2024-08-28 259 瀏覽
市面有好多間唔同嘅燒肉、打邊爐放題,但系能夠做到一台同時間燒肉加涮涮鍋嘅鋪頭就唔多,而且食物絕對有質素保證!日本薩摩和牛放題一開始先會送上一個頭盤,每款牛都各有千秋,最令我驚喜嘅絕對系和牛粒!即使燒耐咗肉質仲系好腍,完全唔會有筋👍🏼而用作涮涮鍋嘅薩摩牛牛肩胛薄切更系我嘅至愛!放入味道濃郁嘅壽喜燒鍋,數秒嘅時間再沾蛋液一齊食,入口即溶嘅口感加埋壽喜燒同蛋液嘅搭配,絕對系頂呱呱🥰呢個餐仲會跟少量嘅海鮮,而甲羅燒系必點嘅食物之一!初初都有啲擔心放題甲羅燒嘅質素,但製作好之後味道一流,仲比得上出面餐廳單點!我同朋友都encore咗三輪😆絕對值回票價!另外鐘意食鮑魚嘅朋友亦都唔好錯過,就算我呢啲唔識燒嘅人,都一樣可以燒得好好食一啲都唔韌🤤另外自助區有唔少火鍋配料拎,而用QR code揀選火鍋配料仲有驚喜出現😍竟然系有牛骨髓呀!香港嘅唰唰鍋絕對好少見有牛骨碎揀,所以都真系好開心😆新鮮程度亦令人好滿意👏食到最後當然唔少得甜品啦!但若然對甜品有要求嘅就唔好太大期望,因為甜品種類冇一般放題多,但勝在過到口癮,又有水果揀,但系單單食物嘅質素已經完勝👍🏼

日本薩摩和牛放題

2024-06-19
2024-06-23 649 瀏覽
朋友仔知我鍾意食牛,所以帶我來觀塘🚇呢間牛舞,因為佢有頂級嘅薩摩牛🥩任食,而且一個價錢就有晒🎌燒肉同埋涮涮鍋,真係好正!揀好日本🏯薩摩和牛放題餐就會上個薩摩和牛拼盤😍,佢有齊牛肩胛、牛腹肉、牛肋條、和牛粒、🏺壺潰牛肋條同埋用來火鍋🥢嘅牛肩胛薄切,肉質各有不同但全部都充滿薩摩和牛🐂嘅脂香,而且各款燒肉仲可以揀配燒肉汁、🇰🇷韓式辣醬、椒鹽或者壽喜燒汁,😆變化多端十分好味!涮涮鍋🥢有黑松露牛骨湯、壽喜燒湯同埋🌶️香辣味噌湯三款湯底可以揀,我就揀咗🤤香甜味濃嘅壽喜燒湯底🥣,配合埋日本薩摩和牛🥩牛肩胛薄切,入口甘香啱晒我口味🥰。佢哋有多款🦐海鮮食品,最正嘅係有甲羅燒🦀任食,蟹肉蟹膏嘅鮮味😍加上味噌嘅鹹香同埋雞蛋🥚嘅嫩滑,真係食過返尋味!另外香草🧀芝士同埋蒜蓉牛油🧈燒蠔都係我心水,肥美🦪飽滿又鮮味。磯煮鮑魚😋十分入味,又腍又滑好好食👍,而且仲有鮮甜嘅🧄蒜香牛油帆立貝添!呢度仲有多款🔥串燒,質素屬於中上🤤,不過想燒得好食就要花啲♥️心機睇火啦。甜品🍮方面呢度款式唔算特別多,不過有幾款🏯和果菓子幾有驚喜,不過最正🤩嘅都係有多款明治雪條任食,👍呢餐真係令我十分之滿足!

