2022-05-23 86 瀏覽
呢度除咗出名佢哋嘅蛋捲之外 佢哋嘅炸包都非常之出色!全部都係即叫即炸 食落香脆又煙韌 最鍾意就係佢個檸檬蛋黃醬口味🍋咬開爆曬餡 但係因為佢酸酸甜甜 所以都幾開胃 唔會好甜💕
呢度除咗出名佢哋嘅蛋捲之外 佢哋嘅炸包都非常之出色!
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 前排見到好多人食呢間店既冬甩我又忍唔住要去試下先得😋去到見到大排長龍不過都照排嚕即叫即炸所以落完單再等大約15分鐘先有🍵 抹茶麻糬冬甩💛 吉士冬甩到手之後見到個冬甩漲卜卜幾吸引咬一啖入面濃濃既抹茶醬爆哂出黎另加左麻糬入去煙煙韌韌非常滿足❕吉士味冬甩都好香而且兩款既醬都好幼滑即叫即炸再即食既冬甩質感好軟熟👍🏻. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

前排見到好多人食呢間店既冬甩

吉士味冬甩都好香而且兩款既醬都好幼滑
即叫即炸再即食既冬甩質感好軟熟👍🏻

外賣自取
2022-05-19 194 瀏覽
🍥🍥💭繼上次食完佢哋嘅炸包之後..今次終於食到佢哋嘅卷蛋..不過就有少少失望..今次揀咗朱古力花生麻薯味..卷蛋朱古力味都幾濃郁同埋鬆軟..入面嘅cream就加咗花生碎..口感唔錯..而cream入面就加咗一大嚿麻薯..非常煙韌..但係麻薯就唔會每一啖都食到..可能放啲麻薯粒粒會好啲..咁就每一啖卷蛋都可以食到麻薯..味道正常唔算太特別(純粹個人意見🤪)⚠️⚠️⚠️同埋佢哋應該係逢星期三休息..千祈唔好摸門釘啊⚠️⚠️⚠️
🍥🍥
⚠️⚠️⚠️同埋佢哋應該係逢星期三休息..
千祈唔好摸門釘啊⚠️⚠️⚠️
2022-05-18 124 瀏覽
理想餅店 @新蒲崗📍新蒲崗康強街32-34號康強洋樓A座地下7號舖最近有一間好hit既餅店位於新蒲崗📍主打炸包、捲蛋 價錢合宜👍🏻 當日星期六去 預左要等一段時間先會買到 點知去到竟然唔洗等 唔洗5分鐘就有🤤🇩🇪德國冰火炸包 $20/個 $110/6個有足足10款唔同味道可以選擇😍買左3款唔同既口味試下 分別係芝士、阿華田、綠茶🍵呢度既炸包即叫即炸 熱辣辣🔥 建議如果冇得即時食 番到屋企焗番熱先 口感同味道都會好唔同~ 攞上手有滿滿既砂糖 一咬落去就爆曬餡料 如果係街食就會麻煩d啦~ 佢既質感唔係好似冬甩咁軟熟 反而似炸過既麵包多d包體鬆軟唔油膩👍🏻🧀個人最中意芝士味 帶咸香 又唔算好咸果隻有d似yogurt cream cheese既味道咁 夠曬濃滑🤤🍵綠茶都唔錯 幾濃味 帶少少苦甘🤏🏻茶味好香 甜度剛好👍🏻🤎阿華田呢款爆曬醬😍 不過就唔係好食得出華田味 似朱古力🍫味多d 味道都唔錯 不過要預左呢個會偏甜~🍵綠茶紅豆🫘鮮忌廉蛋卷 $64蛋糕濕潤度剛好 好綿密 質感鬆軟 忌廉細膩幼滑✨✨綠茶味好香 帶有微微回甘 紅豆🫘蓉綿密香甜 不過紅豆份量就唔算多~呢個綠茶同平日既抹茶唔同唔夠濃味

