2024-01-04 637 瀏覽
無論你是燒肉愛好者還是火鍋迷,這裡絕對能滿足你的味蕾。燒肉的肉品質鮮嫩多汁,挑選上乘的牛肉、豬肉和雞肉,配上醬料,豐富的風味讓燒肉更加美味。火鍋方面,餐廳提供多種湯底選擇,從清淡到濃郁的湯底,滿足各種口味需求。有新鮮的蔬菜在雪櫃等待著你的選擇,保持了食材的鮮美。。最後是酒精飲品放題服務,當時有半價優惠,讓你盡情享受美酒佳釀。酒的種類繁多,紅酒、白酒、清酒、啤酒應有盡有。啤酒口感豐富,搭配燒肉或火鍋更加美味。這些美酒能提升用餐體驗。總之,無論你是燒肉還是火鍋愛好者,這裡都能滿足你的味蕾,讓你享受美食和歡樂的用餐體驗!利申,本人全數自費用膳!

利申,本人全數自費用膳!
2024-01-02 651 瀏覽
中咗伏😆😆見食評好似幾好,決定OpenRice 訂位試吓!雖然係公眾假期時間,但網上booking 仍然有好多位時段選擇。去到7:30, 但餐廳只係開了一邊,只有一半位置有大約7-8成客,另外一邊完全冇客。😳點了C餐,有涮涮鍋+燒肉,亦可以出自助區攞沙律、甜品、熟食、飲品。自助式落嚟單,選擇都算幾多,坐低咗就先有一盤牛肉送上,賣相都唔錯。而整體食物就係有賣相嘅,但係牛肉嘅質素就唔係幾好啦👎,無論係涮涮鍋,還是燒肉,都無乜牛肉味,而且好鞋又un,如果係以牛肉為賣點嘅餐廳,真係唔合格怪不得紅日都能夠即日booking 到位!😆😆
中咗伏😆😆
見食評好似幾好,決定OpenRice 訂位試吓!

自助式落嚟單,選擇都算幾多,
坐低咗就先有一盤牛肉送上,賣相都唔錯。

怪不得紅日都能夠即日booking 到位!😆😆
慶祝紀念
除夕
2023-12-30 518 瀏覽
臨近聖誕,和朋友一起去食燒肉放題,豪一次食好D,選了A餐日本薩摩和牛放題。見到和牛拼盤真心有驚喜,把和牛整成聖誕樹般,又靚又好食,好有聖誕氣氛。不論用來涮涮鍋,還是燒黎食都好好味。 而拼盤入面仲有不同種類的肉,可以一次過試牛唔同的部位。甲羅燒都好好味。刺身新鮮,融雪ok,上菜率都算快。飲品方面有一些茶飲,我鍾意佢唔太甜,但又可以解火解膩。 最後,仲有平時出去食比較少見的日式雪糕,好有童年回憶,冬天食雪糕好爽😄

2023-12-23
午餐
2023-12-21 518 瀏覽
今次叫左B餐美國極上牛肉,因為個人喜好鍾意牛味濃及咬口嘅質感,太重油花反而覺得有啲滯,不過我身邊朋友都會比較鍾意食A餐薩摩牛。先嚟一個拼盤俾你打打卡先,我鍾意呢度嘅特點係會送多一個火鍋湯底,照顧到一班朋友嘅不同喜好。飲品、甜品種類多元化,推薦無糖嘅烏龍桂花茶,飲完即時覺得冇咁熱氣😅可能係心理作用~食烤肉當然係主菜,以下係我提議的自助區隱藏食法😜👇🏻1. 日式咖喱牛肉烏冬 (好味道唔記得影相😂😂)- 自助區嘅招牌咖喱牛肉,加埋自己烚好嘅烏冬一撈即食2. 麻辣雜菜鍋川菜Lovers 注意,牛舞嘅麻辣湯底偏香帶麻辣到剛好,加埋蔬菜即時變港版麻辣燙又可以燒又可以打邊爐一次過滿足兩個願望

