白羊咖啡 🌈屯門高質輕食咖啡店自從搬左入嚟屯門之後,每個weekend朝早一定嚟😋成間咖啡好店都香㗎,天氣熱最鍾意grab杯dirty,又有溫差感又keep到咖啡個油脂喎~自己鍾意飲到佢地fruity啲、有酒香味 🦊鍾意nutty啲同埋mocha,Vanilli ice Latte都好飲😆仲有好多揀㗎!如果你地嚟,記得留窗門位比我地吖🥰🥰What we order today:🤎Hot Latte咖啡豆好新鮮,今日nutty啲,perfect mixed with milk, milk foam and coffee!!海馬拉花係我最鍾意既拉花❤️🌈🤎Hot Coconut Latte去完泰國之後,深深愛上椰奶咖啡,可以揀少甜😁佢地既拉花真係好靚💕🦄🤎Cheese and Ham Croissant我地都鍾意焗🥐半,溶芝士同火腿好夾,有時我地都會嗌煙三文魚~🤎Spinach Bagel with Cream cheese菠菜貝果軟硬適中,bagel上面會有芝士㗎,好配忌廉芝士🧀白羊咖啡 White Goats Coffee Shop @whitegoatscoffee 📍屯門新墟仁愛堂街

白羊咖啡 🌈屯門高質輕食咖啡店

What we order today:

🤎Hot Latte
海馬拉花係我最鍾意既拉花❤️🌈

🤎Hot Coconut Latte
去完泰國之後,深深愛上椰奶咖啡,可以揀少甜😁
佢地既拉花真係好靚💕🦄

🤎Cheese and Ham Croissant

菠菜貝果軟硬適中,bagel上面會有芝士㗎,好配忌廉芝士🧀

📍屯門新墟仁愛堂街1號12號Sun Court
📍屯門置樂104號店

#自費 #純分享 #屯門美食 #屯門好去處 #屯門咖啡 #屯門咖啡店 #coffeeholic #coffeetime #coffeeshop #coffeeshopvibes #coffee #coffeeinhk #hkig #hkfoodie #hk #🦊🐰 #𝒻𝒾𝓈𝒽ℯ𝓃𝒿ℴ𝓎𝓁𝒾𝒻ℯ
2024-05-25
早餐
  • LATTE
  • Mocha
  • Spinach Bagel with Cream cheese
  • Cheese and Ham Croissant
  • Dirty
2024-03-29 799 瀏覽
有人話喺屯門嘅人一定會識嘅呢間白羊咖啡,我都係第一次嚟,簡單樸素嘅裝修唔會有浮誇嘅打卡牆,反而偏偏就營造到輕鬆同chill嘅感覺。📌Coffee tonic $34當咖啡同tonic水攪拌嘅時候會好似有變魔術嘅感覺,將本身層次分明嘅黑啡色同透明色經過起泡一刻之後兩者融為一體,令人治癒☺️☺️☺️📌Affogato $34當espresso倒入雲呢拿雪糕之後,雪糕唔會立即融化,我可以品嚐呢個冰火交融嘅timing、苦甜味蕾嘅balance,係「令人窒息」嘅美味🤯🤯🤯2杯凍飲都啱曬夏日🥵,有別於一般凍咖啡。大家不妨可以試下,唔使咁悶🥱P.S. 離開嘅時候店員s會好真心熱情同你講bye bye, 內心頓時窩心咗一下🥰呢度仲有水同埋廁所供應,非常貼心👍🏻💸$68📍白羊咖啡 (麗日閣)屯門仁愛堂街1-43號麗日閣地下12號舖#白羊咖啡#咖啡#屯門

📌Coffee tonic $34

📌Affogato $34

💸$68

📍白羊咖啡 (麗日閣)

屯門仁愛堂街1-43號麗日閣地下12號舖

#白羊咖啡
#咖啡
#屯門

探索屯門的小巷弄內,我找到了一間獨具特色的咖啡店。內裡嘅Flat white啫啫滑滑,入口即溶,咖啡香夠噴鼻,頂住舌尖上打轉。當杯咖啡進口嗰一刻,簡直係香濃得來又不失柔和,真係好有層次!個人又試咗手沖咖啡,清新果香,嗜好嘅話可以揀擇nutty嗰款,帶點堅果後味,飲落去正好滿足。咖啡師調製嘅技術十足,每一步都見到佢哋嘅專注同細心。嗰度仲有Dirty Coffee,初初以為會好重口味,點知啱啱好!奶味同咖啡味平衡得宜,兩者之間嘅邂逅,就好似一場美妙的約會,每飲一口都令人心花怒放🌸。踏入呢間店舖,不論係精緻的佈置還是悠閒的氛圍,都令人賞心悅目。逢粵樂隊打住一首舊歌,都係咁開懷。喺呢個不起眼嘅街角,竟然藏有咁美味嘅秘密。各位食家朋友,如果喺屯門範圍溜達,唔妨找找呢間店舖,享受一個悠閒下午,飲杯手作咖啡,絕對值得一試!👍🧡✨

