hotpot meal. Plus, the fruit selection is perfect for a refreshing end to your meal.

🍨 **Dessert Delight**: Don't forget to save room for dessert! The variety of sweets and ice cream is the perfect way to cool down after a spicy meal. The desserts are not just an afterthought but a highlight on their own.

2024-11-09 0 瀏覽
平日午市,4小時火鍋放題。價錢由$ 168-$318。我們選了第三級,連加一只是$ 240/人。美國極黑和牛片美國安格斯牛版腱美國特級肩胛肉眼片封門柳西班牙豬五花片手打蝦滑脆鯇魚片爽脆墨魚還有大量任食蔬菜、火鍋配料、小食、甜品、雪糕。湯底都有很多選擇,極力推薦龍蝦頭鍋。窩中有龍蝦頭、紫洋蔥和菇菇,越滾越有味,亦不會油膩。今日的脆鯇魚片非常正,無骨,鮮甜,我食了很多轉。蔬菜也非常吸引,種類多又新鮮,排列整齊。我最愛皇帝菜和西洋菜,爽甜冇渣。4小時,一定可以回本。食吓休息吓飲吓再食吓。職員動作勤快,食材加添快速,環境光猛舒服。每隔一段時間就心思思又來食了。
平日午市,4小時火鍋放題
價錢由$ 168-$318。
我們選了第三級,
連加一只是$ 240/人。
美國極黑和牛片
美國安格斯牛版腱
美國特級肩胛肉眼片
封門柳
西班牙豬五花片
手打蝦滑
脆鯇魚片
爽脆墨魚
還有大量任食蔬菜、火鍋配料、小食、甜品、雪糕。

湯底都有很多選擇,極力推薦龍蝦頭鍋。
窩中有龍蝦頭、紫洋蔥和菇菇,越滾越有味,亦不會油膩。

今日的脆鯇魚片非常正,無骨,鮮甜,我食了很多轉。

蔬菜也非常吸引,種類多又新鮮,排列整齊。
我最愛皇帝菜和西洋菜,爽甜冇渣。

4小時,一定可以回本。食吓休息吓飲吓再食吓。
職員動作勤快,食材加添快速,環境光猛舒服。

每隔一段時間就心思思又來食了。
2024-11-07
2024-11-08 0 瀏覽
店名: 牛站(駅)麻辣火鍋放題地址: 銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓銅鑼灣站 D2 出口, 行1分鐘環境: 4.5/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5近排天氣轉涼🌬,又黎到打邊爐既季節啦🫕!趁閒日放lunch黎,加上店面夠大,唔使等位就入到去✌🏻,但過多唔夠半個鐘就已經滿座!原來佢晏就係可以由12點食到4點😲,以火鍋放題店黎講都好難得咁慷慨!2點後入座仲可享全單88折😳!呢間牛站用料新鮮、種類繁多🍲,有四款套餐、十款湯底任君選擇🙌🏻,性價比好高😝!SRF美國極黑和牛片 ❤️❤️❤️❤️❤️$218/位首先湯底方面,加$48嗌左藥膳牛骨🍖拼清甜椰子雞🐓既鴛鴦鍋,前者涮牛,後者淥菜,兩者都香濃足料🤩!打邊爐點少得醬料🍶,自助區牆身貼上湯底同混醬既最佳配搭😋!個人最鍾意加入油蔥酥🧅,台式味即刻出曬黎~和牛重磅出場🐂!分別嗌左SRF美國極黑和牛、美國安格斯牛板腱、美國特級肩胛肉眼🥩,粉嫩雪花紋路靚🤤,而且出左幾轉都依然保持到高品質👍🏻!個人最推薦美國特級肩胛肉眼,肥瘦均勻、重牛味又有油香😍!而SRF美國極黑和牛既肉質較紮實,肉味亦非常香濃😋~其他必食火鍋配料佳品包括:少見邪惡既紫菜
店名: 牛站(駅)麻辣火鍋放題
地址: 銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓
銅鑼灣站 D2 出口, 行1分鐘

