餐廳: 牛陣HANARE Platinum Label
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-04-25 6986 瀏覽
長輩勁有肥肥家族心,每每覓到好西都會第一時間請家人一同品評,入冬前最新就發現咗銅鑼灣有間抵玩和牛放題專門店「牛陣HANARE Platinum Label」。店子位於世貿中心十一樓,雖則樓底唔算高,但勝在用餐大堂開揚清爽,空氣夠流通。環境光鮮企理,散座間又有足夠嘅活動空間。散發出和風嘅裝潢不失時尚。正門及室內某啲角落仲流露出襌味。八人派對被安排入座其中一間廂房內。餐桌上擺有齊備嘅自用及公用餐具、調味料及日本蛋蛋。據悉,開瓶費設於$100/枝標準裝紅、白、汽、清酒及$200/枝大瓶裝,屬良心價。同Uncle食飯飲酒酒,只有一個飲法,就係杯杯都要勝,故為公平起見,每人都會備有自己嘅酒酌,明顯輸酒量唔輸陣!無限時嘅和牛放題餐牌共有兩頁。特上套餐包有無限添加汽水、前菜、主菜、副菜、甜品,價格取決於所選之主菜項目,全枱必須點同一款;另加$59/位更可升級玩埋啤酒放題!主菜分壽喜燒及涮涮鍋兩款,當中鹿兒島野崎牛可選特撰($629/位)或赤身肉($529/位);如果唔想食前菜、甜品同飲汽水的話,則可選平啲嘅上級日本黑毛牛($429/位)或澳洲長期穀飼牛($329/位)。杯杯勝Uncle極之好客,早就
長輩勁有肥肥家族心,每每覓到好西都會第一時間請家人一同品評
環境光鮮企理,散座間又有足夠嘅活動空間。
散發出和風嘅裝潢不失時尚。
正門及室內某啲角落仲流露出襌味。
八人派對被安排入座其中一間廂房內。
餐桌上擺有齊備嘅自用及公用餐具、調味料及日本蛋蛋
,故為公平起見,每人都會備有自己嘅酒酌,明顯輸酒量唔輸陣
!主菜分壽喜燒涮涮鍋兩款,當中鹿兒島野崎牛可選特撰($629/位)或赤身肉($529/位);如果唔想食前菜、甜品同飲汽水的話,則可選平啲嘅上級日本黑毛牛($429/位)或澳洲長期穀飼牛($329/位)。
20063 瀏覽
杯杯勝Uncle極之好客,早就點好特撰鹿兒島野崎牛壽喜燒套餐($629/位),原來點咗依款主菜時係可以追加埋其他牛肉款式、和豬同和雞片嘅,相當豐富!追加食物只需填紙仔,環保啲可以直接同場內嘅服務生落單
20354 瀏覽
19108 瀏覽
應建議一開波先試勻五款刺身,當中個人最愛爽潤嘅油甘魚及肥美嘅三文魚;哥哥則鍾情鮮嫩嘅帶子及潤滑嘅甜蝦。廚房仲好有心思地砌出靚靚拼盤
放題餐廳對擺盤絕不馬虎!
刺身:吞拿魚、油甘魚、三文魚、帶子、甜蝦
薄衣天婦羅頭輪同樣四種點哂,意外地,層天婦羅炸漿極之鬆化香脆,而且真如餸名般薄衣
,唔會食到成口油。長長嘅蝦蝦爽彈鮮甜;大大隻冬菇芳香厚潤;南瓜都好清甜。
薄衣天婦羅:南瓜、白身魚、冬菇、炸蝦
三色小鉢料理屬輕盈之選,細細件蟹膏豆腐好軟嫩;龍蝦沙律伴配青瓜片都唔會好溜;個人會推介酸酸爽爽嘅檸檬汁漬海蜇作間場小食,可一解和牛嘅油脂。
小鉢料理:檸檬汁漬海蜇、龍蝦沙律、蟹膏豆腐好軟嫩
如相所示,特撰鹿兒島野崎牛嘅紅白雲石紋理分明,粉嫩吸睛
!第一隻金碟連埋牛牛嘅肥膏磚塊上枱,好等燒煮牛肉時唔會黐底。
特選鹿兒島野崎牛
或許見座上客大多為高鹷長者,駐場嘅文仔哥哥竟然主動示範燒煮頭輪
和牛件質感柔軟,沾上甜甜嘅壽喜燒汁再浸入蛋黃醬(小肥太快勝得太多杯,所以唔記得咗影
)即為靚肉添上香滑
,加口熱辣辣嘅白飯更覺暖胃滿足!
壽喜燒特選鹿兒島野崎牛
節令野菜拼盤款式都唔少,全部都好新鮮清爽。
野菜拼盤
因真心覺得和牛放題美味抵食,XO仔之後仲約咗班食肉獸酒鬼試埋個「涮涮鍋!用紙鍋清湯烚熟和牛,配料換上麻醬柚子醋,感覺幼滑嘅靚肉清啲同冇咁溜,結果食多好多碟
「極」涮涮鍋特選鹿兒島野崎牛
甜品共有四款可選,除咗大路嘅雪糕之外,日本卷蛋蛋糕鬆軟香滑。
日本卷蛋蛋糕
紅豆抹茶凍則柔韌清甜。
紅豆抹茶凍
銅鑼灣和牛放題專門店「牛陣HANARE Platinum Label」通爽衛生,服務生親切周到,任食和牛鮮美高質,壽喜燒涮涮鍋都一樣咁
!前菜、小食、配菜等選擇多,且可口味佳,仲要唔限時喎,七百蚊有找絕對抵玩,值得支持
2023-11-26
刺身:吞拿魚、油甘魚、三文魚、帶子、甜蝦
薄衣天婦羅:南瓜、白身魚、冬菇、炸蝦
特選鹿兒島野崎牛
壽喜燒特選鹿兒島野崎牛
「極」涮涮鍋特選鹿兒島野崎牛
日本卷蛋蛋糕
紅豆抹茶凍
  • 小鉢料理:檸檬汁漬海蜇、龍蝦沙律、蟹膏豆腐好軟嫩
2024-04-24 4852 瀏覽
餐廳裝修舒服 和風感覺 靚景,肉質素好 真係同係東京食有得比,點埋隻日本蛋嚟食 勁滑,魚生及其他食物都唔錯服務態度好,應該有位係Shop manager嘅男士介紹餐牌 對每項食物都好熟 好了解,有詳盡介紹及推薦,愉快嘅用餐體驗,期待下次再過嚟。

