2021-02-18 1020 瀏覽
好彩有得網上取飛,等了1小時。下午茶時段,午餐餐牌有7折,不過就用唔到會員其他優惠。簡簡單單叫左兩個set A。唯一會員積分換野可以用;換左6片香蔥牛舌。Set會跟沙律,湯,同一杯飲品。沙律,湯都係麻麻。熊本豚腩肉+網燒一口牛-腩肉肥瘦均勻,燒完釋放既油脂好正-一口牛,好有牛味 牛肋肉+肩脊肉,兩款都好味,好有牛味主角牛角飯必食,+$18,可以無限追加。
好彩有得網上取飛,等了1小時。
下午茶時段,午餐餐牌有7折,不過就用唔到會員其他優惠。

Set會跟沙律,湯,同一杯飲品。
沙律,湯都係麻麻。

熊本豚腩肉+網燒一口牛
-腩肉肥瘦均勻,燒完釋放既油脂好正
-一口牛,好有牛味

牛肋肉+肩脊肉,兩款都好味,好有牛味

主角牛角飯必食,+$18,可以無限追加。

今日下午兩個人去食,叫左兩個set lunch,坐低冇耐就上兩碗 「湯」,佢地叫 「湯」,但我稱之為味精水,碗野得個咸字好似水咁,完全唔係湯嚟。加埋一差唔多兩舊水一個,但畀埋啲垃圾人哋食,牛嘅份糧得好少又低質,好鞋同好韌,仲要畀條白色腸仔充數,大佬成兩舊水一位畀腸仔人哋食?然後上多一碗豉油撈飯,真係見到都唔想食。集團式嘅燒肉店真係好難食,下次請我都真係唔會再去,超級中伏 !!!!!!!!!!!!!!!!!
2020-12-11 892 瀏覽
嚟牛角燒肉可以散叫又可以任食雖然佢嘅任食真係好抵但係少食多滋味我哋都係散叫幾款燒下就算喇無謂逼到自己食咁多極上澳洲和牛舌厚切長條型口感好正牛舌我都係鍾意食厚切多過薄切A5極上和牛牛肋肉睇啲油脂分佈就知正呢款厚薄啱啱好 每邊燒20秒就夠喇佐賀薄燒月見和牛呢個好好味呀😭😭109兩大片 燒完沾埋蛋漿一齊食和牛嘅油脂加埋蛋漿 又滑又香呢個食完我地有encore多一份留港消費都可以平平哋食到和牛一解旅行癮👍🏻
嚟牛角燒肉可以散叫又可以任食

呢個食完我地有encore多一份

留港消費都可以平平哋食到和牛
一解旅行癮👍🏻
2020-11-08 2474 瀏覽
想食牛角,buffet又一早full,唔想冒險等walk in位,所以去左放題店到食~食過N次牛角&牛角buffet,最差都係今次. 肉類全部都係結住冰咁上.仲有霜係面. 未解凍, 岩岩冰格拎出黎就上碟! 要擺一陣,食住其他野,自行解凍食..唔想浪費左肉質....我地係簡左放題店既C餐..極上之放題.係用美國SRF牛...都食左幾多野下, 但就無樣樣影相..而且溜單情況好嚴重.......-日式花椒雞絲沙律 花椒味無乜 個底係凱撒沙律. -粟米  好甜-柚子胡椒雞腿肉  無柚子味  無胡椒味  唔知食緊咩-原切熊本腩肉 好好食 肥瘦均勻 又有些小辛辣-菠蘿mojito 好好飲 有些小酒 但好甜  好鬼甜-味增大腸 好UN 同之前食係兩回事-牛肚 好難咬...好UN....-牛舌 幾好-露筍 係粗身個隻 一份3件係指一條切3份 好貼心 會刨埋皮-秋葵OK-海蜇柚子醋沙律 好多昆布定海帶係上面 好好食 但個汁太甜..甜到溜...海蜇都幾多-即食既蕃茄  新鮮既-鮮山藥 第一次燒山藥 好好食!!! 係脆卜卜-BLT沙律,次次黎都會點,唔係特別好食,只係想解膩.牛油帆立具 幾好 唔差 新豬肉青
係用美國SRF牛...都食左幾多野下, 但就無樣樣影相..