食烤肉當然係主菜,以下係我提議的自助區隱藏食法😜👇🏻

1. 日式咖喱牛肉烏冬 (好味道唔記得影相😂😂)
- 自助區嘅招牌咖喱牛肉,加埋自己烚好嘅烏冬一撈即食

2. 麻辣雜菜鍋

又可以燒又可以打邊爐一次過滿足兩個願望
麻辣湯底
芫荽豚肉串
2023-12-16
麻辣湯底
芫荽豚肉串
2023-12-18 567 瀏覽
職員渺人叫找數時乜都唔講,勁貴!食物質素參差!款式少!只有1.5小時!爐細火!邊爐火力亦細!所有食物中,只有魚皮及嚮鈴較為穩陣,因為嗰啲差極有限,菜類勁少,仲會無晒又唔補上……
職員渺人
2023-12-17
2023-12-18 370 瀏覽
今年特別多同事提早放假去日本, 所以提早食晚飯慶祝聖誕又book到位,已經是二訪牛舞,貪佢cp值高。 今次order左B餐, 會先送一個牛肉拼盤, 然後再oder 左單骨雞翼、芫茜豬肉卷加買我最喜歡嘅大腸同雞腎。 火鍋方面, 我地就揀左麻辣湯底, 驚喜嘅係竟然有四川feel 配菜選擇都算多, 大部分是在自助區攞的。 最後食買甜品+ 雪糕好滿足
2023-12-14
慶祝紀念
聖誕節
2023-12-17 216 瀏覽
本人打去約book 問388 係b餐包曬 酒精飲, 去到 個晚星期五 但全場得幾台都知好伏 , 點知 叫b餐 牛肉係 沒牛味 叫好多都沒來 沒咩野食, 加酒精又收正價 話有迎新優惠又唔提客 亂收費 , 收多左 , 係話員工好忙 但全場沒咩人。 真心 禁價錢 差過食漢和好多 以後唔會幫襯 , 太差了 野又難食 沒咩野 食 沒咩人 都趕人走 話夠時間 又係吹埋單

到底比左幾多錢買like? 講!🫠首先衛生情況好惡劣,啲餐具係勁污糟黐立立有啲直頭係仲有舊肉碎喺度入座後會比一盤牛拼盤啲牛肉質好差,仲要冇牛味,平時係牛魔王加算接受到劣食嘅我都食唔落口叫其他肉試吓連雞翼咁平既材料都發育不良咁款…本身以為又係漏單,睇真啲先驚覺係雞翼黎😨(見烤爐張圖左下角)加$48要左刺身任食, k buffet質素但都係咁漏單/出少左… 奈何刺身都已經比肉好(喊出黎🥲)成餐最好味竟然係雪條…問你死未?終於明白點解有劣評係講第一次食放題都會食唔飽…因為啲嘢真係好難食🫠🫠本身諗自己叫最普通既C餐係咪先質素咁差?但睇返其他劣評叫A,B餐一樣中伏…原來叫咗個平餐既我已經算執返身彩,但講緊埋單折左都要$308一個, 真係中大伏…真係食左個寂寞,絕不再來!第一次打食評,希望大家唔好做傻事以身試伏🫠🥲
到底比左幾多錢買like? 講!🫠
首先衛生情況好惡劣,啲餐具係勁污糟
黐立立有啲直頭係仲有舊肉碎喺度
入座後會比一盤牛拼盤
叫其他肉試吓連雞翼咁平既材料都發育不良咁款…
加$48要左刺身任食, k buffet質素
但都係咁漏單/出少左…
奈何刺身都已經比肉好(喊出黎🥲)
成餐最好味竟然係雪條…問你死未?

