2008-09-27 22 瀏覽
傳說中個個都讚的曲奇 仲讚到天上有地下冇咁添我本來對佢充滿極大的期望的前排終於都買到啦 買左細罐咖啡味(係油麻地)一打開 果然好重好香咖啡味但食落口 都唔係大家口中所講得咁好味鬆係鬆 但係就鬆過頭lor~而且好肥!呢d就係希望愈大 失望愈大~之後唔信邪 我叫friend去stanley果度幫我買人人都話果度會好食d 今次就買左4mix牛油同咖啡都唔錯 都係好香不過都係太鬆啦提子就.......哈哈哈見人見智啦我下次都會再買 因為果罐好得意
傳說中個個都讚的曲奇 仲讚到天上有地下冇咁添
我本來對佢充滿極大的期望的
前排終於都買到啦 買左細罐咖啡味(係油麻地)
一打開 果然好重好香咖啡味

但食落口 都唔係大家口中所講得咁好味
鬆係鬆 但係就鬆過頭lor~

而且好肥!
呢d就係希望愈大 失望愈大~

之後唔信邪 我叫friend去stanley果度幫我買
人人都話果度會好食d 今次就買左4mix
牛油同咖啡都唔錯 都係好香
不過都係太鬆啦
提子就.......哈哈哈見人見智啦
我下次都會再買 因為果罐好得意

• 4 miX
2008-09-17 28 瀏覽
吃左pineapple roll..真係超好味!!口感好特別菠蘿味又好香!!不過一盒份量太少喇又成日冇貨!!呢個quality就算收$75都抵!!成家人都好喜歡吃啊!!另外butter cookies都好好味!must pick!
  • pineapple roll
2008-09-03 11 瀏覽
之前有人介紹呢間曲奇, 即刻叫男友去油麻地買..因為我唔鐘意咖啡味架, 所以知到有咖啡味既曲奇都冇諗住食,一打開個罐, 好香好香, 食左第一舊, 好似冇咩特別啫.. 同普通曲奇一樣羅..但點知... 第2次食, 真係好好味呀... 連咖啡味都食埋呀...好似上左引咁呀... 每日都心思思, 唔食過唔得喎...haha...食得多又會肥喎.. 規定自己一日食四塊羅.. 因為4mix 嗎...haha... 今日又食晒啦... 要拿拿聲去買先不過..其實 $60 好似細盒左d呀..
之前有人介紹呢間曲奇, 即刻叫男友去油麻地買..
因為我唔鐘意咖啡味架, 所以知到有咖啡味既曲奇都冇諗住食,
食得多又會肥喎.. 規定自己一日食四塊羅..

不過..其實 $60 好似細盒左d呀..
2008-08-12 4 瀏覽
抱歉要給它第一個喊面論牛油味 不見特別香 比它好的大有人在論口感 鬆化是鬆化 但化得就像一團軟軟的麵粉 毫不脆口美心的比它還要好論咖啡味 只算可以 東海堂的比它還要香濃論價錢 大家心中有數論服務 動作好像太慢了點沒有下回
抱歉要給它第一個喊面

論價錢 大家心中有數
論服務 動作好像太慢了點

沒有下回
2008-07-25 11 瀏覽
無心插柳之下, 竟然遇上它, 當然不可放過。買了4mix, 真係好好味, 尤其係原味花花, 超鬆化, 又好香牛油味, 正到暈~~不過最唔鐘意提子, 好硬, 口感唔得~~如果佢有得揀買一/二種口味咁就好啦~~2日就食左半罐~~~ 肥死了~~
無心插柳之下, 竟然遇上它, 當然不可放過。
不過最唔鐘意提子, 好硬, 口感唔得~~
如果佢有得揀買一/二種口味咁就好啦~~
2日就食左半罐~~~ 肥死了~~
$60 (其他)
  • 原味
2008-07-24 7 瀏覽
21.07.2008(一)因為知道好似好好食,,又話總店好食d,,咁難得入到赤柱咁梗係買返一兩盒na,,Buy了一盒細既4 mix($60),,一盒細既杏仁片($80)細心的店員給我多一個袋,,因為盒曲奇係送俾男友媽咪杏仁片,,色澤很美,,金黃色的,,脆脆,,又好香杏仁味,,配上少少糖,,有d甜味評語就係很好食囉,,嘻嘻

21.07.2008(一)

細心的店員[老闆?]給我多一個袋,,因為盒曲奇係送俾男友媽咪

杏仁片
評語就係很好食囉,,嘻嘻

真的頗細盒
好好味,,令人難以忍口
2008-07-22 6 瀏覽
試左4mix cookies:::鬆d個隻cookies真係好鬆,,好似一咬就會碎開哂咁,,haha好似姐,,並唔係一咬就碎硬d個隻都好食,,cookies鬆得黎唔會有牛油羶味,,goood杏仁片::::好脆,,好香杏仁味++淡淡的甜味服務態度好友善,,,一定會再幫襯!!!!!
試左4mix cookies:::

杏仁片::::
好脆,,好香杏仁味++淡淡的甜味

服務態度好友善,,,一定會再幫襯!!!!!
其他
2008-06-25 6 瀏覽
有朋友入赤柱行街,當然叫要她買"手信"給我啦!她買了一盒4 mix 給我,隔了一段時間無食依然都係咁好味!一打開就吃了四份一啦(我一個人)!同日,妹妹不約而同係銅鑼灣買了一盒4 mix 回家,所以現在家中有兩盒,不過,應該好會食清晒
有朋友入赤柱行街,當然叫要她買"手信"給我啦!