2024-01-02 377 瀏覽
大家好!我又嚟到喇,今次試嘅係一間好有特色嘅民間咖啡館。一踏入去,就被嗰種悠閒嘅氣氛所吸引,一眼望去,仲見到唔同款嘅咖啡機擺滿架,真係滿滿嘅咖啡文化味道。今日講真,飲到一杯真係令我回味無窮嘅Latte。首先,心形拉花已經令人雞冻!🤩 啱啱好嘅溫度,覺得無論係啡香定係奶香都恰到好處,絕對唔係複雜㗎,但就係咁簡單中帶出味道嘅平衡。喉韻之中,係有種細膩滑潤嘅口感,真係飲落去順滑得嚟好有層次感,杯嘢香濃得嚟又唔會太重,啱晒無咁愛苦澀味嘅朋友。至於Green Tea Latte嘅話,個人覺得味道上足夠香濃,但可能因為習慣咗某啲牌子嘅味道,覺得佢嘅茶味可以再突出啲。不過值得一讚係,店家嘅熱情招呼,即使係一個忙碌嘅店鋪,都能感受到佢哋對客人嘅細心同關懷,連送客都要好有禮貌,真係幾貼心。下次,我一定會再嚟嚐嚐,而且希望大家都可以試吓佢哋其它嘅特色飲品!🥰 喺這裏啊,就算係一杯簡單嘅咖啡都會變得不簡單!💖

2023-07-21 680 瀏覽
「白羊咖啡」是係一間屯門區內小而溫馨既咖啡店,我就由佢第一間,飲到佢開第2間。我好喜歡係呢到消磨時間。我最喜歡佢地既LATTE,佢地既咖啡質素高,口感順滑,味道醇厚。另外,佢地貝果同SCONE都非常好食,特別係在朝早或TEA TIME,搭配番一杯咖啡,簡直係絕配。而老闆都親切,好好禮貌去招待客人。呢到飲一杯COFFE既價格都非常合理,一杯大LATTE甚至唔馱$30,而且可以無限時咁店內享用,真係都好舒適。總體來說,我好中意「白羊咖啡」,有人情味的小店,非常值得一試。

LATTE
BAGEL
SCONE
2023-07-12
LATTE
BAGEL
SCONE
相信只要是居住於屯門的咖啡迷,一定會知道這間白羊咖啡。如果喜歡寧靜悠閒的飲杯咖啡,可以選擇平日到訪這間咖啡店。 這間分店屯門市中心馬會附近,地點比較方便,逛完市中心來飲杯咖啡是一個不錯的選擇。這次選擇了兩杯咖啡,一個甜品。 ➡️ Honey Latte我十分喜歡這間咖啡店的拼豆,每次來都會點一杯蜂蜜咖啡,熱咖啡的奶泡十分綿密,咖啡豆的香氣伴隨着蜂蜜香,十分配襯➡️ Coconut Coffee椰子咖啡的奶泡同樣十分綿密,淡淡的椰子香在每口咖啡中一同送進口腔中,這也是除了蜂蜜咖啡外,令一個好選擇。➡️ 朱古力鬆餅在你點餐後,職員會擺朱古力鬆餅返熱,暖哄哄的鬆餅帶着非常香濃的朱古力香味。鬆餅質地非常鬆軟,入面有一顆顆的朱古力粒,加熱後處於半溶狀態,十分可口。📍白羊咖啡新墟仁愛堂街1號12號麗日閣

