日式邊爐黎講個人最鐘意牛陣🥺,除左因為牛夠靚之外,仲有好多炸物同任食haagen dazs雪糕🤤。食過幾次Dpark分店人流較少🙈又坐得舒服,staff🤵🏻‍♂️超friendly。 上年試過關西風壽喜燒,今次試牛陣最新出既蕃茄壽喜燒 ~ 日本產黑毛和牛及北海道四元豚放題套餐😍。🔅湯底先煮鍋內蔬菜,然後鋪上肉,加上特製蕃茄壽喜燒汁🍅。甜甜既壽喜燒湯加上原粒新鮮蕃茄,食落清新啲無咁膩。蔬菜同肉都超快入味好正🥰。🔅肉類牛肉超靚!薄薄一片食落無罪惡感😎。四元豚都好有驚喜!上網搵四元豚原來係日本四個最佳豬種混種育成🐷,飼養過程無添加無激素👍🏻,食得安心💮。肉質都比一般既豚肉更嫩更爽口😋。🔅自助區夏天推薦大家拎啲冬瓜同洋蔥🧅消暑,湯底會更清甜😋。🔅小食有炸魷魚、炸花枝丸、、黑糖麻糬等等,滿足晒為食既我😍。大推黑糖麻糬!啱啱炸起,中間黑糖流心無得彈😚。🔅甜品Haagen dazs雪糕有馬卡龍味😱,超抵食,專門店賣一球都唔平😳,依家有得任食真係超抵!所以最尾食到好飽都忍唔住食多幾球雪糕🤣。💬壽喜燒湯真係無得輸,牛同豚肉都好高質,加埋任食小食同雪糕🥺超值💯。依家牛陣仲有做promotion,有「千本引」

🔅湯底

🔅肉類

🔅自助區
夏天推薦大家拎啲冬瓜同洋蔥🧅消暑,湯底會更清甜😋。

🔅小食

🔅甜品
💬壽喜燒湯真係無得輸,牛同豚肉都好高質,加埋任食小食同雪糕🥺超值💯。依家牛陣仲有做promotion,有「千本引」拉繩遊戲抽獎,一齊黎試下運氣啦😍。
2023-01-06 1025 瀏覽
②⓪②②年既年尾,今年都係一個頗為波動既一年。無論香港或是個人都有很多變化,前者未來也是未知之數,後者即控制自身既情感。有時候既來之,則安之;希望平穩地向上揚既②⓪②③年。聖誕既月份,我通常都會對自己好d。11月快人一步,理想達到下去左日本一轉,行程上既緊湊有遺憾《吃不到壽喜燒》。或許帶有這種遺憾返黎香港,途徑 #荃灣 #牛陣 有日本黑毛和牛放題套餐分別為 $369 或 $439,可以有壽喜燒及火鍋兩種選擇,大滿足。日本產黑毛和牛及北海道四元豚套餐 $369· 日本產黑毛和牛·澳洲產特上長期穀飼牛·嚴選牛肉· 北海道四元豚·澳洲產豚肉·牛舌任食既關係一上桌已經相當吸晴,紋理分明又薄切。利用鐵盤首先燒蔬菜盒中洋蔥、紅蘿蔔、蕃茄、蔬菜等,放入黑毛和牛燒得香濃有嚼勁,連同壽喜燒汁分外滋味。以及會有海鮮包括有:青口、墨魚、帶子等,相當多元化。場內更有自助醬料及食物飲品區域,若然略嫌壽喜燒吃得太多會油膩,之後可以選擇昆布湯底作為火鍋,烚菜打邊爐可以減和牛之膩度。同場飲品區除了有一般汽水、檸檬茶、韓式飲料,更有桂花烏龍茶及玫瑰茉莉花茶,完全岩曬我口味。甜品的區域有某大品牌自助雪糕、自製窩夫還有較為

