2019-04-28 460 瀏覽
點了一碗招牌三合一牛肉麵(紅燒湯底)、一碗半筋半肉麵(麻辣湯底)、麻辣臭豆腐及一杯冬瓜奶茶。整體水平屬於普通無驚喜,但由於一開始已不是因為食物質素而是因為餐廳/老闆名氣而來,所以對食物質素沒有抱太大期望。食物而言欣賞牛肉、牛筋及牛肚燜得好腍,但麵條和湯底都比較普通,不會說是難食,但似乎也不是好食到值得再試。價錢方面牛肉麵來說屬於偏貴少少,但一碗麵的份量十分多,牛肉都好足料,牛肉好大件,所以價錢都尚算合理。
招牌三合一麵(紅燒湯底)

半筋當肉麵(麻辣湯底)小辣

麻辣臭豆腐、冬瓜奶茶
半筋當肉麵(麻辣湯底)小辣
  • 半筋半肉麵
2019-04-26 344 瀏覽
早幾個星期到玖五叫三合一招牌麵,好喜歡佢哋嘅牛肚,因為厚切,所以好有口感。跟住透過網上外賣平台外賣到公司,第一次太鹹,可能係我揀咗大麻辣,滷水蘿蔔都好味,,不過好細份。今日再經網上外賣平台叫外賣,其實只係想叫牛肚唔需要食麵,可惜冇得單點牛肚,仍然鹹,但係牛肚已經唔係厚切,所以好失望。
2019-04-26
外賣送餐
2019-04-23 468 瀏覽
上年已經開始留意到呢間鋪, 由何家千金親自打理既鋪頭賣既係台灣牛肉麵。自從公司搬左黎銅鑼灣之後,終於有機會試到喇,今次我揀左既係招牌菜紅燒牛肉麵,同埋揀左我至愛既鹽酥小食,入面有鹽酥雞同甜不辣。首先,講牛肉麵先,個湯有好濃既牛肉湯味,入面仲有大大舊既牛肉,牛肉夠哂淋,煮得岩岩好,個湯夠味得黎唔油膩,正呀~!之後,試埋個麵條同鹵水蛋,夠哂彈牙,鹵水蛋又夠入味。最後,試埋個鹽酥小食先,個鹽酥整得幾香口,炸甜不辣口感夠Q,之前都未食過,估唔到又幾好味。估唔到銅鑼灣都食到間咁出色既台灣牛肉麵店,今次食完下次會再幫襯。
自從公司搬左黎銅鑼灣之後,終於有機會試到喇,
之後,試埋個麵條同鹵水蛋,夠哂彈牙,鹵水蛋又夠入味。
紅燒牛肉麵+鹽酥系列+鹵水蛋
2019-04-23
15 分鐘 (外賣自取)
紅燒牛肉麵+鹽酥系列+鹵水蛋
  • 紅燒牛肉麵
  • 鹽酥小食
2019-04-23 288 瀏覽
同朋友行完銅鑼灣緊係要醫肚,朋友話想食啲有湯嘅嘢,一齊諗左陣就諗起呢排好出名何超蓮開嘅牛肉麵。冇乜普泰大期望去食嘅情況下,我叫左半筋半肉,d牛筋好林。估唔到啲牛肉都好林好入味。順帶一提,一定要食佢d酸菜,甜甜酸酸好開胃,每檯都有,任加店員好有禮貌,令我對呢間店感覺不錯,下次會再來的
順帶一提,一定要食佢d酸菜,甜甜酸酸好開胃,每檯都有,任加

店員好有禮貌,令我對呢間店感覺不錯,下次會再來的
看了網上的介紹,今天專程到銅鑼灣試這家超蓮開的牛肉麵。 這家在駱克道地舖的店離地鐵站有一段路,但是很容易找到。來到店前快到中午我12點。我很驚訝只有一個客人。今天放假應該有很多客人但除了我就只有另一個客人在吃麵。坐下來看餐牌然后叫了半筋半肉紅燒牛肉麵和鹽酥雞拼甜不辣。牛肉湯底非常淡沒有特色,麵沒有特色而且煮的太軟。就連配牛肉麵的榨菜都沒有味道。鹽酥雞和甜不辣一點沒有味道,炸的不透一點都不香。東西看起來不錯,吃起來就很普通了。本來以為找到一家正宗的台灣牛肉麵,實在是很失望。應該不會介紹給朋友也不會再光顧。

2019-04-19
午餐
2019-04-17 448 瀏覽
已聞玖五牛肉麵一段時間,當然要試試佢碗牛肉麵啦!餐牌上的牛肉有三款: 牛肉, 牛筋, 牛肚招牌當然係all-in啦, 不過今次只叫左半筋半肉 hkd88湯底有4款: 紅燒, 麻辣, 蕃茄, 麻醬乾拌.落order到上枱等左5分鐘左右牛肉好香牛味又淋 一d都唔韌牛筋都係超軟好有膠質, 係lim口個種 要煮到咁真係花唔少功夫一碗分量都幾多 牛肉同牛筋各有4-5大舊麵係粗身而有咬勁 食到尾都唔會一pat pat個酸菜係旁邊自己加!呢個係必食微酸 甜甜地好開胃.外加 香酥排骨 hkd28豬排炸得幾香脆, 食落都鬆軟 唔會鞋, 硬&油膩, 味道都不錯淨蕃茄湯麵 hkd48蕃茄湯會有一大舊紅蘿蔔同蘿蔔係入面喔兩款湯味道比較會鍾意紅燒嘅味多d不過佢話會辣但一點辣味都唔覺XD唔會好濃好膩, 食完唔會令人覺得口渴呢點好重要整體呢到嘅牛肉麵都幾出色, 味道都幾有台式風味!推薦!
已聞玖五牛肉麵一段時間,
當然要試試佢碗牛肉麵啦!