2024-06-23 325 瀏覽
“日本薩摩和牛放題”($538/位)好耐冇食放題啦😝唔想糾結食火鍋定燒肉放題就一定要嚟牛舞😆因為可以一次過實現2個願望🤤呢道嘅放題分為3個價位我地今次就揀咗最貴嘅套餐任食日本薩摩和牛🐃😍仲有多達145種美食😛火鍋湯底就點選咗壽喜燒汁入座後會先送上一盤和牛拼盤啲肉一睇就知不得了🤤啲雪花紋路加上粉粉嫩嫩嘅肉輕輕燒一燒/淥一淥,入口即溶🤤唔駛點醬汁調味已經好好食😚其他食物就可以喺自助區/qrcode落單自助區仲有唔少熟食特別推介串燒同海鮮類就連甲羅燒都有,大推🦀到咁上下就可以拎埋甜品雪條食🍨食足2個鐘真係好滿足😝
“日本薩摩和牛放題”($538/位)

好耐冇食放題啦😝
火鍋湯底就點選咗壽喜燒汁
入座後會先送上一盤和牛拼盤
啲肉一睇就知不得了🤤
啲雪花紋路加上粉粉嫩嫩嘅肉
輕輕燒一燒/淥一淥,入口即溶🤤
唔駛點醬汁調味已經好好食😚
其他食物就可以喺自助區/qrcode落單
自助區仲有唔少熟食
特別推介串燒同海鮮類
就連甲羅燒都有,大推🦀
到咁上下就可以拎埋甜品雪條食🍨
食足2個鐘真係好滿足😝
2024-06-17 281 瀏覽
牛舞日本燒肉‧涮涮鍋放題📍觀塘觀塘道414號1亞太中心10樓今次專登出觀塘食120分鐘日本薩摩和牛放題$538,包咗145種食物,鹿兒島薩摩和牛,牛肩胛、牛腹肉、牛肋肉、和牛粒、牛肋條全部任食🤤入座後會先上一盤薩摩和牛拼盤,啲牛色水雪花都好靚,全部都油脂豐富多汁,唔蘸汁都好食!必點薩摩牛牛肩胛薄切,燒/涮涮鍋食法都好食,個人鍾意涮涮鍋食法,淥兩淥就食得,入口即溶又唔油膩,超正🤤點咗好多塊😋除咗牛仲有多款海鮮,鮑魚、帶子、生蠔、海蝦、甲羅燒等等!可以任食咁多新鮮海鮮真係超抵😚放題唔少得嘅刺身壽司都有,三文魚同海膽都好新鮮,海苔包可以一啖過放落口😋出邊自助任拎蔬菜、小食、甜品、飲品。翠玉瓜同菠蘿又甜又多汁,椒鹽燒賣熱辣辣香脆,玉子燒香甜厚身。連關東煮都有,淨係嚟一次真係食唔晒咁多想食嘅嘢😋建議食多幾次🤭
📍觀塘觀塘道414號1亞太中心10樓

2024-06-17 299 瀏覽
太耐冇食放題,係apm買完野附近有間食放題日本餐廳日本薩摩和牛放題,自助最喜歡,有打邊爐+燒肉杗齊齊食牛舞位於亞太中心 牛舞日本燒肉‧涮涮鍋放題揀咗日本薩摩和牛可以任食141種食物 A set 120分鐘包括5款鹿兒島薩摩和牛,牛肋肉、赤肉、牛肋條、和牛粒可以食到其他唔同種類嘅豬、雞、牛仲虎蝦、帆立貝、蠔、多春魚等地方大大每個位置都夠闊落中午時段都開始比較多人食可以自助點餐 用個QR code 點就非常方便先來一盤薩摩和牛拼盤當中有薩摩牛牛肋條薩摩牛牛肩胛薄切薩摩牛肩胛薩摩壺漬牛肋條薩摩牛和牛粒壽喜燒鍋有菇肉類可以揀揀燒汁或壽喜燒汁薩摩和牛油花分佈平均,又薄又適中輕既時間不用太久肉質軟腍,而且牛肉味香濃不會太油膩脆皮乳鴿炸得好金黃香脆,肉質唔錯咸咸地好入味有虎蝦、蒜蓉芝士燒蠔、帆立貝都好新鮮蒜蓉芝士燒蠔 燒出來非常惹味出面自助吧有甜品有日本雪條雪糕熟食炸物也不錯仲有甜品細細件入口好方便 有沙律菜、泡菜、木耳青瓜好多飲品可以隨意選擇如果再有更多小食就更好幾位女士員工服務真的非常好又細心點單後上菜速度都快牛舞日本燒肉‧涮涮鍋放題觀塘觀塘道414號1亞太中心10樓
太耐冇食放題,係apm買完野附近有間食放題日本餐廳
日本薩摩和牛放題,自助最喜歡,有打邊爐+燒肉杗齊齊食