日本產黑毛和牛及北海道四元豚套餐 $369
· 日本產黑毛和牛
·澳洲產特上長期穀飼牛
·嚴選牛肉
· 北海道四元豚
·澳洲產豚肉
·牛舌

甜品的區域有某大品牌自助雪糕、自製窩夫還有較為少見嘅綿花糖童年回憶,小朋友就最喜歡。無論年尾或年頭,食一餐豐盛嘅美食,也會帶來喜悅的感覺,其實開心可以好簡單。

2022-12-18
以往到牛陣當然離不開日式火鍋放題,但最近但馬屋集團推廣「冬季慶典饗宴」,即日起理明年二月十四日期間破天荒推出壽喜燒放題、身為壽喜燒粉絲當然不容錯過。自助吧除了供應一般配料及蔬菜外,更有關東煮及鯛魚燒兩款期間限定食品。調味料方面更不乏特色選擇,譬如特調柑橘醬、紀州練梅芝麻醬、櫻花蝦海鮮粉、黑芝麻鮮菇粉等,別出心裁。值得一提的是旁邊設有兒童區,除了麥樂雞、薯條等小食外更有棉花糖機及烤香腸機,大人與小朋友皆自得其樂。日本產特選黑毛和牛及北海道四元豚放題套餐每位$439,其實火鍋放題店推出壽喜燒早已屢見不鮮,但大都只是壽喜燒湯底涮涮鍋的關東風壽喜燒,但牛陣正正能品嘗到最傳統的關西風壽喜燒。日本產黑毛和牛標榜由日本自家農場飼養並直送到港,油花分布細緻均勻。先用牛脂肪起鑊再放上和牛略燒,然後淋上自家製壽喜燒汁,香甜之餘油香四溢,蘸上生雞蛋口感更加滑潤豐厚。和牛固然是主角,但蔬菜同樣不可或缺,最後盡吸和牛油香及壽喜燒汁毫不單調。除了黑毛和牛之外,澳洲產特上長期穀飼牛、牛舌等同樣保持質素。海鮮方面更有青口、虎蝦、廣島蠔、帆立貝、魷魚等款式繁多。

海鮮方面更有青口、虎蝦、廣島蠔、帆立貝、魷魚等款式繁多。
牛陣最近推出90分鐘「關西風壽喜燒放題」$369/位,任食主打日本產黑毛和牛及北海道四元豚餐廳環豐都好寬敞,卡位坐得好舒服我都好鍾意食Sukiyaki,當然和牛質素要夠好先好食,牛陣嘅日本產黑毛和牛真係無得輸,油花比例及紋理分布均勻,肉色澤嫩紅,食落真係入口即溶,而且我點了數碟,每碟肉都保持水準,用嚟做壽喜燒確係美味個放題另外有牛舌、多款海鮮(生蠔、帶子、青口、魷魚、大蝦、墨魚滑、蟹柳),澳洲穀飼牛、嚴選牛肉、歐洲豚肉,廣島蠔好肥美我食咗好多隻,而牛和夠爽口出面會有自助區,數十款款蔬菜菇菌類及丸類供應,仲可任飲朝日啤酒、汽水、冷泡茶,仲有4款口味Häagen-Dazs雪糕任食,連棉花糖機都有啱哂小朋友啊壽喜燒步驟:首先以和牛脂肪超鍋,加入洋蔥爆香,喺碗打日本生雞蛋,再將黑毛和牛落鍋輕煎數秒,再倒入壽喜燒汁,蘸上蛋汁就食得食完後可放上蔬菜及和牛,再倒入壽喜燒汁及鰹魚清湯做成Shabu Shabu㗎,或者加$5轉特色湯底打邊爐都可以
餐廳環豐都好寬敞,卡位坐得好舒服

壽喜燒步驟:
2022-12-19 673 瀏覽
咁凍嘅天氣❄️最好打邊爐🍲不過淨係打邊爐好似單調咗,知道牛陣最近推出埋壽喜燒鍋,2樣加埋就夠哂Perfect✨我地星期日夜晚6點去到都差唔多滿坐了。🥢日本產黑毛和牛及北海道四元豚放題套餐$369(90分鐘)任食黑毛和牛、四元豚、牛舌!仲有海鮮盤(生蠔、青口、魷魚、大蝦、墨魚滑、蟹柳、帶子)及 蔬菜拼盤。首先先食個壽喜燒先😍一人一鍋好方便,將牛脂塗滿燒鍋,加少少洋蔥炒香,放入黑毛和牛略煎,再加入壽喜燒汁睇見都想食啦,當然唔少得加埋日本雞蛋沾埋一齊食😋和牛油花豐富,好香濃牛味,口感軟滑✨而壽喜燒汁唔會過鹹,味道啱啱好,勁滿足!四元豚和牛舌都可以用同樣嘅方法整,都好好食🤤之後就可以叫店員轉打邊爐,我哋就揀咗昆布湯底,清清地,用嚟烚海鮮和蔬菜就更鮮味👍🏻自助區選擇都幾多,有蔬菜🥬丸、麵類、關東煮、炸物;甜品可以自己整棉花糖仲有Häagen-Dazs雪糕💓飲品除咗果汁汽水外,仲有冷凍泡茶。今餐真係食得好豐富,食到暖笠笠番屋企😂👍🏻