➡️ Honey Latte

➡️ Coconut Coffee

➡️ 朱古力鬆餅

📍白羊咖啡
新墟仁愛堂街1號12號麗日閣

2023-06-08
下午茶
2023-03-29 745 瀏覽
呢度係嘆手沖咖啡首選,咖啡種類多,店員又會細心介簡,係度飲過唔少回味無窮嘅咖啡。次次嚟都係試花香🏵️,基本上都飲過晒,今日就試下呢個哥斯達黎加 巨石莊園 F1 紅蜜處理。少許花香,果香為主,細心飲就飲到層次豐富。熱飲🏵️花香,🍈密瓜味都出,後勁有丁點苦澀,放涼酸味醒神。呢度係品啡☕,所以食物就唔好太有要求,貝果似有咬口啲嘅麵包,無一般貝果嘅煙韌,不過呢個價有煙三文魚同忌廉芝士🥯,食得好滿足。伯爵茶芝士蛋糕🍰就唔會有下次😅
伯爵茶芝士蛋糕🍰就唔會有下次😅
2023-03-29
下午茶
雙份哥斯達黎加 巨石莊園 F1 紅蜜處理
2023-03-17 457 瀏覽
我在屯門白羊咖啡店品嚐了拿鐵咖啡和老闆推薦的威士忌香味咖啡豆,讓我驚豔不已。拿鐵咖啡的香味豐富,口感豐潤滑順,十分美味。威士忌香味咖啡豆則為咖啡增添了獨特的風味,令人驚艷。店員服務態度良好,讓人感到舒適。整體而言,屯門白羊咖啡店的咖啡質素非常高,強烈推薦給喜歡咖啡的人士。
外賣自取
成日見到人去白羊咖啡打卡,今次跑步行過就入左去試下。佢當日都有好似bakery選擇,只係bagel都有6款,店員亦會提議bagel既配搭,好似今次食既咖啡bagel就見議配cream cheese。另外亦有煙三文魚同jam既配搭。咖啡bagel有濃濃既咖啡香,帶少少澀味,加上cream cheese都唔會太膩。咖啡亦有3個size,佢既size係Starbucks既size,比平時coffee shop既咖啡size大,但佢既咖啡當然比Starbucks濃得多。
成日見到人去白羊咖啡打卡,今次跑步行過就入左去試下。

咖啡Bagel+large  latte
咖啡Bagel+large  latte
2022-12-19 380 瀏覽
白羊咖啡☕️有兩間,兩間都係在屯門今次選擇了買外賣,因為本身是住得近屯門,咁啱可以經過屯門,心血來潮,好想飲一杯咖啡,即刻諗起白羊咖啡。本身唔係日日飲咖啡的人,一星期飲一兩杯,所以想飲咖啡時,都會好想飲到一杯優質嘅咖啡☕️叫咗一杯熱焦糖瑪奇朵Caramel Macchiato,400ml $29,等咗幾分鐘一陣就有了個飲品牌上會見到焦糖瑪奇朵Caramel Macchiato 包含咗caramel, vanilla, milk, 及 espresso - 味道好平均,甜度剛剛好😌
白羊咖啡☕️有兩間,兩間都係在屯門

熱焦糖瑪奇朵

2022-12-11
5 分鐘 (外賣自取)
熱焦糖瑪奇朵
  • 熱焦糖馬奇朵
2022-10-21 513 瀏覽
今日係屯門有時間,又行到有d 攰就醒起一直想去幫襯嘅白羊咖啡叫左個全麥bagel , 有煙三文魚+ cream cheese 再加一杯500ml latte多口問下店員有無得揀豆,可以選擇fruity , nutty 同酒香本身我未試過酒香latte , 咁就決定試試店員磨豆時已經聞到好香嘅酒味,飲落口就雲呢拿味多d , 略帶一點酒香 , 感覺唔錯 。bagel 就普通 , 無特別驚喜 , 煙三文魚 + cream cheese 都幾夾。兩樣加埋$74 , 都算抵嘅好過連鎖咖啡店好多

