2007-11-25 21 瀏覽
第一次見這隻產品, 細細杯, 但充滿椰青肉, 不太甜, 十分正。$12也順便買了一盒4 mix , 加了價, $55, 打算送人, 未試過, 不過原來自己無得選味道, 有點失望。不過原來年中在銅鑼灣和中環也開了分店, 不知有沒有椰青喱賣, 一試難忘!

2007-11-01 17 瀏覽
香、鬆化....唔寫喇,再食多塊先
香、鬆化....唔寫喇,再食多塊先
2007-10-18 17 瀏覽
哇!!竟然萬人空巷,人人爭著購買,還有一位男士當場食了一罐曲奇,並且請女店員為他回收曲奇罐,全場哇然。奴隸獸看得目瞪口呆,而主人就殺入人群中,希望買得一罐曲奇。千辛萬苦之下終於買了一罐8 Mix(HK$82)。包括味道有咖啡杏仁、腰果、杏仁罌粟籽、榛子、合桃、開心果、果仁及朱古力豆果仁。各款曲奇味道都非常好,怪不得會出現這種『賓虛』的場面。

各款曲奇味道都非常好,怪不得會出現這種『賓虛』的場面。
8 Mix 曲奇
8 Mix 曲奇
2007-08-30 6 瀏覽
D曲奇真係好好味呀!!!花形的真係超級鬆化($50,細,4mix),長方形的就相對地硬D,但有好香的果仁($75,細,8mix),仲有,罐上的bear bear熊, 好cute呀~有一件事是要留意的就是減肥中的人士,一定不可以食,因為D曲奇咁鬆化,一定落左好多好多牛油.
D曲奇真係好好味呀!!!
花形的真係超級鬆化($50,細,4mix),
仲有,罐上的bear bear熊, 好cute呀~

有一件事是要留意的就是
2007-08-26 2 瀏覽
crispy yet still preserved its sense of softness, one can definitely taste the loads of butter blended without feeling full...do wonder how they are miraculously baked.The pineapple juice was, on the other hand, pretty sweet, lime juice or coffee would be a better company with the treats

2007-08-20 12 瀏覽
吃了個被騙的午餐+麥記雪糕…本來係想去試泗益…但傻瓜嫌唔舒服…又飽,改為去找這openrice食家們超讚的jenny bakery搵到樓梯,上到去,經過埋間舖,都唔肯定係咪…但又聞到好香曲奇味,同埋店內的「姨姨」問「係咪買曲奇架?」先至識行入去=~=入到去感覺有點麻麻,但見到bakery內岩岩拎入焗爐既cookies同好濃好濃既coffee味…好吸引,試食了一小塊,其實感覺都唔係咁強…只係覺得佢好鬆化,傻瓜試完係呆左冇反應=~=出到市區冇野做,和傻瓜偷食o個陣,哇,真係好好味啊~~~比現場食既硬身少少,但都係超級鬆化,牛油味香到不得了~~~不過我真係有點怕coffee flavour…所以冇再食傻瓜家人試那時,都讚不絕口哩,幸好…赤柱之行有點令人滿意的收獲…傻瓜沒有怨言俾我呃=v=cookies @ jenny bakery-->a must-buy item at Stanley!
2007-08-18 7 瀏覽
未去到間鋪,已經嗅到曲奇餅的香味,真係香到你暈.所以好多人都慕名而來.我買左細罐四種味的牛油曲奇($50).個d牛油曲奇幾鬆軟,好重牛油味,唔似其他普通曲奇.我覺得仲好味過藍罐曲奇,令人一試難忘!不過,如果可以平d,我會覺得更加抵食.我仲買左一枝菠蘿汁($12).個老闆娘話係鮮榨,但d菠蘿汁真係好好好甜(好似落左糖咁)(This is only my opinion. It may not be the fact!)我個人認為ma ma地!
(非會員)
2007-07-15 8 瀏覽
前年, 我上司送左一盒曲奇比我, 就知咩叫做「食過就知道錯啦~」真係勁好味!!! 之前都好想走去買, 但係真係有D 山長水又遠既感覺, 所以都好少再賞試到佢既好味。最近知道佢O係銅鑼灣開左一間, 即刻就二話不說衝過去買番盒啦~ 水準依然係好得, 好香, 個盒就唔同我之前見O個個, 不過都一樣好精美。依家我係期待緊佢三個月之後先有既"鳳梨酥", 真係勁好味, 我極力推介比眾FANS , 不過要等三個月, 時間真係有D長, 要食好野, 各位就比少少耐性喔~
係上年去友校ball果時食既佢地搵左jenny bakery做sponsor因為識人仲lap左盒番屋企添hahaha真係好好食好香好香牛油味入口即溶呀總之就真係好好好好食冇乜$呀所以都冇得再食住....同埋都冇咁多quota食咁多lu haha
係上年去友校ball果時食既
佢地搵左jenny bakery做sponsor
因為識人仲lap左盒番屋企添hahaha
真係好好食
好香好香牛油味
入口即溶呀
總之就真係好好好好食
冇乜$呀所以都冇得再食住....
同埋都冇咁多quota食咁多lu haha
2007-07-11 5 瀏覽
上次買4 Mix牛油曲奇,再來買,就要了果仁的,除了想試試其他口味,還覺得果仁的比較多塊,抵一點。味道沒有問題,還是牛油、燕麥、提子及咖啡,問題出在口感。果仁的是長方形的,咬落較「硬淨」,不夠鬆化,亦不夠香,個人而言,絕對喜歡上次買的花形多一點。同樣價錢,多十幾廿塊都係咁話。

