2022-12-29 1442 瀏覽
平時食嘅壽喜燒鍋, 好似打邊爐咁, 將啲牛肉碌落去, 滾兩滾, 有少少甜味咁, 但呢間尖沙咀嘅牛陣將壽喜燒,發揮至極致, 店員會親自向你介紹, 解釋同範點樣將每一片牛肉烹調, 而且每一碟餸菜都係直接同店員講, 店員會親自送上新鮮食材, 確保唔會漏單之餘, 又會密切關注每一個顧客烹調時的困難, 十分貼心店員會教你首先將牛肉一片片煎香, 然後按自己嘅喜好加上壽喜燒汁, 入口牛肉特別香口, 而且有壽喜燒嘅味道, 而且每一片牛肉味十足, 脂肪比例亦都很均勻除此以外仲有新鮮海鮮, 鮮蝦,帶子,生蠔,青口, 墨魚等, 小白菜,羽衣甘藍,仲有好多其他五花八門嘅菜式, 甜品同埋飲品任君選擇最緊要食嘅就係“哈根大“雪糕, 食返幾球都已經回本

最緊要食嘅就係“哈根大“雪糕, 食返幾球都已經回本
2022-12-27 731 瀏覽
聖誕假期🎄去完尖沙咀影相打卡📸~梗係要食吓好嘢補充體力啦🤣.我同朋友都鍾意食牛~所以近近哋去咗I square度覓食🤤當日時間尚早~好多餐廳都唔洗點等位我哋就揀咗去 #牛陣 😋事關有個好正嘅 #90分鐘套餐就係日本產嘅 #壽喜燒 #黑毛和牛 及 #北海道四元豚 套餐👍🏻聽到都流晒口水🤤一坐低~一大碟黑毛和牛都隨即上枱✨而店員首先向我哋示範點樣烹調係最好👍🏻先用咗牛脂肪開鍋~跟住放洋蔥落去去爆一爆夠熱就可以了落牛了🤤慢慢煎香兩邊~之後就可以落醬汁落去煮一煮,好惹味👍🏻唔好以為就咁煎黑毛和牛就完咗~佢個北海道四元豚又係唔錯幾嫩,唔會「鞋口」👍🏻另外,海鮮方面想講佢個蠔拎嚟煎又係好出色😍好重海水味又肥美基本上,我同朋友用咗成個鐘咁煮啲食材🙈最後嗰30分鐘先轉做火鍋~烚一烚菜同埋其他嘢食~解一解膩🤣出面嘅任拎火鍋配料區都算多選擇而且擺放整齊又企理~跟住我仲發現咗有款彩色麵條幾好食本身朋友話通常啲咁靚顏色嘅嘢都是係大伏🤣但係我食落覺得幾好食,口感似紅薯寬粉好有咬口😋飽咗都仲想食多啲.另一邊廂,熟食有關東煮~我見都幾多人食不過我就真係太飽食唔落了🙈要留位畀雪糕😍好難得有我鍾意食嘅Häagen-D
聖誕假期🎄
去完尖沙咀影相打卡📸~
梗係要食吓好嘢補充體力啦🤣
我同朋友都鍾意食牛~
所以近近哋去咗I square度覓食🤤
當日時間尚早~好多餐廳都唔洗點等位
我哋就揀咗去 #牛陣 😋

事關有個好正嘅 #90分鐘套餐
聽到都流晒口水🤤
一坐低~一大碟黑毛和牛都隨即上枱✨

而店員首先向我哋示範點樣烹調係最好👍🏻

先用咗牛脂肪開鍋~跟住放洋蔥落去去爆一爆

夠熱就可以了落牛了🤤慢慢煎香兩邊~
之後就可以落醬汁落去煮一煮,好惹味👍🏻
唔好以為就咁煎黑毛和牛就完咗~
佢個北海道四元豚又係唔錯
幾嫩,唔會「鞋口」👍🏻
另外,海鮮方面
想講佢個蠔拎嚟煎又係好出色😍
好重海水味又肥美
基本上,我同朋友用咗成個鐘咁煮啲食材🙈
最後嗰30分鐘先轉做火鍋~
烚一烚菜同埋其他嘢食~解一解膩🤣
出面嘅任拎火鍋配料區都算多選擇

而且擺放整齊又企理~
跟住我仲發現咗有款彩色麵條幾好食
本身朋友話通常啲咁靚顏色嘅嘢都是係大伏🤣
但係我食落覺得幾好食,口感似紅薯寬粉
