2006-07-11 21 瀏覽
入嚟食野, 不要期望服務好, 地方舒適, 因為太旺, 時常要等位, 比較合心水的, 可以吃這裡的醉雞、招牌煨麵, 其他的,沒甚麼特別了。
2006-07-02 22 瀏覽
聽聞王家沙水準唔錯, 就去試下啦!點知好鬼失望!!!1. 蟹粉小籠包- 味道一般, 不過不失2. 馬蘭頭百頁卷- 卷得唔夠實, 就散就散, 味道一般3. 三鮮炒年糕- 咸到死, 要用水洗先入得口4. 生煸時蔬(通菜) - 又係咸到死5. 糯米燒賣- 味道OK, 不過除左糯米之外無配料6. 荷香粉蒸肉- 竟然係辣架(張紙無註明)臨走埋單時同個黑衣人(應該係經理掛)講話d食物好鹹, 佢竟然一d反應都無, 連回答都費事。今餐食完遮, 都想人地有下次嘛! 咁o既態度, 以後都唔會幫襯囉!
聽聞王家沙水準唔錯, 就去試下啦!點知好鬼失望!!!

1. 蟹粉小籠包- 味道一般, 不過不失
2. 馬蘭頭百頁卷- 卷得唔夠實, 就散就散, 味道一般
3. 三鮮炒年糕- 咸到死, 要用水洗先入得口
4. 生煸時蔬(通菜) - 又係咸到死
5. 糯米燒賣- 味道OK, 不過除左糯米之外無配料
6. 荷香粉蒸肉- 竟然係辣架(張紙無註明)

2006-05-14 13 瀏覽
姑媽帶我們來試試....果然有水準!點了:-醉加美雞-西芹干絲-烤夫-小籠包-炒年糕-招牌煨麵-擔擔麵-酢毛豆-上海粗抄-魚湯莧菜-棗泥糕五個人食得飽飽~~最直得囋嘆是棗泥糕~ 原本對這怪怪名稱不存好感,幸好姑媽堅持點了這個~..12元4大個, 要趁熱食...因他是軟棉+ 煙煙韌韌的...口感用"過癮"型容! 不太甜, 很香棗味!
姑媽帶我們來試試....果然有水準!

點了:
-酢毛豆
-上海粗抄
-魚湯莧菜
-棗泥糕

五個人食得飽飽~~

2006-01-02 15 瀏覽
兩年前去過, 都唔太記得依過d咩...最記得佢哋個粉皮好好食, 值得一試, 都好多人等位, 要book枱, 但係如果黎唔夠人佢唔會俾枱你...and 有d嘈
2006-01-01 9 瀏覽
家姐就黎生日, 今日黎左食lunch等左一陣就有位la~叫左幾款野食王家沙担担麵蟹粉小籠包三絲粉皮酸辣湯紅油抄手豆漿担担麵都幾好, 不過湯太濃同有點苦小籠包好失望... 係個頂得少少蟹粉...三絲粉皮都唔錯既, 如果多d 麻醬會好食d酸辣湯同紅油抄手都幾好~ 值得再試最後豆漿......無味既...
家姐就黎生日, 今日黎左食lunch
等左一陣就有位la~
叫左幾款野食
王家沙担担麵
蟹粉小籠包
三絲粉皮
酸辣湯
紅油抄手
豆漿

担担麵都幾好, 不過湯太濃同有點苦
小籠包好失望... 係個頂得少少蟹粉...
三絲粉皮都唔錯既, 如果多d 麻醬會好食d
酸辣湯同紅油抄手都幾好~ 值得再試
最後豆漿......無味既...
2005-11-23 8 瀏覽
由於我公司在紅磡, 所以男朋友一得閒過來接我收工, 我地就會去黃埔食飯, 食過好多次王家沙, 一路以來都保持都水準, 值得一試:-(1) 蟹粉小籠包- 現在係食大閘蟹的好季節, 食蟹粉小籠包實在一流, 蟹味夠晒香, 熱汁好鮮味, 實在不錯(2) 酒煄豬手- 我男朋好鐘意食豬手, 呢個菜佢最岩食, 但我就麻麻地酒太濃的食物, 所以我只試了少少, 但係切到細細件, 好容易食, 都ok(3) 塞旁蟹- 都ok, 唔太特別(4) 蒜蓉炒荳苗- 荳苗這個時候未係好合時, 所以都幾老, 而且D蒜蓉好咸, 麻麻地(5) 熱豆漿- 好味道, 天氣凍, 最好飲番杯熱野服務就一般啦, 個個侍應都好忙, 成日都冇人加茶
(3) 塞旁蟹- 都ok, 唔太特別
(5) 熱豆漿- 好味道, 天氣凍, 最好飲番杯熱野
服務就一般啦, 個個侍應都好忙, 成日都冇人加茶
2005-10-14 13 瀏覽
This restaurant is too expensive and the food is not that good. I don't think that I will go there again.
2005-10-02 6 瀏覽
終於都去左旺角王家沙~~我同個fd上個禮拜一去食下午茶,原來香港仔個間同旺角係唔同,旺角真係一般般~~對比香港仔個間佢真係差d~~飲品又少過人,茶又唔加下,擔擔麵細碗左,鍋貼個d小食都係ok~~~(叫左3樣野食,每樣1件)但坐就幾舒服~~~2個人食一個餐都ok飽,(1個餐30蚊,2個人$15)p.s.旺角王家沙對比旺角其他食鋪真係差d~~點夠人爭ar?下次都係去返香港仔個間~~@@
終於都去左旺角王家沙~~
我同個fd上個禮拜一去食下午茶,
原來香港仔個間同旺角係唔同,
旺角真係一般般~~對比香港仔個間佢真係差d~~
飲品又少過人,茶又唔加下,
但坐就幾舒服~~~
2個人食一個餐都ok飽,(1個餐30蚊,2個人$15)
下次都係去返香港仔個間~~@@
2005-09-26 11 瀏覽
其實都聽過好多同事話王家沙唔好食,但男友點都要食...咁冇法啦....10:00pm先入坐,全場只係坐左4/1。1)雞絲粉皮 冇雞絲...得D青瓜絲... 又冇花生味....2)小籠包 皮厚!!!!厚得過份!! 同金滿亭個D差好遠...3)上海粗抄 普普通通...不過不失服務:唔知係咪就放工,D人唔係好想做咁,茶都唔想加!結論係..唔會再去LOR!!