2024-04-21
同男朋友6周年紀念, 所以就卜左呢間日本和牛壽喜燒放題慶祝一下, 下次食靚和牛就要等到6月去日本旅行了~~套餐分3個等級, 由5百幾蚊至8百幾蚊不等, 主要既分別係牛的種類, 最貴的套餐係日本三大和牛之一 - 近江牛, 其餘都係鹿兒島A5和牛。6百幾蚊以上的套餐仲有啤酒任飲。3個套餐都有刺身、前菜、天婦羅等全部放題任食!問左店員之後, 我地決定簡一個瘦少少的鹿兒島和牛套餐, (因為我地都唔飲酒), 即係最平個個, 但個plan都有包汽水烏龍茶個D, 所以唔洗擔心無野飲。等左一陣就開始上菜, 所有野(包括刺身)都先上一次, 有甜蝦、油甘魚、吞拿魚、帶子刺身, 值得嘉許係佢所有的刺身都非常新鮮! 帶子同甜蝦都極鮮甜, 油甘魚爽口油香, 吞拿魚赤身同三文魚都出色。所以我地encore左好多次D刺身!之後就上左鹿兒島A5和牛, 其實店員話就話係瘦D(赤身D), 其實都充滿雪花, 燒落爆發油脂的香味, 再加上牛肉的嫩滑質感, 非常好食! 除左A5和牛, 佢仲有日本國產牛(赤身D), 鹿兒島豚肉同德島阿波尾雞~~ 不得不提呢三種肉都畀到好大驚喜我, 反而我係鍾意食呢3種多D, 因為A5和牛雖然係超

之後就上左鹿兒島A5和牛, 其實店員話就話係瘦D(赤身D), 其實都充滿雪花, 燒落爆發油脂的香味, 再加上牛肉的嫩滑質感, 非常好食! 除左A5和牛, 佢仲有日本國產牛(赤身D), 鹿兒島豚肉同德島阿波尾雞~~ 不得不提呢三種肉都畀到好大驚喜我, 反而我係鍾意食呢3種多D, 因為A5和牛雖然係超好食, 但始終油脂比較多, 好難食到好多舊… 而國產牛的油脂比例好少, 但可以食到牛肉本身的味道, 而豚肉同阿波尾雞就肉嫩多汁, 可以食到勁多!
D菜類同樣出色, 特別一提係menu上的春菊原來係皇帝菜! 勁新鮮, 好似係香港都係第一次食咁好食的皇帝菜, 平時係街市買的一般菜味都唔夠濃…

