2022-05-05 330 瀏覽
10+隻味點揀好🤔?記住睇甜度指數🍬怕過甜嘅 建議好似我地咁揀1-2星甜度款 兩款都冇死甜😙🧀️芝士炸包 Cheese💰HKD20(Rating:8.5/10)好鍾意呢個!本身有少少擔心會似蛋糕糊 太重creamcheese感覺 默默希望係鹹芝士路線 點知 竟然係日本流心芝士撻餡味道😍(有一期好鍾意食😂)帶yogurt feel 軟滑唔膩又香 甜度一星 會想encore!🍵綠茶炸包 Green Tea💰HKD20(Rating:7.4/10)要留意係綠茶唔係抹茶 所以食落非抹味 而係道地綠茶嗰重清清地local味道🤣本身係抹茶控 冇咁好呢類清香路線 幸好甜度ok 相同兩星甜度仲有dark choc🍫🍰鐵觀音麻糬卷蛋💰HKD88(Rating:7/10)難得一場嚟到 所以買埋幾抵嘅卷蛋一試 同一般網店/市面茶類卷蛋好唔同 蛋糕本體係原味 好綿密 質感正👍不過得cream部分帶清茶味 所以入口感覺唔係好balanced 而且唔知點解我呢條表面茶粉食落好苦 似中藥粉😶一開頭以為壞咗 (利申:早餐生吞五十鈴抹茶粉)但係!想讚店家 當我dm查詢 完全冇責怪我嘅傾向 仲同我解釋+提出如有需要可以換條

芝士炸包

綠茶炸包

🍰鐵觀音麻糬卷蛋💰HKD88(Rating:7/10)
難得一場嚟到 所以買埋幾抵嘅卷蛋一試 同一般網店/市面茶類卷蛋好唔同 蛋糕本體係原味 好綿密 質感正👍不過得cream部分帶清茶味 所以入口感覺唔係好balanced 而且唔知點解我呢條表面茶粉食落好苦 似中藥粉😶一開頭以為壞咗 (利申:早餐生吞五十鈴抹茶粉)但係!想讚店家 當我dm查詢 完全冇責怪我嘅傾向 仲同我解釋+提出如有需要可以換條冇茶粉嘅俾我😳可能係我個人問題 因為冇見其他人講🫣另外黑糖麻糬超厚切同煙韌 整體性價比唔差
鐵觀音黑糖麻糬卷蛋

總結:難得有唔係果醬/nutella餡嘅炸包 又多味 有機會去附近會再幫襯 態度好真的很加分🫡
炸包

芝士炸包