環境: 4.5/5
價錢: 4.5/5
味道: 4.5/5

SRF美國極黑和牛片 ❤️❤️❤️❤️❤️
$218/位

其他必食火鍋配料佳品包括:少見邪惡既紫菜響鈴、爽滑彈牙既手打蝦滑🦐、口感豐富既竹笙釀蝦滑🍤同吸盡湯汁精華既冰豆腐,樣樣都值得一試🤩!小食方面今日有台灣一口腸同咖哩魚蛋😳,匯聚左香港同台灣既地道美食!食完一輪肉係時候食翻啲菜🥬,蔬菜區有萵筍、娃娃菜、皇帝菜、金菇等,絕對實現到食菜自由😍!

飲品方面除左有支裝、罐裝、盒裝飲品🧃外,仲有自由斟清熱既椰青水🥥、甘蔗汁🎋同各式酒類🍻包括:啤酒🍺、果酒🍸、燒酌清酒🍶等,不過未滿18歲人士記得唔可以飲酒呀🚫!自家製冷泡茶飲🫖仲有白桃烏龍🍑,實有一款啱你心水🥰!

最後點少得甜品作結🧁!雪糕同雪葩大多以市面上少見為主🙅🏻‍♀️,仲定期換款,每次去都充滿驚喜🤩!今日就有我最愛既biscoff味Häagen-Dazs 😍,大推!仲有各式各樣既自家製甜品,包括:椰汁雪燕🥥、Tiramisu☕️、多款大福🍨,仲有軟雪糕🍦同必點既紅糖糍粑!食完大滿足🤤!
2024-11-08 0 瀏覽
呢間火鍋放題真係信心既保證,水準十分穏定,環境又舒服,所以基本上約親朋友都係嚟一間😋自助區仲有各式菜類同丸類嘅選擇,仲有大量既甜品,真係好豐富❤️首先講下湯底:滋補豬筒骨鍋,湯底濃郁鮮美,每一口都暖胃又滋味另外仲可以QR code落單,海鮮方面,爽脆墨魚真係非常彈牙,脆卜卜嘅口感。脆鯇魚片新鮮嫩滑,配豬骨湯底,十分美味。至於鮮甜沙白,海鮮味十足,湯底更加突顯佢嘅甜味。鮮甜海蝦,蝦肉彈牙主角當然係牛! 美國安格斯牛板腱,牛味濃郁, SRF美國極黑和牛,油花分佈均勻,SRF肩胛肉眼,油脂豐富☺️

2024-11-04
2024-10-31 0 瀏覽
呢間牛駅台式火鍋分店已經開到周圍都係啦🤓今日就去左銅鑼灣分店~就連平日都爆哂要等位😝果然依舊保持到質素呀😛比人既印象就是乾淨同寬敞😚用餐區同食材區都令人感到舒適😋佢地既套餐選擇豐富,我們就選擇左中價位嘅「SRF美國極黑和牛片」套餐,$298/位,可以盡情享用高質嘅美國SRF和牛片同其他精選餐飲🥰🥰超值!!湯底方面,我地就簡左藥膳牛骨湯~食落好大陣蟲草同紅棗香味😳食住個咁健身養生嘅湯底😝一啲罪惡感都感覺唔到添呀🥺🥺係自助食品區,無論係丸類、蔬菜、飲品同係甜品,都整齊排列😌😌令人印象深刻!連麻辣小龍蝦都有😍😍😍真係驚喜不斷😆飲品方面,佢地仲有珍珠奶茶同自家泡茶,真係好有特色~服務周到😻😻令人滿足😼