餐牌上的牛肉有三款: 牛肉, 牛筋, 牛肚

招牌當然係all-in啦,
不過今次只叫左半筋半肉 hkd88

微酸 甜甜地好開胃
半筋半肉麵
酸菜

外加 香酥排骨 hkd28
豬排炸得幾香脆, 食落都鬆軟
唔會鞋, 硬&油膩, 味道都不錯
香酥排骨

淨蕃茄湯麵 hkd48
蕃茄湯會有一大舊紅蘿蔔同蘿蔔係入面喔
蕃茄湯麵

兩款湯味道比較會鍾意紅燒嘅味多d
不過佢話會辣但一點辣味都唔覺XD
唔會好濃好膩, 食完唔會令人覺得口渴呢點好重要
整體呢到嘅牛肉麵都幾出色, 味道都幾有台式風味!推薦!
2019-04-13
半筋半肉麵
酸菜
香酥排骨
蕃茄湯麵
  • 牛肉麵
2019-04-07 500 瀏覽
今日突然到銅鑼灣做野,正諗緊中午吃什麼好,咁岩又經過玖五牛肉麵,之前睇新聞知道係賭王何千金開既,又有一眾名星撐場,咁今日就決定試一試佢先!裝潢幾好,光猛乾淨點左個最受歡迎既三色牛肉麵,有牛筋,牛肚,牛肉。賣相可以,但味道真係確實一般味道好淡,同平時食開既台灣牛肉麵都完全唔一樣,無香濃既感覺。淡味都算喇,咬落舊牛筋到入面仲係凍既個廚房係咪好趕時間?😂價錢又偏貴,都唔會再有下次了。唯一可以讚既就係個麵質都煮得幾好!
裝潢幾好,光猛乾淨
點左個最受歡迎既三色牛肉麵,有牛筋,牛肚,牛肉。
賣相可以,但味道真係確實一般

淡味都算喇,咬落舊牛筋到入面仲係凍既

個廚房係咪好趕時間?😂
價錢又偏貴,都唔會再有下次了。
唯一可以讚既就係個麵質都煮得幾好!
2019-04-03 704 瀏覽
招牌三合一麵 麻辣湯底 $95因為何超蓮而食嘅牛肉麵 果然冇令人失望😍湯底食得出真係熬出嚟嘅 啲牛仲好大舊 其實仲有好多款揀 不過哩個最出名所以費時諗😂😂雖然個價錢可以食兩碗譚仔 但係個份量真係多到平時好大食嘅我都食唔曬😂😂😂😂 仲要好多料😍😍🥰🥰  Very good i love it小食 and drinks also not bad😍😍😍😍😍😍😍😍😍

招牌三合一麵 麻辣湯底 $95

2019-04-02 445 瀏覽
A friend wanted to try this place out so, we did. I love Taiwanese beef noodles and would definitely be open to try a new place. It’s an eat and go restaurant, so don’t expect to sit and chat for a long time. There’s usually a queue during peak lunch hours. Ambience: 👍🏻👍🏻👍🏻Taste: 👍🏻👍🏻👍🏻Cleanliness: 👍🏻👍🏻Service: 👍🏻👍🏻👍🏻The taste is not bad. A little bit too salty/savoury for me. But seems that there’s not msg added since I’m quite sensitive to it. Usually if there’s msg, I get thirsty pretty quick

Ambience: 👍🏻👍🏻👍🏻
Taste: 👍🏻👍🏻👍🏻
Cleanliness: 👍🏻👍🏻
Service: 👍🏻👍🏻👍🏻

The taste is not bad. A little bit too salty/savoury for me. But seems that there’s not msg added since I’m quite sensitive to it. Usually if there’s msg, I get thirsty pretty quickly.
Mixed  beef  &  mixed tripes  noodle
Passion  fruit  special  drink
Mixed  snack  platter
2019-03-18 448 瀏覽
今日來拜訪銅鑼灣嘅星級牛肉麵雖然係星期六但係由於我哋係下午茶時間嚟所以唔使等位我哋一入到去staff都好好服務咁樣招呼我哋坐低裝修都幾有台灣風味我哋知道呢間係藝人開嘅牛肉麵所以長身都見到好多佢啲明星朋友幫佢影嘅相我哋一人嗌左一碗牛肉麵包括有紅燒湯底嘅招牌三合一麵另外一碗仔叫咗麻辣湯底嘅牛筋面一上菜嘅時候湯底已經非常濃厚既香味而且份量比我想像中大碗好多首先講係我面前嘅紅燒湯底三合一麵除咗面底之外仲有牛腩牛筋同牛肚牛筋ok 林身又無咬唔開既情況牛腩略嫌煮得熟左啲至於牛肚細細件非常有咬口我好鍾意食So far牛肉評分都幾高至於麵底我覺得煮得過熟如果早少少上碗嘅話應該會好好多雖然我鍾意濃厚湯底但佢略嫌調味有啲太鹹亦有少少味精味另外一碗麻辣牛筋面牛筋都一樣評分好高但麻辣湯底耳目一新味精味唔高辣味配合牛筋亦幾好食
今日來拜訪銅鑼灣嘅星級牛肉麵