10:00pm先入坐,全場只係坐左4/1。
1)雞絲粉皮
冇雞絲...得D青瓜絲...
又冇花生味....
2)小籠包
皮厚!!!!厚得過份!!
同金滿亭個D差好遠...
3)上海粗抄
普普通通...不過不失

服務:唔知係咪就放工,D人唔係好想做咁,茶都唔想加!

結論係..唔會再去LOR!!

2005-09-25 3 瀏覽
上菜埋單好快, 想趕人走咁, d人食唔夠一個鐘就走. 服務一般, 唔會多謝你那隻.小籠包一般, 北京樓同翡翠d正好多. 蜜餞火腿未夠級數.反係個四季豆有驚喜總之, 除了就腳, 都好一般.

小籠包一般, 北京樓同翡翠d正好多.
蜜餞火腿未夠級數.
反係個四季豆有驚喜

總之, 除了就腳, 都好一般.
2005-09-18 4 瀏覽
而家王家沙少人左好多lu,不過都係要等位-醉嘉美雞係我好鍾意食既菜,d雞唔肥嘛,加上個醉雞汁都好好食,酒味都幾濃-牛肉餅都唔錯,我未食過清真牛肉館,一咬落去全部都係汁,好熱添!食得好小心-蟹粉小籠包同蟹粉生煎我會prefer前者,皮夠薄汁夠多,好食過隔離既鼎泰豐,生煎可能唔似我食開果d生煎包,係好似不過我覺得怪怪的...-仲有個上海毛蟹年糕,個汁頗甜,我鍾意但其他人唔鍾意...d蟹好多膏呀!但係毛豆都好多,多過d年糕...如果去我會選擇多d包包餅餅
而家王家沙少人左好多lu,不過都係要等位

如果去我會選擇多d包包餅餅
2005-09-13 7 瀏覽
我去過香港仔同太古城的黃家沙,水準很高,但黃埔呢間,就十分失望。雖然碟頭仍然很大,不過食物味道比不上其他2間。最差是小籠飽,內面d湯淡而無味。
2005-09-06 13 瀏覽
個日去唔算多人, 服務唔錯獅子頭: 好咸.小籠飽: 唔算好好食雞絲粉皮: 好正, 好開胃螞蟻上樹: 口感唔錯, 都幾大碟. 記得試
個日去唔算多人, 服務唔錯

獅子頭: 好咸.

小籠飽: 唔算好好食

雞絲粉皮: 好正, 好開胃

螞蟻上樹: 口感唔錯, 都幾大碟. 記得試

2005-08-04 17 瀏覽
my dad is a shang hai man, so we brought him here to try. Ordered a lot of foods, including the recommendation from the waitress "curry beef pot" which is just ok. Sesame sauce cold tomato, nothing special. "Dam Dam noodle"... one spicy and one normal, both no good! always thought that it SHOULD have some nice shang hai foods, but quite disappointed at the end. The only thing that my dad liked was the "pan fried meat bun" which has lots of meat juice inside and is crispy outside.....

2005-07-31 6 瀏覽
上次同3 個朋友去依間王家沙食晚飯,人就幾多下,所以要等等,不過都唔係等好耐!!一入到去d裝修都算幾好,牆上掛住幅書畫,係李白作既「將進酒」,幾有特色,之後叫左個蟹粉小籠飽、蟹粉生煎、擔擔麵(小辣)、三絲春卷、東坡肉、闊佬炒飯、酒釀丸子同埋蘿蔔絲酥餅,飲豆漿............蟹粉小籠飽d味道就幾好,皮薄餡靚,蟹粉味幾足,d蟹粉味同豬肉味分配得幾好,d湯汁又夠,可以話恰到好處!!!個蟹粉生煎味道就一般,因為d餡既豬肉同蟹粉分配得無咁好.........擔擔麵個味道好好!夠香夠濃,食擔擔麵最好就趁熱食,如果唔係d麵條林哂就唔好味架啦!東坡肉味道一般,煮得唔夠味,不過d汁夠濃,加上少少豬油,用黎飯就正啦!!蘿蔔絲酥餅- 不予置評(不過不失咁啦!!)不過都唔鼓勵大家食三絲春卷- 不予置評(大失所望)闊佬炒飯味道幾好,大師傅煮得夠獲氣,加上d米粒好似用珍珠米,d料又幾好,份量都幾多!!!酒釀丸子d酒味唔多夠,不過做甜品都ok啦!!至於d豆漿勝在豆味夠,甜甜地,有少少鹹,好味!!服務態度尚好,對我地幾有禮貌,不過埋單果陣要等一等!!尚有不足之處,有待改善!!

三絲春卷- 不予置評(大失所望)

酒釀丸子d酒味唔多夠,不過做甜品都ok啦!!

至於d豆漿勝在豆味夠,甜甜地,有少少鹹,好味!!