同樣價錢,多十幾廿塊都係咁話。
2007-06-17 5 瀏覽
星期日,訓醒入赤柱同朋友"開會".先到美利樓的King Ludwig Beerhall吃了個Lunch,一路坐到黃昏.傾完已經好tired,好想返屋企@@.臨走前朋友帶我到Jenny Bakery,送了一盒4mix cookies給我.即買即食,的確係香濃鬆化,加上bear bear熊鐵罐裝,感覺很外國.但我個人prefer車尼哥乎的cookie,口感更鬆更香.

(非會員)
2007-05-04 5 瀏覽
有好多comments 話麻麻地, 我自己都唔敢expect 太多, but 食左覺得好香, 好鬆化. 係唔係最最最好食就唔敢講, 但一定係above average 之作
2007-04-25 1 瀏覽
朋友送我一盒4 mix 的jenny bakery cookie, 打開個盒... 真係未食都聞到個陣香濃ge 咖啡味!!!食左一塊, 就好似上左隱咁, 好味到停唔到口!!! 入口即溶, 極為鬆化!! 最鐘意食花形的咖啡味同牛油味!!自此之後.... 就唔鐘意食其他cookies(除非好味過佢啦!)~

2007-04-07 10 瀏覽
買左一盒細既4味雜錦,$50/box, 撕開膠紙已經聞到香味,打開個盒見到D餅排到密密麻麻,好有Homemade feel,食一淡, 嘩!入口即溶, 兼牛油味好重, 又不太甜,只可以用"勁正" 黎形容!另如果like菠蘿既朋友仔, 必要試佢O既菠蘿汁,$10/bottle, 但大大支,好抵飲, 好清新兼有果肉,絕對唔係"地門" 罐頭菠蘿入面O個D水咁!!

另如果like菠蘿既朋友仔, 必要試佢O既菠蘿汁,
絕對唔係"地門" 罐頭菠蘿入面O個D水咁!!
2007-04-06 2 瀏覽
食完lunch 走黎買左罐8 mix果仁($75), 一上左van 仔, 已經急不及待開黎食下! 果然好鬆化, 好香, 食完一塊已經忍唔住食第二塊, 不過食完個咀就好油! 返到屋企都係快快拎去俾家人試, 否則真係自己黎衰(肥死)! 不過間鋪既櫃就一件餅都無, 真係做生意都做唔切!