而且溜單情況好嚴重.......

-日式花椒雞絲沙律 花椒味無乜 個底係凱撒沙律.
-粟米  好甜
-柚子胡椒雞腿肉  無柚子味  無胡椒味  唔知食緊咩
-原切熊本腩肉 好好食 肥瘦均勻 又有些小辛辣
-菠蘿mojito 好好飲 有些小酒 但好甜  好鬼甜
-味增大腸 好UN 同之前食係兩回事
-牛肚 好難咬...好UN....
-牛舌 幾好
-秋葵OK
-即食既蕃茄  新鮮既
-鮮山藥 第一次燒山藥 好好食!!! 係脆卜卜

BLT沙律,次次黎都會點,唔係特別好食,只係想解膩.

牛油帆立具 幾好 唔差

新豬肉青瓜  肉碎咸到抽筋.....食完唔會想食新豬肉

牛油番薯~ 每次食都會點. 好鍾意牛油煎過番薯既味道..放一陣仲會有脆脆口感..正..

魚又係一定會食,幾好食.但就要小心痴網

廣島蠔 好好食 好大隻 好厚肉 燒完沒縮水又唔乾 仲好Juicy
2020-11-08
10 分鐘 (堂食)
2020-08-20 1979 瀏覽
牛肉的硬而且很有味道,員工有禮 食物份量比較大件而且味道適中飲品也好好味,間隔很有規模 ,食物水準好於酒店, 員工有禮地方比較清潔,外賣也很好 包裝也很 正統, 全部用環保餐盒 。飲管也好飲, 值得推薦大家
2020-07-14 2377 瀏覽
無得去日本,難得香港可以食到日本🇯🇵和牛,仲要係放題!正!適逢今日係星期六,喺六點前入座可以$688加一任食120分鐘和牛。坐底就有每人一盤和牛拼盤送到嚟枱面,分別有佐賀產A5極上和牛西冷、佐賀產A5極上和牛肉眼、佐賀產A5極上和牛牛肋肉、佐賀產A5極上一口和牛!呢個拼盤和牛西冷及肉眼要食到$1088一位先至可以任食!每款送兩塊俾我哋食吓,實在太正👍🏻!西冷油脂勁多,入口好似食咗一塊牛油咁,即溶!😋肉眼好腍,油脂分佈好平均,雪花表面好靚!相比西冷無咁油,但都係咬兩下就直入我個胃度🤣我哋食完呢個拼盤就開始㩒其他嘢食,當然唔少得和牛啦!和牛每碟要有兩塊,所以我哋狂㩒和牛食。和牛分別有三種味道,鹽、燒汁同原味,一口牛就比較硬啲,無牛肋肉咁腍,我鍾意牛肋肉多啲 !我哋仲叫咗沙律🥗、生菜🥬、厚切熊本豚肉等。厚切熊本豚肉好好食,無豬羶味,入口好juice!美味😋😋😋我哋仲叫咗味噌蟹肉甲羅燒同雞泡魚干,呢兩樣都係好好食。放題食材實在太多,食唔哂!唯有期待下次再食過🤪🤪🤪
無得去日本,難得香港可以食到日本🇯🇵和牛,仲要係放題!正!

• 雞泡魚干
  • 味噌蟹肉甲羅燒
  • 佐賀和牛
  • 厚切熊本豚肉
2020-07-07 1717 瀏覽
奧海城牛角是唯一提供放題的分店,經常爆滿,一個幾月前用app訂定位, 準時7:30就可以入座,所以一定要book位,唔係有排等喺門口店員已經要我們揀定餐,一入座就計時,可以90分鐘仼食。我們揀左C餐極上放題,可以仼食美國和牛,假期$418一位。餐包前菜美國和牛牛肋肉&三品盛合,其他美國SRF極上和牛板腱肉同一口牛可以再喺app仼叫叫。和牛好好味,樣樣都encore左幾碟燒赤海老好大隻,啖啖肉,廣島蠔也不錯。塩味牛油帶子好香!牛油本菇也很好。食物質素佳只係我們的座位有d迫,員工又好忙唔得閒收碟,有食物來擺又唔夠位放。時間計得好strict, 仲有20分鐘食已經拎左送既movenpick雪糕黎,食得有d chur。