理想餅店 @新蒲崗

買左3款唔同既口味試下 分別係芝士、阿華田、綠茶🍵

🧀個人最中意芝士味 帶咸香 又唔算好咸果

🍵綠茶都唔錯 幾濃味 帶少少苦甘🤏🏻茶味好香 甜度剛好👍🏻

🍵綠茶紅豆🫘鮮忌廉蛋卷 $64
呢個綠茶同平日既抹茶唔同唔夠濃味🤔反而有清香既茶味 但以呢個價錢尼講我覺得已經唔錯同埋比想像中好食呢😋

👅好味:3.8/5
💲價錢:4.4/5
🌟性價比:4.2/5
👥服務:3.6/5
2022-05-17 104 瀏覽
理想餅店近排好hit, 而每次經過都會見好多人響出便等緊,亦都見過D人等得太耐有D燥。今日食完飯,下午4點幾經過,居然見倒出便冇人等,行到入舖內,都係得6個人倒排緊隊,所以就排埋一份試下。佢有都幾多款既炸包口味,加麻糬就加$7,為免有任何可能要增加等既時間,就就咁叫炸包。問過職員會唔會有邊D味會快D即刻有得拎,佢話都冇咩分別。個男既職員態度好好,見我等緊會幫我望下張單即刻執比我。3個以上就有盒,我叫左4個,金沙,柯華田,綠茶同咖啡。一買返去就即刻食左個金沙,我研究左好耐,我食果個到底係金沙定柯華田脆脆,之後我睇返呢度既食評,發覺佢係比左兩個金沙我,根本冇比柯華田,可能冇貨?但我都覺得佢應該同個客人講返聲。個咖啡包係之後雪凍完放返室溫一陣再食,覺得好好食,有種不一樣既感覺。

2022-04-29
外賣自取
2022-05-10 153 瀏覽
近期冬甩大熱-新蒲崗理想餅店Fb:下一站豬欄; IG@Pig7station近期多左好多報導,介紹新蒲崗一個出名冬甩既小店😗小仙子同小🐷經過都黎打打卡🤪當日(假日)好多款味道都仲有🤩order完要等15 mins, 因為係即叫即炸架😚$20一件,$110/6件15 mins後入去問,都已經準備好👍🏻今次試左咖啡味、伯爵茶味同金莎朱古力味😜岩岩炸好所以好新鮮,每件都爆cream,流哂出黎,cream好滑😂伯爵茶味同金莎朱古力味比較濃郁,而咖啡味偏淡,可以濃D😛甜度可以接受如果鐘意爆cream既你,一定要試試😙
近期冬甩大熱-新蒲崗理想餅店
Fb:下一站豬欄; IG@Pig7station

如果鐘意爆cream既你,一定要試試😙
15 分鐘 (外賣自取)
  • 金莎朱古力冬甩
2022-05-10 407 瀏覽
星期日下午2點鐘左右去到,剛剛排到門口,大概排左15分鐘就可以落單,有部分口味已經賣完,最後揀左吉士,芝士,肉桂蘋果3款。落完單俾完錢,店員講要等15分鐘。15分鐘之後返去拎,諗住會新鮮熱辣辣,但點知到手炸包唔熱,已經係室溫,唔知係咪之前炸定先🥹有啲小失望芝士炸包 $20(右)開頭以為係咸芝士🤣原來係cream cheese,幾好食,唔太甜都唔會膩👍🏻吉士炸包 $20(中)最經典口味,反而越經典越好食😋炸包唔會油,都幾鬆軟,係表面糖粉多左啲,掃一掃就得肉桂蘋果🍎炸包 $20(左)不過不失,由於係室溫,內餡比較杰身,有啲甜,肉桂味唔濃

炸包

芝士炸包 $20(右)

吉士炸包 $20(中)

肉桂蘋果🍎炸包 $20(左)
不過不失,由於係室溫,內餡比較杰身,有啲甜,肉桂味唔濃
2022-05-09 87 瀏覽
去到門口勁多人等緊,入去order冬甩,店員話等10分鐘左右~叫左個綠茶味($20),等左陣店員就話全部單都整好😬應該之前太多人order,整多左,所以我勁快有拎到手唔會太熱,暖暖地😌~ 咬落去,勁多餡😍食下食下爆曬出嚟🙈大家小心啲呀!會再黎,試其他味👍🏼

拎到手唔會太熱,暖暖地😌~

咬落去,勁多餡😍食下食下爆曬出嚟🙈大家小心啲呀!
會再黎,試其他味👍🏼
2022-05-09 114 瀏覽
👉即叫即炸🔥冬甩🍩(@$20)🔹金莎朱古力🍫理想餅店 金莎🍫超級爆醬又香口,出面包🥯裏上粒粒的糖🍬食到啖啖口感😍,配上鬆軟的包衣,似麵包🥯但我又幾鐘意e種口感又幾好食😜,裡面的醬唔算好甜啱啱好💯🔹奶醬🥛🥜普通花生醬🥜加煉奶🥛的味道,味道會偏甜少少🤏🏻但係亦係最傳統的港式味道😎P.S: ▪️即叫即炸🔥,可能要等15~20mins ▪️另有超抵食的捲蛋🍰,口味請參考 @lily_sbakery ,每日唔同😉