4 mix 曲奇
4 mix 曲奇
2008-06-21 16 瀏覽
我本身住Stanley;佢地做D Cookie、鳳梨酥、鳳梨汁真係幾好食(特別係8Mix有Nuts嗰種),可惜係貴左少少(由初初開業$100罐加到現在$150);唔知係咪越出名就越貴?有好多朋友都叫我幫佢地買黎食架!好多時我去襯都見到有唔少人去買;佢地除非赤柱、係"銅鑼灣、旺角"現在都有門市,各位可以唔使特登走入赤柱買架喇!
有好多朋友都叫我幫佢地買黎食架!

好多時我去襯都見到有唔少人去買;
$150 (其他)
  • 8 Mixs Cookie
2008-06-12 58 瀏覽
搵左幾次終於係赤柱搵到Jenny Bakery 總店之前有朋友請過我食同埋見到個罐咁靚之後,一直念念不忘想搵到佢終於係上個禮拜入去總店,去到門口都唔係好信因為睇個樣真係睇唔出,不過入到去同負責人傾左唔少計,佢好nice又表示租偏僻少少既位置可減少成本咁都好,開頭以為d餅要好貴,不過細盒$60同$88都試得過買左兩盒4mix同一盒8mix曲奇,一返到屋企開,就聞到好香一家人就忍唔住一人一塊咁係度食,真係好好味,鬆化,唔油唔痴牙值得再買,下次會試佢d鳳梨酥,杏仁酥,cake同pinapple juice
搵左幾次終於係赤柱搵到Jenny Bakery 總店
終於係上個禮拜入去總店,去到門口都唔係好信
又表示租偏僻少少既位置可減少成本
咁都好,開頭以為d餅要好貴,不過細盒$60同$88都試得過

2008-06-09 4 瀏覽
穿梭在赤柱新街的小巷很久仍找不到店的位置.回到大路望見黃色招牌-赤柱商場,再往上望發現用A4紙印成貼在窗外的招牌-Jenny Bakery.走上樓梯感覺在重慶大廈.入到門聽過店員介紹後.決定買一盒鳳梨卷加一盒4-mix.聽旁邊人問有冇菠蘿汁,大感興趣,也跟著要了一枝.在海邊試食.鳳梨卷很鬆化,鳳梨味濃郁,但膏狀的口感未算協調.4-mix更加鬆化,想完整拿起來也困難.第一次嘗軟的曲奇,感覺奇妙.可惜味道不是太顯著.菠蘿汁很鮮味,把酸真實呈現.
穿梭在赤柱新街的小巷很久仍找不到
店的位置.回到大路望見黃色招牌-赤柱商場,
走上樓梯感覺在重慶大廈.入到門聽過店員介紹後.決定買一盒
$75 (其他)
2008-05-27 4 瀏覽
今日又去赤柱做野,上星期三因休息關係,所以買唔到cookie,但上星期六於九龍分店買左一盒pineapple roll,實在好味,but 貴今日買左一盒淨coffee味嘅cookie,一打開餅罐濃濃coffee味飄出嚟。 咬落去,極之鬆化,唔怪之得咁多人搭我買.....(我一共買左9盒鳳梨卷,3盒cookie)店員service極之好,講解4-mix 同 8-mix 分別,因有外籍同事同行,又中又英,pack野時又細心,值得一讚!鳳梨酥@$75(17件) (味道特別,新鮮菠蘿制)細cookie@$60 (比較抵食,成罐滿滿的)

鳳梨酥@$75(17件) (味道特別,新鮮菠蘿制)
細cookie@$60 (比較抵食,成罐滿滿的)
咖啡曲奇
咖啡曲奇
2008-05-25 9 瀏覽
同男友係赤柱開飯,難得入到黎梗係要買反合杏仁片比mom啦 反到屋企一開,嘩幾香呀!!!不過其實我係唔食almond架,所以成合就交比媽咪負責清左佢喇,哈哈哈,唔使兩日已經ko左 mom比我既feedback都好好,知道佢係中環果邊都有分店,第二日佢即刻去買第二合cookies反黎繼續食
同男友係赤柱開飯,難得入到黎梗係要買反合杏仁片比mom啦

$--- (其他)
2008-05-16 15 瀏覽
原來有間分店係油麻地,朋友立即買罐俾我試下o 終於試到傳說中好味既曲奇,多謝好朋友A個罐好靚,一開已有好香既咖啡味湧出黎,一咬…好好味呀!真係好鬆化,轉眼已吃了一層^-^不過食完有D後悔,因為怕肥呀!

個罐好靚,一開已有好香既咖啡味湧出黎,一咬…好好味呀!
真係好鬆化,轉眼已吃了一層^-^

不過食完有D後悔,因為怕肥呀!

2008-05-13 4 瀏覽
過年個陣聽同事講呢間o野好掂, 仲要D人訂o黎送禮都話訂唔到, D Order爆晒喎... 今日入到o黎赤柱就心郁郁想試下, 食飽晏就去"目及目及"... 嘩!!! 點解成個貨架吉晒o架?! 唔係咁早買晒呀? 有D唔甘心, 死都要入去問"唔該, 仲有冇杏仁片?", 店員答"有", 一手就隊一鑵埋o黎... 原來個貨架係空城計!買咗杏仁片... 好脆好香!!!仲買咗8 Mix 果仁曲奇... 真係好鬆化喎, 好香牛油味, 正!!!相片 : http://hk.myblog.yahoo.com/ken-merry/article?mid=1868

買咗杏仁片... 好脆好香!!!

$168 (其他)