唔知大家鍾唔鍾意食燒肉呢?如果鐘意嘅話就啱哂你喇👏。小編今日去嘅呢間保證食過飽又豐富呀🤩,而呢間「牛角日本燒肉專門店」有分放題或者散叫肉類咁黎食📑。小編今晚已經預留左個肚食好嘢,咁就緊係食燒肉放題啦。而選擇都有四種,分別代表住肉類嘅選擇多與少,價錢當然有高低分別啦🧐,小編我哋最後就揀左豪華食放題餐👍。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦大致上可以分為牛肉類、豬肉類同雞肉類。海鮮方面就有多春魚一款可揀。大家記得要嗌埋沙律類 生菜🥬,因為夾埋啲肉一齊食味道同口感無咁寡同膩☺。另外,嘢飲有各樣汽水之餘,仲有比較特別嘅椰子🥥梳打汽水同提子梳打汽水🥤,黎到必定嗌黎試下,椰子味好突出但反而唔會好多梳打氣,飲落又香又甜✨。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦進食時間有90分鐘,時間上其實好足夠,加上燒肉一放係爐上面已經好快熟🔥,小心唔好好似小編咁一個唔留神就燒窿哂喇🙊。係咁多款當中小編最鍾意食又想同大家介紹嘅係牛肩肉🥓,脂肪比例分布均衡,入口多汁、煙韌易咬🤤,係小編嗌得最多嘅一款牛肉。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦雖然天氣已踏入夏天,熱到一出門就好易滿頭大汗🥵,不過都唔會阻到想食燒肉嘅朋友們🏃‍♀️。放題嘅意義就係嗌得
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
雖然天氣已踏入夏天,熱到一出門就好易滿頭大汗🥵,不過都唔會阻到想食燒肉嘅朋友們🏃‍♀️。放題嘅意義就係嗌得開心,食得高興嘛,尤其同朋友們一同分享,一同喜悅,賞心樂事🕺。餐廳位置好便利,又係路人必經之路,所以一踏入晚餐時間就十分多人🤯,要記得提早黎拎位喇📱。
2020-06-30
  • 豪華食放題
2020-07-01 843 瀏覽
不用介紹 諗起烤肉一定唔少得牛角份🐮 今次奧海城分店更推出熊本県A5黑毛和牛放題😱 試問點忍到口.熊本県産A5黑毛和牛放題 $688 🥩和牛入口既溶既感覺🤤 一路食內心既罪疚感不斷湧出離 食完呢餐要行路返屋企先搞得掂😂😂 ..牛角 地址 : 牛角日本燒肉專門店 (大角咀)大角咀海庭道18號奧海城二期1樓128A號舖
熊本県産A5黑毛和牛放題 $688 🥩
牛角
地址 : 牛角日本燒肉專門店 (大角咀)
大角咀海庭道18號奧海城二期1樓128A號舖
2020-06-20 731 瀏覽
食物質素差-多碟和牛是瘀黑色,職員問廚師,回覆是無問題,但都幫我換了另一碟,我未試過三百幾蚊吃和牛放題,碟牛竟然好像被毒打一身服務質素差-吃了個半小時,從不見過職員收碟,職員踢一踢才動一動,叫了幾次收碟,後來都放棄了,間中聽到旁邊碗碟掉下來的聲音,後來見到前面的桌子堆疊了幾條煙囪都沒人理,最後當然掉了下來,又是砰一聲,另外職員放低食物時,很多時像隻鬼手般,完全不理會食客的反應點菜介面差-旺角那一間會按你點選食物lv在pad分類,但大角咀門市將所有牛放在同一欄,分分鐘超過二十種不同lv牛放在你面前,一時不慎便便叫錯,另外登入介面亦非user friendly,如果你在第一頁不是按全日放題而按食物種類,你按一世都出現error,當詢問職員,他才會告訴你正確方法食物種類少-大角咀門市比旺角店少,例如沒有軟雪糕,生果及甜品等,到結算時會給你一個選擇,便是一個普普通通的香芋雪糕,你可以選擇吃或者不吃,堂堂一間連鎖店,竟然連味道也不能選擇,比百多完的日式放題更差如果大家想吃正常的燒肉放題,不要來!