最尾因為太飽, 所以只食左蕨餅, 係綠茶味再加黃豆粉, 係相當傳統的甜品。佢仲有D卷蛋、青檸雪葩, 不過太飽所以無食了~~

總括黎講, 食材質素非常新鮮, 店員的服務態度都好, 收碟速度快, 第日可以再encore
2024-03-16
紀念日
2024-03-13 4084 瀏覽
牛陣就食得多,趁友人生日決定去牛陣姊妹品牌Hanare慶祝,餐廳主打壽喜燒放題,叫左特選鹿兒島縣產黑毛和牛套餐,係極致肉質既饗宴❤️🤤黑毛和牛係極為優質既和牛品種之一,以其細嫩肉質同豐富既油花聞名。依道壽喜燒完美咁展現左黑毛和牛既優勢,極為嫩滑,蘸點日本產生雞蛋,蛋液柔軟質地同黑毛和牛既細嫩肉質形成絕佳對比,有更加豐富既層次感😆除咗黑毛和牛,特選鹿兒島縣產黑毛和牛套餐仲包左小鉢料理、天婦羅、刺身、野菜同甜品,任食無限時,食到最後仲可以轉打邊爐,真係超級滿足,而且服務態度好好👍🏻不過除咗黑毛和牛之外,覺得其他食品都只係不過不失,冇咩特別驚喜,食肉獸們可以專注食和牛就好🫣但總括而言係黎慶祝生日嘅不錯選擇🥳

2024-03-02
生日
2024-02-15 3671 瀏覽
新年過後的午市似乎一點冷清但正好換來一個寧靜的環境午餐時段由12點開始雖然話無限時放題,但食用餐時間last call去到兩點半不過已經好夠食~餐廳環境好好,好闊落食物的質素亦好高刺身以甜蝦最為出色天婦羅好好吃!!甜品中的蕨餅食到停唔到口~~壽喜燒和牛當然不錯但係可能本人唔係太食肥膩嘢所以覺得阿波尾雞仲好食😋😋餐廳職員好helpful~~好nice 示範如果正確食壽喜燒又推介好食既蔬菜同和牛Bon appetit ❤️❤️
新年過後的午市似乎一點冷清
但正好換來一個寧靜的環境

午餐時段由12點開始
雖然話無限時放題,但食用餐時間last call去到兩點半
不過已經好夠食~

餐廳環境好好,好闊落
食物的質素亦好高

刺身以甜蝦最為出色
天婦羅好好吃!!
甜品中的蕨餅食到停唔到口~~

壽喜燒和牛當然不錯
但係可能本人唔係太食肥膩嘢
所以覺得阿波尾雞仲好食😋😋

餐廳職員好helpful~~好nice
示範如果正確食壽喜燒
又推介好食既蔬菜同和牛

Bon appetit ❤️❤️
2023-12-18 4066 瀏覽
同朋友慶生,佢都好鐘意食壽喜燒,就搵咗呢個機會試,仲要冇限時係幾少有。叫咗黑毛和牛壽喜燒餐,肉就揀咗$529嗰款野崎牛,店員話係A3級和牛,同貴嗰款相比佢就有多d筋位,脂肪就冇A5嘅咁平均。首先先上前菜,係有個魚肝、北寄貝沙律同埋蟹黃豆腐。 魚肝幾濃味,沙律幾開胃,後來有encore咗次。刺身都幾鮮。天婦羅都唔錯,欣賞佢有白身魚😍😍平時出去食都唔平。主角牛肉真係幾靚❤️❤️好食佢d蛋外表唔靚,但打出嚟隻隻都夠橙。夢之大地豚肉同阿波尾雞。豬肉就正常發揮,但雞真心好嫩👏仲有一大兜野菜,都幾多種類,有唔同嘅菇,有皇帝菜、娃娃菜、生菜、粟米、紅蘿蔔絲、豆腐、大蔥、蓮藕等。腐皮用汁煮最後收汁後煎到脆脆地咁食不得了。 食到最後先發現隔離檯煮菜嗰陣都係用水煮,唔係用汁燒😂 但店員冇話我地知,臨食野先問我地洗唔洗加水雖然已經好飽,但都想試下綠茶蕨餅,正常質素。另外佢個雪糕其實係雪芭嚟,青檸味幾fresh。