🥢日本產黑毛和牛及北海道四元豚放題套餐$369(90分鐘)

自助區選擇都幾多,有蔬菜🥬丸、麵類、關東煮、炸物;
甜品可以自己整棉花糖

今餐真係食得好豐富,食到暖笠笠番屋企😂👍🏻
2022-12-18 484 瀏覽
最近天氣好凍,最適合就係去食火鍋,成日經過牛陣的分店,今次都是第一次來,裡面環境很舒適,座位亦都非常闊大,店員好仔細安排入座非常nice👍我哋叫佐「黑毛和牛&四元豚壽喜燒套餐」黑毛和牛紋理非常平均,大大塊好靚仔。我哋跟住店員提供嘅煮壽喜燒步驟慢慢自己煮!和牛入口近至即溶,牛味好香好濃亦好軟☺️☺️☺️牛肉本身沾有壽喜燒汁甜甜地已經好好食🥚再點上蛋汁,好滑!另外還有野菜盛盒,好多配菜。混合清清甜甜的醬汁,味道夾,除左肉,另外仲有海鮮盤,墨魚滑同其他海鮮,爽口彈牙,特別鍾意食蠔仔、大大粒新鮮飽滿。自助區仲有好多款丸類、蔬菜可以任夾~~最後梗係要食埋Häagen-Dazs雪糕做甜品啦!仲有幾款口味可以揀,好正👍🏻👍🏻
2042 瀏覽

2022-12-16
  • 壽喜燒
2022-09-05 1247 瀏覽
用一個字來,型容差,唔好吃牛肉無牛肉味如果一心想食到好牛肉一定失望,奇它配料又唔多無什麼選擇求鐘唔比落order是對,但無客等都唔比客人坐多陣,要即時走。價錢又不平又唔就腳,行去地鐵站都要拾幾分鐘以後都唔會再幫襯。
2022-09-04
90 分鐘 (堂食)
2022-08-28 904 瀏覽
夏天咁熱,重點係餐廳冷氣開咗等於冇開,真係超熱真係估唔到大集團喺疫情期間,餐廳環境通風系統可以做得咁差,行出餐廳門口去廁所,係可以感受到商場強烈嘅冷氣,返到餐廳覺得好熱,放題餐廳可以做得咁,來回地獄又折返人間,邊食邊出汗,因為真係做得好差.今日食$359和牛質素比起以前差咗好多,上菜速度時快時慢,又唔夠人手落單,比咁既價錢食90分鐘,完全係浪費金錢.
夏天咁熱,重點係餐廳冷氣開咗等於冇開,真係超熱