2024-10-28 502 瀏覽
天氣終於涼左少少🤏🏻好適合打邊爐😎但無論天氣點樣🤣都可以去打邊爐🍲打邊爐邊有分季節架✌🏻牛站打邊爐係用QR CODE落單,勁方便快捷方便i人自助落單,中意就隨時encore湯底揀左鴛鴦鍋牛駅秘製麻辣鍋:BB辣龍蝦頭鍋鍾意食辣,但係又唔敢食太辣,驚熱氣😂 BB辣就最好啦龍蝦湯鍋較清甜,可以中和下辣度鮮甜沙白係我最愛,無限encore,隻隻大粒鮮甜肥美冇沙不論幾時落單,每次的質素都非常正👍🏻打邊爐點可以吾食牛肉🥩,呢到肉類選擇多特別推薦:美國牛肩胛片+SRF美國極黑和牛片肉質肥美,入口即溶
天氣終於涼左少少🤏🏻好適合打邊爐😎
但無論天氣點樣🤣都可以去打邊爐🍲打邊爐邊有分季節架✌🏻

牛站打邊爐係用QR CODE落單,勁方便快捷
方便i人自助落單,中意就隨時encore

湯底揀左鴛鴦鍋
牛駅秘製麻辣鍋:BB辣
龍蝦頭鍋
鍾意食辣,但係又唔敢食太辣,驚熱氣😂 BB辣就最好啦
龍蝦湯鍋較清甜,可以中和下辣度

鮮甜沙白係我最愛,無限encore,隻隻大粒鮮甜肥美冇沙
不論幾時落單,每次的質素都非常正👍🏻

打邊爐點可以吾食牛肉🥩,呢到肉類選擇多
特別推薦:美國牛肩胛片+SRF美國極黑和牛片
肉質肥美,入口即溶

2024-10-26 538 瀏覽
我平時都有食開,餐廳嘅食物本身都好穩陣,試過幾個湯都唔錯。仕應大部分都好好人,漏點嘅餐點會提你補翻,野飲都比你帶住走平時黎食野食到一半仕應都會走黎叫你埋單,而我每次都好配合即刻出去埋數,方便佢地同事做野。總之我都覺得可以keep住一直幫襯,仲考慮過做埋會員係唯獨上次我黎食一人定量嘅時候,一如以往咁走去埋單,櫃檯嘅員工講左五分鐘電話,咁我都知道佢接緊訂單,就用左額外少少時間,等佢講完電話先比張單佢埋結果就係我食野食慢左,反而就比仕應催我走。當時我都已經盡快食完野就即刻起行,仕應係我食緊野嘅途中一直黎望我,每半分鐘就走黎逐少收走檯上嘅碟同鍋,好有壓迫感。我都有解釋係因為等佢地同事接完訂單先埋等耐左,反而仲比佢地其他同事話"埋單埋慢左wo",冷嘲熱諷。我到最後大概遲左3分鐘上下食完(有keep住睇時間),唔通用餐時間都要包埋埋單?你地嘅同事做野慢左就轉嫁落消費者到,仲要食住野受你氣?咁嘅服務態度真係唔使旨意有下次最後提醒翻係呢間食如果途中比張單你埋,記得要食到飽先去埋,真係可惜左一間食物質素高嘅餐廳

2024-10-23
5 分鐘 (堂食)
午餐
2024-10-08 1303 瀏覽
因為想食清甜椰子雞,又想食台式酸辣,還掂加$48就可以轉鴛鴦鍋,就轉啦,可以一邊辣一邊清。湯底係足料嘅,椰子雞湯底淥蔬菜菇類海鮮都份外香甜。至於酸辣鍋,佢鍋底個蜂巢豆腐同另外order嘅鴨血好夾,夠酸香辣。黎呢度第一時間叫熟食燒乳鴿皇同芝麻雞翼,因為即刻食得,仲次次都好味,又惹味又香脆。二百幾蚊嘅餐包嘅肉已經唔錯了,當中SRF美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱同美國牛肩胛片都係1份有3-4片,封門柳1份就有2-3片,食幾份都回本。另外,呢度嘅火鍋料有好多係高質野,好似鮮雞子、配辣鍋一流嘅台北鴨血、脆鯇魚片、沙白、蝦、帆立貝,呢個價位仲係好抵食。出去自助區除咗攞左必食嘅芋頭貢丸,見丸類菇類、菜類又有新野,當中最特別紫色羽衣甘藍、水蓮同冰菜上次黎係無嘅,仲好新鮮。紫色羽衣甘藍索汁爽脆,我覺得係全晚蔬菜No.1。職員快手,同無say no嘅態度亦值得一讚。
清甜椰子雞、台式酸辣(鴛鴦鍋)
有小龍蝦!