好有咬口😋飽咗都仲想食多啲
另一邊廂,熟食有關東煮~我見都幾多人食

不過我就真係太飽食唔落了🙈
要留位畀雪糕😍
好難得有我鍾意食嘅Häagen-Dazs 焦糖脆餅味

梗係要食多啲💓
整體嚟講,呢度環境幾闊落👍🏻而且店員親切有禮,食物質素亦不錯,價錢亦合理,唔會over priced🙌🏻
🐮牛陣 (國際廣場)
📍尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場7樓706號舖
#良肉之日 #いい肉の日 #Gyujin #尖沙咀美食 #打邊爐 #hkfoodie #hkfood #foodiehk #hkinfluencer #hkgirls #hk #discoverhk @gyujin_wagyu
2022-12-21 2136 瀏覽
🍴壽喜燒 黑毛和牛及北海道四元豚套餐 369 蚊日本人傳統節慶食既壽喜燒 一般都用牛脂放落鑊🐂 連埋牛肉一齊加埋壽喜燒汁 連埋黑毛和牛 好正肉方面有 黑毛和牛 澳洲產特上長期穀飼牛 嚴選牛肉 北海道四元豚 歐洲產豚肉 牛舌牛脂好邪惡好夠油香 再放京葱 壽喜燒汁燒住唔同既肉類食 食到甘上下就用醬汁加湯打邊爐 可落埋豆腐蘿蔔 菜 菇 連埋香濃既牛肉整成平時成日見到既壽喜燒鍋 除左豬肉 和牛同 彈牙既牛舌🐂🐷 仲有海鮮 好似大大桶蠔 魷魚筒 墨魚 蝦肉 好新鮮 , 另外 出面有各種野食打邊爐 菜 丸 腸仔 麵 薯粉等等 .唔打邊爐 仲有咖哩牛腩加日本米飯 煎餃子 等等既熟食。而最正係佢有哈根大屎雪糕 4 隻味 朱古力 曲奇 士多啤梨 仲有焦糖脆脆 整體黎講 熟食 飲品 肉既質素 雪糕都好高質#壽司燒 #和牛 #火鍋 #海鮮 #打邊爐 #豚肉 #日本菜Score 平均分 <8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍

🍴壽喜燒 黑毛和牛及北海道四元豚套餐 369 蚊
整體黎講 熟食 飲品 肉既質素 雪糕都好高質
Score 平均分 <8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#牛陣
尖沙咀彌道63 號isquare國際廣場7 樓706號鋪
~~~~~~~~~~~~
2022-12-21
2022-12-21 649 瀏覽
今日去左尖沙咀iSQUARE度睇戲,睇完就見到有間牛陣係度又勁肚餓,岩晒🤤🤭勁肚餓食放題是常識吧,見到佢有個【日本產🇯🇵壽喜燒黑毛和牛套餐及北海道四元豚套餐】唔駛唸就入去食個夠🤪職員好好服務有咩查詢都詳細講解👍,由於太肚餓既關係咩都唔駛唸一黎叫左兩大碟黑毛和牛先,每塊和牛嘅油脂分佈都非常平均油花好靚😍,職員都有教分點食係最好,首先唔加湯底直接將黑毛和牛煎煮再加上壽喜燒汁,只係短短既幾秒就可以吸收到壽喜燒既味道,咁靚既黑毛和牛食入口肉質鬆軟充滿牛脂香味加上壽喜燒既小小甜香,我地兩個食左成一大碟加多半碟先舍得轉做打邊爐做壽喜燒湯底,轉左湯底之後淥十秒左右就食得又另一個口味一樣都係食到停唔到口😋唸住叫多一碟,但係又想食下其他野,所以出去睇下出面自助吧仲有大量丸、蔬菜等等,飲品選擇都有多款,重點係有Haagen Dazs雪糕,勁正啊反而我食左兩碗🫣😂🤣不過今次主力係食靚牛,所以其實其他都只係食左小小姐😋🤭牛陣 (國際廣場)地址: 尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場7樓706號舖