刺身都幾鮮。

天婦羅都唔錯,欣賞佢有白身魚😍😍平時出去食都唔平。

主角牛肉真係幾靚❤️❤️好食

佢d蛋外表唔靚,但打出嚟隻隻都夠橙。

夢之大地豚肉同阿波尾雞。豬肉就正常發揮,但雞真心好嫩👏

雖然已經好飽,但都想試下綠茶蕨餅,正常質素。

另外佢個雪糕其實係雪芭嚟,青檸味幾fresh。

2023-12-17
喺福岡食完人形町今半之後超鐘意和牛壽喜燒,返嚟香港一直都想再食,今次老友生日用優惠價訂咗銅鑼灣呢間牛陣HANARE嘅壽喜燒放題,真係唔錯。👍🏻呢個放題優惠需要喺Openrice預先俾錢,包埋加一價錢係由$329至$629/位。套餐可無限追加:野崎牛、夢之大地豚、阿波尾雞、刺身、天婦羅、是日小鉢料理、野菜盛合、汽水、啤酒同甜品。呢款A5黑毛和牛肉質真係好柔軟,我幾個鐘都主要係食和牛。😆我哋今次8個人食,預付後打咗電話去留房,房入面嘅空間都幾大,點餐方式係寫紙之後按鐘,侍應每次都喺半分鐘內就到,而且不停幫我哋換鍋,又幫我哋準備咗個生日小卷蛋,非常抵讚。👍🏻

2023-11-09
生日
  • 鹿兒島縣產黑毛和牛
2023-10-21 2766 瀏覽
壽喜燒是一道深受人們喜愛的日本料理,配上優質的和牛能讓人們大滿足。首先,我注意到服務員給予了我們熱情友善的迎接,並詳細介紹了牛壽喜燒的特色與烹飪方法。這讓我對這道菜肴更加期待。當菜肴端上桌時,我立即被它的外觀所吸引。慢慢熟成的和牛肉片鮮紅誘人,散發出誘人的香氣。咬下第一口牛肉,我立刻感受到它的軟嫩和多汁。A4和牛的細嫩肉質融化在口中,帶來了一種奇妙的口感。而且,它的肉質十分細緻,絲毫不帶膩感。每一塊和牛肉的油脂均勻地分佈在肉質之中,使每一口都能夠充分感受到它的豐富風味。除了牛肉,配料的選擇也非常出色。蔬菜的清爽口感與牛肉的鮮美相輔相成,增添了整道菜的層次感。同時,配料中的調味料和醬汁恰到好處地提升了整體風味,使每一口都讓人回味無窮。除了菜品本身,這家餐廳還提供優質的魚生、天婦羅和甜品。所有食物也是以放題形式提供。總結來說,這𥚃結合了高品質的和牛和新鮮的配料,呈現出口感豐富、風味鮮美的食物享受。

2023-10-21
2023-10-06 2232 瀏覽
依間壽喜燒係同事推介,冇諗過一試就愛上。一個月就食左2次,都唔知點減肥😭先講我鐘意依度嘅原因:1)冇限時任食作為premium line,依度都幾重視顧客體驗❤️,就算係任食都剩係做1 round。誇張啲講可以由6點坐到10點。出面就算係貴啲既sukiyaki大多數都會做2 round,更加唔好講燒肉任食好多時都限時100分鐘,傾得計黎又食唔飽。而且依度環境算開揚同舒服,同朋友坐係度吹水真係一流🤤2)唔使排隊牛陣雖然大家都識,但因為咁令大家覺得佢行平價路線,反而冇乜人知佢有premium line✨大家又會覺得俾600蚊有更好既選擇,所以好易book到枱🥘而且都唔知係咪好事,感覺兩次食都唔係full house😭3)一雞兩味依度主打壽喜燒同shabushabu。如果壽喜燒燒燶左中途可以換一次鍋或者可以轉一次shabushabu,所以真係唔好燒燶個鍋🔥肉我會推薦壽喜燒煮,菜我就會推薦shabushabu。一餐可以有兩種享受,感覺上好豐富❤️講完優點就介紹食物:依度野食分左前菜(蟹膏豆腐,龍蝦沙律,海蜇)前菜好出色。蟹膏豆腐嘅蟹味好濃,龍蝦沙律會食到有爽彈嘅龍蝦肉🦞,海蜇就一般。就算係前菜,但