👉即叫即炸🔥冬甩🍩(@$20)
🔹金莎朱古力🍫
理想餅店
🔹奶醬🥛🥜

P.S:
▪️即叫即炸🔥,可能要等15~20mins
2022-05-07 304 瀏覽
-{新蒲崗麵包店🥯}有一間食咗好耐嘅麵包店但因為新蒲崗太遠😂😂依排先黎試😂😂😂即叫即炸等15分鐘!🤤炸包🤤 ($20)要左芝士同綠茶味 兩個炸包都熱辣辣😋識落唔會好油 好多砂糖不過依個好正常😂😂芝士似係平時食芝士軟心撻嘅餡 有少少鹹香亦唔甜😆似係醬多啲唔好太液體狀態😂😂而綠茶味就有茶香同甜少少嘅😌會比較鍾意芝士嗰款🤟👖褲評: 7.5/10🤤鐵觀音黑糖麻薯卷蛋🤤 ($88)整體似鐵觀音珍珠奶茶😂麻薯好煙韌🥰黑糖味好出!個cream好濃茶味!略嫌蛋糕甜度高 同埋面嘅焦糖部份嚇親😗👖褲評: 8/10之前聽過朋友講話朱古力味太甜所以就揀咗甜度較低嘅兩款感覺幾好😚卷蛋都推介🤟性價比: 8/10服務: 7/10環境: Nil🚩 理想餅店 🚩地址: 新蒲崗康強街32-34號康強洋樓A座地下7號舖 #fuudjai #fuudjai甜品 #fuudjai麵包 #fuudjai新蒲崗 #fuudjai蛋糕
{新蒲崗麵包店🥯}

🤤炸包🤤 ($20)

👖褲評: 7.5/10

🤤鐵觀音黑糖麻薯卷蛋🤤 ($88)

👖褲評: 8/10

地址: 新蒲崗康強街32-34號康強洋樓A座地下7號舖

鐵觀音黑糖麻薯卷蛋
鐵觀音黑糖麻薯卷蛋
2022-05-07 97 瀏覽
人氣冬甩店性價比:⭐️⭐️⭐️回頭率:要排隊⭐️⭐️ 不用排隊⭐️⭐️⭐️(五⭐️為滿分)平時有買開佢哋嘅麵包產品但近期炸冬甩大熱所以都係試下排隊15分鐘落單,再等多半個鍾左右拎到手$20/個嘅鮮製冬甩當然要喺門口即時品嘗🤭外邊炸得熱熱的而入邊係凍嘅吉士唔算太甜亦鬆軟富空氣感個人推介係朱古力味濃濃的係最夾🤤🤤🤤🤤🤤回頭率高但要排隊就未必會😮‍💨熱潮完咗再食吧😮‍💨😮‍💨😮‍💨

人氣冬甩店

性價比:⭐️⭐️⭐️
回頭率:
要排隊⭐️⭐️
不用排隊⭐️⭐️⭐️
(五⭐️為滿分)

平時有買開佢哋嘅麵包產品

濃濃的係最夾🤤🤤🤤🤤🤤

回頭率高但要排隊就未必會😮‍💨
熱潮完咗再食吧😮‍💨😮‍💨😮‍💨

2022-05-06 124 瀏覽
間唔時就見人post哩間蛋卷既相望落都靚靚仔仔 好多款式見住啲人都拎住一盒二盒咁走今日經過鋪頭就買左啲黎試——————————————-法國鮮忌廉卷($50)外面層蛋糕好軟熟冰格拎出黎攤左一陣就食入面啲cream食落有啲似食緊雪糕咁而且唔會好甜好膩性價比幾高炸冬甩-朱古力味($20)本身店員叫我地廿分鐘之後再去拎我地再番去拎個時 其實個冬甩都只係微暖不過咬落都軟熟既 朱古力漿既份量都好多 塞滿哂成個冬甩朱古力濃味得黎唔算好甜食落就真係好輪盡 一咬就爆哂漿成個咀都係好在乎儀容既話就注意番喇我走個時再買左一盒6個$110唔同口味既比屋企人不過自己無食 就唔評價喇—————————————————其實鋪頭就係好似啲舊式餅店定傳統麵包鋪咁唔係有人介紹真係會skip左間野 如果經過都可以順手買黎食下
間唔時就見人post哩間蛋卷既相
望落都靚靚仔仔 好多款式
見住啲人都拎住一盒二盒咁走
今日經過鋪頭就買左啲黎試
——————————————-
法國鮮忌廉卷($50)
外面層蛋糕好軟熟
冰格拎出黎攤左一陣就食
入面啲cream食落有啲似食緊雪糕咁
而且唔會好甜好膩
性價比幾高

