2022-09-05
平時想食咖喱通常都會出到尖沙咀,食中東菜而家唔使去到咁遠,屯門嘅置樂都有印度菜食,仲要係有水準餐廳地方都算大夠闊落環境都算舒適,枱同枱之間都有一段距離,唔會太迫一入到去就有個印度嘅職員帶位非常有禮貌,服務質素好好門面都整得好靚望入去整齊企理,位置仲非常方便,在青善遊樂場附近,行前少少就到我點了一個印度咖喱雞拼烤餅,入口咖喱香味濃郁,咖喱入面仲有好多渣非常足料完全唔係超級市場咖喱粉嘅出品,濃濃的咖喱香,並不辣,雞肉非常入味,肉質有口感,他的靈魂就是這個咖喱,當印度烤餅沾上咖喱汁來吃, 十分惹味,烤餅煙煙韌韌,很有印度風味,十分出色,雞肉仲非常大件😁另外有三塊烤餅,份量非常多,食到第二塊已經覺得有啲飽烤餅放低時熱辣辣又唔會好油🤩卡邦尼意粉🍝口感又滑豐盈,有濃郁嘅蛋香味,意粉嘅軟硬度做到剛剛好再配合埋煙肉芝士一齊食, 食到停唔到口咁熱唔熱嘅天氣,當然要叫番一杯啤酒嘆一嘆,入面環境清靜,仲可以同朋友傾一陣計今日食到非常飽,我仲有好多樣嘢想試吓,見到隔離枱食緊土耳其卷餅,同埋薄餅,做到非常出色,下次一定要再來試吓