如果大家想吃正常的燒肉放題,不要來!
2020-04-19 1956 瀏覽
應該好多人都食過牛角放題,個個都知佢有5種級數,小弟冇銀,只可以幫大家試中間級數的c 餐,c 餐連加一都要大約$500,同酒店buffet 差唔多價。我自認都大食,但係咁90分鍾任食我都試唔曬咁多樣食物,短短一篇文就講唔曬咁多邊樣好食,我只講極上一品牛,佢燒完都勁juicy,仲可以保留到肉汁,加上佢一口一啖,非常適合一班高貴大方有儀態的港女,但幫手燒的男士都品使傷心,佢都有熟食可以比你即刻食。最後都推薦佢雪糕,記住last offer 要叫
2020-03-27 1512 瀏覽
Lunch豪食放題燒肉做得幾好,枱同枱有野格住,衛生唔錯有好多牛,整體不錯牛角飯都幾好食不過不停食肉真的好易飽食400一個套餐要對肉充滿熱誠先食得過都可以再食不過唔想再食放題
Lunch豪食放題燒肉
做得幾好,枱同枱有野格住,衛生唔錯
有好多牛,整體不錯
牛角飯都幾好食
不過不停食肉真的好易飽
食400一個套餐
要對肉充滿熱誠先食得過
都可以再食
不過唔想再食放題
平時食燒肉都好鍾意去牛角 襯住情人節去咗試佢既放題set 😛食物質素一如既往唔錯 上菜速度正常 有啲漏單但唔過份😉(但聽到隔離檯催野飲 15分鐘都未上到)⚠️⚠️但係!⚠️⚠️等位安排真係好過分!我係5:25攞飛 當時要等15個 差唔多8:15先入到去😠我明白有book位同特別會員係優先 但係明明一直有人出嚟 就淨係嗌啲book位既🙁有人問店員點解會咁 佢解釋係嗌一張book位 一張優先飛 最後先到普通飛 但事實係完全冇咁做😐不斷比book位同特別飛既人入 差唔多一個鐘冇嗌過普通飛 當然book位一定優先 但門口等位既難道唔係你地既客人嗎?奉勸想食既大家一定要down佢個app攞飛 如果特別節日/假期一定要5:30前攞飛🙄🙄咪一定食唔到 以今日為例:A飛兩人攞飛攞到A3xx 本人食完大概9:30都係嗌到A8x🥵奉勸呢間鋪頭好好諗吓係咪要比咁多人book位 或者呢個制度係咪要存在 因為加埋優先飛既人 當日攞飛既人真係唔使食😬另外店鋪既餐牌 檯凳都有啲油🤔
⚠️⚠️但係!⚠️⚠️
2020-02-14 1452 瀏覽
每次想大食燒肉,牛角既放題都會係其中一個選擇。一個價錢,食乜都得,唯一缺點只係時間唔夠🤣🤣🤣以CP嚟計,只可以講佢對得起佢個價錢,肉質算ok. 唔可以話抵,因為埋單每人都超過400。如果係細食既朋友,咁我覺得去其他單點既餐廳重化算。就算你大食,都要確保你係一個有效率既人先好嚟🤣🤣。因為講真90分鐘燒肉嚟講真係有d趕如果你係諗住同朋友周末嚟relax,飲住野,慢慢嘆既話,千祈唔好嚟😛。我就試過有次同朋友嚟叫咗第一轉野食,結果傾得太開心,第一轉都未燒完,經理已經過嚟last order🙈🙈.結果要揾餐廳再食

如果係細食既朋友,咁我覺得去其他單點既餐廳重化算。

1993 瀏覽

2019-11-26 2119 瀏覽
在奧海城吃飯有時候是需要排隊的。喜歡吃燒肉。很好寬敞。服務生給我上酒。知道我不吃牛舌還特別更換。|牛肉盛合^和清酒的時候,還是要求點熱的,但是不小心弄了涼的,馬上換了。肉的質感還可以,燒肉盛典。
在奧海城吃飯有時候是需要排隊的。
喜歡吃燒肉。
[环境]很好寬敞。
[服务]服務生給我上酒。知道我不吃牛舌還特別更換。|牛肉盛合^
肉的質感還可以,燒肉盛典。
牛肉盛合
牛肉盛合