牛陣 (國際廣場)
最近天氣咁凍 梗係要食啲暖笠笠嘅嘢啦今次去咗iSquare國際廣場 #牛陣Gyujin食咗一個超豐盛嘅午餐🤩✨日本產90分鐘壽喜燒黑毛和牛及北海道四元豚套餐 $369今次食完真係有驚喜 牛和嘅質量超好🙈✨係採用日本產黑毛和牛 色澤鮮艷油花均勻分布食落去入口即溶 超級好食😋呢度嘅店員非常好因為我平時多數都係食shabu shabu所以真係唔知點開始 店員細心教我點樣食其實壽喜燒食法都好簡單👇🏻👇🏻首先將牛脂肪沾滿個鍋之後再炒洋蔥爆香個鑊再放入黑毛和牛煎到微焦如果鍾意香口D 可以加入牛陣特調壽喜燒汁再加埋日本🇯🇵無菌鮮雞蛋🥚直接放入個口🙀一口溶化真係滿滿嘅幸福感🔥食完壽喜燒之後就可以加入日本鰹魚清湯變成Shabu shabu因為本身已經有配菜 再加埋出面有自助區幾十款唔同嘅配料任君選擇例如姑姑、蔬菜、丸丸、咖喱飯、關東煮等等⋯套餐仲包埋任飲 罐裝飲品同紙包飲品其中有兩個真係要特別介紹我自己勁鍾意🤩✨#冰菜 #皇帝菜講吓 #冰菜 呢個口感真係超特別真係饒恕我孤陋寡聞🙈其實我未食過 #冰菜但係真係好鬼特別囉🙀好似食緊啫喱咁菜上面有一粒粒好似冰嘅小泡泡喺度咬落去係粒粒爆珠嘅感覺超特別又好好食😋係
最近天氣咁凍 梗係要食啲暖笠笠嘅嘢啦

食完壽喜燒之後
就可以加入日本鰹魚清湯變成Shabu shabu
因為本身已經有配菜 再加埋出面有自助區
幾十款唔同嘅配料任君選擇
例如姑姑、蔬菜、丸丸、咖喱飯、關東煮等等⋯
套餐仲包埋任飲 罐裝飲品同紙包飲品

係佢哋嘅重點推介 真係要試吓💪🏻💪🏻

食完唔好唔記得佢哋嘅任食Häagen-Dazs雪糕🍦
有四個口味 超級大滿足囉🤣✨

2022-12-03 463 瀏覽
不是手机下单,点2盘说只先给1盘,都给我气笑了。有这样服务的?然后肉质不咋的,牛一比牛阵好一万倍。点了午市289元黑毛牛套餐,要三盘牛肉,擅作主张先给你上了4盘猪肉,气笑,是故意让人先饱?不知道会不会做生意,小气。后面要牛肉也是就给一盘,说试吃。慢加上小气就算了,主要真不好吃。性价比极低,最后加服务费快340。态度不咋的,不会再去。除了态度,肉质也是松散的,吃完去尖沙咀海边吹风才气消😅😅第一次也是最后一次去吃非常一般,不知道哪来的好评😅

非常一般,不知道哪来的好评😅
2022-11-14 593 瀏覽
今晚7点去尖沙咀國际广场昵间,無咩客人,我哋选咗上級牛肉放題,199放题套餐,d牛質素真係好差,好失望,肥到食少少就唔想食⋯3碟己經飽曬,服务态度也嘛嘛地,下次唔会再去咯
2022-08-22 1421 瀏覽
