2022-12-27
聖誕假期🎄去完尖沙咀影相打卡📸~梗係要食吓好嘢補充體力啦🤣.我同朋友都鍾意食牛~所以近近哋去咗I square度覓食🤤當日時間尚早~好多餐廳都唔洗點等位我哋就揀咗去 #牛陣 😋事關有個好正嘅 #90分鐘套餐就係日本產嘅 #壽喜燒 #黑毛和牛 及 #北海道四元豚 套餐👍🏻聽到都流晒口水🤤一坐低~一大碟黑毛和牛都隨即上枱✨而店員首先向我哋示範點樣烹調係最好👍🏻先用咗牛脂肪開鍋~跟住放洋蔥落去去爆一爆夠熱就可以了落牛了🤤慢慢煎香兩邊~之後就可以落醬汁落去煮一煮,好惹味👍🏻唔好以為就咁煎黑毛和牛就完咗~佢個北海道四元豚又係唔錯幾嫩,唔會「鞋口」👍🏻另外,海鮮方面想講佢個蠔拎嚟煎又係好出色😍好重海水味又肥美基本上,我同朋友用咗成個鐘咁煮啲食材🙈最後嗰30分鐘先轉做火鍋~烚一烚菜同埋其他嘢食~解一解膩🤣出面嘅任拎火鍋配料區都算多選擇而且擺放整齊又企理~跟住我仲發現咗有款彩色麵條幾好食本身朋友話通常啲咁靚顏色嘅嘢都是係大伏🤣但係我食落覺得幾好食,口感似紅薯寬粉好有咬口😋飽咗都仲想食多啲.另一邊廂,熟食有關東煮~我見都幾多人食不過我就真係太飽食唔落了🙈要留位畀雪糕😍好難得有我鍾意食嘅Häagen-D
去完尖沙咀影相打卡📸~
梗係要食吓好嘢補充體力啦🤣
我同朋友都鍾意食牛~
所以近近哋去咗I square度覓食🤤
當日時間尚早~好多餐廳都唔洗點等位
我哋就揀咗去 #牛陣 😋
事關有個好正嘅 #90分鐘套餐
聽到都流晒口水🤤
一坐低~一大碟黑毛和牛都隨即上枱✨
而店員首先向我哋示範點樣烹調係最好👍🏻
先用咗牛脂肪開鍋~跟住放洋蔥落去去爆一爆
夠熱就可以了落牛了🤤慢慢煎香兩邊~
之後就可以落醬汁落去煮一煮,好惹味👍🏻
唔好以為就咁煎黑毛和牛就完咗~
佢個北海道四元豚又係唔錯
幾嫩,唔會「鞋口」👍🏻
另外,海鮮方面
想講佢個蠔拎嚟煎又係好出色😍
好重海水味又肥美
基本上,我同朋友用咗成個鐘咁煮啲食材🙈
最後嗰30分鐘先轉做火鍋~
烚一烚菜同埋其他嘢食~解一解膩🤣
出面嘅任拎火鍋配料區都算多選擇
而且擺放整齊又企理~
跟住我仲發現咗有款彩色麵條幾好食
本身朋友話通常啲咁靚顏色嘅嘢都是係大伏🤣
但係我食落覺得幾好食,口感似紅薯寬粉
好有咬口😋飽咗都仲想食多啲
另一邊廂,熟食有關東煮~我見都幾多人食
不過我就真係太飽食唔落了🙈
要留位畀雪糕😍
好難得有我鍾意食嘅Häagen-Dazs 焦糖脆餅味
梗係要食多啲💓
整體嚟講,呢度環境幾闊落👍🏻而且店員親切有禮,食物質素亦不錯,價錢亦合理,唔會over priced🙌🏻
🐮牛陣 (國際廣場)
📍尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場7樓706號舖
#良肉之日 #いい肉の日 #Gyujin #尖沙咀美食 #打邊爐 #hkfoodie #hkfood #foodiehk #hkinfluencer #hkgirls #hk #discoverhk @gyujin_wagyu