先講我鐘意依度嘅原因:
1)冇限時任食
2)唔使排隊
3)一雞兩味
Shabushabu
講完優點就介紹食物:
依度野食分左前菜(蟹膏豆腐,龍蝦沙律,海蜇)
前菜
前菜好出色。蟹膏豆腐嘅蟹味好濃,龍蝦沙律會食到有爽彈嘅龍蝦肉🦞,海蜇就一般。就算係前菜,但其實豆腐同龍蝦沙律我自己都添咗3次🐷

刺身🍣(我推介帶子同油甘魚)
刺身
刺身質素都中上,解凍唔錯,冇雪味,但就唔係主角🦐

天婦羅🍤
天婦羅我覺得質素一般,食材嘅鮮味唔太食到,如果想食多啲肉我覺得可以skip

肉🐂(A3/A5 和牛,豬,雞)
489蚊套餐嘅牛係A3,589就係A5,下面有我,兩次食嘅比較圖。兩款嘅肉都好正。如果A3嘅話就比較撞手神,時肥時唔肥,有時一碟靚可以拍得住A5,但有時一碟又會差啲,不過肉味會比起A5多啲🥩
A3和牛
A5嘅質素就好穩定,大理石花紋好平均同好靚,油香味出啲。豬肉同雞肉雖然唔錯,但比起和牛有明顯嘅落差,我覺得都可以skip。
A5和牛
相比sukiyaki同shabushabu,我會推介壽喜燒多啲,先用牛脂將油均勻咁查喺個鑊度,再淋少少壽喜燒汁就可以燒牛,第一次唔識可以叫staff示範。燒完再點蘭王蛋汁食,會更加滑溜,好正。A3嘅牛會有少少嚼頭,但油香都好出。A5就會有入口即溶嘅感覺,口感好柔軟,油香更甚。但好難講邊個好啲,因為壽喜燒本來都著重肉味,燒落有啲糖嘅焦香配搭肉味都係一流。出面去一個set 800蚊好多時都係得4-6塊肉,要靠菜同飯食飽。但我係度食會食到10-12塊,有好大滿足感。

野菜拼盤🍀
野菜拼盤
就算係任食,菜嘅擺盤都唔失禮。我自己推薦菇類同紅心蘿蔔,因為鮮甜同爽口。菇類可以分開嗌。而且shabushabu食亦都好正。另外菜會推薦shabushabu係因為唔使慢慢燒,一烚就可以食。

