2023-03-13 108 瀏覽
町町丼丼 - 外賣日式丼飯今日嚟到鰂魚涌一間日式丼飯專門店,九龍和港島各有分店,提供多樣化的丼飯選擇,有唔同種類主食如吉豬、鰻魚配上日式嘅料理如咖哩、滑蛋等,令人目不暇給!和風牛肉丼 $$49日式洋蔥汁既和式牛肉飯,經典既味道。滑蛋吉列豬扒丼 $49厚身炸得香脆既吉列豬扒,鬆化脆口,重有嫩嫩既滑蛋。咖喱唐揚炸雞丼 $49日式料理必有既咖喱,香甜咖喱配上香口既唐揚炸雞,好夾。滑蛋香煎雞扒丼 $49滑蛋控一碗點夠,叫多個香煎雞扒,口感都幼嫩,肉汁夠。
町町丼丼 - 外賣日式丼飯

和風牛肉丼 $$49
日式洋蔥汁既和式牛肉飯,經典既味道。

滑蛋吉列豬扒丼 $49
厚身炸得香脆既吉列豬扒,鬆化脆口,重有嫩嫩既滑蛋。

咖喱唐揚炸雞丼 $49
日式料理必有既咖喱,香甜咖喱配上香口既唐揚炸雞,好夾。

滑蛋香煎雞扒丼 $49
滑蛋控一碗點夠,叫多個香煎雞扒,口感都幼嫩,肉汁夠。
2023-03-12 624 瀏覽
鰂魚涌日式丼飯外賣📍試伏足料平民美食最近洗多左💵😂放工又突然想食日本嘢,就去咗買外賣同屋企人食。大家都知鰂魚涌區買飯都貴😛Openrice見到呢間既評價有好有壞🤬,等我親身試試實際係咪得先🤔?*─────────────*Menu睇落去可以話係選擇非常多🤤,有丼飯,鍋物,手絲雞,鰻魚飯,沙律等,性價比頗高$46~$52左右,晚市都好多人叫外賣 QR一掃落單去到直接拿😳🍲壽喜燒牛肉鍋配飯 $52呢個價錢壽喜燒勁平🤣味道方面壽喜燒汁調味剛好💓牛肉好多片發揮正常,而且有日本魚蛋,菇同好多好多菜🤤🥬飯夠2個女仔食😛(個人反而覺得係偏軟個款)‼️值得一提小店外賣盒質量好好👍🏻蓋面有貼菜色名,一大班同事買都唔怕拿錯😚‼️🥘泡菜豆腐豚肉鍋 $52 轉配烏冬+4想食下fusion可以叫呢個泡菜鍋😗烏冬彈牙,辣辣泡菜配以滑豆腐同半肥瘦豚肉片,食完熱辣辣好滿足🤣🥗胡麻醬手撕雞沙律 $46 💗🥗柚子醋手撕雞沙律 $46 💗‼️‼️呢個好好味一定要叫😍‼️‼️返工成日坐成日,大家外賣都中意食light D😛呢個手絲雞沙律有4款醬選擇,超大盒打開係有驚喜😆有新鮮既番茄仔,碎青瓜絲同沙律菜🥗🍅手絲雞份量好多之餘醬汁唔會好濃味
鰂魚涌日式丼飯外賣
📍試伏足料平民美食

*─────────────*

🍲壽喜燒牛肉鍋配飯 $52
飯夠2個女仔食😛(個人反而覺得係偏軟個款)

🥘泡菜豆腐豚肉鍋 $52 轉配烏冬+4

🥗胡麻醬手撕雞沙律 $46 💗
🥗柚子醋手撕雞沙律 $46 💗
‼️‼️呢個好好味一定要叫😍‼️‼️
手絲雞沙律

返工成日坐成日,大家外賣都中意食light D😛呢個手絲雞沙律有4款醬選擇,超大盒打開係有驚喜😆有新鮮既番茄仔,碎青瓜絲同沙律菜🥗🍅手絲雞份量好多之餘醬汁唔會好濃味,我地食完勁中意
OL同健康人士必叫柚子醋🙌🏻