牛舞位於亞太中心

包括5款鹿兒島薩摩和牛,牛肋肉、赤肉、牛肋條、和牛粒

可以食到其他唔同種類嘅豬、雞、牛
仲虎蝦、帆立貝、蠔、多春魚等

地方大大每個位置都夠闊落

薩摩壺漬牛肋條
薩摩牛和牛粒

壽喜燒鍋有菇

肉類可以揀揀燒汁或壽喜燒汁

薩摩和牛油花分佈平均,又薄又適中
輕既時間不用太久
肉質軟腍,而且牛肉味香濃不會太油膩

脆皮乳鴿
炸得好金黃香脆,肉質唔錯咸咸地好入味

有虎蝦、蒜蓉芝士燒蠔、帆立貝都好新鮮
蒜蓉芝士燒蠔 燒出來非常惹味

出面自助吧有甜品有日本雪條

雪糕

熟食炸物也不錯

仲有甜品
細細件入口好方便

有沙律菜、泡菜、木耳青瓜

好多飲品可以隨意選擇
如果再有更多小食就更好

幾位女士員工服務
真的非常好又細心
點單後上菜速度都快

觀塘觀塘道414號1亞太中心10樓
2024-06-13
2024-06-15 252 瀏覽
《牛舞》嚴格挑選全球上乘嘅珍稀肉品🤩包括鹿兒島自家農場直送嘅薩摩牛🐂🌟 揀咗『Set A 嘅日本薩摩和牛放題』120mins任食145種食物😍❤️送薩摩和牛拼盤-薩摩牛牛肋條-薩摩牛牛肩脚薄切-薩摩牛牛肩胛-是日稀少部位-薩摩壺瀆牛肋條-薩摩牛和牛粒呢個和牛拼盤好高質 ,款款油花都咁靚😍,油香豐富多汁,肉味香濃🤤再用QR code追加其他部位嘅薩摩和牛同其它食物,如前菜、炸物、卷物、海鮮….連油甘魚鮫同甲羅燒都有架!必點呀~ღ 涮涮鍋湯底有3款選擇,揀咗香甜嘅壽喜燒湯😌淥咩都咁好食另外自助區就有冷盤、熱食、飲品、日本雪條、甜品、生果等等