海鮮、雞翼
黑糖糍粑
二百幾蚊嘅餐包嘅肉已經唔錯了,
自助蔬菜
職員快手,同無say no嘅態度亦值得一讚。
清甜椰子雞、台式酸辣(鴛鴦鍋)
有小龍蝦!
海鮮、雞翼
黑糖糍粑
自助蔬菜
2024-09-29 1772 瀏覽
😌又嚟牛站午市食足四個鐘今次發現到有新嘅食物呀 就係我最鍾意食嘅炸雞翼 仲要係釀咗芝士㗎🤤牛肉有幾種可以選擇~必點美國特級肩胛肉眼同美國極黑和牛SRF一款牛肉味比較濃郁、一款脂肪量比較少,食得好放心自助區先係重頭戲,多款到個肚一定唔會容納得到所有食物☺️蔬菜類除咗有普遍食到嘅生菜同娃娃菜之外,竟然仲有羽衣甘藍、豆苗、蟲草花、皇帝菜、西洋菜勁大煙嘅呢邊就有企鵝丸、台式蛋餃、年糕丸、腸仔、豆腐、貢丸、魚蛋等等再行過啲,有冬菇、長蟹柳、蕃茄粟米、雞蛋、花生苗、枝竹、串串豆卜甜品方面有成個甜品櫃,有榴槤糯米糍、焦糖布丁、芝士蛋糕脆脆、木糠布丁、布朗尼、紅豆和果子等重點就係雪糕櫃啦,有哈根達斯㗎~今次我仲見到有Dreyers嘅限定心心雪條啊!唔好唔記得飲品櫃呀,望真啲有珍珠奶茶㗎~仲要沖好好味添食晒咁多嘢都未夠的話,澱粉紅可以淥埋新竹米粉、王子麵、出前一丁所以話真係數都數唔晒~
😌又嚟牛站午市食足四個鐘

一款牛肉味比較濃郁、一款脂肪量比較少,食得好放心

自助區先係重頭戲,多款到個肚一定唔會容納得到所有食物☺️

唔好唔記得飲品櫃呀,望真啲有珍珠奶茶㗎~仲要沖好好味添

所以話真係數都數唔晒~
2024-09-29 1449 瀏覽
最近天氣成日落雨又想同朋友打邊爐相聚一下,就黎左牛站食下火鍋吃到飽,我地鐘意自助區夠多唔同嘅食物種類😍包括火鍋配料,熱食小食都有😆仲有水果等,甜品&飲品😍仲有酒類飲品都有得任飲🥳我地揀左美國極黑和牛SRF套餐🥰湯底方面要左龍蝦頭湯😋入面有幾款牛肉種類可以揀😍當中SRF肩胛肉眼雪花最靚😍仲有牛味濃濃嘅安格斯牛板腱都勁正😋套餐都包左海鮮,有大蝦,墨魚同大蜆🤩全部都勁新鮮😎除左火鍋仲有唔同嘅小食😋乳鴿等,芝麻雞翼都係即炸👍🏻🥳

我地揀左美國極黑和牛SRF套餐🥰湯底方面要左龍蝦頭湯😋

套餐都包左海鮮,有大蝦,墨魚同大蜆🤩全部都勁新鮮😎

除左火鍋仲有唔同嘅小食😋乳鴿等,芝麻雞翼都係即炸👍🏻🥳