#kurin沙律地圖
*─────────────*
食物:🍱🍱🍱🍱🥗
性價比:💵💵💵💵💵/5
鰂魚涌區黎講勁抵食!足料之餘完全唔伏wor🤭💗餐牌選擇多,做飯堂無難度🤤🧡

📍町町丼丼 (濱海大廈)
鰂魚涌海灣街2號濱海大廈地下A3號舖

想睇更多我既食評同分享 可以follow我ig @puddingfoodhk ๑ºั╰╯ºั๑🍮

#鰂魚涌午餐 #鰂魚涌外賣 #平民美食 #鰂魚涌外賣晚餐 #鰂魚涌日式外賣 #生酮晚餐

• 手撕雞沙律
  • 壽喜燒牛肉鍋配飯
2023-03-12 77 瀏覽
町町噹噹d野食價錢平民 但食物質素好好 份量都好好 每次食完都好飽 🫶🏽 呢個價錢 甘高汁食物質素 真心試完一次會不斷再食😋😋 如果再多啲款就好 甘就可以食足5日😂🤣
有老有年輕人食都一致說啲飯未熟透,而且網上外賣平台程式中不設預訂,又無電話可以同商戶溝通,沒有即時的售後跟進,真係失望!不會再有下次,要做到客人再訂必須注意,否則會令客人選擇其他!
外賣送餐
2022-11-09 226 瀏覽
Part 11.區内日式外賣店2.份量一般,味道比較清淡3.牛肉,手撕雞成為招牌菜式Part21.價錢扮貴然後扮減價2..好多餐牌用簡體……香港人睇唔明3.外賣經常落錯單4.其他食市用本地餐具~佢用大陸餐具有膠味
Part 1

3.外賣經常落錯單
4.其他食市用本地餐具~佢用大陸餐具有膠味
  • 壽喜燒
2022-09-28 303 瀏覽
😨本身對呢間外賣店滿心期待,於是點左柚子醋手撕雞飯($49)同番茄濃湯鴨胸鍋配飯($52)試試點知一開個雞飯就知伏伏地,有一陣怪酸味湧出,唔係柚子香既酸味,個飯有個碗既1/3,第一下夾就夾到一堆啫喱狀既物體🤮 雞又唔係手撕雞,係普通雞肉切到一粒粒,入口心知不妙,完全無柚子味,反而係酸臭味,個飯亦經典,痴到一舊舊,真心好難放入口🤢而到番茄濃湯飯,入面有幾塊鴨胸、蟹柳同娃娃菜,一試個湯只有人工甜味,似糖水多D,毫無番茄香味,真係唔可以再試😞 本身諗住點呢兩個都幾開胃,點知試完真係冇晒胃口

2022-08-30 293 瀏覽
有5間分店嘅日式町町丼丼,外賣自取仲有6折添,真心好平呀😊😊外賣選擇種類都好多呀🤪壽喜燒牛肉湯烏冬😜甜甜地嘅壽喜燒湯 超好送喔肥牛係大大塊😍索哂壽喜燒汁🎉壽喜燒既餸好多😍昆布,鳴門卷,菇,椰菜,腐皮同肥牛😄意式茄汁雞扒蛋蓋飯🤭茄汁雞扒飯係絕配呀😘雞扒煎到脆卜卜,粟米粒一大堆,仲要有牛油嘅味道♥️日式炸餃子🥟呢個小食有五粒,好抵食,餃子外表炸到脆卜卜,食落口連埋啲餡料一齊好Juice,仲有汁架♥️唐揚炸雞🥰味道口感很不一般,係炸物人氣之選,肉質軟嫩多汁,呢個外表炸到脆卜卜,食落口仲有汁架♥️配以日本沙津醬🥰