🌟 揀咗『Set A 嘅日本薩摩和牛放題

-是日稀少部位
-薩摩壺瀆牛肋條
-薩摩牛和牛粒

再用QR code追加
其他部位嘅薩摩和牛同其它食物,如前菜、炸物、
卷物、海鮮….
連油甘魚鮫同甲羅燒都有架!必點呀~

ღ 涮涮鍋湯底
有3款選擇,揀咗香甜嘅壽喜燒湯😌
淥咩都咁好食

另外自助區就有冷盤、熱食、飲品、日本雪條、甜品、生果等等
星期六都幾full上次食咗B,今次食A有乳鴿、花膠同鮑魚,大癲!我哋每個人食咗3隻鮑魚wwww仲有大大隻田雞髀XDDD 夠哂罕有仲有得燒串燒,4個人淨係encore啲貴嘢都食到回本~
星期六都幾full
上次食咗B,今次食A
有乳鴿、花膠同鮑魚,大癲!
我哋每個人食咗3隻鮑魚wwww
仲有大大隻田雞髀XDDD 夠哂罕有
仲有得燒串燒,4個人淨係encore啲貴嘢都食到回本~
2024-05-25
2024-05-26 454 瀏覽
尋晚一家人去食晚餐,食中位價果個牛肉set~澳洲和牛D牛肉完全吾掂,又un,又無牛味...無啦啦又加D韓式醬上面,得個咸字,燒起完全吾香唔吸引佢除左燒肉外,仲配火鍋鍋底,我地揀左壽喜燒,甜度等同平時食龜苓膏D糖槳甘,令你食左不停飲汽水,又漏又飽熟食選擇少,又吾夠熱,見到都無胃口!甜品得果幾款,又吾吸引,雪糕款式得一種味,雪條D味晤吸引!最重要‼️火鍋其實醬料好簡單已經好正,但佢D醬料完全吾掂,D豉油係極甜,連醋,麻油,花生醬之類都欠缺,完全無胃口❗️❗️❗️
尋晚一家人去食晚餐,食中位價果個牛肉set~澳洲和牛
熟食選擇少,又吾夠熱,見到都無胃口!
甜品得果幾款,又吾吸引,雪糕款式得一種味,雪條D味晤吸引!
最重要‼️火鍋其實醬料好簡單已經好正,
2024-05-19 449 瀏覽
火煱+燒烤放題,晚上6點左右到,一行4人100分鐘晚餐。平日晚上店內很多空枱丶卡位,店員安排了一張4人枱,枱十分細,根本沒地方放食物,於是要求安排坐卡位或大些D枱,店員聲稱全部已被訂枱,但只是眼見有一個客人可以坐四人的卡位枱,而近離開嘅時候其實仍然發現很多空枱,所以對此已經感覺不太好°另外在食物方面,自助範圍取食物的地方,選擇極之少,飲品雪櫃只得幾款飲品選擇,我第一次去啲咁少飲品選擇的火鍋店。食物質數及味道勁一般,完全不吸引。價錢平日最平都要成三百幾蚊一個人,一啲都唔性價比!總之以後不會幫襯!😥
2024-05-12 458 瀏覽
真心唔好食 垃圾 啲牛既質素好差 搞唔掂啲食物唔吸引 自助吧啲野 選擇太少 食行完左個圈返埋位母親節唔洗訂位 一心諗住一家四口食放題100分鐘完全足夠 好失望好失望好失望😞😔😔俾成3舊水食緊啲咩 唔會再幫襯
真心唔好食 垃圾 啲牛既質素好差 搞唔掂

2024-05-12
慶祝紀念
母親節
2024-04-29 788 瀏覽
好耐冇去食韓燒,今日Victor 放假,一定要佢請我食韓燒啦,佢話同事觀塘亞太中心間牛舞性價比高,咁就一於環境真的很大,而且窗口卡位更見舒服,一於吃2小時的日夲隆摩和牛放題,再加燒豪任吃!第一時間,服務生放下了一個薩摩和牛拼盤,份量很足,包括了蕯摩牛一口牛,和牛簿切,牛肋條,牛肋肉,牛裙邊和是日稀少部位!Victor 第一時間就放在爐近燒,蕯摩牛每一個部位也很有口感和肉汁鮮味,而我最欣賞是和牛薄切,入口即浴溶,果然是一分錢一分貨,真的值得!涮涮渦種類很多也有日式牛五花薄切,甲羅燒和美国極上牛! 另外吸引之處是免費追加燒埋生蠔,有明太子燒,香草醬牛油燒,芝士燒,蒜蓉牛油燒和辣椒蒜蓉燒生蠔!今日我們超開心地吃過痛快,真的大滿足了!
涮涮渦種類很多也有日式牛五花薄切,甲羅燒和美国極上牛!