今晚同朋友兩家人去尖沙嘴牛陣食到一肚氣,話係食90分鐘,一落座就開始計,最後15分鐘有last order,夠鐘叫我們買單話可以繼續食,但有個侍應就來催幾次仲話咩延時要加鐘啊點點啊⋯⋯我話你又無人排隊等位,如有人等位我們即刻走人,(成間餐廳都只有一半食客)一陣又有另一個侍應來黑起塊面講加時加錢,我們即刻起身走人。後來我睇安心上面時間,由嘟安心到走人也只有1小時48分,推遲十幾分鐘起身交檯使唔使趕人啊?現在世道好好咩?大把餐廳食嘢啦,呢個服務態度真係不會有下次!朋友和我都唔開心!實話實説
2022-04-28 2700 瀏覽
被困咗好幾個月,終於有番晚市堂食🎉要食餐勁嘅補償下自己😌⁡要勁食梗係首選放題啦🤩閒日夜晚未夠七點就去到,完全唔使排隊實在太好👏🏻【日本產🇯🇵特選黑毛和牛套餐】每片肉嘅油脂分佈都好平均,薄薄一片淥十秒左右就食得肉質鬆軟充滿牛脂香味,配上個人最愛嘅壽喜燒湯底,食到停唔到口😛值得一讚嘅係就算再叫第二,第三round都保持到呢個質素👍🏼套餐仲包咗海鮮、牛舌同埋豚肉,質素都唔錯不過我哋主力係食牛,豚肉同海鮮都無再encore🤪除咗套餐包咗嘅食物,出面自助吧仲有大量丸、蔬菜等等樣樣都想食,但時間得90分鐘真係好趕急🥲想慢慢邊食邊傾都好困難就算有大量吉位...只要一夠鐘,職員就會過嚟「溫馨提示」👋🏻🙃
被困咗好幾個月,終於有番晚市堂食🎉
要食餐勁嘅補償下自己😌

⁡要勁食梗係首選放題啦🤩
閒日夜晚未夠七點就去到,完全唔使排隊實在太好👏🏻

【日本產🇯🇵特選黑毛和牛套餐】
每片肉嘅油脂分佈都好平均,薄薄一片淥十秒左右就食得

套餐仲包咗海鮮、牛舌同埋豚肉,質素都唔錯
不過我哋主力係食牛,豚肉同海鮮都無再encore🤪

除咗套餐包咗嘅食物,出面自助吧仲有大量丸、蔬菜等等
樣樣都想食,但時間得90分鐘真係好趕急🥲
想慢慢邊食邊傾都好困難
日本產特選黑毛和牛
日本產特選黑毛和牛
商業旅遊旺區平民牛肉放題餐廳 - 牛陣 (國際廣場)黎到尖沙嘴呢個旅遊旺區,都知道食野唔方會平得去邊架啦~不過來自日本的人氣火鍋店牛陣就係度有開一間分店,佢地以任食唔同既牛肉及Häagen-Dazs雪糕為主打,其實一早已經成為嗜牛族既火鍋熱店。 餐廳每晚提供超過三十款新鮮火鍋配料供客人享用。至於主打牛肉,有油花分佈如雪花般細緻的日本和牛,都可以為客人帶來入口即溶既口感架!唔講咁多啦,就簡單講下食物啦~今日點左澳洲穀飼牛放題90分鐘,湯底換美肌豚骨湯。湯底的豚骨味道很香、很濃郁 !呢個套餐有四種肉片提供,ㄧ種豬肉、三種牛肉,食完係可以再點架!牛肉既油花好多,食起來肉質軟嫩好咬,唔經唔覺都又再點多左四盤啦⋯仲有好多火鍋配料﹑新鮮食材﹑醬汁和佐料,中意沾D咩自己隨便加 ;  健康蔬菜區同炸物區 都有唔少款式既食物俾大家夾番去食架 !我一向唔中意飲汽水所以今次都係揀左泡茶熱水 (坐位旁邊有茶包,杯子在正前方)。記得食到咁上下留肚食甜品呀 ! 呢度有所有人都一定最愛食既哈根達斯冰淇淋櫃, 仲要係數一數二貴既 ,唔食就走寶啦 !總結 : 牛陣既食材樣樣都幾新鮮,我地食90分鐘放題,一個人先只係$1
商業旅遊旺區平民牛肉放題餐廳 - 牛陣 (國際廣場)

都可以為客人帶來入口即溶既口感架!

