2024-05-05
其實呢間包舖,我經常經過,但咁多年都未試過入去買包。我剩知次次經過,有時老闆會派下包俾老人家,每日旁晚時分就做特價,10蚊一大袋面包。但由於本人對面包真係冇咩興趣,對中式蒸包興趣大d,所以咁多年都未幫襯過。但自從某日係youtube 見到米紙有個特輯係講蛋撻既,深水埗有好幾間性價比高既蛋撻,其中一間就係生興啦。原來我居然日日經過都未食過,所以決定出去買黎試下。因為我地呢d平民,對點樣分蛋撻靚唔靚真係唔識,剩知食落口好唔好食姐,但睇完米紙之後,嘉賓有分析過個蛋撻點為之靚同性價比高之後。一試,又真係wor,就算個蛋撻唔係岩岩新鮮出爐,但都食得出個酥皮係夠脆同多層次既,另外,呢度既蛋撻唔係死甜果隻,係一開始有d咸味之後再到甜味,係有分層次。另外,今次我仲試左個熱狗,茶餐廳熱狗就食得多,面包舖既熱狗真係少見。咬落個包係鬆軟過茶記既熱狗好多,腸仔配埋新鮮既青瓜同蕃茄仲有適量既沙律醬,,又真係好味wor🫨性價比高👍蛋撻 $4熱狗 $8
蛋撻 $4
熱狗 $8