今日我們超開心地吃過痛快,真的大滿足了!
2024-04-22
2 分鐘 (堂食)
2024-04-19 797 瀏覽
觀塘亞太中心就好似大鴻輝、兆萬咁,係放題嘅集中地。呢度啲放題店開完又執執完又開,今次試呢間叫“牛舞”。同一般燒肉或火鍋放題不同,呢度係why not both。所以有時燒肉要等嘅時候就可以打住邊爐先。呢度仲有好多古靈精怪嘅優惠。入會有八八折,或者延長時間,生日又有個牛肉蛋糕等…而家加少少錢,仲可以任食生蠔。而Down side係,嘢食比起同一棟樓其他放題唔算矜貴,而且價錢都唔平。亦可能因為咁,夜晚都唔多人,但食得幾舒服。呢個都係一個好處嚟嘅…

2024-01-15
2024-03-29 1009 瀏覽
朋友成日都好想食性價比高既燒肉放題, 亦都想食最高品質既牛肉, 今次終於俾佢搵到呢間係觀塘既牛舞, 友人預先已經訂左枱, 入到黎被安排左坐卡位, 呢度D 位都幾闊落, 我地兩個人都坐左夠坐4個人既枱, 可能係因為佢可以同時火鍋同燒肉, 所以枱面既位都大D 我地揀左食最高等級既薩摩牛, 揀完冇耐店員就上左一盤肉俾我地, D肉睇落好靚, 係和牛級別, 我地都急不及待咁燒黎食, 入口個下真係令我好驚艷! 第一時間係讚朋友搵到間好野食! 和牛既味道係你口入面停留左好耐, 亦都唔會覺得太油, 我地食到一半都即刻order 多D 牛肉, 佢都幾快就送左上黎! 唔會因為D 肉靚而拖慢送餐時間! 我地中間都有出去拎下野飲, 都有唔少選擇, 最緊要有無糖茶! 夠哂健康~~ 已經約緊友人下次再帶其他朋友一齊黎!

2024-03-14 1024 瀏覽
日本薩摩和牛放題,真係豪華到不得了可以任意食124種食物,包括5款鹿兒島薩摩和牛,例如牛肋肉、牛舌、牛肋條同和牛粒等等。呢啲牛肉質地鮮嫩入口即溶,滋味濃郁,每一啖都好享受。除咗薩摩和牛,仲有其他各式各樣嘅豚肉同牛肉可以揀擇。佢哋嘅豚肉鮮美多汁,牛肉質地嫩滑,真係令人回味無窮。同埋,唔少得嘅蔬菜都有供應可以配合肉類一齊燒烤,增加均衡飲食。蛋糕不過,放題燒烤當然唔止止係肉類,仲有豐富嘅海鮮選擇。我特別鍾意食甲羅燒、帆立貝、蠔等海鮮,佢哋新鮮嘅味道令人難以抗拒。可以任意點選
日本薩摩和牛放題,真係豪華到不得了

可以配合肉類一齊燒烤,增加均衡飲食。蛋糕

2024-03-10 929 瀏覽
呢日黎到觀塘牛舞食鹿兒島薩犘牛放題~ 真係超高質, 呢度係可以同時燒肉同打邊爐, 真係滿足大家既慾望,而我地兩樣都有做!!!!!!!!!! 其中燒肉真係岩哂我食!!!!!!!!!! 佢既牛肉油花分明, 食落口真係充滿油香, , 我最中意食佢既牛肋肉, 肥瘦均衡, 可以食到好多舊! 超正!另外佢出面都有一D 沙律同埋打邊爐既食物, 仲有一D前菜, 野飲同埋甜品, 可以出去慢慢揀, 仲有咖啡機添! 佢既牛肉咁高質真係冇得輸!!!!!!