唔講咁多啦,就簡單講下食物啦~
今日點左澳洲穀飼牛放題90分鐘,湯底換美肌豚骨湯。
湯底的豚骨味道很香、很濃郁 !

總結 : 牛陣既食材樣樣都幾新鮮,我地食90分鐘放題,一個人先只係$179,算還ok啦 !

中意食肉或食好多既朋友我會推薦黎呢度試下

牛陣 (國際廣場)
電話:2311 1092
地址:尖沙咀彌敦道63號iSQUARE7樓706號舖
營業時間:週一至週日 12:00~18:00
2021-11-17
2022-01-26 1456 瀏覽
༺ 牛陣 ༻∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻∻  今次我哋嚟到尖沙咀嘅iSquare食牛陣新推出嘅壽喜燒💛 - 🇯🇵日本產黑毛和牛及日本豚套餐 (90 mins) 🥘,呢個套餐係今年嘅冬季主題❄️:日本の冬のおもてなし❤️ (意思就係:這個冬天來自日本的温暖款待)📣📣📣而壽喜燒就係日本人傳統習慣每逢節日或喜慶場合才會品嚐的食物🥘,而家疫情飛唔到日本🇯🇵,牛陣就以壽喜燒甘甜的幸福味道陪同客人一起迎接新一年✨。食嘅時候師傅會教我哋點樣食呢個關西風壽喜燒👨🏻‍🍳。烹調方法🍳:先用牛脂肪起鑊 🧈> 輕炙和牛 🥩> 再淋上自家製壽喜燒汁🍶>最後點蛋進食🥚 > 美味幸福🥰咁佢哋嘅日本產黑毛和牛由日本自家農場飼養🐃,由日本直送到港✈️,所以牛味非常用濃郁🤤,而且油脂分布平衡🥰,食落有入口即溶嘅感覺😋,真係好味到停唔到口❤️。自助吧期間限定食物🎏:關東煮🍢同埋鯛魚燒🧇,關東煮可以夾自己想食嘅食物而鯛魚燒入邊係有紅豆餡嘅👅,真係好有日本風味🇯🇵。∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻
༺ 牛陣 ༻

食嘅時候師傅會教我哋點樣食呢個關西風壽喜燒👨🏻‍🍳。

∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻
餐廳🛎:牛陣
地址📌:尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場7樓706號舖
交通🚗:港鐵尖沙咀H出口, 步行約5分鐘
∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻  ∻ ∻ ∻ ∻
Follow我哋@foodoirsis 💋帶你去到更多打卡嘅地方❣。
2022-01-26 1153 瀏覽
呢間餐廳主打日式湯底為主嘅火鍋放題,嚴選各國優質肉類、季節蔬菜同配料🇯🇵💗日本產黑毛和牛及沖繩豚90分鐘放題套餐 ($359/ 位)🐃日本產黑毛和牛:由但馬屋自家牛場直送到港,和牛呈雪花油脂分佈,肉質軟嫩細滑,接近入口融化,牛味濃厚,油脂齒頰留香🐖沖繩豚肉:肉質結實細緻,肉味香濃🐮牛舌:薄切牛舌爽彈柔嫩,充滿肉汁🦐海鮮拼盤:包括扇貝、青口、鮮蝦、蟹棒、海螺、八爪魚、魷魚,味道新鮮鮮味🥗蔬菜盛合:包括京蔥、洋蔥、秋葵、蕃茄、白菜、茼蒿、金針菇、紅蘿蔔、心內美、豆腐,味道清新爽脆🍤熟食:提供日式咖喱飯、關東煮、脆炸薯條同番薯條🍲火鍋配料:提供多款蔬菜、菇菌類、丸類、麵類🍨甜品:提供日式紅豆鯛魚燒;4款口味Haagen