2017-11-09 934 瀏覽
與同事食午餐。叫左豬扒河但豬扒太肥一啲肉都冇,之後同老闆投訴,老闆態度非常串咁同廚房講 :人地豬扒好肥喎,豬扒係咁肥嫁啦!然後店主重複以上2句4,5次。。仲話 食個幾十蚊面啫,洗唔洗咁高要求!態度非常差,我地沒要求換豬扒,只是叫佢留意下,洗唔洗咁既態度!?如果店主認為幾十蚊面比乜垃圾食客都可,咁店主為何要開舖做生意?食到好嬲,以後唔會再黎食!
食到好嬲,以後唔會再黎食!

2017-10-10 780 瀏覽
三點三下午茶時間,越南癮發作。就近試試珍味泉,這個細小的葵涌中心地下有好幾間食堂,星期一至五午餐時間都堆滿了人,有中學生,附近工廈上班的職員,工人,很熱鬧。下午茶時間整條走廊水靜鵝飛,恰成一大對比。下午茶粉麵$34 包熱飲。為了迎合香港客人口味,餐牌上會有茶餐廳的多士三文治。點了招牌生牛,配金邊粉。本來對港式越南餐廳不太有期望,喝一口湯,不錯喔! 不是淡如清水,牛肉份量也不少辣椒浸湯後散發陣陣辣味,很過癮,可惜竟然沒有芽菜我也不喜歡青檸直接放在麵上的做法。餐飲檸蜜好喝這個價錢這個質素不錯了。
三點三下午茶時間,越南癮發作。

下午茶粉麵$34 包熱飲。
為了迎合香港客人口味,餐牌上會有茶餐廳的多士三文治。

點了招牌生牛,配金邊粉。
生牛肉金邊粉

辣椒浸湯後散發陣陣辣味,很過癮,可惜竟然沒有芽菜
我也不喜歡青檸直接放在麵上的做法。

餐飲檸蜜好喝

這個價錢這個質素不錯了。

2017-10-10
2017-04-19 587 瀏覽
牛肉飯,牛肉不新鮮,更荒謬的是提供一塊未經烹調的牛肉,飯生冷降,很難吃!有圖為證,"生"牛肉飯 (原本是烤牛肉飯),食完反胃,希望這個店快點倒閉。另外,店內環境十分污糟,有小蟲飛到飲品,不敢再飲。坐得不舒服,店員服務態度差,毫無悔意,寫此食評是希望各位慎重挑選食店,以免危害健康。!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

另外,店內環境十分污糟,有小蟲飛到飲品,不敢再飲。
2017-04-19
午餐
  • 沒有
2015-11-14 1069 瀏覽
公司喺葵興,今日一早番去計數,路過珍味泉,食個早餐先!通常一返公司都會喺呢間食肆食個晏又或者整個下午茶,食番個越式粉麵飯,而我叫得最多嘅一定係下面嘅生牛肉河粉早餐: 生牛肉河粉+凍檸茶走甜 (HK$35)佢地雖然係up dup 巷仔鋪,但係出品一啲都唔馬虎,湯係用牛骨煲嘅,加入左一啲我估計係桂皮、八角及胡椒之類嘅香料,仲有就係佢地呢個湯好重魚露味,我問過佢地呢度事頭婆,佢地呢個越式湯底係唔加鹽,只係用一啲幾十蚊支嘅魚露調味,真係好揼本!唔似有啲叫話什麼東南亞菜館,用埋啲垃圾雞湯嚟做生牛河湯底。牛肉同埋配料都好正宗,牛肉好焾滑,事頭婆話佢呢隻貨要四十幾蚊一磅,一睇就知係肉眼,應該係澳紐貨,因為美國肉眼一般都比較肥,做生牛河太肥膩!配料一啲唔馬虎,金不煥、洋蔥、青蔥、辣椒樣樣齊,冇偷工減料!河粉係行貨,但唔差,相當軟滑!至於杯檸茶,真係合理濃茶再加三塊有2-3mm厚嘅檸檬,唔似得有啲早餐賣到懶係平嘅地方咁,茶無茶味,檸檬薄過張紙!總結: 呢度係一間好有誠意嘅食肆,食物價錢大眾化得嚟又一啲都唔差!仲要特別一提佢地事頭婆,非常親切健談,同佢傾計,絶對冇話收收埋埋,食物材料配方、佢以前做生意經歷
公司喺葵興,今日一早番去計數,路過珍味泉,食個早餐先!
早餐: 生牛肉河粉+凍檸茶走甜 (HK$35)
生牛肉河粉

凍檸茶
總結: 呢度係一間好有誠意嘅食肆,食物價錢大眾化得嚟又一啲都唔差!仲要特別一提佢地事頭婆,非常親切健談,同佢傾計,絶對冇話收收埋埋,食物材料配方、佢以前做生意經歷、對社會睇法、甚至佢家陣交幾錢租佢都有同小弟交流,呢類咁大方嘅人,依家社會好少。咁當然小弟亦係呢類咁豪爽嘅人物啦!哈!哈!
2015-11-05
$35 (早餐)
生牛肉河粉
凍檸茶