甜品🍬
蕨餅
甜品方面有4-5款包括雪糕、蕨餅同蛋糕等等。我自己私心推薦蕨餅,有好濃嘅抹茶味🧉不過任食...所以都建議全部試一次🙈
題外話/補充資料: 出面好多壽喜燒都會有廚師幫手燒,本身壽喜燒嘅技術門檻會比較高,所以好多人未必會嘗試。但我覺得呢度任食嚟講真係值得一試,好抵食🤤
2023-10-01
前菜
刺身
A3和牛
A5和牛
蕨餅
今次係第二次黎食,香港好少有壽喜燒店舖。網上見到佢嘅裝修好高級。而且靚和牛。裏邊所有嘅職員非常好態度,好有耐性回答我哋嘅問題,而且上菜都好快。整體嚟講係一間值得繼續食嘅地方。
2023-10-02
1 分鐘 (堂食)
  • 鹿兒島縣產黑毛和牛
  • 甜品
  • 天婦羅
  • 本日推薦海鮮
一直不用為仔仔的學業粗心而且升上了中學這兩年更是有不錯的成績,仍然能穩佔全級第二~作媽的當然要帶這個乖孩子於生日前食餐好以示鼓勵~為了滿足喜愛吃牛又喜歡壽喜燒的他於網上一找,看到很多食評及環境評分都很高好快我便鎖定這間牛陣姊妹品牌的《牛陣 HANARE》原來這間《牛陣 HANARE》剛於銅鑼灣wwwtc 世界貿易中心開業所以我倆一於拍拖出城食靚牛放題~ 今次我完全無選錯地方~無論食物、環境及服務都好高質絕對是物有所值!!餐廳內採光度足夠和那充滿日系裝修給人簡約而舒適感覺卡卡點了特選 鹿兒島縣產 野崎牛壽喜燒放題套餐可以由中午12點食到下午3點!!慢慢享受~~套餐所包的食物真的很豐富又高質~可以任點任食下面四款肉類:🐮特選 鹿兒島縣產 野崎牛 A5🐮鹿兒島縣產 野崎牛赤身肉 A3🐷北海道産 夢之大地豚🐔德島縣產 阿波尾雞坐下不久好快便上前菜及刺身上菜速度好快~前菜(小缽料理)分別有:麻醬豆腐: 豆腐好夠滑龍蝦沙律: 龍蝦肉實爽甜檸檬汁漬青瓜海蜇: 帶點酸甜的味道能解和牛之油膩,讚刺身(新鮮海之幸)分別有: 三文魚、帶子、吞拿魚、油甘魚、甜蝦每款刺身都好新鮮肥美~如果不是要留Quota食
一直不用為仔仔的學業粗心
而且升上了中學這兩年
更是有不錯的成績,仍然能穩佔全級第二~
作媽的當然要帶這個乖孩子於生日前食餐好以示鼓勵~
為了滿足喜愛吃牛又喜歡壽喜燒的他
於網上一找,看到很多食評及環境評分都很高
好快我便鎖定這間牛陣姊妹品牌的《牛陣 HANARE》

所以我倆一於拍拖出城食靚牛放題~
今次我完全無選錯地方~
無論食物、環境及服務都好高質
絕對是物有所值!!

餐廳內採光度足夠和那充滿日系裝修給人簡約而舒適感覺
卡卡點了特選 鹿兒島縣產 野崎牛壽喜燒放題套餐
可以由中午12點食到下午3點!!慢慢享受~~
套餐所包的食物真的很豐富又高質~
可以任點任食下面四款肉類:

上菜速度好快~
前菜(小缽料理)分別有:
麻醬豆腐: 豆腐好夠滑
龍蝦沙律: 龍蝦肉實爽甜
檸檬汁漬青瓜海蜇: 帶點酸甜的味道能解和牛之油膩,讚

刺身(新鮮海之幸)分別有:
三文魚、帶子、吞拿魚、油甘魚、甜蝦
每款刺身都好新鮮肥美~
如果不是要留Quota食牛,一定會添食!!

當上肉類時,侍應還會細心教我們怎麼弄壽喜燒
不用多說看相已經看到分佈平均的油脂
A5和牛與A3和牛的牛味好濃郁
入口後的肉汁和油脂於口中可以持久不退
非常滋味而細膩的肉質

記得!記得!記得要沾上出名蛋味香濃的蘭王蛋汁
真的一試難忘
連仔仔都讚肉質非常軟嫩多汁
就算不是主角的夢之大地豚及阿波尾雞都好好味
千祈不要錯過呀!

天婦羅 (薄衣之天婦羅)分別有:
南瓜、白身魚、冬菇、炸蝦
炸皮真的好薄而不油膩,仔仔還添食了白身魚及冬菇添
還有野菜盛合及白飯/稻庭烏冬可點
當食壽喜燒感到膩時,可請服務替你加湯來一個涮涮鍋
記得要試埋A5及A3和牛在湯水煮後的口感~
超滿足及完美演繹入口即溶的美味~

彥彥這邊廂說好飽已吃不下甜品
但當甜品送到眼前時
便和媽媽我爭食甜點~
由原先說只是吃一口的...變了一整杯!
不用解釋的是因為真的好美味~
日式甜品包括有:日本卷蛋蛋糕、紅豆抹茶凍、日式蕨餅、柚子雪皅
鍾意她每款甜品都低甜
最後我們還追加了一轉甜點~
甜品的胃是另一個胃對吧~^^~

《牛陣 HANARE》特選 鹿兒島縣產 野崎牛壽喜燒放題套餐 真的很高質!!
與至親至愛慶祝紀念日食飯或者商務飯局都好適合~
如果我在這兒上班,必定會間中放個下午假和閏蜜來享受一下
不過下次要帶老伴卡佬來享受一下先~
米飯班主嘛🤭