終於明白點解有劣評係講第一次食放題都會食唔飽…
因為啲嘢真係好難食🫠🫠
本身諗自己叫最普通既C餐係咪先質素咁差?
但睇返其他劣評叫A,B餐一樣中伏…
真係食左個寂寞,絕不再來!
第一次打食評,希望大家唔好做傻事以身試伏🫠🥲
2023-12-08
2023-11-21 877 瀏覽
如題,要左B餐,可能因為同時兼顧烤+鍋,比較分神分心,完全冇時間食,半飽出去 😭😭😭回家開左包薯片 🤭 以後都系揀主攻1樣既店食算 🤷‍♀️🙈 火鍋菜種類只有生菜,慘~ 火鍋類别好少選擇 整體黎講中規中矩,但我就一定唔會再去 🤣但佢生日送牛蛋糕系幾吸引下既同埋好似有得同行1人免費員工好快手 (上野,收野 (未食既都收走埋),提醒截單時間 及 催你走人) 可能因為得閒,因為星期日晚餐時間都冇滿座,剩好多位 + 見到佢地好得閒望出黎
回家開左包薯片 🤭 以後都系揀主攻1樣既店食算 🤷‍♀️🙈

火鍋菜種類只有生菜,慘~

火鍋類别好少選擇

整體黎講中規中矩,但我就一定唔會再去 🤣

但佢生日送牛蛋糕系幾吸引下既
同埋好似有得同行1人免費

員工好快手 (上野,收野 (未食既都收走埋

2023-11-19
2023-11-18 734 瀏覽
今天天氣突然轉冷,J說想吃打邊爐。由於約了在APM Apple Store的 Genius Bar,所以看著看著找到這家,既可以涮涮鍋又可以滿足J想吃烤肉的心癮。C餐送的是一盆各式各樣的牛,看起來雖然不怎麼樣,但以每位HK288的價錢,估計還好吧。但是放上去烤時就知不妙,肉烤起來沒甚麼油脂,大部份黏着鐵網,且吃起來沒甚麼吃肉味。甚至有些烤完的油脂部位還剩下這「味如嚼膠」的剩下物,非常令人費解。這個價位,本來就沒有想過會給甚麼優質的食材,但這種食物質素,真的太不合理了!令本來興致勃勃的的心情,大打折扣。

2023-11-17
2023-10-17 1521 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯有日早左放工,有時諗唔到想食咩,又想放肆一下自己!諗起之前食過既牛舞,好處係唔使諗唔使揀,同時間有得打邊爐同埋燒肉,而且佢哋嘅肉質同埋選擇嘅種類都好多今次去到觀塘,睇嚟站出來經過APM隔離就到,環境非常之廣闊開陽,外面有個位置,係可以自己自助小食飲品同埋沙律,另外仲有火鍋配料!一去到就會送上燒肉拼盤,有多款燒肉擺放好,試過之後仲可以任叫其他配料!想再食好少少可以加$48一位追加酒精類型飲品放題,另外都可以再加$48一位追加刺身任食,最重要係嗰日早放咁7:30之前嚟咗仲有額外優惠如果係星期一至四當日我哋享用嘅晚市放題都有八五折,送刺身拼盤一客,而且因為秋祭優惠一至四位可以加98蚊升級做日本松葉蟹昆布鍋 !如果五位以上就係免費!松葉蟹昆布鍋,上菜時已有好多配菜,松葉蟹份量好多!幾個人一齊都可以夠食!而且整體來講個性價比都幾高!如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯牛舞日本燒肉‧涮涮鍋放題 (1亞太中心) (觀塘)觀塘觀塘道414號1亞太中心
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

松葉蟹昆布鍋,上菜時已有好多配菜,
松葉蟹份量好多!幾個人一齊都可以夠食!
而且整體來講個性價比都幾高!

