2023-10-06
1977 瀏覽
依間壽喜燒係同事推介,冇諗過一試就愛上。一個月就食左2次,都唔知點減肥😭先講我鐘意依度嘅原因:1)冇限時任食作為premium line,依度都幾重視顧客體驗❤️,就算係任食都剩係做1 round。誇張啲講可以由6點坐到10點。出面就算係貴啲既sukiyaki大多數都會做2 round,更加唔好講燒肉任食好多時都限時100分鐘,傾得計黎又食唔飽。而且依度環境算開揚同舒服,同朋友坐係度吹水真係一流🤤2)唔使排隊牛陣雖然大家都識,但因為咁令大家覺得佢行平價路線,反而冇乜人知佢有premium line✨大家又會覺得俾600蚊有更好既選擇,所以好易book到枱🥘而且都唔知係咪好事,感覺兩次食都唔係full house😭3)一雞兩味依度主打壽喜燒同shabushabu。如果壽喜燒燒燶左中途可以換一次鍋或者可以轉一次shabushabu,所以真係唔好燒燶個鍋🔥肉我會推薦壽喜燒煮,菜我就會推薦shabushabu。一餐可以有兩種享受,感覺上好豐富❤️講完優點就介紹食物:依度野食分左前菜(蟹膏豆腐,龍蝦沙律,海蜇)前菜好出色。蟹膏豆腐嘅蟹味好濃,龍蝦沙律會食到有爽彈嘅龍蝦肉🦞,海蜇就一般。就算係前菜,但
先講我鐘意依度嘅原因:
1)冇限時任食
作為premium line,依度都幾重視顧客體驗❤️,就算係任食都剩係做1 round。誇張啲講可以由6點坐到10點。出面就算係貴啲既sukiyaki大多數都會做2 round,更加唔好講燒肉任食好多時都限時100分鐘,傾得計黎又食唔飽。而且依度環境算開揚同舒服,同朋友坐係度吹水真係一流🤤 2)唔使排隊
3)一雞兩味
依度主打壽喜燒同shabushabu。如果壽喜燒燒燶左中途可以換一次鍋或者可以轉一次shabushabu,所以真係唔好燒燶個鍋🔥肉我會推薦壽喜燒煮,菜我就會推薦shabushabu。一餐可以有兩種享受,感覺上好豐富❤️ 講完優點就介紹食物:
依度野食分左前菜(蟹膏豆腐,龍蝦沙律,海蜇)
刺身🍣(我推介帶子同油甘魚)
天婦羅🍤
天婦羅我覺得質素一般,食材嘅鮮味唔太食到,如果想食多啲肉我覺得可以skip
肉🐂(A3/A5 和牛,豬,雞)
489蚊套餐嘅牛係A3,589就係A5,下面有我,兩次食嘅比較圖。兩款嘅肉都好正。如果A3嘅話就比較撞手神,時肥時唔肥,有時一碟靚可以拍得住A5,但有時一碟又會差啲,不過肉味會比起A5多啲🥩
野菜拼盤🍀
甜品🍬
題外話/補充資料:
出面好多壽喜燒都會有廚師幫手燒,本身壽喜燒嘅技術門檻會比較高,所以好多人未必會嘗試。但我覺得呢度任食嚟講真係值得一試,好抵食🤤