套餐可任飲超香濃而可解膩的玄米茶
不過如果想飲其他飲品都可以加錢任飲
其實我覺得唔使專登加錢,飲玄米茶已經好滿足❤️
➡️可加$59追加任飲:汽水、鳥龍茶、可口可樂、零柔可口可樂、橙汁、青檸梳打
➡️更可加錢$89追加任飲汽水及日本啤酒 (三寶樂 頂級啤酒)

📍牛陣 HANARE - Platinum Label

#牛陣HANARE #GYUJINHANARE #wwwtcmall #壽喜燒放題
#卡卡搵食 #mamablogger #mamahk #卡卡hk #carmenchiu310 #親子bloggers #我的3A生活 #感恩有你們 #媽咪紀錄 #Abrahamhk #彥彥hk #琋琋hk #aidenhk #旻旻Hk #ArthurHK
2023-09-14 700 瀏覽
餐廳環境好舒服,枱與枱相隔一定距離,有足夠空間感。食物質素一流,魚生新鮮、牛肉油脂充足、有牛味,蔬菜、菌類好甜服務一流,店員禮貌很好,其中一位叫Annie 的店員笑容燦爛,很有親切感可以選擇壽喜燒,先食燒牛肉,然後換火鍋,如果四個人,有兩個爐,可以一邊燒肉,另一邊食火鍋,兩種食法,讚!!
餐廳環境好舒服,枱與枱相隔一定距離,有足夠空間感。

對於喜愛日本料理的美食愛好者而言,Hanare的牛陣絕對是一個不容錯過的寶藏。坐落在繁華的市區,Hanare以其出色的日本和牛壽喜燒聞名,為您呈現一場風味盛宴,將您的味蕾帶入無限的快樂世界。步入Hanare,您將被舒適的環境和雅致的裝潢所包圍。這裡的用餐區域設計得溫馨而寬敞,提供了舒適的用餐體驗。而令人驚嘆的是,Hanare的服務團隊始終保持著親切而專業的態度,讓您在這裡感受到無微不至的關懷。當牛肉登上您的餐桌時,Hanare的和牛壽喜燒將成為您的味覺盛宴。他們源自日本的頂級和牛以其絕佳的優質肉質和精細的紋理而聞名。每一口肉都帶來豐富的口感和細膩的鮮味,讓您的舌尖感受到無盡的美好。不論是細薄的牛舌片、精選的霜降牛肉還是口感豐富的牛小腸,每一道菜肴都讓人驚喜連連。Hanare的廚師們對於烹調和牛有著非常高的專業水準。他們巧妙地利用火候和烹調技巧,將每片肉都烤得剛剛好,保留了肉質的鮮嫩和風味的豐富性。無論您是喜歡享受極致的純淨口感,還是追求帶有微妙燻香的烤肉風味,Hanare都能滿足您的需求。除了精選的和牛壽喜燒,Hanare還提供了多種傳統日本料理的選擇,如新鮮的刺身、精緻的壽司和口感豐

除了精選的和牛壽喜燒,Hanare還提供了多種傳統日本料理的選擇,如新鮮的刺身、精緻的壽司和口感豐富的炸物等。無論您是日本料理的愛好者還是初次嘗試,這裡的菜單絕對能夠滿足您的胃口。

總而言之,Hanare的牛陣給予了我們一場難以忘懷的日本和牛壽喜燒饗宴。這裡提供頂級的和牛品質、優雅的用餐環境和精湛的廚藝。如果您想要品味來自日本的極致美味,Hanare絕對是您的最佳選擇。無論是與家人共享美食,還是與朋友共度美好時光,Hanare都能為您帶來一場非凡的味覺之旅。
2023-08-30
15 分鐘 (堂食)
Supreme "NOZAKI" Wagyu SUKIYAKI❤️ All you can eat😍😍😍🐮🥢..Yeahhh。。牛陣 HANARE 現已在銅鑼灣 wwwtc世貿中心正式開業喇!環境更高級舒服🖤,食品亦極高質🐮,其中主角【特選鹿兒島縣產 野崎和牛】都係任食架😍!餐廳提供日本涮涮鍋套餐,以優質日本產黑毛和牛為主題,當中精選多款稀有部位,配以餐廳推薦享用步驟,品嚐新的涮涮鍋體驗喔!【特選 鹿兒島縣產黑毛和牛】 $589壽喜燒放題套餐 🔸套餐內所有食品均可無限添加喔!前菜:新鮮海之幸刺身 (三文魚、帶子、吞拿魚、油甘魚、甜蝦)、薄衣天婦羅 (南瓜、白身魚、冬菇、炸蝦)、是日小体料理 (蟹膏豆腐、龍蝦沙律、檸檬汁漬海蜇) 款款鮮嫩可口主菜:🔸特選 鹿兒島縣產 野崎牛 Supreme Japanese "NOZAKI" Wagyu特選 鹿兒島縣產和牛當然係必吃😍😍😍,油花滿滿、牛脂分佈平均細膩,入口柔軟嫩滑充滿牛脂香🖤,味道誘人是必吃再encore item 喔 讚!其他肉類:🔸特選 鹿兒島縣產 野崎牛 赤身肉Supreme "NOZAKI" Wagyu Lean Part🔸北海道產