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

牛舞日本燒肉‧涮涮鍋放題 (1亞太中心) (觀塘)
觀塘觀塘道414號1亞太中心10樓

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡
秋風起· 天文台話下星期氣溫急降!要即時諗下食咩暖暖身好火鍋定燒肉?Why not both!!牛舞全新秋祭限定· 每枱惠顧加$98即可享用日本松葉蟹昆布鍋5位或以上即可免費!日本極上牛肉放題主打肉類有美國頂級牛板腱扒、安格斯一口牛、日式牛五花薄切、安格斯牛肋條、美國極上牛板腱、牛冧片牛肉部位好多花款· 每款都幾高質· 絕不馬虎了事而日本松葉蟹昆布鍋· 幾隻松葉蟹腳未試已經夠吸眼球· 湯底非常鮮美清甜用來配菜類吸哂汁無得彈!另外仲可以用QR code 下單有豚肉、雞肉、牛肉、內臟、海鮮⋯⋯⋯等選擇單係睇一轉已經選擇困難症發作·自選區除左有必備丸類、飲品呢度仲有熟食、炸物、前菜,連關東煮都有真正既大包圍· 應有盡有記得要留肚食日本雪條· 填補埋最後一寸空間另外仲有好多追加優惠!+HK$48/位:追加酒精類放題集齊日本Sapporo生啤、清酒、梅酒及紅白酒!岩哂一大班人· 一齊邊食燒肉邊啤啤佢+HK$48/位:追加刺身任食共有7款刺身任食· 食一round都抵番哂·7:30pm前離座晚市放題優惠星期一至四(公眾假期除外)⇶晚市放題85折+送刺身拼盤1客星期五至日及公眾假期⇶晚市放題88折+

秋風起· 天文台話下星期氣溫急降!
要即時諗下食咩暖暖身好
火鍋定燒肉?Why not both!!

5位或以上即可免費!

日本極上牛肉放題
牛肉部位好多花款· 每款都幾高質· 絕不馬虎了事

而日本松葉蟹昆布鍋· 幾隻松葉蟹腳
未試已經夠吸眼球· 湯底非常鮮美清甜
用來配菜類吸哂汁無得彈!

另外仲可以用QR code 下單
有豚肉、雞肉、牛肉、內臟、海鮮⋯⋯⋯等選擇
單係睇一轉已經選擇困難症發作
自選區除左有必備丸類、飲品
呢度仲有熟食、炸物、前菜,連關東煮都有
真正既大包圍· 應有盡有

記得要留肚食日本雪條· 填補埋最後一寸空間

另外仲有好多追加優惠!
+HK$48/位:追加酒精類放題
集齊日本Sapporo生啤、清酒、梅酒及紅白酒!
岩哂一大班人· 一齊邊食燒肉邊啤啤佢

+HK$48/位:追加刺身任食
共有7款刺身任食· 食一round都抵番哂
7:30pm前離座晚市放題優惠
星期一至四(公眾假期除外)
⇶晚市放題85折+送刺身拼盤1客
星期五至日及公眾假期
⇶晚市放題88折+送刺身拼盤一客