Dazs雪糕,包括藍苺、士多啤梨、哈密瓜、比利時朱古力🧃飲品:提供果汁、茶類及汽水🍲食用次序:1️⃣先享用壽喜燒用牛脂、洋蔥、大蔥起鑊,輕炙和牛或牛舌。淋上自家製壽喜燒甘露煎煮,味道甘甜醇厚。最後蘸上日本鮮雞蛋進食,口感更甘香滑溜。2️⃣再享用Shabu Shabu倒下剩餘嘅壽喜燒汁同鰹魚清湯,加入其他肉類、海鮮、配料同蔬菜
日本產黑毛和牛及沖繩豚放題套餐

日本產黑毛和牛

🐖沖繩豚肉:肉質結實細緻,肉味香濃
🐮牛舌:薄切牛舌爽彈柔嫩,充滿肉汁

海鮮拼盤

蔬菜盛合

🍤熟食:提供日式咖喱飯、關東煮、脆炸薯條同番薯條
關東煮

🍲火鍋配料:提供多款蔬菜、菇菌類、丸類、麵類

🧃飲品:提供果汁、茶類及汽水

🍲食用次序:
日本產黑毛和牛
海鮮拼盤
蔬菜盛合
2022-01-24 640 瀏覽
Japanese wagyu & Okinawa pork course日本產黑毛和牛及沖繩豚套餐 🥩🇯🇵最左手邊嘅係好新鮮嘅黑毛和牛,輕炙完嘅和牛淋上自家製壽喜燒汁,再點埋雞蛋進食🍳,入口即溶又鮮味,好味到停唔到口🤤呢款日本產黑毛和牛由日本自家農場飼養🌾,由日本直送到港食材絕對新鮮又高質👍🏻,右上角嘅沖繩豚肉同埋右下角嘅牛舌同樣爽口同一啲都唔煙銀,值得encore幾碟啊Seafood platter 🐙🦐海鮮拼盤 🐚呢啲海鮮既新鮮又多元化,好似有青口、原隻螺肉、八爪魚🦑、大蝦、帶子、蟹柳🦀等等,全部都好鮮甜呀,八爪魚特別彈牙,點埋自家製醬汁確實唔錯㗎Vegetables and cooked food 🥘 🍅 各類蔬菜🥬、熟食除咗三款矜貴嘅肉類可以任叫之外,仲有大量嘅蔬菜可以自己夾任食😍,好似有海帶結、龍蝦丸🦞、芋絲、菇類🍄、多種粉面🍜,係等緊嘢食熟嘅時候,仲有濃郁嘅日本咖喱飯🌶🍛、正宗關東煮、新鮮脆卜卜薯條🍟同番薯條等等即刻醫肚仔,點可以唔試吓呢!Ice-cream, desserts and drinks 🍹🍨任食意大利雪糕、甜品及飲品 🧃今次嘅放題包埋日式紅豆鯛魚燒同埋多款果汁
日本產黑毛和牛及沖繩豚套餐 🥩🇯🇵

Seafood platter 🐙🦐
海鮮拼盤 🐚

各類蔬菜🥬、熟食

任食意大利雪糕、甜品及飲品 🧃
今次嘅放題包埋日式紅豆鯛魚燒同埋多款果汁、茶類🍵、汽水任飲,仲有4款意大利經典品牌Haagen dazs雪糕🍦,包括藍苺、士多啤梨🍓、哈密瓜🍈同埋比利時朱古力🍫,絕對令呢餐飯圓滿又滿足🙌🏻

壽喜燒係日本人傳統習慣每逢節日或喜慶場合先至會食嘅食物🍢,牛陣以壽喜燒甘甜嘅幸福味道陪客人一齊迎接新一年🎊 而家嘅自助吧期間限定食物有關東煮同埋鯛魚燒🐟🔥,夠晒正宗同埋充滿日本風味,唔使去日本都試到呢啲傳統嘅日式節慶食物🎏,勁正呀!