本身我未試過酒香latte , 咁就決定試試

兩樣加埋$74 , 都算抵嘅

好過連鎖咖啡店好多

2022-10-21
2022-10-12 444 瀏覽
老婆說在置樂的白羊咖啡非常好飲, 所以我們經過杯渡的白羊咖啡店時,便到買了朱古力咖啡及鮮奶咖啡, 另外由於我太肚餓的關係,我另外買了一個提子烤餅。提子鬆餅可選配果醬或忌廉芝士,我當然選了忌廉芝士。這間店和置樂店不同之處, 是這裏不少地方給客人堂食,而且環境也算不錯,是以白色做主題,以及有書和漫畫提供給顧客觀看, 營造出一個很chill的效果。而服務態度方面,雖然看得出店員們十分忙,但態度也不錯 。等了大約十分鐘後我們的食物便做好了, 由於有其他東西做所以我們沒有堂食。老婆說他對這間店的牛奶咖啡非常失望,她說在置樂那一間咖啡店,她飲到有很香的奶味,但這間不夠香, 咖啡味也不夠,我嚐試了她的咖啡,也覺得十分普通。 而我的朱古力咖啡, 它的確有朱古力味,但是也不夠濃烈, 但兩杯咖啡勝在夠便宜,兩杯中杯只需53元,比starbuck便宜很多,而且味道也不太差。提子烤餅則是不過不失,雖然是叫烤餅,但其實是我十分喜愛的鬆餅。雖然牛油味不夠,但是由於只需19蚊,更提供了一大舊忌廉芝士,而且鬆餅味道不太甜,所以加了忌廉芝士後味道不錯,十分超值。
老婆說在置樂的白羊咖啡非常好飲

,以及有書和漫畫提供給顧客觀看, 營造出一個很chill
。等了大約十分鐘後我們的食物便做好了
, 由於有其他東西做所以我們沒有堂食。

鮮奶咖啡

提子烤餅

。雖然牛油味不夠,但是由於只需19蚊
,更提供了一大舊忌廉芝士
,而且鬆餅味道不太甜,所以加了忌廉芝士後味道不錯,十分超值
2022-10-09
10 分鐘 (外賣自取)
提子烤餅
2022-09-10 334 瀏覽
很久沒來這裡飲咖啡了,我們喜歡在平日去,因為人流較少及寧靜。可以坐下來休息一下,享受悠閒的咖啡時光🐿☕️💕。這分店是較方便的,因為在屯市馬會對面,飲完咖啡再去逛屯市也很方便😎。-▪︎熱鮮奶咖啡 HKD$28這個是大杯價錢,格價相宜性價比高。咖啡拉花感覺特別,同時間像花又像天鵝😂。咖啡色澤一般但味道濃郁,口感順滑奶味香甜。-▪︎S.O.E咖啡 HKD$34這款咖啡是特調咖啡,味道與美式咖啡相近的口味,所以就決定試試看吧🤔。入口味道微酸,咖啡味道濃郁,帶點煙燻香味挺特別的。但個人不太好這個口味,因為感覺有少少酸。-📍白羊咖啡 (麗日閣)屯門仁愛堂街1-43號麗日閣地下12號舖

▪︎熱鮮奶咖啡 HKD$28

▪︎S.O.E咖啡 HKD$34

📍白羊咖啡 (麗日閣)
屯門仁愛堂街1-43號麗日閣地下12號舖
2022-08-30
5 分鐘 (堂食)
2022-08-10 304 瀏覽
因為價廉物美,性價比高,同女朋友都黎過幾次,但琴日有個不愉快嘅用餐體驗。雖然都唔會expect佢有啲乜嘢服務,但今次態度就真係唔理想。入到舖叫位女店員幫手screen針卡,佢揾部手機既同時已經好唔耐煩咁,仲口黑面黑,咁我都明人係有情緒,所以嗌埋野飲就算。嗌左Hot Mocha同Hot Hazelnut Latte, 杯mocha都正常水準,但就係杯latte就完全冇榛子味,同普通latte冇分別,有可能落錯單,我就咁就同另一位店員講返,兩位店員了解後就話我知佢地冇落錯,同埋佢地既咖啡係淡味,但因為之前飲既味都唔會淡到冇榛子味,所以就知有機會佢落錯,但感覺佢地唔想再同我地處理而是但敷衍了事。其實都幾鐘鐘意呢間cafè ,但經過今次真係打咗折扣,有啲失望。

Hot Hazelnut Latte
2022-08-09
咖啡店外表實而不華,沒有打卡的水泥牆,沒有華麗的裝修,一入到去迎來的係撲鼻的咖啡香。星期六的下午,客人唔多,只有一兩枱客。咖啡店自己有炒豆,唔少人買緊咖啡豆,仲可以即場幫你磨粉。店員好細心講解各款豆的特別之處,款式好多,真係會搵到你鐘意的豆。外賣左一杯Iced Americano,以為自己睇錯價錢,最細size (其實都好大杯)竟然係$19,分分鐘茶記凍奶茶仲貴過佢。外賣杯都係樸素的紙杯。豆偏nutty,唔算太有層次,但唔難入口,$19黎講絕對冇投訴。
Iced  Americano
2022-07-09