午市放題|只限元朗及觀塘分店
星期一至日:12:30pm-2:30pm
⇶午市放題85折· 2:30pm前入座無限時4pm+送刺身拼盤一客
2023-10-08 1148 瀏覽
*.+゜牛舞日本燒肉‧涮涮鍋放題 * ✿ 美國極上牛肉放題 $ ³⁴⁸ʰᵏᵈ/位✿ 日本松葉蟹昆布鍋 $ ⁹⁸ʰᵏᵈ✿ 酒精類放題 +$ ⁴⁸ʰᵏᵈ/位✿ 刺身任食 +$ ⁴⁸ʰᵏᵈ/位ꕀ想不到現在的放題居然可以一邊烤肉一邊吃火鍋( Ꙭ)只要加$98就有一鍋日本松葉蟹昆布鍋(5位或以上可以免費加啊~)松葉蟹昆布鍋的湯底清甜外面的自助bar提供大量蔬菜可以加進去吃膩了燒肉之後 還可以把肉加進去湯內煮簡直是滿足到不行‧⁺ ⊹˚.自助bar內亦有熟食提供有咖喱飯、炸三文魚腩和關東煮等等另外現在如果19:30前離座晚市放題有88折優惠啊(♡ .ˬ.)"而且加$48就有酒精類放題和刺身任食刺身的種類還蠻多的⸜(๑⃙⃘'ᗜ'๑⃙⃘)⸝有日本甜蝦、八爪魚、鯛魚、三文魚、墨魚、希靈魚和北寄貝的刺身~甜品區內有日本雪糕、水果和和菓子非常適合一家人或者朋友聚餐來這裡吃~𓂃 𓈒𓏸❁⃘⌫ 牛舞日本燒肉‧涮涮鍋放題 (1亞太中心) (觀塘)觀塘觀塘道414號1亞太中心10樓 ✎﹏#香港咔嚓 #觀塘咔嚓#hkfoodie #hkfood #觀塘美食#香港美食 #hkig #foodie

*.+゜

牛舞日本燒肉‧涮涮鍋放題

✿ 美國極上牛肉放題 $ ³⁴⁸ʰᵏᵈ/位
✿ 日本松葉蟹昆布鍋 $ ⁹⁸ʰᵏᵈ
✿ 酒精類放題 +$ ⁴⁸ʰᵏᵈ/位
刺身任食 +$ ⁴⁸ʰᵏᵈ/位

想不到現在的放題
居然可以一邊烤肉一邊吃火鍋( Ꙭ)
只要加$98就有一鍋日本松葉蟹昆布鍋
(5位或以上可以免費加啊~)
松葉蟹昆布鍋的湯底清甜
外面的自助bar提供大量蔬菜可以加進去
吃膩了燒肉之後 還可以把肉加進去湯內煮
簡直是滿足到不行‧⁺ ⊹˚.
自助bar內亦有熟食提供
有咖喱飯、炸三文魚腩和關東煮等等
另外現在如果19:30前離座
晚市放題有88折優惠啊(♡ .ˬ.)"
而且加$48就有酒精類放題刺身任食
刺身的種類還蠻多的⸜(๑⃙⃘'ᗜ'๑⃙⃘)⸝
甜品區內有日本雪糕、水果和和菓子
非常適合一家人或者朋友聚餐來這裡吃~

𓂃 𓈒𓏸❁⃘

⌫ 牛舞日本燒肉‧涮涮鍋放題 (1亞太中心) (觀塘)
觀塘觀塘道414號1亞太中心10樓

✎﹏

#香港咔嚓 #觀塘咔嚓
#hkfoodie #hkfood #觀塘美食
#香港美食 #hkig #foodie
2023-10-08 913 瀏覽
牛舞日本燒肉•涮涮鍋放題又有新品推介🥳即日起銅鑼灣及觀塘分店追加左新Menu: 秋祭🥘壽喜燒體驗 及 🦀松葉蟹昆布鍋首先講左抵食優惠先🫶🏼燒肉放題新加左以下優惠:💝+$48/位:即追加酒精類放題有齊哂日本Sapporo生啤、清酒、CHOYA梅酒及紅白酒😱,飲酒朋友仔呢個真心抵! 全部無hea比你,高質原樽梅酒加冰,香醇大吟釀,比你encore 再encore, 掂!💝+$48/位:追加刺身任食如果想再豐富d 有7款刺身,來個特盛放題十分建議加配,不過以牛肉海鮮控來講唔加真心已好豐富🤭⚠️7:30pm前離座晚市放題優惠:星期一至四(公眾假期除外)💝晚市放題85折+送刺身拼盤1客星期五至日及公眾假期💝晚市放題88折+送刺身拼盤一客秋祭:日本松葉蟹昆布鍋惠顧任何放題1-4位:每檯加$98;5位或以上即可免費送贈🥳⚠️星期一至日:12:30pm-2:30pm💝午市放題85折(元朗及觀塘分店)2:30pm前入座無限時食到4pm😍另送刺身拼盤一客今次來到首次來到觀塘分店比銅鑼灣空間更大,有落地玻璃卡位及開放式長檯空間岩哂一家大細坐得闊落舒服。B.日本極上牛肉放題 $387推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️二人同行加左個