2022-01-18 374 瀏覽
天氣冷冷的就是想吃火鍋~看到牛陣的壽喜燒再度回歸👏🏻 毫不猶豫,立刻衝進去要大快朵頤☺️🔝現凡惠顧主餐牌$279以上的套餐,都可享免費升級壽喜燒優惠🤤🤤 一個價錢,兩種享受❤️我們選了日本產黑毛和牛及日本產豚肉放題套餐$359/位,除了黑毛和牛和豚肉外,海鮮/蔬菜/飲品也是任吃任喝🐚🐙🐟 還可以點Asahi啤酒🤩 真的很划算🙌🏻👏🏻👉🏻黑毛和牛一上桌,那雪花紋美到我不小心「哇」了一小聲,未放進口已能想像有多美味🐂店員細心的先用牛脂幫我們起鑊,再將和牛片煎香,快手倒進店裡特調的壽喜燒醬汁,噗滋噗滋的聲音真的口水亂吞,最後沾上同樣是日本產的雞蛋,天呀!!幸福感滿滿🥰🥰❤️ 不誇張,真的入口即化🤤🤤🤤一輪壽喜燒後,我們加進店員早就準備好的鰹魚清湯,再放入海鮮蔬菜,又是另一境界的美味🤤🤤他們的豚肉不比和牛差,肉質細嫩,沒有奇怪的羶味,很好吃👍🏻 海鮮有青口/扇貝/鳳尾蝦/魷魚仔等等,也是意外的不錯,尤其蟹籽蝦滑,真的有鮮蝦在裡面😳又鮮又彈牙🤩一輪衝鋒陷陣後,再到Haagen-Dazs雪櫃前選雪糕,共6款口味可選🙌🏻 有我最愛的咖啡味😘 這晚真的吃好吃滿~無敵大滿足❤️💛💜💙順帶一提~店員每位都好Nic

不誇張,真的入口即化🤤🤤🤤

順帶一提~店員每位都好Nice,有笑容又helpful~超級加分👍🏻👍🏻

🎈總歸一句:
肉質無可挑剔,一個價錢兩種吃法,真的超級推薦大家去吃👍🏻👏🏻👏🏻
2021-12-21 353 瀏覽
尖沙咀收工想去食好少少打邊爐點知滿座我地3條仔唯有去食放題。近近地就去牛陣挑戰一下自己食量。最食得其中一個可以食二碗大飯,我就食一碗,另外一位都係半碗飯。明顯最大食係二碗飯個位朋友。牛陣一間主打日式和牛放題,以日式清湯(shabushabu)日式甜豉油(sukiyaki)火喎湯底為主底當然有其他特色湯底。我地三條仔點咗澳洲產將上食期糓飼牛套餐279|90分鐘。⭕我地係半小時內叫左6次3碟和牛和日產豚肉,非常好食,口感好淋,加上(甜豉油湯底)好開胃。⭕配料有雲耳生菜,娃娃菜,廚師腸,墨魚丸,牛餐肉,麪類南瓜,丸類,蕃茄等等⭕飲品有綠茶,烏龍茶,可樂,忌廉,檸茶,好多選擇⭕甜品有haagen-Dazs雪糕個人感想:我覺得服務好好,加水好快,收碟亦好快,不過配料吾夠多可以多少少。最尾我贏左我朋友大胃王食和牛多過佢
⭕飲品有綠茶,烏龍茶,可樂,忌廉,檸茶,好多選擇
甜品有haagen-Dazs雪糕

2021-11-17
5 分鐘 (堂食)
  • 和牛