壽喜燒牛肉湯烏冬😜甜甜地嘅壽喜燒湯 超好送喔

2022-08-26 145 瀏覽
町町丼丼地址: 鰂魚涌海灣街2號濱海大廈地下A3號舖滑蛋汁燒鰻魚丼 🥚🍚$59最考師傅功夫滑蛋煮得偏熟咗少少但口感都尚算正正常常滑,而且份量都唔少😛。鰻魚質感嫩滑唔會有細骨,口感同味道有少少似某大型連鎖壽司一樣😂,但略嫌鰻魚唔係好夠厚身,可能要叫Double鰻魚先夠食😎。#nicefoodie鰂魚涌----------------#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodie #foodblogger #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #foodporn #delicious #yummy #hk  #香港 #香港美食 #美食 #鰂魚涌美食 #打卡 #鰂魚涌 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #日本 #日本菜 #鰻魚丼  #丼飯
町町丼丼
地址: 鰂魚涌海灣街2號濱海大廈地下A3號舖

滑蛋汁燒鰻魚丼 🥚🍚$59

#nicefoodie鰂魚涌

----------------
2022-08-25 112 瀏覽
喺鰂魚涌返工食嘢真係好鬼死貴,仲要人山人海,排個隊都無左半個lunch,所以開秋鰂魚涌的外賣店系特別好生意的上次系中環食過呢間町町丼丼,新店進駐鰂魚涌,主打外賣日式丼飯,$50左右食得飽,幾抵食大盛雙層鰻魚丼$76全個餐牌最貴的已經系鰻魚飯,但有兩整條鰻魚值回票價鰻魚無骨又淋又下飯,多D汁仲柚子醋手撕雞烏冬$53夏天必食柚子醋烏冬,酸酸地好開胃手撕雞健康無咩脂肪,岩曬OL 食一口芝士年榚$42口痕加左個芝士年榚,中間勁多芝士唐揚炸雞$38炸雞炸粉唔厚,份量都幾多

喺鰂魚涌返工食嘢真係好鬼死貴,仲要人山人海,

大盛雙層鰻魚丼$76
全個餐牌最貴的已經系鰻魚飯,但有兩整條鰻魚值回票價
鰻魚無骨又淋又下飯,多D汁仲

柚子醋手撕雞烏冬$53
夏天必食柚子醋烏冬,酸酸地好開胃
手撕雞健康無咩脂肪,岩曬OL 食

一口芝士年榚$42
口痕加左個芝士年榚,中間勁多芝士

唐揚炸雞$38
炸雞炸粉唔厚,份量都幾多

2022-08-19 1632 瀏覽
之前幫襯過荔枝角分店,同同事試過後感覺好唔錯同抵食,對呢間外賣自取店印象都唔錯。最近見到好似有新品,決定同另一友人試試佢。-咖喱吉列鰻魚丼 $67鰻魚就食得多,吉列鰻魚就真係第一次食。店家依然好貼心地將醬汁同配菜、沙律菜分開,避免咖喱汁浸稔炸鰻魚,完美保留吉列口感。吉列鰻魚炸得外脆內軟,魚骨唔多,肉質帶有少許鮮甜味。咖喱為日式甜咖喱,混有紅蘿蔔同薯仔粒,口感不俗。惟白飯煮得稍嫌稔咗少少,如果可以粒粒分明返就好啲。-大盛雙層鰻魚丼 $76雖然同樣以鰻魚做主角,但呢款主打厚身鰻魚口感,兩大條鰻魚鋪於飯面,另伴有厚身玉子條。鰻魚份量十足,口感軟嫩,性價比極高,絕對可以滿足一眾鰻魚控。-磯燒魷魚天婦羅配黑椒蛋黃醬 $ 38魷魚經過磯燒處理再以天婦羅方式油炸,炸衣額外混入大量紫菜碎,提香作用一流,亦帶有磯燒後嘅獨有香氣。魷魚口感幾彈牙,唔會過老過韌。-唐揚炸雞配黑椒蛋黃醬 $38炸雞用咗傳統嘅日式方法油炸,簡單但唔會過於油膩,特別欣賞雞肉都夠嫩滑,同時鎖住肉汁。份量同魷魚天婦羅不相伯仲,一樣多到令人捧腹而歸。