牛筋都一樣評分好高
但麻辣湯底耳目一新
味精味唔高
辣味配合牛筋亦幾好食

琴日下午6點至7點, 本身想試下呢間牛肉麵. 其實食物不錯, 不過唔知道係咪因為假日關係, 客人多好正常。但服務員只有幾位, 都好忙. 想點餐都唔知可以叫得邊個...
服務員只有幾位, 都好忙. 想點餐都唔知可以叫得邊個...
2019-03-17
2019-03-17 384 瀏覽
一直以為間野係銅鑼灣旺區但原來都要行多幾步先到未入到門口已經係前面受到女店員既熱情招待問我地係唔係食麵佢真係好敬業夏天咁熱都可以保持咁hyper lol黎到當然係食牛肉麵! 不過如果麵之外有更多既台灣小食就好啦呢間個牛肉麵的確係我心水, 因為我唔鐘意食太辣既牛肉麵, 之前去台灣食D出名既牛肉麵都比想像中辣, 個人認為太重口味,通常食完又會好口渴~但係呢間既牛肉麵夠味之餘唔會太辣, 個湯飲落去夠香得黎唔會話好濃味, 飲都幾啖都冇問題, 半筋q軟半肉夠冧, 食完之後都幾滿足!另外個土鳳梨特飲甜甜地夏天飲好爽,個好飲度係一個小驚喜~
一直以為間野係銅鑼灣旺區但原來都要行多幾步先到

未入到門口已經係前面受到女店員既熱情招待問我地係唔係食麵

佢真係好敬業夏天咁熱都可以保持咁hyper lol

黎到當然係食牛肉麵! 不過如果麵之外有更多既台灣小食就好啦

個人認為太重口味,通常食完又會好口渴~

半筋q軟半肉夠冧, 食完之後都幾滿足!

另外個土鳳梨特飲甜甜地夏天飲好爽,個好飲度係一個小驚喜~
土鳳梨特飲
牛肉麵
半筋半肉
2018-07-13
土鳳梨特飲
牛肉麵
半筋半肉
2019-03-15 215 瀏覽
今日試咗超蓮開嘅牛肉麵店,我叫咗紅燒招牌三合一牛肉麵,滷水豬大腸配滷水豬耳,同埋冬瓜奶茶配珍珠。我覺得質素還可以但係價錢有啲偏貴,水準比我想像中差左少少,我覺得其他平少少嘅都可以有咁嘅質素。同埋地方唔係好就腳,所以未必會再嚟食。
2019-03-09 413 瀏覽
 行開CWB唔知食乜好朋友就提議去食玖五牛肉麵餐廳簡潔光猛 座位好闊落😇6點幾去到唔係好多人每張枱都有菜甫提供仲Keep住播廣東歌🎼🎧🍜招牌三合一 (紅燒湯底) $95三合一有齊晒🐮牛展 🐂牛筋同埋🐃牛肚 牛筋軟腍 牛展都好入味 每款份量都好多🆙 大大舊好足料 麵底有驚喜 好煙韌 有咬口😋 湯底濃郁亦唔會太鹹 帶少少酸🍓🍹草莓優格 $30呢隻粉紅色好少女呀💕💞💗💖💝 少少酸有奶味🍼
 行開CWB唔知食乜好
朋友就提議去食玖五牛肉麵
餐廳簡潔光猛 座位好闊落😇
6點幾去到唔係好多人
每張枱都有菜甫提供
仲Keep住播廣東歌🎼🎧
招牌三合一 (紅燒湯底)

🍜招牌三合一 (紅燒湯底) $95
草莓優格

🍓🍹草莓優格 $30
呢隻粉紅色好少女呀💕💞💗💖💝 少少酸有奶味🍼
2018-12-19
玖五牛紅燒肉麵我見朋友 食過,話好味我去食下食完明白為麵貴過飯。麵好味,好彈牙。牛的份量多,不是新鮮牛算吧,可惜雪味重入到去,我才知是何超蓮代理開店午餐時段不多人,hea 之選
玖五牛紅燒肉麵

我見朋友 食過,話好味我去食下

食完明白為麵貴過飯。麵好味,好彈牙。
牛的份量多,不是新鮮牛算吧,可惜雪味重

入到去,我才知是何超蓮代理開店

午餐時段不多人,hea 之選
紅燒牛肉麵