題外話/補充資料: 又貴又難食 做好基本嘢先開分店 開餐廳冇冷氣不如唔好開
2022-08-28
30 分鐘 (堂食)
2022-07-27 1469 瀏覽
今日小朋友食得超開心,大人覺得超抵食,一個大人收費,可帶两個小朋友。食物款式多,墨魚丸有墨魚條係入面,又彈牙又好味。牛肉好有牛味,又滑。牛舌都好好味,豚肉都好軟好有肉味,正!菜都有好幾款選擇呀,除咗平時有的生菜,油麥菜,小棠菜仲有小麥菜,同羽衣甘藍。萵笋,蘿蔔,冬瓜,金菇等。。。對於小朋友,佢哋最開心就係有4款雪糕比佢哋選擇,仲有得自己加topping添。食完雪糕,佢哋好興奮噤要整綿花糖,每人一支綿花糖,食得津津有味。食完門口就有得洗手,洗完手就可以每位小朋友去扭波波,有得食,又有得玩,超級開心。最重要係價錢超抵,一位大人連埋加一都只係$230就可以帶两個小朋友,超級抵呀!不過優惠好似做到31-7-22咋!期待佢快啲再做優惠!
食物款式多,墨魚丸有墨魚條係入面,又彈牙又好味。
牛肉好有牛味,又滑。牛舌都好好味,豚肉都好軟好有肉味,正!
食完門口就有得洗手,洗完手就可以
每位小朋友去扭波波,有得食,又有得玩,超級開心。
期待佢快啲再做優惠!
4款口味,好好味
牛肉,豚肉,牛舌
2022-07-27
4款口味,好好味
牛肉,豚肉,牛舌
2022-07-18 887 瀏覽
疫情後第一次黎,新裝修左,調味多左好多,起碼20個選擇,今日食左359和牛,質素一樣咁食,再加上變左一人一鍋,唔洗就人口味,呢間仲可以自己整棉花糖食,真係食完雪糕都要整個棉花糖玩下
2022-05-11 962 瀏覽
早前去咗牛陣 @gyujin_wagyu 食 ➰SUKIYAKI壽喜燒➰➰係真正嘅壽喜燒啊➰同平時嘅shabu shabu唔同,係用正宗關西風壽喜燒方法,牛肉用煎嘅首先用牛脂肪起鑊,將黑毛和牛煎到微微焦香,之後淋上壽喜燒汁,然後點上日本產雞蛋(係靈魂啊)嚟食!好香好滑,十分滋味係幸福嘅味道啊~~煎完肉唔好比佢停,將和牛、娃娃菜、冬菇、金菇、紅蘿蔔同燒豆腐放入鍋中,再加入日式鰹魚清湯湯底燒完肉打邊爐,一物兩食,係真正嘅幸福感啊~~仲可以去自助區選取蔬菜烏冬丸類,飲品雪糕超正!!仲有自製棉花糖機同朱古力火鍋,實在太吸引

➰係真正嘅壽喜燒啊➰

係幸福嘅味道啊~~

燒完肉打邊爐,一物兩食,係真正嘅幸福感啊~~

仲可以去自助區選取蔬菜烏冬丸類,飲品雪糕
超正!!仲有自製棉花糖機同朱古力火鍋,實在太吸引
好耐無去dpark,經過望到好似裝修左少少執過擺位,幾乾淨整齊又無咩人😂就直接入去食。見到有呢個壽喜燒set係日本產黑毛和牛同豚肉放題,$359/位有加一,但好似無貴多$10/$20。Staff好熱心介紹又問我地有冇試過,教我地點食😝。呢個set係關西風味既壽喜燒,即係燒肉(關東係火鍋)。一開頭有個小鐵鍋燒肉🥩先,附有一舊和牛脂肪,用脂肪沾鍋就可以燒🖖🏻。和牛切得好薄,燒兩下就食得。可以加昆布高湯或壽喜燒甘露就好味啲,仲有可以無限refill既日本雞蛋😍。一燒已經聞到好香牛味🤤,食落肉質鮮嫩,脂肪分佈平均😋,唔會好油膩。點左蛋🥚就食落無咁熱氣,順口啲。豚肉🥓都唔錯,夠爽口唔鞋👍🏻,唔食牛既朋友仔都唔怕(不過當然係蝕啲🤭)。可以加少少洋蔥🧅落去燒,少少辣但幾香又爽口。燒完肉可以叫staff直接加湯打邊爐或者可以換過個煲都得。因為我燒到燶燶地所以就換左個煲,揀返壽喜燒湯😚。打邊爐主要都係落海鮮同菜。海鮮就普普通通。推薦落娃娃菜去吸壽喜燒湯既甜味😎,無得彈。小食就見到鯛魚燒同關東煮,仲有炸番薯條同薯條。番薯條唔錯,仲幾脆。其他可能因為無咩人,擺得比較耐無refill新既就唔夠脆🤣。雪糕普通就