【特選 鹿兒島縣產黑毛和牛】 $589
壽喜燒放題套餐
🔸套餐內所有食品均可無限添加喔!

前菜:
新鮮海之幸刺身 (三文魚、帶子、吞拿魚、油甘魚、甜蝦)、

薄衣天婦羅 (南瓜、白身魚、冬菇、炸蝦)、

主菜:
🔸特選 鹿兒島縣產 野崎牛

其他肉類:
🔸特選 鹿兒島縣產 野崎牛 赤身肉
🔸北海道產 夢之大地豚
Hokkaido "YUME NO DAICHI"
🔸德島縣產 阿波尾雞
Tokushima "AWAODORI"

副菜:
🔸旬之野菜盛合
🔸日本產越光白米飯 / 稻庭烏冬
🔸日本產生雞蛋
澱粉質人當然要配上白飯🍚 & 烏冬🍜,加上蘸點日本雞蛋🥚更顯嫩滑💛。一口頂級和牛、一口日本米飯,大滿足呢!野菜盛也是必吃喔!

甜品
🔸日本卷蛋蛋糕、紅豆抺茶凍、

日式蕨餅、雪糕
最後來個飯後甜品不少得吧🫘🍰🍨💕,4款都傳統帶點特色,都可以一試呢。
×××[牛陣 HANARE]×××
©銅鑼灣告士打道280號 wwwtc 世界貿易中心11樓L11-02號舖

2023-09-10 605 瀏覽
呢間係涮涮鍋「牛陣」嘅姐妹品牌餐廳走高檔路線 主推黑毛和牛🥩上次嚟食涮涮鍋都讚不絕口🍲見到最近出左野崎牛壽喜燒放題前菜刺身野崎牛甜品都可任食呢個價錢性價比好高‼️每款食物都非常高質肉肉愛好者真係唔可以錯過款式都好吸引✨鹿兒島野崎牛壽喜燒放題 $489✨「野崎牛」係嚟自鹿兒島是全日本首個獲官方認可,以個人牧場品牌命名嘅和牛品種。放題可以無限添加前菜、各款肉類及副菜。🔸前菜刺身款式有三文魚、帶子、吞拿魚、油甘魚同埋甜蝦。每款都解甜新鮮,唔會因為放題任食而薄切。薄衣天婦羅都好豐富,有南瓜白身魚、冬菇同埋炸蝦,粉漿沾上後都好薄身,炸得酥脆而唔油膩。是日小鉢料理又蟹膏豆腐、龍蝦沙律、檸檬汁漬海蜇,每款都好開胃!特別鍾意龍蝦沙律,啖啖龍蝦肉🦞好彈牙。🔸肉類特選鹿兒島縣產野崎牛嘅牛味極濃,牛嘅油脂超香,沾埋生蛋一齊食好正!北海道產夢之大地豚都一樣惹味出色。德島縣產阿波尾雞肉質好嫩滑,倒入壽喜燒醬煮更香甜。🔸副菜野菜盛合有各款蔬果選擇🥬,全部蔬果都係嚟自水耕種植,特別鮮甜。甜品有日本朱古力味卷蛋、蕨餅、紅豆抹茶凍、柚子味雪糕。卷蛋超creamy,好食到食左兩碟!
呢間係涮涮鍋「牛陣」嘅姐妹品牌
餐廳走高檔路線 主推黑毛和牛🥩