-咖喱吉列鰻魚丼 $67
-大盛雙層鰻魚丼 $76
-磯燒魷魚天婦羅配黑椒蛋黃醬 $ 38
-唐揚炸雞配黑椒蛋黃醬 $38
2022-08-19
15 分鐘 (外賣自取)
2022-08-16 158 瀏覽
今日在鰂魚涌食街覓食,這一代餐廳很多,這家主打日式外賣便當。餐牌所見,有各式丼飯,價錢也合理。外賣包裝妥當。⭐️芝麻雞翼(3隻)$44雞翼上灑了些芝麻,入口香脆,外脆內嫩。⭐️一口芝士年糕(3粒)$42芝士年糕新鮮炸好,咬下去熱呼呼的,夾層還有芝士,QQ軟軟的。⭐️滑蛋汁燒鰻魚丼$59鰻魚加上滑蛋沒有那麼寡,滑溜溜的蛋伴著鰻魚,入口軟滑,很美味。⭐️大盛雙層鰻魚丼$79雙層鰻魚頗肥美,一口一口吃,覺得很滿足。鰻魚軟滑沒有刺,很棒!

餐牌所見,有各式丼飯,價錢也合理。

外賣包裝妥當。

⭐️芝麻雞翼(3隻)$44
芝麻雞翼

雞翼上灑了些芝麻,入口香脆,外脆內嫩。

⭐️一口芝士年糕(3粒)$42
一口芝士年糕

⭐️滑蛋汁燒鰻魚丼$59
滑蛋汁燒鰻魚丼

⭐️大盛雙層鰻魚丼$79

滑蛋汁燒鰻魚丼
2022-08-15 138 瀏覽
出外工作, 外賣是難免😅;同事介紹一間好味又經濟的日本餐廳, 勝價比又相當唔錯(5⭐️最高)滑蛋吉列豬扒飯(5⭐️)飯量:約一碗至1.5半; 日本珍珠米。 👍🏻滑蛋: 夠滑,又唔會太多油同太咸❤️吉列豬扒: 大件, 切了6件, 每件炸粉唔會太多,豬扒咬落唔黐牙。 💕💕大盛雙層鰻魚丼(5⭐️)我本身好喜歡食鰻魚🤩, 今次仲要係兩層🤩🤩⋯⋯雖然唔算特別肥大同厚身, 但勝在煎得好香😌。 亦有日本玉子蛋同甜薑❤️🥰, 好yummy . 飯量: 都是約一碗至1.5半🍿小食磯燒魷魚天婦羅配黑椒蛋黃醬(5⭐️)以為椒鹽魷魚已經好好味,但今次配黑椒蛋黃醬, 仲好味❤️。黑椒+蛋黃醬係一種新口配搭味, 食落唔人搶走魷魚味, 但又會出到令人想再食既感覺😁😁。芝麻雞翼(5⭐️)不只是雞中翼,是連埋雞翼尖😁, 適合喜歡食雞翼尖既朋友👏🏻。 簿簿的炸粉炸至金黃色,雞肉幼滑,加上芝麻,十分滋味👏🏻👏🏻。

滑蛋吉列豬扒飯(5⭐️)
飯量:約一碗至1.5半; 日本珍珠米。 👍🏻
滑蛋: 夠滑,又唔會太多油同太咸❤️
滑蛋吉列豬扒飯

大盛雙層鰻魚丼(5⭐️)
飯量: 都是約一碗至1.5半

🍿小食
磯燒魷魚天婦羅配黑椒蛋黃醬(5⭐️)
磯燒魷魚天婦羅配黑椒蛋黃醬

芝麻雞翼(5⭐️)
滑蛋吉列豬扒飯
磯燒魷魚天婦羅配黑椒蛋黃醬
2022-08-13 97 瀏覽
町町丼丼,主打就係丼飯嘅系列,有多種選擇,蛋蓋飯,滑蛋,咖哩,仲有牛嘅丼飯,今日就食lunch,因為落雨,我就幫同事買外賣返公司食先食個滑蛋香煎雞扒丼,佢滑蛋同雞扒嗰份量都幾大,仲要七折添,50蚊就食得到,佢滑蛋真係冇得頂,即叫即製,非常之香,咬落去入口即溶,感覺非常之正,另外就係佢煎雞扒,加咗黑椒關,辣辣地,非常之惹味另外就係鰻魚丼飯,魚非常之厚身,香濃嘅醬汁,魚非常的入味,魚一啲都唔腥,再加埋醬汁,香甜混為一體,最值得讚嘅佢嘅飯,嚟自日本嘅,口煙韌配,埋醬汁一齊,送飯一流