1903 瀏覽

雪糕普通就係4款haagen dazs自己忽😋,另外好似有個專for小朋友既corner,有個小朱古力噴泉幾特別。

💬平時食開關東版壽喜燒,第一試關西版,覺得幾特別,一次可以滿足晒燒肉同火鍋2個願望🤤,雖然貴少少不過食到高質牛都值回票價😎。
2022-02-01 590 瀏覽
荃灣愉景新城 - 牛氣下午3:00 想打邊爐 就去了愉景新城選了$209 - 90分鐘 澳洲產牛肉一入去感覺環境舒服,門店乾淨衛生門口更加設有洗手機入到去就急不及待夾菜拎嘢飲款式都有很多選擇 菜有好少地方有既羽衣甘藍 生菜 娃娃菜重點係佢有好多醬汁我個人就鐘意自制芝麻醬 好香好滑 點牛肉食無得頂柑甜橘子醬油 帶點清新 酸甜又開胃飲品都夠多元化燒完嘢食仲有得食甜品有雪糕食 同棉花糖機可以玩岩哂一家大小 又得食又有得玩最貼心嘅係甜品區既高度 重視返小朋友既高度可以帶小朋友去食
荃灣愉景新城 - 牛氣
下午3:00 想打邊爐 就去了愉景新城
選了$209 - 90分鐘 澳洲產牛肉
一入去感覺環境舒服,門店乾淨衛生
門口更加設有洗手機

可以帶小朋友去食
2022-01-26
  • 牛肉
2022-01-30 294 瀏覽
冬天就好想打邊爐, 唔想坐位太近又保持社交距離, 愉景新城嘅牛陣都係推介之選, 佢之前裝修過, 放置 野食嘅位置寬敞好多, 除咗安格斯牛, 仲有牛脷 , 白豚, 都係好新鮮好味之選。打邊爐嘅醬汁非常之多選擇, 我自己選咗9款, 最推介係黑芝麻醬, 而且醬汁嘅擺置,同木匙羹都好有日本風格。而蔬菜款式足夠, 有雨衣金蘭 大蔥,幼切洋蔥, 萵筍, 3款姑, 拉麵,烏冬。如果好肚餓佢嘅和風咖哩飯絕對係推介之選,野味,少甜又香濃,配珍珠米,小朋友都好適合食。新增小朋友coner, 有棉花糖機,朱古力噴泉,棉花糖,有得食又有得玩,好適合與小朋友共餐。
天氣甘凍,最岩就係食火鍋!最近牛陣再度推出壽喜燒,只要惠顧主餐牌上$279以上的套餐,就可以免費升級做壽喜燒,一次過食晒壽喜燒和火鍋,真係好正!.日本產黑毛和牛🐮及日本產豚肉🐷放題套餐(90mins)💕 $359/位 (免費升級做壽喜燒).套餐除左有黑毛和牛和豚肉之外,外面自助吧的食物、蔬菜、甜品和飲品都係任飲任食!.黑毛和牛🐮由日本自家農場飼養🇯🇵日本直送,一上枱已經見到啲色澤和霜降油花都好靚,好吸引!之後店員仲好細心教我地壽喜燒的烹調方法,先用牛的脂肪部分起鑊,然後將和牛煎香,再加入自家的壽喜燒醬汁,最後點上日本產的🍳雞蛋,口感和味道都好豐富,感覺幸福又滿足!而且肉味濃郁,有入口溶化的口感。日本產豚肉🐷的質素都好好,肉質細嫩,肉味香濃。.吃完壽喜燒之後,店員就幫我地換上鰹魚清湯,便可以繼續食火鍋。海鮮拼盤都好多款式,有青口、扇貝、蝦🦐、魷魚仔🦑、螺、蟹籽蝦滑等,都好新鮮感覺不錯。特別係蟹籽蝦滑,新鮮又彈牙。蔬菜拼盤🥗亦同樣不錯👍🏻.外面的自助吧同樣豐富,除咗各式丸類、蔬菜外,重有炸物小食、咖哩飯等。甜品部選擇都好多,還有🍨Haagen-Dazs雪糕、🍫朱古力噴泉、蛋糕仔、棉花糖機等

日本產豚肉🐷的質素都好好,肉質細嫩,肉味香濃。

外面的自助吧同樣豐富,除咗各式丸類、蔬菜外,重有炸物小食、咖哩飯等。甜品部選擇都好多,還有🍨Haagen-Dazs雪糕、🍫朱古力噴泉、蛋糕仔、棉花糖機等。另外,仲有兩款期間限定的美食:關東煮、鯛魚燒!款式實在太多,不能盡錄。
總括來說,這麼多食物選擇,而且任飲任食,仲可以食到高質日本和牛,真的好推薦!
午餐