炸冬甩-朱古力味($20)
本身店員叫我地廿分鐘之後再去拎
其實鋪頭就係好似啲舊式餅店定傳統麵包鋪咁
唔係有人介紹真係會skip左間野
如果經過都可以順手買黎食下

2022-05-05 331 瀏覽
10+隻味點揀好🤔?記住睇甜度指數🍬怕過甜嘅 建議好似我地咁揀1-2星甜度款 兩款都冇死甜😙🧀️芝士炸包 Cheese💰HKD20(Rating:8.5/10)好鍾意呢個!本身有少少擔心會似蛋糕糊 太重creamcheese感覺 默默希望係鹹芝士路線 點知 竟然係日本流心芝士撻餡味道😍(有一期好鍾意食😂)帶yogurt feel 軟滑唔膩又香 甜度一星 會想encore!🍵綠茶炸包 Green Tea💰HKD20(Rating:7.4/10)要留意係綠茶唔係抹茶 所以食落非抹味 而係道地綠茶嗰重清清地local味道🤣本身係抹茶控 冇咁好呢類清香路線 幸好甜度ok 相同兩星甜度仲有dark choc🍫🍰鐵觀音麻糬卷蛋💰HKD88(Rating:7/10)難得一場嚟到 所以買埋幾抵嘅卷蛋一試 同一般網店/市面茶類卷蛋好唔同 蛋糕本體係原味 好綿密 質感正👍不過得cream部分帶清茶味 所以入口感覺唔係好balanced 而且唔知點解我呢條表面茶粉食落好苦 似中藥粉😶一開頭以為壞咗 (利申:早餐生吞五十鈴抹茶粉)但係!想讚店家 當我dm查詢 完全冇責怪我嘅傾向 仲同我解釋+提出如有需要可以換條

綠茶炸包

🍰鐵觀音麻糬卷蛋💰HKD88(Rating:7/10)
難得一場嚟到 所以買埋幾抵嘅卷蛋一試 同一般網店/市面茶類卷蛋好唔同 蛋糕本體係原味 好綿密 質感正👍不過得cream部分帶清茶味 所以入口感覺唔係好balanced 而且唔知點解我呢條表面茶粉食落好苦 似中藥粉😶一開頭以為壞咗 (利申:早餐生吞五十鈴抹茶粉)但係!想讚店家 當我dm查詢 完全冇責怪我嘅傾向 仲同我解釋+提出如有需要可以換條冇茶粉嘅俾我😳可能係我個人問題 因為冇見其他人講🫣另外黑糖麻糬超厚切同煙韌 整體性價比唔差
鐵觀音黑糖麻糬卷蛋

總結:難得有唔係果醬/nutella餡嘅炸包 又多味 有機會去附近會再幫襯 態度好真的很加分🫡

2022-05-04 97 瀏覽
近期不少本土麵包舖成了熱話,當中《理想餅店》亦是人氣的長龍店,店中名物為<冰火炸冬甩🍩>‼️📌當日大概等了30分鐘,建議大家預留時間或提早預訂<冰火炸冬甩🍩>款式多 (HKD110/6個),每三個包裝成一小盒🍽今次買了金沙朱古力味,冬甩外皮脆口,沾滿白砂糖,內裏則藏滿金莎朱古力醬,榛子味香濃,但味道偏甜在所難免。若非好甜者可選擇吉士等甜度較低的味道❤️📍理想餅店 (新蒲崗)新蒲崗康強街32-34號康強洋樓A座地下7號舖
📌當日大概等了30分鐘,建議大家預留時間或提早預訂
若非好甜者可選擇吉士等甜度較低的味道❤️

📍理想餅店 (新蒲崗)
新蒲崗康強街32-34號康強洋樓A座地下7號舖

2022-05-02 111 瀏覽
最近好多報道關於新蒲崗一間小店,係人氣爆餡炸冬甩🍩😝新蒲崗餅店嘅爆餡炸冬甩好搶手,日賣過千個!炸冬甩$20個就食到,有15款口味選擇我哋就買咗六個冬甩有吉士蘋果肉桂同埋金莎朱古力,吉士好香,勁香滑…玉桂蘋果就比較冇咁濃烈,不過食落去的蘋果都好香嘅金莎朱古力我會比較推薦優惠真係太鍾意食朱古力,啱晒鍾意食朱古力嘅人🍩😝朱古力真係勁澎湃,但真係會食到有少少笨拙🤣🤣
最近好多報道關於新蒲崗一間小店,係人氣爆餡炸冬甩🍩😝

朱古力真係勁澎湃,但真係會食到有少少笨拙🤣🤣