星期日嘅鰂魚涌完全係另一個面貌,好多食肆都休息。我好彩喺外賣App見到「町町丼丼」有開,今晚晚餐有著落嚕☺️。小店係一間外賣店🥡,裝修簡約,而佢做到最重要嘅一點就係快捷,外賣包裝亦都穩陣企理。食物定價相宜,主食平均五十蚊有交易,喺商業區內實屬難得。壽喜燒牛肉鍋($52),🍲壽喜燒湯幾惹味,比起其他餐廳嘅鹹,不過同時帶少少甜。湯鍋好足料,有肥牛🥩、腐皮、魚板、洋蔥同海帶等。整體質素不比日式料理店遜色。烏冬(+$4),壽喜燒本身配飯,但我轉咗烏冬🍜,感覺更搭調。烏冬用兜裝住,唔會浸淋。大盛雙層鰻魚丼($79),🐟雙層鰻魚夾埋有成條,自己喺超市買都唔平。鰻魚肉質唔鬆散,無乜碎骨。鰻魚汁撈飯食一流,飯係用上珍珠米,有口感🍚。玉子如果多啲就正喇。黑椒鴨胸配柚子醋($38),🐣鴨胸肉質幾嫩,大大啖肉,啱晒食肉獸。鴨胸附上黑椒調味,另外仲有柚子醋汁沾嚟食🍊,微微酸,好醒神。唐揚炸雞配黑椒蛋黃醬($38),🍗炸雞有成六件,炸皮唔係好脆嗰種,再加埋黑椒蛋黃醬,成個感覺有啲似麥樂雞,都唔錯。總括嚟講,食外賣都可以好繽紛,如果想食日式嘢🍱,不妨考慮町町丼丼。食物質素唔差,份量又多,係性價比之選👍。
壽喜燒牛肉鍋
烏冬
黑椒鴨胸配柚子醋
2022-07-31
5 分鐘 (堂食)
壽喜燒牛肉鍋
黑椒鴨胸配柚子醋
喺鰂魚涌返工午餐選擇唔算多😅 今日試吓呢間外賣店都幾受歡迎👍🏻 主打丼飯又有點日式Fusion既感覺🇯🇵 比起一般外賣店有特色 款式咁多午餐同晚餐都可以黎試啦🌤⭐️ 意式茄汁煎雞扒蛋蓋飯 🍗番茄汁味真材實料茄味香濃🍅加上滑蛋包住入口好滋味😋 雞扒煎得香又唔會乾🥰⭐️ 胡麻醬手撕雞配蕎麥麵 🐔胡麻醬撈埋雞肉非常惹味又清新🍜 加上青瓜絲夏天食好消暑🌤 蕎麥麵食到一點點麥味感覺又清新D🤭⭐️ 唐揚炸雞配黑椒蛋黃醬 🍘炸雞香脆唔太油💛 黑椒蛋黃醬果然有畫龍點睛既效果😍⭐️ 吉列鰻魚 🐟好得意既配搭 🤣 鰻魚本身口感不錯加上香脆既外皮好香口😚⭐️ 町町丼丼 (濱海大廈) (鰂魚涌)📍 鰂魚涌海灣街2號濱海大廈地下A3號舖
意式茄汁煎雞扒蛋蓋飯

炸雞香脆唔太油💛 黑椒蛋黃醬果然有畫龍點睛既效果😍
吉列鰻魚

⭐️ 吉列鰻魚 🐟
好得意既配搭 🤣 鰻魚本身口感不錯加上香脆既外皮好香口😚

⭐️ 町町丼丼 (濱海大廈) (鰂魚涌)
📍 鰂魚涌海灣街2號濱海大廈地下A3號舖
意式茄汁煎雞扒蛋蓋飯