牛舞日本燒肉•涮涮鍋放題又有新品推介🥳
即日起銅鑼灣及觀塘分店追加左新Menu:
秋祭🥘壽喜燒體驗 及 🦀松葉蟹昆布鍋

2038 瀏覽

首先講左抵食優惠先🫶🏼
燒肉放題新加左以下優惠:
💝+$48/位:即追加酒精類放題
香醇大吟釀,比你encore 再encore, 掂!

💝+$48/位:追加刺身任食
如果想再豐富d 有7款刺身
來個特盛放題十分建議加配,
不過以牛肉海鮮控來講唔加真心已好豐富🤭

⚠️7:30pm前離座晚市放題優惠:
星期一至四(公眾假期除外)
💝晚市放題85折+送刺身拼盤1客

星期五至日及公眾假期
💝晚市放題88折+送刺身拼盤一客
秋祭:日本松葉蟹昆布鍋

⚠️星期一至日:12:30pm-2:30pm
💝午市放題85折(元朗及觀塘分店)
2:30pm前入座無限時食到4pm😍
另送刺身拼盤一客

今次來到首次來到觀塘分店比銅鑼灣空間更大,
有落地玻璃卡位及開放式長檯空間岩哂一家大細坐得闊落舒服。

B.日本極上牛肉放題 $387
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
二人同行加左個日本松葉蟹昆布鍋鍋底清甜,精華落哂湯底。
松葉蟹腳有驚喜👍🏼 大隻多肉,
湯底配菜有雜菇粟米蔬菜等,
湯料亦可以再到自助區加配更多,十分豐富。

牛肉方面有齊7 款不同部位,牛味濃郁(詳見Menu)
自助區更有沙律、熟食、日本雪糕雪條、生果、甜品及罐裝飲品等,
CP 值高得來每款新鮮好味。

每次約埋朋友來牛舞放題到最後佢地都幾滿意,
所以絕對推介比朋友仔假日聚會同親戚朋友近近地享受😋
2023-10-05 869 瀏覽
睇食評好多笑笑,仲要啲日期係一批批咁我哋嗌B set, $348@之前睇呢度嘅menu話包澳洲和牛去到就話改咗menu, 貴咗$10定$20但已經冇和牛食嗌咗佢d特選牛… 啲肉睇落其實好靚,油脂分佈均勻只係一擺落口真係出事… 𡁻唔爛不特止,佢d牛肉 係! 冇! 牛! 肉! 味! 㗎!!!!!! 係講緊冇落汁嘅原味牛板鍵 牛肋條 肥牛 牛肩胛 都係冇牛味!!! (所以佢d肉有幾款醃料揀) 我究竟食咗d咩落肚?? 唔好話咩靚牛,平時凍肉舖幾十蚊一磅d普通牛都好味過佢好多!我睇返呢度有喊喊嘅食評, 大致都係講呢樣… 究竟另外百幾個好評係點儲返嚟嘅呢? 乜香港人對食嘅要求咁低嘅咩, 我已經係接受到劣食嘅人… 但係咁多好評?? 其實做marketing係冇乜大問題,但係失實嘅食評大家要小心過濾,同埋最大問題係啲肉真係好難食!!!
睇食評好多笑笑,仲要啲日期係一批批咁

我哋嗌B set, $348@
之前睇呢度嘅menu話包澳洲和牛
去到就話改咗menu, 貴咗$10定$20但已經冇和牛食

嗌咗佢d特選牛… 啲肉睇落其實好靚,油脂分佈均勻